Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-03-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παραβάσεις του FIR από τουρκικά μαχητικά
  • [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.
  • [03] Δριμεία κριτική ΚΚΕ στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ.
  • [04] Κ.Καραμανλής: "Θετικές εξελίξεις για το Κυπριακό".
  • [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Παπανδρέου και Τ.Παπαδόπουλου.
  • [06] Τα προβλήματα των αρχαιολογικών χώρων επισημαίνει η ΠΟΕΤ.
  • [07] Τσιτουρίδης:"Βρήκαμε τα ταμεία άδεια"
  • [08] Στον εισαγγελέα ο Β. Κωστέτσος.
  • [09] Συνάντηση Σουφλιά με Λιάπη για μετρό,προαστιακό και τραμ.

  • [01] Παραβάσεις του FIR από τουρκικά μαχητικά

    26/03/2004 23:08:36

    Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οκτώ σχηματισμοί τουρκικών αεροσκαφών προέβησαν σήμερα σε ισάριθμες παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών. Σε όλες τις περιπτώσεις τα 19 τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά ενώ σε δύο περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή. Όπως έγινε γνωστό τέσσερα από τα τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα.

    [02] Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια.

    26/03/2004 19:26:07

    Ακολουθεί πίνακας με την τελική διαμόρφωση (''κλείσιμο'') των δεικτών μεγάλων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, την αριθμητική διαφορά ως προς το προηγούμενο κλείσμο και την ποσοστιαία μεταβολή.

    ΛονδίνοFTSE 100 4.357,50 -16,10 -0,36%

    ΦρανκφούρτηDAX-30 3.822,07 +10,41 +0,27%

    ΦρανκφούρτηEurostoxx50 2.763,75 +11,32 +0,40%

    ΠαρίσιCAC-40 3.592,39 +21,99 +0,61%

    ΖυρίχηSMI 5.587,00 -5,30 -0,06%

    [03] Δριμεία κριτική ΚΚΕ στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ΕΕ.

    26/03/2004 19:23:00

    Για "ευρωδιχοτόμηση της Κύπρου, η οποία θα είναι σε βάρος και των δύο λαών, ελληνοκυπρίων και τουρκοκυπρίων" έκανε λόγο με σημερινή ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, ασκώντας με αυτόν τον τρόπο έντονη κριτική στις χθεσινές αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

    Μέσω της ανακοίνωσης γίνεται αναφορά και στα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

    Η Σύνοδος "έδωσε το μήνυμα ενός ευρωπαϊκού σχεδίου δράσης για την τρομοκρατία, με επιτάχυνση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και παράδοσης, με τη θέσπιση ρήτρας αλληλεγγύης, με τον ειδικό συντονιστή για την τρομοκρατία, την ενίσχυση της Ευρωαστυνομίας (Europol) και της Ευρωδικαιοσύνης (Eurojust), την ενίσχυση της ανταλλαγής πληροφοριών", τονίζεται χαρακτηριστικά.

    [04] Κ.Καραμανλής: "Θετικές εξελίξεις για το Κυπριακό".

    26/03/2004 18:55:05

    Ως "θετικές εξελίξεις" χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, την αναφορά στο Κυπριακό, στο πλαίσιο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, καθώς και τη συμμετοχή του επιτρόπου, αρμόδιου για τη Διεύρυνση, Γκίντερ Φερχόιγκεν, στις συνομιλίες της Λουκέρνης.

    Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη Τύπου, ο κ.Καραμανλής εξέφρασε την ικανοποίησή του αναφορικά με τη θέση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, περί της ανάγκης υπαγωγής της κυοφορούμενης λύσης για το Κυπριακό "στο πλαίσιο του κοινοτικού κεκτημένου", κάνοντας λόγο για μια "πιεστική" συγκυρία.

    Παράλληλα, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα να υπάρξει λύση, προσθέτωντας όμως ότι "δεν μπορούμε να προκαταλάβουμε τις εξελίξεις".

    [05] Τηλεφωνική επικοινωνία Γ.Παπανδρέου και Τ.Παπαδόπουλου.

    26/03/2004 18:15:36

    Να αξιοποιήσει τις επαφές του, ανάμεσα στους Ευρωπαίους αξιωματούχους, "ώστε να διασφαλιστεί η όσο το δυνατόν ενεργότερη εμπλοκή και παρουσία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις διαπραγματεύσεις της Λουκέρνης", ζήτησε νωρίς το απόγευμα, εν μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, από τον τέως υπουργό Εξωτερικών και νυν πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του τελευταίου.

    [06] Τα προβλήματα των αρχαιολογικών χώρων επισημαίνει η ΠΟΕΤ.

    26/03/2004 17:38:48

    "Κλειστά, εδώ και δύο χρόνια, λόγω επισκευών με τη δικαιολογία των Ολυμπιακών Αγώνων" παραμένουν βασικά μουσεία στην Ελλάδα, όπως διακηρύσσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΠΟΕΤ) σε ανοικτή επιστολή προς την αναπληρώτρια υπουργό Πολιτισμού, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και τον υπουργό Τουρισμού, Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Με ιδιαίτερη έμφαση, η ΠΟΕΤ υπογραμμίζει ότι οι απεργίες των αρχαιοφυλάκων, κυρίως στο χώρο της Ακρόπολης, "επιδεινώνουν την ήδη προβληματική κατάσταση" στον ελληνικό τουρισμό.

    [07] Τσιτουρίδης:"Βρήκαμε τα ταμεία άδεια"

    26/03/2004 16:02:41

    Σκληρή επίθεση στην προηγούμενη πολιτική ηγεσία έκανε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σάββας Τσιτουρίδης, κατηγορώντας την για ανεύθυνη πολιτική.

    Είναι καινοφανές είπε, να γίνονται εισαγγελείς και να προτείνουν την καταδίκη μας πριν δουν τη δουλειά μας, ενώ:

    -Βρήκαμε τα ταμεία άδεια. Για τις επιδοτήσεις του λαδιού έχουν μείνει 900.000 ευρώ και 20.000 παραγωγοί δεν έχουν πάρει ούτε λεπτό. Παράλληλα, έχουν δεσμεύσεις για 60 περίπου δισ. δρχ. (180 εκατ. ευρώ). Εξετάζουμε, τόνισε ο κ. Τσιτουρίδης, 14 σενάρια για την πληρωμή των ελαιοπαραγωγών. Καλούμε και τους κ. Δρύ και Αργύρη να μας πουν πώς θα πλήρωναν τους αγρότες.

    -Οσον αφορά τη νέα ΚΑΠ ο κ. Τσιτουρίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σκόπιμα καλλιέργησε ανύπαρκτες προσδοκίες, και ίσως ερμήνευσαν λανθασμένα τις προτάσεις της Επιτροπής για τα μεσογειακά προϊόντα.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επανέλαβε τους πέντε άξονες αιτημάτων που θα προβάλει η κυβέρνηση για την αναθεώρηση της ΚΑΠ (επιμήκυνση χρόνου εφαρμογής της, αλλαγές στα ποσοστά αποδέσμευσης, κλπ).

    Για την επίτευξη των στόχων μας τόνισε, απαιτείται συνεργασία και σύμπλευση με άλλες χώρες. Γι αυτό ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα κύκλο επισκέψεων σε Ρώμη, Παρίσι, Λισαβόνα για συζήτηση με τους ομολόγους του.

    [08] Στον εισαγγελέα ο Β. Κωστέτσος.

    26/03/2004 15:07:51

    Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το μεσημέρι ο γνωστός σχεδιαστής μόδας Βασίλης Κωστέτσος μαζί με τρεις κοπέλες μοντέλα, κατηγορούμενοι για παραβίαση αρχαιολογικού χώρου.

    Ο Κ. Κωστέτσος και τα μοντέλα συνελήφθησαν χθες το βράδυ μέσα στον περιφραγμένο χώρο του αρχαιολογικού μουσείου Βραυρώνας, όπου είχαν μπει χωρίς άδεια, με σκοπό να κάνουν φωτογράφηση.

    Οδηγήθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Μαρκόπουλου, το οποίο σχημάτισε δικογραφία και σήμερα παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα.

    [09] Συνάντηση Σουφλιά με Λιάπη για μετρό,προαστιακό και τραμ.

    26/03/2004 14:43:32

    "Στόχος μας είναι στο τέλος Ιουνίου με αρχές Ιουλίου να φτάνουν μέχρι το αεροδρόμιο ``Ελευθέριος Βενιζέλος`` το μετρό και ο προαστιακός σιδηρόδρομος", δήλωσαν το μεσημέρι μετά από συνεργασία που είχαν οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς και Μεταφορών Μιχάλης Λιάπης.

    Απόλυτη προτεραιότητα όμως είναι να φτάνει έως το αεροδρόμιο το μετρό, όπως έχει ζητήσει και η ΔΟΕ, αλλά όπως τόνισε ο κ.Λιάπης «θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να φτάσουν και τα δύοδηλαδή και ο προαστιακός.

    Οι δύο υπουργοί είχαν το μεσημέρι συνάντηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ ειδικά για τον προαστιακό και το τραμ προκειμένου να συντονιστούν τα δύο υπουργεία για να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα από τα έργα που κατασκευάζονται παράλληλα, κυρίως στην περιοχή του Φαλήρου. Συγκεκριμένα, εμποδίζεται η κατασκευή της γραμμής του τραμ προς το στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από τα έργα του κόμβου του Κηφισού στην παραλιακή που κατασκευάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ, αλλά και από κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που έχουν γίνει επίσης σε άλλα σημεία της παραλιακής,οι οποίες δυσκολεύουν τις εργασίες για το τραμ. Πρόβλημα υπάρχει και στο σταθμό της Νερατζιώτισσας του προαστιακού όπου πρέπει να γκρεμιστεί μια ράμπα. Ο κ.Σουφλιάς διευκρίνησε ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα διευκολύνει το υπουργείο Μεταφορών και αύριο κοινή επιτροπή των δύο υπουργείων θα επισκεφθεί τα σημεία όπου υπάρχούν τα πρόβλήματα για να εξευρεθούν λύσεις.

    «Η συνεργασία μας είναι άριστη και γόνιμη, τόνισε ο κ.Λιάπης «στο τέλος όλα θα λειτουργήσουν ομαλά και τα έργα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους και θα διεξάγουμε με επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο ίδιο πνεύμα μίλησε και ο κ.Σουφλιάς, ο οποίος ξεκαθάρισε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι οι αρμοδιότητες των δύο υπουργείων θα παραμείνουν όπως έχουν σήμερα.

    Σε ερώτηση σχετικά με ξένα δημοσιεύματα και δηλώσεις αναφορικά με την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ο κ.Λιάπης παρέπεμψε στον αρμόδιο υπουργό Δημόσιας Τάξης Γιώργο Βουλγαράκη, ενώ ο κ.Σουφλιάς συμπλήρωσε ότι «έχει γίνει συζήτηση με τον πρωθυπουργό επί του θέματος. Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και πιστεύω ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα είναι ασφαλείς. Στο θέμα, συμπλήρωσε, αναφέρθηκε χθες το βράδυ και ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες.

    Και οι δύο υπουργοί διευκρίνησαν απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι με τον Αμερικανό πρέσβη Τόμας Μίλερ που συναντήθηκαν (ο κ. Λιάπης σήμερα και ο κ.Σουφλιάς την περασμένη εβδομάδα) δεν συζήτησαν θέματα ασφαλείας των Αγώνων. Ο κ.Μίλερ ζήτησε ενημέρωση για την πορεία των Ολυμπιακών έργων, κάτι που έγινε.

    [Φώτο-734195]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 26 March 2004 - 21:31:11 UTC