Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπέρ του "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν ο Κ.Λαλιώτης
  • [02] Χωρίς προβλήματα η έξοδος
  • [03] Συνεδριάζει το ΑΚΕΛ για το σχέδιο Ανάν στο Κυπριακό
  • [04] Εορταστικό ωράριο
  • [05] Μεταφορά Αγίου Φωτός

  • [01] Υπέρ του "ΟΧΙ" στο σχέδιο Ανάν ο Κ.Λαλιώτης

    10/04/2004 13:02:23

    Υπέρ του ΟΧΙ στο σχέδιο Ανάν για το Κυπριακό, τάχθηκε χθές μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού Σκάϊ 100,3 ο Κώστας Λαλιώτης, ο οποίος επιβεβαίωσε την επικοινωνία του με τον πρόεδρο της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο, στον οποίο εξέφρασε τη συμπαράσταση και τη συμπαράταξή του.

    Ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε "συγκλονιστικό" το διάγγελμα του προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου, καθώς όπως είπε ήταν "ένας μεστός λόγος, με γνώση, λογική, ψυχή, ευθύνη, αξιοπιστία, οξυδέρκεια και επιχειρήματα με διαλεκτικές λύσεις για την ιστορική προοπτική της πολύπαθης Κύπρου" .

    Ο κ.Λαλιώτης πρόσθεσε οτι "πρέπει να εκφραζόμαστε και να αποφασίζουμε ελεύθερα και έξω απο παραταξιακές και κομματικές αναφορές"

    [02] Χωρίς προβλήματα η έξοδος

    10/04/2004 11:55:13

    Χωρίς προβλήματα ολοκληρώνεται η μεγάλη πασχαλινή έξοδος των εκδρομέων προς την επαρχία. Η κίνηση και στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα διεξάγεται χωρίς προβλήματα, ενώ η τροχαία αν χρειαστεί από το μεσημέρι θα λάβει τα καθιερωμένα έκτακτα μέτρα.

    Εκτιμάται ότι η φετινή θεωρείται από τις μεγαλύτερες εξόδους των τελευταίων πέντε ετών. Υπολογίζεται ότι από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι σήμερα πέρασαν από τα διόδια της Ελευσίνας και των Αφιδνών περίπου 500 χιλιάδες αυτοκίνητα.

    Οι εκδρομείς έχουν σύμμαχό τους τον καλό καιρό ενώ αύριο αναμένεται να επικρατήσει ηλιοφάνεια και η θερμοκρασία αναμένεται να ξεπεράσει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

    Αυξημένη είναι από το πρωί η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, στα αεροδρόμια στους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ. Από τα δύο λιμάνια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 25 δρομολόγια.

    [Φώτο-579079]

    [03] Συνεδριάζει το ΑΚΕΛ για το σχέδιο Ανάν στο Κυπριακό

    10/04/2004 11:54:34

    Την απόφασή του επί του σχεδίου Ανάν οριστικοποιεί σήμερα στη Λευκωσία η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ του μεγαλύτερου πολιτικού κόμματος της Κύπρου. Ηδη, χθες κατατέθηκε η εισήγηση του πολιτικού γραφείου, η οποία είναι θετική επί του σχεδίου. Ο γγ Δημήτρης Χριστόφιας χαρακτήρισε συντροφικότατο το κλίμα που επικρατεί στη συνεδρίαση. Στο μεταξύ λόγω της συνεδρίασης αναβλήθηκε η σημερινή συνάντηση αντιπροσωπειών του ΑΚΕΛ και του τουρκοκυπριακού κόμματος Μεχμέτ Αλί Ταλάτ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΔΗΣΥ και του κόμματος του κ.Ταλάτ.

    [Φώτο-741640]

    [04] Εορταστικό ωράριο

    10/04/2004 09:00:14

    Σήμερα τα εμπορικά καταστήματα θα κλείσουν στις 3 το απόγευμα, τα κρεοπωλεία στις 4 και τα σούπερ μάρκετς στις έξι το απόγευμα. Το κοινό επίσης θα πρέπει να προμηθευτεί ψωμί για τρεις μέρες, καθώς τη Δευτέρα του Πάσχα οι φούρνοι θα παραμείνουν κλειστοί.

    [Φώτο-609110]

    [05] Μεταφορά Αγίου Φωτός

    10/04/2004 07:19:31

    Οι Ολυμπιακές Αερογραμμές θα μεταφέρουν σήμερα με έκτακτη πτήση απο το Τελ-Αβίβ στην Αθήνα, το Αγιο Φως, του οποίου η Αφή θα έχει πραγματοποιηθεί το μεσημέρι στον Πανάγιο Τάφο της Ιερουσαλήμ.

    Το Αγιο Φως θα μεταφέρει στην Αθήνα ο Εξαρχος του Παναγίου Τάφου κ. Θεόκτιστος, ενω στις 18.30 το απόγευμα στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" μικτός Λόχος Αποδόσεως Τιμών με μπάντα θα αποδώσει τιμές.

    Στη συνέχεια θα μεταφερθεί με πομπή και με συνοδεία μοτοσυκλετιστών της Ελληνικής Αστυνομίας στο Ναό της Εξαρχίας του Παναγίου Τάφου (Ερεχθέως 18) στην Πλάκα, όπου θα το παραλάβει εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλου, ενώ θα μεταδίδεται τόσο στους πιστούς όσο και στον κλήρο που θα το μεταφέρει στις εκκλησίες της Αθήνας για την Αναστάσιμο ακολουθία τα μεσάνυχτα.

    Επίσης, το Αγιο Φως θα μεταφερθεί στις Ιερές Μητροπόλεις όλης της χώρας, το βράδυ του Μ. Σαββάτου.

    [Φώτο-579605]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 April 2004 - 11:30:09 UTC