Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαμαρτυρία κατοίκων στο λιμάνι της Σκιάθου.
  • [02] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Π. Μολυβιάτη-Κυπριακό.
  • [03] Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων
  • [04] Επιστολή μελών του ΠΑΣΟΚ για ''οχι'' στο σχέδιο Ανάν
  • [05] Ανακοίνωση της διοίκησης του ΗΣΑΠ για ρυθμίσεις στους σταθμούς.
  • [06] Εντονες διαβουλεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.
  • [07] Εκτακτα μέτρα και σήμερα της τροχαίας.

  • [01] Διαμαρτυρία κατοίκων στο λιμάνι της Σκιάθου.

    13/04/2004 13:40:10

    Σε συμβολικό αποκλεισμό του λιμανιού της Σκιάθου με καΐκια προχώρησαν το πρωί οι κάτοικοι του νησιού, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της ΔΕΗ να εγκαταστήσει πυλώνες για τη μεταφορά ρεύματος υψηλής τάσης.

    Οι κάτοικοι δεν είναι αντίθετοι στην υλοποίηση του έργου αλλά ζητούν η μεταφορά του ρεύματος να γίνει με υποβρύχιο καλώδιο ή να δημιουργηθεί μονάδα παραγωγής ρεύματος στο νησί, ώστε να αποκτήσει ενεργειακή αυτονομία.

    Οι κάτοικοι του νησιού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι και με πανώ και συνθήματα διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην κατασκευή των πυλώνων, ενώ μαθητές του νησιού έκλεισαν τη διαμαρτυρία με καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

    Οπως υποστηρίζουν οι κάτοικοι η κατασκευή των πυλώνων θα καταστρέψει το φυσικό περιβάλλον του νησιού, αφού πρόκειται να εγκατασταθούν μέσα στο δάσος.

    Παράλληλα υποστηρίζουν ότι η εναέρια μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις για την υγεία τους.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν ο β' αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας, η βουλευτής της ΝΔ Ζέτα Μακρή και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση.

    [02] Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Π. Μολυβιάτη-Κυπριακό.

    13/04/2004 13:16:50

    Με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη συναντήθηκε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και συζήτησαν για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    Ο πρωθυπουργός αύριο το πρωί θα συναντηθεί με τον πρέσβη της Κύπρου στην Αθήνα και τον Αμερικανό πρεσβευτή Τόμας Μίλερ, ενώ το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κυβερνητική Επιτροπή όπου ο κ. Καραμανλής αναμένεται να δώσει το στίγμα του για τη θέση που θα λάβει επί του σχεδίου Ανάν. Πάντως, συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι ο κ. Καραμανλής με τους προσεκτικούς χειρισμούς του δικαιώθηκε αφού οι εξελίξεις στην Κύπρο άλλαξαν πολλές φορές.

    Ο πρωθυπουργός θα λάβει υπόψη του όλες τις παραμέτρους καθώς και την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Λευκωσία, πριν ανακοινώσει την απόφασή του, η οποία θα γίνει στο Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών την Πέμπτη, αν και έχει δεχθεί εισηγήσεις να κάνει διάγγελμα αύριο το βράδυ.

    [03] Ανακοινώνεται το πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων

    13/04/2004 12:52:53

    Απο το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να ανακοινωθεί αύριο το αναλυτικό πρόγραμμα των προαγωγικών εξετάσεων, οι οποίες θα αρχίσουν στα μέσα Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στις αρχές Ιουνίου. Η υπουργός Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, σε συνέντευξή της σήμερα στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, τονίζει ότι ο εθνικός διάλογος για την παιδεία θα αρχίσει τον Σεπτέμβριο. Αποκαλύπτει ότι δεν θα μπαίνουν στα Πανεπιστήμια όσοι γράφουν κάτω απο τη βάση. Προσθέτει ότι οι μαθητές πρέπει απο πολυ νωρίς να προσανατολίζονται σε επαγγέλματα που έχουν μέλλον, ενώ θα συνδεθεί η εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

    [04] Επιστολή μελών του ΠΑΣΟΚ για ''οχι'' στο σχέδιο Ανάν

    13/04/2004 12:12:38

    Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ,που αντιτίθενται στο σχέδιο Ανάν,σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες,υπέγραψαν επιστολή την οποίαν θα παραδόσουν σήμερα στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοϊδη και θα ζητούν να ταχθεί το ΠΑΣΟΚ εναντίον του σχεδίου Ανάν.Η επιστολή προέρχεται απο την κίνηση ''Ελληνες Σοσιαλιστές'' με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Π. Οικονόμου. Στο μεταξύ δεκάδες προσωπικότητες -πολλά μέλη και πρώην μέλη της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ,πρώην υπουργοί,βουλευτές,καθηγητές Πανεπιστημίου αλλά και στελέχη άλλων κομμάτων-με επιστολή που έστειλαν πριν από το Πάσχα,προς τον Πρόεδρο της Κύπρου Τ. Παπαδόπουλο ,εκφράζουν την συμπαράστασή τους στην απόφασή του να μην αποδεχθεί το σχέδιο.

    [05] Ανακοίνωση της διοίκησης του ΗΣΑΠ για ρυθμίσεις στους σταθμούς.

    13/04/2004 09:48:47

    Η Διοίκηση του ΗΣΑΠ ενημερώνει το επιβατικό κοινό για τις ρυθμίσεις στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου, από την Τετάρτη 14 Απριλίου 2004:

  • Δεν θα πραγματοποιούν στάση στο σταθμό ΒΙΚΤΩΡΙΑ οι συρμοί που κατευθύνονται προς ΚΗΦΙΣΙΑ για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών, ενώ απο την ίδια ημερομηνία αποδίδεται προς χρήση η αποβάθρα καθόδου προς Πειραιά.

    Οι επιβάτες απο τον ΠΕΙΡΑΙΑ με προορισμό το σταθμό ΒΙΚΤΩΡΙΑ, θα αποβιβάζονται στην ΑΤΤΙΚΗ και θα επιστρέφουν στη ΒΙΚΤΩΡΙΑ.

    Οι επιβάτες που ταξιδεύουν απο τη ΒΙΚΤΩΡΙΑ προς την ΚΗΦΙΣΙΑ θα επιβιβάζονται σε συρμό με κατεύθυνση τον ΠΕΙΡΑΙΑ και απο την ΟΜΟΝΟΙΑ θα επιστρέφουν προς ΚΗΦΙΣΙΑ.

  • Δεν θα πραγματοποιούν στάση στο σταθμό ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ οι συρμοί που κατευθύνονται προς ΚΗΦΙΣΙΑ για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών.

    Οι επιβάτες που ταξιδεύουν απο τα ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ προς την ΚΗΦΙΣΙΑ θα επιβιβάζονται σε συρμό με κατεύθυνση τον ΠΕΙΡΑΙΑ και απο τον ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟ θα επιστρέφουν προς ΚΗΦΙΣΙΑ.

    Οι πιο πάνω μετακινήσεις των επιβατών θα γίνονται με την επικύρωση ενός εισιτηρίου απο το σταθμό της πρώτης επιβίβασης.

  • Αποδίδεται προς χρήση ο σταθμός ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι εργασίες για την αποπεράτωση της ανάπλασης του σταθμού.

    [06] Εντονες διαβουλεύσεις για επίλυση του Κυπριακού.

    13/04/2004 09:43:57

    Σε εξέλιξη βρίσκονται έντονες διαβουλεύσεις μεταξύ ΟΗΕ, Ουάσιγκτον, Λευκωσίας και Αθήνας για επίλυση του Κυπριακού. Τα δημοψηφίσματα για το σχέδιο Ανάν θα γίνουν, όπως έχουν προγραμματιστεί, στις 24 Απριλίου

    δήλωσε ο εκπρόσωπος του γγ του ΟΗΕ, μετά την πρόταση του ΑΚΕΛ για αναβολή τους. Οι τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους. Εξάλλου, οι ΗΠΑ εξέφρασαν εκ νέου την υποστήριξή τους στο σχέδιο Ανάν. Στην Αθήνα πραγματοποιείται μεθαύριο Πέμπτη η σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο με αντικείμενο τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

    [07] Εκτακτα μέτρα και σήμερα της τροχαίας.

    13/04/2004 09:43:50

    Εκτακτα μέτρα θα εφαρμόσει και σήμερα η τροχαία για τη διευκόλυνση επιστροφής των εκδρομέων του Πάσχα στα αστικά κέντρα. Νωρίς το πρωί κανονική ήταν η ροή των οχημάτων στα δύο εθνικά οδικά δίκτυα, ενώ πληροφορίες από τα διόδια ανέφεραν ότι αναμένεται αύξηση της κυκλοφορίας μετά το μεσημέρι. Τα μέτρα της τροχαίας θα εφαρμοστούν και την Κυριακή του Θωμά. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της τροχαίας η φετινή έξοδος ήταν η μεγαλύτερη καθώς εκτιμάται ότι βγήκαν από την Αθήνα περίπου 800 χιλιάδες οχήματα. Η έξοδος όμως αυτή ήταν ιδιαίτερα αιματηρή, αφού από το Σάββατο του Λαζάρου μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής, έχασαν τη ζωή τους 45 άτομα και 462 τραυματίστηκαν σε πάνω από 360 τροχαία ατυχήματα. Η τροχαία τις μέρες αυτές πραγματοποίησε περίπου 4.900 αλκοτέστ και βρέθηκαν μόνο 44 άτομα, τα οποία είχαν ξεπεράσει το όριο ασφαλείας αλκοόλ στο αίμα τους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 April 2004 - 11:30:13 UTC