Read the CSCE Helsinki Act (1 August 1975) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Π.Τατούλη με Χρ.Λαμπράκη
  • [02] Γ.Σουφλιάς:Στις 10 Ιουλίου έτοιμη η Μαραθώνια Διαδρομή
  • [03] Υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους
  • [04] Καραμανλής:"Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε".
  • [05] Αύριο τα κρίσιμα δημοψηφίσματα στην Κύπρο για το σχέδιο Αναν.

  • [01] Συνάντηση Π.Τατούλη με Χρ.Λαμπράκη

    23/04/2004 14:29:29

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συλλόγου των Φίλων του Μεγάρου Μουσικής Χρήστο Λαμπράκη είχε το μεσημέρι ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης και αντήλλαξαν απόψεις για τα προβλήματα που απασχολούν το Μέγαρο Μουσικής. ''Η κυβέρνηση δεν κάνει διαχωρισμούς και διακρίσεις. Η αλλαγή πολιτικής σελίδας σημαίνει καινούρια άποψη για τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας'' δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μουσικής ο υφυπουργός Πολιτισμού και επισήμανε οτι η νέα αντίληψη θέλει την πολιτική μακριά απο οικογενειοκρατίες , φίλους και συγγενείς. ''Ο πολιτισμός πρέπει να ανοίξει τις πόρτες του σε όλους τους Ελληνες πολίτες", τόνισε ο κ. Τατούλης και έκανε λόγο για το εξαιρετικό έργο, το Μέγαρο Μουσικής, που κοσμεί το σύγχρονο ελληνικό πολιτισμό.

    Οπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση με τον κ. Λαμπράκη για να ανακοινωθεί και ο τρόπος ολοκλήρωσης των έργων που γίνονται στο Μέγαρο.

    [02] Γ.Σουφλιάς:Στις 10 Ιουλίου έτοιμη η Μαραθώνια Διαδρομή

    23/04/2004 14:29:22

    Μέχρι το τέλος του χρόνου ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ,Γιώργος Σουφλιάς ,θα έχει φέρει στη Βουλή,νέο νόμο για την παραγωγή των δημοσίων έργων,όπως ανακοίνωσε σήμερα.

    Ο κ.Σουφλιάς σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ένα από τα θέματα που τον απασχολούν περισσότερο αυτή την στιγμή είναι το ''ξεμπλοκάρισμα'' εκατοντάδων έργων σε ολόκληρη την χώρα για τα οποία έχουν γίνει προσφυγές είτε στην Ευρωπαϊκή Ένωση,είτε στο Συμβούλιο της Επικρατείας.''Εγώ θέλω να ξεμπλοκάρουν τα έργα αυτά και να προχωρήσουν και δεν με ενδιαφέρει ποιος εργολάβος θα τα πάρει''.''Σε ό,τι αφορά τα ολυμπιακά έργα είπε ότι ως ΥΠΕΧΩΔΕ με τα έργα αυτά έχουμε τελειώσει , οι διαδικασίες έχουν προχωρήσει και αυτό που χρειάζεται τώρα είναι η συνεχή τους επίβλεψη''. Ανακοίνωσε δε ότι στις 10 Ιουλίου θα είναι έτοιμη η Μαραθώνια Διαδρομή.

    Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ σε ό,τι αφορά το σύστημα παραγωγής των έργων είπε ότι δεν μπορεί να μείνει όπως είναι σήμερα ο μαθηματικός τύπος και εξήγησε ότι οι αποφάσεις που θα πάρει ως προς την μορφή του νέου συστήματος ανάθεσης των έργων θα λάβει υπόψιν του και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που αναμένεται προς το τέλος Ιουνίου.

    Ο κ.Σουφλιά είπε ότι την άλλη εβδομάδα θα ανακοινώσει τα πρόσωπα που θα τοποθετηθούν στις διοικήσεις των οργανισμών που εποπτεύονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

    [Φώτο-728861]

    [03] Υπόθεση αγοραπωλησίας βρέφους

    23/04/2004 14:29:16

    Αντιμέτωπες με υπόθεση αγοροπωλησίας βρέφους, βρίσκονται οι διωκτικές αρχές στα Χανιά, ύστερα από την καταγγελία νεαρής Βουλγάρας ότι 4 ομοεθνείς της την κρατούσαν παράνομα, και την προέτρεπαν να υποκύψει στις πιέσεις τους, και να δεχθεί να πουλήσουν το μόλις 2,5 μηνών εξώγαμο αγοράκι της.

    Η αστυνομία συνέλαβε στην περιοχή της Κανδάνου τους δύο από τους τρεις Βούλγαρους, που ομολόγησαν την πρόθεση τους, ενώ αναζητεί τους δύο άλλους.

    Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη, για παράνομη παρακράτηση και απόπειρα πώλησης ανηλίκου ..

    Όπως εκτιμά ο αστυνομικός Διευθυντής Χανίων Ταξίαρχος Μάρκος Πάγκαλος, οι Βούλγαροι, έδρασαν μεμονωμένα, αφού από την μέχρι τώρα πορεία της προανάκρισης, δεν προκύπτει ότι ανήκαν σε κάποιο κύκλωμα.

    [04] Καραμανλής:"Είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε".

    23/04/2004 13:21:57

    Διαβεβαιώσεις ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει το πρόγραμμα που εξήγγειλε προεκλογικά, έδωσε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής στην πρώτη μετεκλογική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.

    Θα εφαρμόσουμε, είπε, με συνέπεια το κυβερνητικό μας πρόγραμμα, χωρίς να διεκδικούμε το αλάθητο ή να εμφανιζόμαστε ως σωτήρες,αλλά είμαστε αποφασισμένοι να πετύχουμε.

    Το μέλλον, τονισε ο κ. Καραμανλής,θα το κατακτήσουμε όλοι μαζί και γι αυτό χρειάζεται η συστράτευση όλων,ζητούμε ακόμα και την εμπιστοσύνη εκείνων που δεν μας ψήφισαν,ενώ είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις,ιδέες και την κριτική των πολιτών που θέλουν την Ελλάδα να πάει μπροστά.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολη με βάση όλα όσα κληροδότησε στην κυβέρνησή του η προηγούμενη περίοδος,σημειώνοντας ότι χρειάζονται άμεσες δράσεις και λεπτοί χειρισμοί.

    Ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στην οικονομία έκανε λόγο για προβλήματα απο λανθασμένες πολιτικές των τελευταίων χρόνων,κυρίως στον προϋπολογισμό,ο οποίος,όπως είπε,είναι πλασματικός στο δημοσιονομικό έλλειμμα και τη χαμηλή απορροφητικότητα του Γ'ΚΠΣ.

    Ο κ. Καραμανλής μίλησε για ένα σπάταλο και αντιπαραγωγικό κράτος και προβλήματα που θέλουν,όπως είπε,χρόνο να ξεριζωθούν.Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μεταρρυθμίσεις χωρίς αιφνιδιασμούς και συγκρούσεις,σημειώνοντας όμως ότι τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί απο τη μία ημέρα στην άλλη και πρόσθεσε: ''Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν αλλά είναι γεγονός ότι η χώρα μετά τις εκλογές έχει βρει άλλο βηματισμό και δεν έχουμε χάσει ούτε ώρα ούτε μέρα. Προχωρούμε με σιγουριά ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα και τη ζωή των πολλών".

    Αναφερόμενος στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι παρά τα προβλήματα που υπάρχουν θα διαψευσθούν όσοι αμφισβητούν τη θέληση και την αποφασιστικότητα των Ελλήνων να διοργανώσουμε επιτυχείς Ολυμπιακούς Αγώνες.

    Ο κ. Καραμανλής είπε ότι έχει καλυφθεί σημαντικό έδαφος προετοιμασίας με τους νέους εντατικούς ρυθμούς εργασιών,ενώ υπογράμμισε ότι έχουν ληφθεί τα μέτρα για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια των αγώνων.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην αναθεώρηση του κανονισμού για τις επιδοτήσεις στον καπνό,το λάδι και το βαμβάκι, που πέτυχε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σάββας Τσιτουρίδης,σημειώνοντας ότι διασφαλίσαμε τους παραγωγούς το εισόδημά τους για το βαμβάκι και το ελαιόλαδο και υψηλές επιδοτήσεις στον καπνό,σημειώνοντας ότι μπορούμε και θα αξιοποιήσουμε τη σημαντική αναθέωρηση σε μία ολοκληρωμένη στρατηγική για τον αγροτικό κόσμο.

    Δεσμευτήκαμε προεκλογικά,είπε ο πρωθυπουργός ενώπιον των αγροτών και τηρήσαμε τη δέσμευσή μας.Αλλά και ο αρμόδιος υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης, που ενημέρωσε τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής,μίλησε για μία πολύ δύσκολη μάχη που κέρδισε η κυβέρνηση,σημειώνοντας ότι με βάση το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας μπορούμε να προχωρήσουμε μέσα απο τις πολιτικές μας για να πετύχουμε τους στόχους μας στον αγροτικό τομέα.

    Ο πρωθυπουργός επίσης στην ομιλία του επανέλαβε ότι θα συνεχιστεί ο διάλογος για θέματα εξωτερικής πολιτικής,αλλά και στον τομέα της Παιδείας,σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση επιθυμεί αμφίδρομη επικοινωνία με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους παραγωγικούς φορείς.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε εκ νέου ότι δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με φαινόμενα αλαζονίας και αδιαφάνειας,αναφέροντας ότι όσοι σκέφθηκαν ότι θα επαναληφθούν οι καταδικασμένες πρακτικές του παρελθόντος έχουν ήδη αρχίσει να απογοητεύονται.Επίσης, ο κ. Καραμανλής ανακοίνωσε ότι στο δεύτερο δεπανθήμερο του Ιουλίου θα διεξαχθεί το τακτικό συνέδριο του κόμματος.

    Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, τόνισε ότι το μέγεθος της εκλογικής νίκης της Νέας Δημοκρατίας προσδιορίζει και το μέγεθος της ευθύνης όλων μας.Σημείωσε όμως ότι η δικαίωση των αγώνων θα κριθεί στις επόμενες εθνικές εκλογές,όταν θα πρέπει να ανανεωθεί ξανά η σχέση εμπιστοσύνης της ΝΔ με τον ελληνικό λαό.

    Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε ότι επίκεινται οι ευρωεκλογές που είναι μία αναμέτρηση με τη δική της ατζέντα και την δική της σημασία. Τόνισε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι εύκολη υπόθεση και κανένα εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να θεωρείται δεδομένο και γι'αυτό ο κομματικός μηχανισμός πρέπει να παραμείνει σε εγρήγορση και η βάση δεν πρέπει να χαλαρώσει.

    Οι ευρωεκλογές,ανέφερε, είναι ζήτημα υπεύθυνης εθνικής εκπροσώπησης και συντεταγμένης εθνικής μάχης για τη βελτίωση της θέσης του Ελληνα πολίτη και όχι ευκαιριακής εκτόνωσης.

    Τις εκλογές αυτές,είπε,θα τις διεξάγουμε με μία ατζέντα ευρωπαϊκή, σύγχρονη και θετική,αλλά με οργανωτικούς όρους εθνικών εκλογών.

    Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε μεταξύ άλλων,μιλώντας στο ρόλο του κόμματος,ότι ''είμαστε υπέρ του διαχωρισμού κόμματος και κυβέρνησης αλλά όχι υπέρ της αποξένωσης του ενός απο την άλλη.Καλούμε το κόμμα να στηρίζει το έργο των υπουργών και τους υπουργούς να αφουγκράζονται τη φωνή του κόμματος''.

    Η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε αφού δεν είχαν ζητήσει άλλα στελέχη το λόγο.-

    [Φώτο-748466]

    [05] Αύριο τα κρίσιμα δημοψηφίσματα στην Κύπρο για το σχέδιο Αναν.

    23/04/2004 08:32:29

    Λιγότερες από 24 ώρες έχουν απομείνει μέχρι την αυριανή διεξαγωγή των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο και τα κόμματα οριστικοποιούν τις θέσεις τους για την αποδοχή ή όχι του σχεδίου Ανάν. Την άποψη ότι θα υπάρξει ξανά ευκαιρία για λύση του Κυπριακού εξέφρασε ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε διακαναλική συνέντευξή του. Τέτοιες προτάσεις, συνέχισε, ή σχέδια δεν εξαφανίζονται αλλά αναβιώνουν και αναπαράγονται προσθέτοντας ότι επιδίωξή του είναι η επίτευξη μιας διζωνικής , δικοινοτικής ομοσπονδίας, η οποία όμως να μη διαχωρίζει το λαό αλλά να χτίζει γέφυρες ενότητας. ''ΟΧΙ'' στο δημοψήφισμα του Σαββάτου λέει και το ΑΚΕΛ, λόγω της μη αποδοχής των προϋποθέσεων που έθεσε για αναβολή των δημοψηφισμάτων και για εγγυήσεις εφαρμογής της λύσης. Εκκληση προς τους πολίτες να ψηφίσουν ''ΝΑΙ'' απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης.

    Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μετά την 1η Μαϊου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ. Υπάρχει χρυσή ευκαιρία να επανενωθεί η Κύπρος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής και Αμυνας της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα. Αναφερόμενος στα δημοψηφίσματα που θα πραγματοποιηθούν αύριο πρόσθεσε ότι ''δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τρένο φτάνει και αν δεν επιβιβαστείς, ίσως να μην επανέλθει''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 23 April 2004 - 11:30:28 UTC