Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Α.Μπενάκη για τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο
  • [02] Δηλώσεις Απ.Κακλαμάνη για δημοψηφίσματα
  • [03] Δηλώσεις Σαμαρά για δημοψηφίσματα σε Κύπρο
  • [04] Στο Λουξεμβούργο ο Π.Μολυβιάτης.
  • [05] Τ.Παπαδόπουλος: Το ''ΟΧΙ'' δεν αφορά στη λύση, αλλά στο σχέδιο Ανάν.
  • [06] Σύλληψη νεαρών για κλοπές στη δυτική Αττική.
  • [07] Ο καθηγητής Ι.Βαρθολομαίος στην ηγεσία του ΙΚΑ.
  • [08] Εργα στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.
  • [09] Συμπεράσματα 46ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη.
  • [10] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου μετά από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο.

  • [01] Δηλώσεις Α.Μπενάκη για τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο

    25/04/2004 19:45:17

    Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του Κυπριακού λαού, εξέφρασε η πρόεδρος της Βουλής Αννα Μπενάκη Ψαρούδα, σχολιάζοντας τα χθεσινή δημοψηφίσματα στην Κύπρο.

    Σεβόμαστε την απόφαση των αδελφών μας Κυπρίων και είναι βέβαιο ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό τους, όπως πάντα, είπε η κα Μπενάκη και σημείωσε ότι οι προσπάθειες θα συνεχιστούν γιατί ο τελικός στόχος είναι μια βιώσιμη και δίκαιη λύση μέσα από την οποία περνούν και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    Η κα Μπενάκη τόνισε ότι το μήνυμα που πρέπει να υπάρξει είναι πως οι λαοί της Μεσογείου και της ΝΑ Ευρώπης είναι αποφασισμένοι να ακολουθήσουν και να εγγυηθούν μια πορεία ειρήνης, ασφάλειας, ευημερίας, μια πορεία δημοκρατίας και συνεργασίας. Σε αυτή την πορεία, τόνισε η πρόεδρος της Βουλής, θέλουμε να δούμε να βαδίζει μαζί μας και η Τουρκία. Αλλά αυτό, κατέληξε η κα Μπενάκη δεν εξαρτάται από εμάς. Εξαρτάται από τη δική της βούληση να συμμορφωθεί πλήρως με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου και να ενταχθεί στη χορεία των κρατών που σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    [02] Δηλώσεις Απ.Κακλαμάνη για δημοψηφίσματα

    25/04/2004 19:45:10

    Δηλώσεις για τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο έκανε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Απ. Κακλαμάνης, σημειώνοντας ότι το μέτωπο των δυνάμεων του Ελληνισμού στην Κύπρο και την Ελλάδα πρέπει να παραμείνει συμπαγές.

    Ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι δεν έχουν εξαντληθεί τα περιθώρια για να υπάρξει μια λύση δίκαιη και λειτουργική, στο αμέσως προσεχές μέλλον, προσθέτοντας ότι η διεθνής κοινότητα και οφείλει και ασφαλώς δεν έχει εξαντλήσει το ενδιαφέρον της.

    Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι είναι φυσικό η Τουρκία να κάνει μια προσπάθεια αξιοποίησης του κλίματος, αλλά σημείωσε ότι η Αγκυρα θα εξακολουθήσει να είναι υπόλογος για τη συνεχιζόμενη κατοχή.

    Ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι στην ΕΕ υπάρχει νομιμότητα και κανείς δεν μπορεί να την παραβιάζει, αναφερόμενος στην περίπτωση που δια μέσω μη συμβατών με τις αρχές της ΕΕ θα εκινείτο μια συγκεκριμένη πολιτική.

    Τέλος, υπογράμμισε ότι το Κυπριακό και ιδίως η τουρκική κατοχή είναι ένα αγκάθι το οποίο και η πλευρά της Τουρκίας θα πρέπει να αντιλαμβάνεται ότι αν δεν βγει από τη μέση δεν μπορεί ποτέ να είναι ομαλή η κοινή πορεία της με την Ελλάδα.

    [03] Δηλώσεις Σαμαρά για δημοψηφίσματα σε Κύπρο

    25/04/2004 19:45:03

    Τα συμπεράσματα του για τα χθεσινά δημοψηφίσματα διατύπωσε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Πολιτικής Ανοιξης, τονίζοντας ότι παρά τις δυσκολίες, οι Ελληνοκύπριοι βγαίνουν διπλά κερδισμένοι: Πρώτον διέσωσαν τη διεθνή εκπροσώπηση και τη δημοκρατία τους και δεύτερον αποδυναμώθηκε ο Ντενκτάς, μέσα στο ίδιο το ψευδοκράτος του.

    Ο κ. Σαμαράς στη δήλωσή του τονίζει ότι ο ΟΗΕ έκανε ένα τεράστιο σφάλμα: προώθησε ένα σχέδιο λύσης το οποίο δεν είχε τη συγκατάθεση της μιας πλευράς και μάλιστα της πλειοψηφικής. Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι δεν υποτιμά κανείς τις δυσκολίες της επόμενης μέρας, τονίζοντας ότι υπάρχει κίνδυνος αναβάθμισης του ψευδοκράτους, αλλά με το ''όχι'' διασώθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία υπό τον πλήρη έλεγχο της ελληνοκυπριακης πλευράς και μάλιστα ως πλήρες μέλος της ΕΕ.

    Τέλος, αναφέρει ότι σημαντικό ρόλο στην εκπόνηση του ατυχούς σχεδίου φαίνεται ότι έπαιξαν άτυπες δεσμεύσεις προηγούμενων κυβερνήσεων της Κύπρου και της Ελλάδος, για τη δυνατότητα αποδοχής οποιασδήποτε λύσης με συνέπεια να προκύψει ένα σχέδιο που ικανοποιούσε μόνο την τουρκοκυπριακή πλευρά.

    [04] Στο Λουξεμβούργο ο Π.Μολυβιάτης.

    25/04/2004 18:28:14

    Συνάντηση με τον Ιρλανδό προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της ΕΕ, ομόλογό του, Μπραϊαν Κάουεν, έχει απόψε στο Λουξεμβούργο ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης.

    Ο κ.Μολυβιάτης βρίσκεται στο Λουξεμβούργο προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων αύριο και μεθαύριο.

    [05] Τ.Παπαδόπουλος: Το ''ΟΧΙ'' δεν αφορά στη λύση, αλλά στο σχέδιο Ανάν.

    25/04/2004 17:42:08

    Το ΟΧΙ των Ελληνοκυπρίων στο χθεσινό δημοψήφισμα δεν είναι ΟΧΙ στη λύση του Κυπριακού, αλλά στο συγκεκριμένο σχέδιο, επανέλαβε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, μιλώντας στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

    Ο κ.Παπαδόπουλος τόνισε ότι θα συνεχίσει να εργάζεται για την εξεύρεση λύσης μέσω της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας.

    Διαβεβαίωσε ταυτόχρονα ότι η κυβέρνηση θα παράσχει περαιτέρω οικονομική ενίσχυση στους Τουρκοκυπρίους, ενώ εξήγησε στους ξένους δημοσιογράφους ότι ο ίδιος δεν μπορούσε να αποδεχθεί το τελικό σχέδιο Ανάν, αφού, όπως τόνισε, δεν ανταποκρινόταν στις ανησυχίες της ελληνοκυπριακής πλευράς.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας απέρριψε ισχυρισμούς ότι στην ελληνοκυπριακή κοινότητα είχε καλλιεργηθεί ο φόβος, τονίζοντας ότι ''ακούστηκαν ισότιμα όλες οι απόψεις, στο πλαίσιο ενός ελεύθερου διαλόγου''.

    [06] Σύλληψη νεαρών για κλοπές στη δυτική Αττική.

    25/04/2004 17:18:06

    Συμμορία 4 νεαρών, απο 17 έως 22 ετών, που διέπραττε κλοπές σε σπίτια, καταστήματα και άλλους χώρους στη δυτική Αττική εξαρθρώθηκε απο την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της περιοχής.

    Οι δράστες είναι όλοι Ελληνες και οι δύο από αυτούς έχουν συλληφθεί, για παρόμοια αδικήματα, από τις αρχές Μαρτίου. Σε βάρος και των τεσσάρων σχηματίστηκε νέα δικογραφία.

    [07] Ο καθηγητής Ι.Βαρθολομαίος στην ηγεσία του ΙΚΑ.

    25/04/2004 16:47:17

    Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Ιωάννης Βαρθολομαίος, ορίστηκε από την κυβέρνηση, ως νέος διοικητής του ΙΚΑ, όπως ανακοινώθηκε από τον υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θεόδωρο Ρουσόπουλο.

    [08] Εργα στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου.

    25/04/2004 16:16:22

    Επιπλέον ταλαιπωρία πρόκειται να υποστούν από αύριο και για αρκετές ημέρες όσοι κινηθούν με τα οχήματά τους στις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών- Κορίνθου, λόγω έργων τα οποία πραγματοποιούνται.

    Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί και υπομονετικοί και να συμμορφώνονται στη σήμανση και τις υποδείξεις των τροχονόμων για την αποφυγή πρόσθετων προβλημάτων και ατυχημάτων.

    [09] Συμπεράσματα 46ης Συνόδου Πρυτάνεων στην Αλεξανδρούπολη.

    25/04/2004 15:14:24

    Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης της Ανώτατης Εκπαίδευσης, μπορεί να επιλυθεί μόνο με γενναία αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ που διατίθεται για την Παιδεία, στο επίπεδο του 5%.

    Αυτό ήταν το κυρίαρχο συμπέρασμα των εργασιών της 46ης Συνόδου των Πρυτάνεων Προέδρων Δ.Ε των Ελληνικών Πανεπιστημίων, που συνεδρίασαν στην Αλεξανδρούπολη, παρουσία της υπουργού Εθνικής Παιδείας και θρησκευμάτων κ. Μαριέττας Γιαννάκου.

    Από την πλευρά της η υπουργός τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι θα ακολουθήσει συνεχής διάλογος με τα πανεπιστήμια, θα υπάρξει όλο και μεγαλύτερη χρηματοδότηση τους, τηρουμένων δημοσιονομικών κανόνων, ενώ μετά το Σεπτέμβρη θα μπορέσουν να καλυφθούν και οι ανάγκες των 34 νέων Τμημάτων.

    [10] Δηλώσεις Γ.Παπανδρέου μετά από τα δημοψηφίσματα στην Κύπρο.

    25/04/2004 14:32:47

    "Νέο ιστορικό δεδομένο" αποτελούν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων στην Κύπρο, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επαναβεβαίωσε την αλληλεγγύη του Κινήματος στον κυπριακό ελληνισμό, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι "η ψήφος των Ελληνοκυπρίων είναι σεβαστή".

    Ο κ.Παπανδρέου τόνισε, επίσης, ότι πρέπει άμεσα να αξιολογηθούν τα αποτελέσματα και να χαραχθούν τα επόμενα βήματα, με το Κυπριακό στο επίκεντρο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, επιμένοντας στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

    Ο ίδιος επισήμανε ότι για την αντιμετώπιση των δυσκολιών πρέπει να τεθούν ξεκάθαροι στόχοι και να αναληφθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, ενώ κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να μην ερμηνεύσει τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων ως απόρριψη του οράματος της επανενωμένης Κύπρου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 April 2004 - 20:30:17 UTC