Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δηλώσεις Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου για την ένταξη της Κύπρου.
  • [02] Διακοπή της κοινωνίας για το Χριστόδουλο αποφάνθηκε το Οικουμενικό
  • [03] Παραμονή ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.
  • [04] Ο συντονισμός για τη διοργάνωση των Αγώνων στο "τραπέζι" της
  • [05] Μήνυμα του πρωθυπουργού για την πρώτη Μαϊου.
  • [06] Τα δημοσιεύματα περί ανατιμήσεων στους Αγώνες επικρίνει ο πρόεδρος της
  • [07] Σύνοδος Οικουμενικού Πατριαρχείου για μητροπόλεις νέων χωρών

  • [01] Δηλώσεις Κ.Καραμανλή και Γ.Παπανδρέου για την ένταξη της Κύπρου.

    30/04/2004 21:53:34

    Ιστορικό ορόσημο στην πορεία της ευρωπαϊκής ενοποίησης αποτελεί η αυριανή επίσημη ένταξη δέκα νέων μελών στους κόλπους της ΕE, όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος υπογράμμισε παράλληλα ότι για την Ελλάδα και ολόκληρο τον ελληνισμό, ''η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ προκαλεί αισθήματα εθνικής δικαίωσης και αυτοπεποίθησης''.

    Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα πλεονεκτήματα της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ είναι προφανή, τόσο για τους Ελληνοκυπρίους όσο και τους Τουρκοκυπρίους, ''οι οποίοι διατρανώνουν τη βούλησή τους για την επανένωση του νησιού''.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, τονίζει από την πλευρά του ότι ''ένας μεγάλος στρατηγικός στόχος γίνεται πραγματικότητα''.

    ''Η Κυπριακή Δημοκρατία, μετά από πολύχρονες σκληρές προσπάθειες και διαπραγματεύσεις, βρίσκεται στην πρωτοπορία των χωρών που εντάσσονται στην ΕΕ'', ανέφερε ο ίδιος καλωσορίζοντας τους λαούς των νέων εταίρων στην Ευρώπη.

    ''Τους καλωσορίζουμε και στους κοινούς μας αγώνες για την πραγματοποίηση αυτών των αξιών'', πρόσθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

    [02] Διακοπή της κοινωνίας για το Χριστόδουλο αποφάνθηκε το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

    30/04/2004 21:13:24

    Ακυρες θεωρεί τις εκλογές στην Αθήνα η απόφαση της συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία ασχολήθηκε σήμερα με την "εκκλησιαστική εκτροπή την οποία επιχείρησε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος".

    Παράλληλα η απόφαση επιβάλλει το επιτίμιο της ακοινωνησίας στον Αρχιεπίσκοπο "μέχρι της συμμορφώσεώς του προς την εκκλησιαστική τάξη".

    Η διακοπή της κοινωνίας για τον κ.Χριστόδουλο χαρακτηρίζεται ως λειτουργική και διοικητική και "αφορά κατ' οικονομία μόνο τον ίδιον και δεν επεκτείνεται σε κανέναν άλλο και πολύ δε περισσότερο στο πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής".

    [03] Παραμονή ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ.

    30/04/2004 18:15:58

    Αφού χαρακτήρισε ιστορική τη σημερινή ημέρα, παραμονή της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κύπρος Χρυσοστομίδης, εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους όσοι βοήθησαν στην ένταξη και ιδιαίτερα στον πολιτικό κόσμο της Ελλάδας.

    Παράλληλα, ο κ.Χρυσοστομίδης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυπριακής κυβέρνησης, γιατί "ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο έχουν μειωθεί οι αρνητικές επιπτώσεις από το "όχι" των Ελληνοκυπρίων", προσθέτωντας ότι η κυβέρνηση δεν εφησυχάζει και ότι τα προβλήματα που υπάρχουν θα παρακολουθούνται στην πορεία και θα αντιμετωπίζονται.

    Στο πλαίσιο εορτασμού της ένταξης, από το απόγευμα θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στην κεντρική Πλατεία Ελευθερίας με καλλιτεχνικά προγράμματα, παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από συγκροτήματα και χορωδίες.

    [04] Ο συντονισμός για τη διοργάνωση των Αγώνων στο "τραπέζι" της Διυπουργικής.

    30/04/2004 17:39:13

    Ο συντονισμός ανάμεσα σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και κυρίως ανάμεσα στους 140 χιλιάδες ανθρώπους οι οποίοι θα εργάζονται τον Αύγουστο για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, απασχόλησε τη σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και υπουργού Πολιτισμού, Κώστα Καραμανλή.

    Μετά το τέλος της συνεδρίασης, στην οποία συμμετείχαν όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί και η δήμαρχος Αθηναίων, η πρόεδρος της ΟΕ ΑΘΗΝΑ 2004, Γιάννα Αγγελοπούλου, εξέφρασε την ικανοποίησή της διότι "εκθέσαμε με συγκεκριμένο τρόπο τη συνεργασία που απαιτείται μεταξύ όλων των φορέων, και των ιδιωτικών και των δημοσίων 105 ημέρες πριν από τους Αγώνες, στην πραγματικότητα 75 ημέρες πριν αρχίσουν να φτάνουν οι πρώτοι επίσημοι ξένοι".

    [05] Μήνυμα του πρωθυπουργού για την πρώτη Μαϊου.

    30/04/2004 17:18:45

    "Στο κατώφλι μια νέας εποχής, που φέρνει μαζί της νέες προκλήσεις, νέες ευκαιρίες, νέα αιτήματα, ενώ παράλληλα συμπίπτει με μια ιστορική στιγμή, τη διεύρυνση της ΕΕ, με την ένταξη δέκα νέων κρατώνμελών, μεταξύ των οποίων και η Κύπρος" βρίσκει τη χώρα μας η φετινή Πρωτομαγιά, όπως αναφέρει σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Παράλληλα, ο κ.Καραμανλής, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους επαναλαμβάνει την απόφαση της ΝΔ "να εργαστούμε σκληρά για να κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις που αναλάβαμε απέναντί τους".

    [06] Τα δημοσιεύματα περί ανατιμήσεων στους Αγώνες επικρίνει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

    30/04/2004 17:05:16

    ''Στερούνται βάσης'' τα δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην πιθανότητα κύματος ανατιμήσεων και αισχροκερδών συμπεριφορών του επιχειρηματικού κόσμου κατά την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Δημήτρης Αρμενάκης.

    Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ έκανε λόγο για ''περίεργο φαινόμενο αυτομαστιγώματος της χώρας'', υπογραμμίζοντας ότι ''τις ''ανησυχίες'' αυτές αναπαράγουν ορισμένα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να συκοφαντήσουν τη χώρα μας και να δημιουργήσουν κλίμα ανασφάλειας στους δυνητικούς επισκέπτες των Ολυμπιακών Αγώνων''.

    [07] Σύνοδος Οικουμενικού Πατριαρχείου για μητροπόλεις νέων χωρών

    30/04/2004 15:00:44

    Πραγματοποιείται σήμερα στο Φανάρι η διευρυμένη Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του, μετά την αντικανονική, όπως υποστηρίζει, εκλογή των μητροπολιτών των Νέων Χωρών, απο την Εκκλησία της Ελλάδας.

    Σαράντα ένας μητροπολίτες του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι στην Ευγενίδειο πτέρυγα του Πατριαρχικού Οίκου.

    Η διευρυμένη αυτή Σύνοδος θα προβεί σε μια ανασκόπηση των γεγονότων και των πράξεων που οδήγησαν στην κρίση με την Ελλαδική εκκλησία, ενώ μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης αναμένεται να διατυπωθούν εισηγήσεις.

    Πριν την έναρξη των εργασιών της Διευρυμένης Συνόδου οι αρχιερείς και ο πατριάρχης συγκεντρώθηκαν στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου όπου ανεπέμφθη σύντομος προσευχή.

    Χθές ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος ζήτησε αδιάλειπτο σεβασμό προς το Πατριαρχείο, στη διάρκεια της χειροτόνησης του νέου μητροπολίτη Κοζάνης.

    Η Πολιτεία δεν πρέπει να αναμειγνύεται στα εσωτερικά της Εκκλησίας, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    [Φώτο-485424]


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 30 April 2004 - 20:30:14 UTC