Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διαδήλωση διαμαρτυρίας για το βασανισμό των Ιρακινών κρατουμένων.
  • [02] Πολιτικές σκοπιμότητες καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου.
  • [03] Αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των συμβασιούχων.
  • [04] Εντυπωσιασμένοι οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ από την πορεία των έργων.
  • [05] Ρύθμιση για τους ανυπότακτους εν όψει ευρωεκλογών και Ολυμπιακών
  • [06] Διαδοχικές συναντήσεις πρωθυπουργού με Β.Μεϊμαράκη και Μιλτ.Εβερτ.
  • [07] Απέρριψε κατηγορηματικά το δημοσίευμα στο ''Εθνος'' ο Γ.Βασιλείου.
  • [08] Αυστηρές κυρώσεις στους κερδοσκόπους ζητά η ΟΒΕ.
  • [09] Εκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στα γραφεία της ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ.
  • [10] Κέντρα Επικοινωνίας απο το υπουργείο Υγείας
  • [11] Συνάντηση Γιαννάκου με Αρχιεπίσκοπο

  • [01] Διαδήλωση διαμαρτυρίας για το βασανισμό των Ιρακινών κρατουμένων.

    10/05/2004 21:26:56

    ''Οι εικόνες της κουρελιασμένης ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν μας αφήνουν να κοιμηθούμε. Πρέπει να μαζικοποιηθεί η αντίδραση προς τους βασανιστές των κρατουμένων Ιρακινών και να αποχωρήσουν άμεσα από τη χώρα'', τονίζεται στο ψήφισμα που άφησαν στο χώρο της αμερικανικής πρεσβείας, κατά τη διάρκεια αποψινής διαδήλωσης διαμαρτυρίας, οι Οργανώσεις Αθήνας και η νεολαία του ΣΥΝ.

    Οι διαδηλωτές με πανό, συνθήματα, αλλά και κατασκευασμένα ομοιώματα βασανισθέντων Ιρακινών κατήγγειλαν τους ''δημίους'' των λαών, ζητώντας ''να τελειώσει τώρα η κατοχή της χώρας και να φύγουν οι βασανιστές''.

    [02] Πολιτικές σκοπιμότητες καταλογίζει στην κυβέρνηση ο Γ.Παπανδρέου.

    10/05/2004 21:22:34

    Για κομματικές σκοπιμότητες κατηγόρησε την κυβέρνηση, αναφορικά με το θέμα της διαφάνειας στο Χρηματιστήριο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα υπάρξει σκληρή σύγκρουση εάν δεν ακολουθηθούν ''πραγματικές ανοιχτές διαδικασίες''.

    Παράλληλα, ο κ.Παπανδρέου υποστήριξε ότι η Νέα Δημοκρατία ''επιχειρεί να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή όπως και στο παρελθόν''.

    [03] Αντιπαράθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για το θέμα των συμβασιούχων.

    10/05/2004 20:50:03

    Αντικείμενο έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπη Παυλόπουλου και του συντονιστή Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, Αλέκου Παπαδόπουλου, έγινε το θέμα των συμβασιούχων.

    o κ.Παυλόπουλος, ανταπαντώντας στον κ.Παπαδόπουλο, δήλωσε μεταξύ άλλων:

    «Υπενθυμίζω στον κ.Παπαδόπουλο αυτό το οποίο τόνισε, προεκλογικά, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής για τους συμβασιούχους και ως προς το οποίο υπερθεμάτισε μάλιστα, οψίμως, και η τότε εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κ.Διαμαντοπούλου ήτοι:

    «Θα μετατραπούν σε συμβάσεις αορίστου χρόνου όσες συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, κατά πλήρη εφαρμογή της αντίστοιχης Κοινοτικής οδηγίας. Ουδέποτε έγινε αριθμητικός προσδιορισμός των συμβάσεων αυτών, για τον απλό λόγο ότι δεν ήταν δυνατό να γίνει κάτι τέτοιο.

    Το ερώτημα είναι πώς και με ποια στοιχεία τα οποία φαίνεται τώρα «ανακαλύπτει το ΠΑΣΟΚ ο κ.Παπαδόπουλος γνωρίζει πόσους συμβασιούχους θα καλύψουν τα δυο προεδρικά διατάγματα τα οποία θα εκδώσει η κυβέρνηση, εκπληρώνοντας στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο.

    [04] Εντυπωσιασμένοι οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ από την πορεία των έργων.

    10/05/2004 19:58:33

    Εντυπωσιασμένοι έμειναν από την πρόοδο των εργασιών σε Ολυμπιακές εγκαταστάσεις τις οποίες επισκέφθηκαν σήμερα οι τεχνοκράτες της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ.

    Συγκεκριμένα, αναμένοντας απόψε στην Αθήνα τον πρόεδρο της Συντονιστικής Επιτροπής, Ντένις Οσβαλντ, οι τεχνοκράτες της ΔΟΕ επισκέφθηκαν τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Γουδί, στο ΟΑΚΑ και το Ολυμπιακό Χωριό, εκφράζοντας την πλήρη ικανοποίησή τους για την πορεία των έργων.

    Ο κ.Οσβαλντ, αναμένεται να επισκεφθεί το πρωί της Τετάρτης τόσο τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργο Παπανδρέου, ενώ αύριο το απόγευμα θα συμμετάσχει σε σύσκεψη στο υπουργείο Πολιτισμού, υπό την προεδρία της αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού, Φάνης Πάλλη-Πετραλιά.

    [05] Ρύθμιση για τους ανυπότακτους εν όψει ευρωεκλογών και Ολυμπιακών Αγώνων.

    10/05/2004 19:32:22

    Απόφαση η οποία αφορά στην ελεύθερη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα των ανυπότακτων του εξωτερικού, προκειμένου να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, υπεγράφη από τους υπουργούς Εθνικής Αμυνας, Σπήλιο Σπηλιωτόπουλο και Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλο.

    Ταυτόχρονα αποφασίζεται η προσωρινή απαλλαγή των Ελλήνων του εξωτερικού από τον έλεγχο της στρατολογικής τους κατάστασης για το διάστημα από 1η Αυγούστου έως 30 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων.

    [06] Διαδοχικές συναντήσεις πρωθυπουργού με Β.Μεϊμαράκη και Μιλτ.Εβερτ.

    10/05/2004 19:23:13

    Διαδοχικές συναντήσεις με το γραμματέα της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τον πρώην πρόεδρο του κόμματος, Μιλτιάδη Εβερτ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ.Μεϊμαράκης, ένταξε τη συνάντηση στο πλαίσιο των τακτικών επαφών του με τον πρωθυπουργό, ενώ ερωτηθείς αν συζήτησαν για τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι ''για τη ΝΔ η μάχη των ευρωεκλογών είναι μια μάχη που πρέπει να δώσουμε με προοπτική την ευρωπαϊκή κατεύθυνση της χώρας''.

    Από την πλευρά του, ο κ.Εβερτ ανέφερε ότι με τον κ.Καραμανλή έθιξαν επίσης τις ευρωεκλογές, καθώς και τα οικονομικά θέματα, εν όψει της συζήτησης η οποία θα διεξαχθεί την Τετάρτη στη Βουλή.

    Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι ''το έγκλημα του Χρηματιστηρίου θα πρέπει το Φθινόπωρο, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, να συζητηθεί''.

    [07] Απέρριψε κατηγορηματικά το δημοσίευμα στο ''Εθνος'' ο Γ.Βασιλείου.

    10/05/2004 17:44:46

    Εντολη αγωγής για δυσφήμιση εναντίον παντός υπευθύνου

    και καταβολή αποζημίωσης έδωσε ήδη, όπως τόνισε, ο πρόεδρος του κυπριακού κινήματος, Ενωμένοι Δημοκράτες, Γιώργος Βασιλείου, ύστερα από το χθεσινό δημοσίευμα της αθηναϊκής εφημερίδας ''Εθνος''.

    Η εφημερίδα θέλει τον κ.Βασιλείου να εμπλέκεται σε επιχειρηματικές δραστηριότητες με τον πρώην ειδικό αντιπρόσωπο της Μ.Βρετανίας στο Κυπριακό, σερ Ντέηβιντ Χάνεϊ, υποστηρίζοντας ότι οι δύο άνδρες διασυνδέονται με το καθεστώς των βρετανικών βάσεων, όπως αυτό περιγράφεται στο σχέδιο Αναν.

    Ο πρόεδρος των Ενωμένων Δημοκρατών, απορρίπτοντας κατηγορηματικά το δημοσίευμα, υποστήριξε ότι ''κάποιοι θέλουν να συντηρούν το μίσος και το διχασμό στο λαό, σε μια στιγμή που οι δυσκολίες είναι προφανείς και τα αδιέξοδα ορατά''.

    [08] Αυστηρές κυρώσεις στους κερδοσκόπους ζητά η ΟΒΕ.

    10/05/2004 17:28:04

    Να επιβάλλει με αυστηρότητα τις προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους επιμένουν να κερδοσκοπούν και να τους απομονώσει από το διάλογο τον οποίο πραγματοποιεί, με σκοπό την εξυγίανση του κυκλώματος διακίνησης των υγρών καυσίμων, ζητά από την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος.

    Η Ομοσπονδία, με ανακοίνωσή της, καταγγέλλει τις κερδοσκοπικές πρακτικές στον κλάδο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι τα πρατήρια τα οποία πωλούν καύσιμα σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές είναι εξαιρετικά περιορισμένα σε αριθμό.

    [09] Εκρηξη αυτοσχέδιας βόμβας στα γραφεία της ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ.

    10/05/2004 17:17:32

    Αυτοσχέδιος μηχανισμός βόμβας εξερράγη στις 14:15 δίπλα από τα γραφεία της ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της σπουδαστικής παράταξης.

    Η ΠΑΣΠ ΤΕΦΑΑ Αθήνας καταγγέλλει ''την τρομοκρατική επίθεση των γνωστών-αγνώστων εις βάρος της'' και σημειώνει οτι ''η φοιτητική παράταξη των νέων σοσιαλιστών θα συνεχίσει τον αγώνα της για την ανατροπή της συντήρησης στο ελληνικό πανεπιστήμιο''.

    [10] Κέντρα Επικοινωνίας απο το υπουργείο Υγείας

    10/05/2004 15:52:38

    Τη δημιουργία δύο κέντρων επικοινωνίας του πολίτη,σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.Ο υπουργός πρόσθεσε ότι τα κέντρα αυτά θα εγκατασταθούν σε κεντρικά σημεία των πόλεων και θα ενημερώνουν τους πολίτες, για θέματα υγείας, εφημεριών και προσλήψεων.

    Σε ό,τι αφορά το μεγάλο ζήτημα των ράντζων, ο υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος είπε ότι με συντονισμένη δουλειά έχουν ήδη εξαφανιστεί τα ράντζα από ορισμένα νοσοκομεία,αλλά έσπευσε να δηλώσει ότι θα ήταν λάθος να πιστέψουμε ότι η εξαφάνιση των ράντζων είναι εύκολη υπόθεση.

    Σημαντική είδηση από τη σημερινή συνέντευξη στο υπουργείο Υγείας είναι η έγκριση ποσού 60 εκατ. ευρώ για τη λειτουργία των ολυμπιακών νοσοκομείων, καθώς εγκρίθηκαν οι 5.000 προσλήψεις κυρίως νοσηλευτικού προσωπικού για το 2004.

    Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο πόρισμα που παρέδωσαν οι ελεγκτές του υπουργείου Υγείας και αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2003.

    Το πόρισμα κάνει λόγο για εσφαλμένες προμήθειες, έλλειψη τεχνικών προδιαγραφών, καθυστερήσεις στην προκήρυξη διαγωνισμών αλλά και κακοδιοίκηση στα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων.

    Τέλος, λόγος έγινε για την ευρωπαϊκή κάρτα υγείας που θα τεθεί σε δοκιμή πιλοτικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες και αργότερα στο σύνολο των πολιτών στη χώρα μας.

    [11] Συνάντηση Γιαννάκου με Αρχιεπίσκοπο

    10/05/2004 15:15:46

    Μία ώρα και δέκα λεπτά κράτησε η συνάντηση της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο στην Αρχιεπισκοπή. Οταν η συζήτηση ολοκληρώθηκε η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι συζήτησε με τον αρχιεπίσκοπο και τον ενημέρωσε για τις συνομιλίες που είχε με τον Πατριάρχη.

    Διαπίστωσα, είπε, καλή διάθεση και θετική προσέγγιση ώστε να υπάρξει μία συναινετική λύση. Ως εκ τούτου, συνέχισε, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης συνεχίζεται μέχρι την αίσια έκβασή της. Η Πολιτεία, πρόσθεσε, δεν γίνεται μέρος του προβλήματος ούτε αναμειγνύεται σε αμιγώς εκκλησιαστικά θέματα. Προτείνονται διαδικασίες και τρόποι για την επίλυση του προβλήματος.

    Η κ. Γιαννάκου είπε ότι υπέγραψε σήμερα τα Προεδρικά Διατάγματα διορισμού των νέων Μητροπολιτών, αρνήθηκε όμως να πει εάν θα μεταβεί εκ νέου στο Φανάρι. Τα πρώτα δέκα λεπτά της συζήτησης με τον αρχιεπίσκοπο ήταν παρόντες ο πρωτοσύγγελος Θωμάς Συνοδινός, ο μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ και ο διευθυντής του γραφείου Τύπου Χάρης Κονιδάρης.

    Στη συνέχεια η συζήτηση συνεχίστηκε ανάμεσα στους δύο, αρχιεπίσκοπο και υπουργό.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 May 2004 - 20:30:17 UTC