Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 04-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντζέντα της συνάντησης Κ.Καραμανλή και Κ.Αναν.
  • [02] Διακοπή στα δρομολόγια του Ρίου - Αντιρρίου.
  • [03] Ικανοποίηση Ντ.Οσβαλντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.
  • [04] Δήλωση Ντ.Μπακογιάννη για Αντώνη Σαμαρά.
  • [05] Κλειστός ο σιδηρόδρομος στο τμήμα Πάτρας-Αχαϊας.
  • [06] Εκπτωση 30% από τον ΟΣΕ για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.
  • [07] Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών κατέστρεψε χαλαζόπτωση στον Εβρο.
  • [08] Απογοήτευση Ν.Κωνσταντόπουλου για τις αντιδράσεις στην πρόταση-Βότση.
  • [09] Επιστολή Μ.Εβερτ στο Γ.Παπανδρέου για το θέμα του Χρηματιστηρίου.
  • [10] Δίκη ΕΛΑ: Κατάθεση της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας στην οδό
  • [11] Για την πρόθεση αύξησης των τιμών φαρμάκων διαμαρτύρονται
  • [12] "Ταξιδιωτική σύσταση" εξέδωσε η Αυστραλία για την Ελλάδα.

  • [01] Αντζέντα της συνάντησης Κ.Καραμανλή και Κ.Αναν.

    11/05/2004 21:45:55

    Το Κυπριακό, οι Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας, οι ευρωπαϊκές επιδιώξεις της Τουρκίας, τα ζητήματα του Ιράκ και της Μέσης Ανατολής, αλλά και ο ρόλος της Ελλάδας στην περιοχή των Βαλκανίων, αναμένεται να αποτελέσουν τα θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Αναν, στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού, την ερχόμενη Τρίτη 18 Μαϊου, στις 10 το βράδυ (ώρα Ελλάδας).

    Διπλωματικές πηγές εκτιμούν ότι από τη συνάντηση δεν αποκλείεται να διαφανούν και οι προθέσεις του κ.Αναν όσον αφορά στο περιεχόμενο της έκθεσης για την αποστολή των καλών του υπηρεσιών στο θέμα της Κύπρου. Η έκθεση, την οποία ετοιμάζει ο ειδικός σύμβουλος του γγ, Αλβαρο ντε Σότο, θα δοθεί στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας έως το τέλος του τρέχοντος μηνός.

    [02] Διακοπή στα δρομολόγια του Ρίου - Αντιρρίου.

    11/05/2004 21:07:03

    Τετράωρη διακοπή δρομολογίων αύριο, από τη 1 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, λόγω ετήσιας γενικής συνέλευσης, θα πραγματοποιήσει το Σωματείο Ναυτεργατών Ρίου - Αντιρρίου, ''Ο Αγιος Νικόλαος''.

    Το ανωτέρω χρονικό διάστημα θα εξυπηρετούνται μόνο έκτακτα περιστατικά από πλοία ασφαλείας.

    [03] Ικανοποίηση Ντ.Οσβαλντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

    11/05/2004 21:00:31

    "Είχαμε μια πολύ καλή συνάντηση η οποία ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μας για επιτυχείς Αγώνες στην Αθήνα. Είμαι πολύ αισιόδοξος."

    Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, Ντένις Οσβαλντ, μετά από τη σύσκεψη εργασίας η οποία πραγματοποιήθηκε απόψε στο υπουργείο Πολιτισμού και που συμμετείχαν η αναπληρωτής υπουργός, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, ο υφυπουργός Δημόσιας Τάξης, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, η πρόεδρος της ΟΕ "ΑΘΗΝΑ 2004", Γιάννα Αγγελοπούλου, ο γγ των Ολυμπιακών Αγώνων, Σπύρος Καπράλος, εκπρόσωποι αρμόδιων υπουργείων και εκπρόσωποι της ΔΟΕ οι οποίοι συνοδεύουν τον κ.Οσβαλντ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα.

    [04] Δήλωση Ντ.Μπακογιάννη για Αντώνη Σαμαρά.

    11/05/2004 19:23:08

    Το δρόμο για τη συμπερίληψη του πρώην υπουργού και προέδρου της Πολιτικής Ανοιξης, Αντώνη Σαμαρά, στη δεύτερη θέση -όπως έχει γραφεί κατά κόρον στον Τύπο- του ψηφοδελτίου της ΝΔ για τις ευρωεκλογές της 13ης Ιουνίου εκτιμάται ότι ανοίγει η σημερινή δήλωση της δημάρχου Αθηναίων, Ντόρα Μπακογιάννη, στη ΝΕΤ ότι ''αν η ΝΔ επιθυμεί να βάλει τον κ.Σαμαρά σε μία θέση του ευρωψηφοδελτίου, δεν θα βρει εμένα απέναντι''.

    [05] Κλειστός ο σιδηρόδρομος στο τμήμα Πάτρας-Αχαϊας.

    11/05/2004 18:52:05

    Κλειστή θα παραμείνει για περίπου δύο ημέρες η σιδηροδρομική γραμμή στο τμήμα Πάτρας-Αχαϊας, λόγω εργασιών κατά μήκος της γραμμής.

    Οπως ανακοινώθηκε από τον ΟΣΕ η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο τμήμα της γραμμής θα διακοπεί απόψε στις 10 το βράδυ και θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Πέμπτη 13-05-2004 και ώρα 05:45.

    Στο διάστημα αυτό η κυκλοφορία θα γίνεται με λεωφορεία του Οργανισμού και οι επιβάτες θα μπορούν να μεταφέρουν μόνο μικροδέματα και αποσκευές χειρός, αφού δεν θα παραλαμβάνονται ογκώδη δέματα.

    Επίσης, οι επιβάτες των αμαξοστοιχιών 1312, 1313 και 1314 μέχρι Ισθμό θα επιβιβάζονται στις αμαξοστοιχίες 300, 1433 και 1432 αντίστοιχα.

    [06] Εκπτωση 30% από τον ΟΣΕ για το Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού.

    11/05/2004 18:49:08

    Εκπτωση της τάξης του 30% θα προσφέρει και φέτος ο ΟΣΕ στους κατόχους Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού, του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, συμμετέχοντας στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού και για το έτος 2004.

    Η έκπτωση, η οποία ισχύει για τα μετ επιστροφής ταξίδια που θα πραγματοποιήσουν οι δικαιούχοι έως και τις 8 Ιανουαρίου 2005, δεν περιλαμβάνει τη χορήγηση άλλων εκπτώσεων ή την απαλλαγή καταβολής του συμπληρώματος στις περιπτώσεις χρήσης αμαξοστοιχιών ποιότητας (InterCity Express, InterCity) ή προτεραιότητας ή κλινοθεσίων οχημάτων από τους ενδιαφερόμενους.

    [07] Χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών κατέστρεψε χαλαζόπτωση στον Εβρο.

    11/05/2004 18:42:45

    Περισσότερα από σαράντα χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών καταστράφηκαν, σε ποσοστό μέχρι και εκατό τοις εκατό, από τη χαλαζόπτωση η οποία έπληξε χθες το βράδυ τη βόρεια έκταση του Εβρου και συγκεκριμένα τις περιοχές από τη Νέα Βύσσα μέχρι και το Διδυμότειχο.

    Το χαλάζι, το οποίο είχε μέγεθος ρεβιθιού, έπεφτε για περίπου 20 λεπτά και το ύψος του στα χωράφια έφθανε μέχρι και τα 20 εκατοστά. Από το χαλάζι καταστράφηκαν καλλιέργειες κυρίως βαμβακιού και τεύτλων, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε στέγες σπιτιών.

    [08] Απογοήτευση Ν.Κωνσταντόπουλου για τις αντιδράσεις στην πρόταση-Βότση.

    11/05/2004 18:37:05

    ''Δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι η πρόταση αυτή, που χαιρέτισαν όλη η κοινωνία και όλοι οι φίλοι της ευρύτερης αριστεράς, θα συναντούσε προβλήματα'', αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ριζοσπαστικής Αριστεράς, Νίκος Κωνσταντόπουλος, απαντώντας στην επιστολή του δημοσιογράφου, Γιώργου Βότση, ο οποίος ζήτησε να σταματήσει κάθε συζήτηση γύρω από το όνομά του, ύστερα από τις αντιδράσεις τις οποίες προκάλεσε η πρόταση να τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΝ.

    Ο κ.Κωνσταντόπουλος εκφράζει την κατανόηση, αλλά και την απογοήτευσή του, για την τροπή την οποία πήρε η συζήτηση.

    [09] Επιστολή Μ.Εβερτ στο Γ.Παπανδρέου για το θέμα του Χρηματιστηρίου.

    11/05/2004 18:13:23

    ''Μόνο ο φόβος ενοχής οδηγεί σε προσπάθειες παρακώλυσης της αποκάλυψης της αλήθειας'', αναφέρει ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Μιλτιάδης Εβερτ, σε επιστολή την οποία απέστειλε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργο Παπανδρέου, αναφορικά με το ζήτημα του Χρηματιστηρίου, ύστερα από τη δήλωση του τελευταίου ότι ''δεν θα ανεχθώ μια ολόκληρη παράταξη να σέρνεται σε ομηρία από μια προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής''.

    Απαντώντας, ο κ.Εβερτ επισημαίνει ότι ''δεν θα δεχθούμε 1.300.000 συμπολίτες μας να χάσουν την περιουσία τους χωρίς να τιμωρηθεί κανείς'', προσθέτοντας: ''Χωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να αμφισβητήσω την εντιμότητα σας και τις ικανότητες σας, δεν αντιλαμβάνομαι ποιά έννοια έχει αυτή η δήλωση''.

    [10] Δίκη ΕΛΑ: Κατάθεση της διαχειρίστριας της πολυκατοικίας στην οδό Πάτμου.

    11/05/2004 18:05:51

    Με την κατάθεση της Μαρίας Σιώζου, διαχειρίστριας της πολυκατοικίας στην οδό Πάτμου 51, όπου φέρεται να διατηρούσε διαμέρισμα ο ΕΛΑ, συνεχίστηκε σήμερα η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

    Η μάρτυρας αναγνώρισε με απόλυτη βεβαιότητα στο πρόσωπο του Αγγελέτου Κανά τον άνδρα με το όνομα Γιώργος Σπύρου, ο οποίος νοίκιασε το επίμαχο διαμέρισμα, τονίζοντας ότι πολύ συχνά επισκεπτόταν το σπίτι της οδού Πάτμου και ο Κώστας Αγαπίου.

    [11] Για την πρόθεση αύξησης των τιμών φαρμάκων διαμαρτύρονται συνταξιούχοι.

    11/05/2004 17:56:57

    Τη διαμαρτυρία των συνταξιούχων του ΙΚΑ Καβάλας, αλλά και άλλων περιοχών της βορειοανατολικής Ελλάδας, προκάλεσε η πρόθεση των φαρμακοβιομηχάνων να αυξήσουν τις τιμές των φαρμάκων.

    Οπως τόνισαν οι συνταξιούχοι, με τις συγκεκριμένες ανατιμήσεις δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα επιβίωσής τους.

    [12] "Ταξιδιωτική σύσταση" εξέδωσε η Αυστραλία για την Ελλάδα.

    11/05/2004 17:07:52

    Εκκληση στους πολίτες της, οι οποίοι σκέπτονται να επισκεφθούν την Ελλάδα, λίγους μήνες πριν από τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, να βρίσκονται "σε εγρήγορση" και να ενημερώνονται για εξελίξεις οι οποίες ενδέχεται να έχουν επιπτώσεις στην ασφάλειά τους, απηύθυνε η Αυστραλία, η οποία εξέδωσε σήμερα νέα "ταξιδιωτική σύσταση", όπως αυτή χαρακτηρίζεται, προς αυτή την κατεύθυνση.

    Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο διευθυντής ενημέρωσης της ΟΕΟΑ "ΑΘΗΝΑ 2004", Σεραφείμ Κοτρώτσος, τόνισε ότι ''η Ελλάδα είναι μία από τις ασφαλέστερες χώρες στον κόσμο, σύμφωνα με τις διεθνείς μετρήσεις εγκληματικότητας'', επισημαίνοντας πως ''λαμβάνονται όλα εκείνα τα μέτρα για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων τα οποία έχουν αποσπάσει θετικότατα σχόλια, τόσο από την ΔΟΕ, όσο και από άλλες χώρες''.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 May 2004 - 20:30:17 UTC