Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-02-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο αρχιεπίσκοπος διαψεύδει Ειρηναίο για Βαβύλη και απαντά στους δικαστικούς για Γιοσάκη
  • [02] Οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
  • [03] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση απο τις επαφές στις Βρυξέλλες για το βασικό μέτοχο
  • [04] Κατάθεση στοιχείων στη δικαιοσύνη για υποθέσεις της ΔΕΗ
  • [05] Συνάντηση Μπους και Πούτιν στην Μπρατισλάβα
  • [06] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Πρόεδρο Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι
  • [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων
  • [08] Με αναπνευστικά προβλήματα ο Πάπας στο νοσοκομείο
  • [09] Απολύθηκε δικαστικός ενώ τέθηκε σε αργία η Αντωνία Ηλία

  • [01] Ο αρχιεπίσκοπος διαψεύδει Ειρηναίο για Βαβύλη και απαντά στους δικαστικούς για Γιοσάκη

    Νέα τροπή λαμβάνει η υπόθεση Βαβύλη και το θέμα της εμπλοκής του στην εκλογή του Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων δήλωσε, χθες, στη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου ότι ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος έστειλε τον Απόστολο Βαβύλη ή Απόστολο Φωκά στα Ιεροσόλυμα, για να τον ενισχύσει στην εκλογή του.

    Η Αρχιεπισκοπή με ανακοίνωσή της διαψεύδει οποιαδήποτε ανάμειξη του κ.Χριστόδουλου στο ταξίδι του Βαβύλη στα Ιεροσόλυμα και διερωτάται «όπως διερωτάται και ο κάθε καλόπιστος πολίτης αυτής της χώρας, που ακριβώς εδράζονται οι ισχυρισμοί του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων». Σημειώνει τέλος ότι «προκαλεί τουλάχιστον θλίψη η προσφυγή στη λογική των επικοινωνιακών αντιπερισπασμών απο την πλευρά προσώπων, που οφείλουν να φυλάττουν Θερμοπύλες σε ένα χειμαζόμενο Πατριαρχείο, το οποίο ο Ελληνισμός περιβάλλει με την αγάπη και το σεβασμό του».

    Σχετικά με τη συνάντηση δικαστικών με τον αρχιεπίσκοπο, παρουσία του Ιάκωβου Γιοσάκη, ο κ.Χριστόδουλος σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι «εσφαλμένα και λόγω, κακώς εννοούμενης, ευγένειας δεν εκδήλωσε την έντονη δυσαρέσκειά του για την αιφνίδια εμφάνιση του Γιοσάκη και δεν υπέδειξε στους δικαστικούς την άμεση αποχώρηση αυτού». Επαναλαμβάνει δε κατηγορηματικά οτι «ούτε είχε, ούτε φυσικά έχει, οιανδήποτε σχέση ή επικοινωνία με τον Γιοσάκη, τον οποίο ουδέποτε τοποθέτησε σε οιανδήποτε 'επιτελική' θέση στην Ιερά Σύνοδο, την Αποστολική Διακονία ή στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και ουδέποτε εξεδήλωσε μια τέτοια πρόθεση, όπως κακόβουλα διαδιδεται» και προσθέτει ότι δεν θα ανεχθεί «περαιτέρω τη μεθοδευμένη προσπάθεια σπίλωσης του προσώπου του και αμαύρωσης της εικόνας της Εκκλησίας».

    Ο αρχιεπίσκοπος αναφέρεται και στην περίπτωση του εκπροσώπου Τύπου της Αρχιεπισκοπής αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Οικονόμου, τονίζοντας οτι για λόγους ευθιξίας ο αρχιμανδρίτης υπέβαλε την παραίτησή του, αλλά δεν την έκανε αποδεκτή. Σημειώνει ιδιαίτερα ότι της περιπτώσεως αυτής έχει επιληφθεί η δικαιοσύνη, αφού έχει ήδη ενημερωθεί εγγράφως απο τον αρχιμανδρίτη ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών. Επισημαίνεται ακόμη ότι ο Επιφάνιος Οικονόμου έκανε μόνο μία και μοναδική συνάντηση με τον «καταγγέλλοντα», τον υπόδικο δηλαδή που θα του έδιδε κασέτες για αρχιερέα. Ακόμη δόθηκε εντολή σε επίσκοπο να διενεργήσει επείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να διαλευκανθεί η υπόθεση αυτή.

    Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, οι οποίοι φέρονται, σύμφωνα με ρεπορτάζ και δημοσιεύματα, να είναι συνδικαιούχοι λογαριασμών δυσθεώρητου ύψους σε τράπεζα των ΗΠΑ, να παρουσιασθούν ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, την Τρίτη, 1 Μαρτίου, για να δώσουν εξηγήσεις».

    Ωστόσο ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός με δηλώσεις του επιβεβαίωσε τις δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι δικαστικός λειτουργός κατέθεσε πως συναντήθηκε με τον αρχιεπίσκοπο κατόπιν μεσολάβησης του Ιάκωβου Γιοσάκη. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας παράγγειλε τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αντώνη Πλωμαρίτη, σχετικά με τις συνθήκες χρεώσης στον αντεισαγγελέα Εφετών Ν. Αθανασόπουλο (που αντιμετωπίζει ποινή οριστικής απόλυσης), αίτησης του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη για άσκηση αναίρεσης κατά απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων Αθηνών.Η εξέταση θα διενεργηθεί από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δ. Λινό.

    Στο μεταξύ, προς όλες τις κατευθύνσεις στρέφονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του καταζητούμενου Απόστολου Βαβύλη. Χθες σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν έρευνες ακόμη και στο Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας μετά από πληροφορίες που έφεραν τον καταζητούμενο Απόστολο Βαβύλη να νοσηλεύεται. Επίσης, δακτυλικό αποτύπωμα που ανήκει στην Μαλί Κοέν, πρώην σύζυγο του απόστολου Βαβύλη, βρέθηκε στο διαμέρισμα που χρησιμοποιούσε ο καταζητούμενος στο Χολαργό.

    Νωρίτερα, η κ. Κοέν στην κατάθεσή της, που έδωσε στην Ασφάλεια Αττικής, είχε υποστηρίξει ότι στο διαμέρισμα αυτό δεν έχει πάει ποτέ και από το 2001 που χώρισε με τον κ. Βαβύλη δεν τον έχει ξαναδεί. Μετά την ταυτοποίηση του αποτυπώματος αναμένεται η κ. Κοέν να κληθεί εκ νέου στην ασφάλεια Αττικής για συμπληρωματική κατάθεση.

    Ακόμη, αναμένεται να κληθεί για κατάθεση η μητέρα του Βαβύλη, ενώ αναζητείται για να καταθέσει και ο αδελφός του, στο όνομα του οποίου ήταν η μοτοσικλέτα με την οποία κυκλοφορούσε ο καταζητούμενος.

    Χθες, εξάλλου, επί τρεις ώρες, κατέθετε ενώπιον της εισαγγελέως πρωτοδικών, κ. Ελένης Σωτηροπούλου, ο απόστρατος αξιωματικός της αστυνομίας, κ. Γιάννης Τριανταφυλλάκης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τριανταφυλλάκης ρωτήθηκε από την εισαγγελέα για τις σχέσεις του με τον Βαβύλη, για το αν είχε επισκεφθεί τον καταζητούμενο στο διαμέρισμα που διατηρούσε στο Χολαργό και για τα κοινά τους ταξίδια στα Ιεροσόλυμα. Η κ. Σωτηροπούλου τον κάλεσε, επίσης, να καταθέσει ότι γνωρίζει σχετικά με τις σχέσεις του Απόστολου Βαβύλη με τον υπουργείο Δημόσιας Τάξης όσον αφορά προμήθειες ειδών ασφαλείας. Ο κ. Τριανταφυλλάκης κλήθηκε επίσης να δώσει διευκρινίσεις για την έκδοση πλαστών πιστοποιητικών του Απόστολου Βαβύλη στο όνομα Απόστολος Φωκάς, υπόθεση που εκδικάζεται τον Απρίλη.

    [02] Οι προθεσμίες για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

    Τις προθεσμίες υποβολής των φορολογικών δηλώσεων από τους φορολογουμένους προσδιορίζει με εγκυκλίους που εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.

    Ειδικότερα:

    Όσοι ασκούν ατομικά ελεύθερο επάγγελμα και τηρούν βιβλία δεύτερης κατηγορίας ή δεν τηρούν βιβλία αν και έχουν υποχρέωση, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους:

    α) Μέχρι τις 15 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

    β) Μέχρι τις 16 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

    γ) Μέχρι τις 17 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

    δ) Μέχρι τις 18 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

    ε) Μέχρι τις 21 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

    στ) Μέχρι τις 22 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

    ζ) Μέχρι τις 23 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

    η) Μέχρι τις 24 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

    θ) Μέχρι τις 28 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

    ι) Μέχρι τις 29 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 10,20

    30, 40 και 50.

    ια) Μέχρι τις 30 Μαρτίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60, 70

    80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

    Όσοι ασκούν ατομικά ελεύθερο επάγγελμα και τηρούν βιβλία τρίτης κατηγορίας εφόσον η διαχειριστική περίοδος έληξε μέσα στους μήνες Νοέμβριο ή Δεκέμβριο 2004, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους:

    α) Μέχρι τις 18 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

    β) Μέχρι τις 19 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

    γ) Μέχρι τις 20 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

    δ) Μέχρι τις 21 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

    ε) Μέχρι τις 22 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

    στ) Μέχρι τις 25 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

    ζ) Μέχρι τις 26 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

    η) Μέχρι τις 27 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

    θ) Μέχρι τις 28 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

    ι) Μέχρι τις 3 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 10,

    20, 30, 40 και 50.

    ια) Μέχρι τις 4 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60,

    70, 80, 90 και 00 και υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

    Αν δηλώνονται εισοδήματα από κατηγορίες που λήγουν σε διαφορετικές ημερομηνίες, η κατάθεση της δήλωσης μπορεί να γίνει μέχρι τη μεταγενέστερη ημερομηνία.

    Ο φορολογούμενος που θέλει να υποβάλει ηλεκτρονικά τη δήλωσή του μέσω διαδικτύου, στην υπηρεσία TAXISnet (Ηλεκτρονική Διεύθυνση www.taxisnet.gr) με χρήση προσωπικών κωδικών πρόσβασης, πρέπει να υποβάλει αίτηση στην παραπάνω ηλεκτρονική διεύθυνση τουλάχιστον πέντε εργάσιμες μέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής της δήλωσης, για να του αποδοθούν αυτοί οι κωδικοί.

    Όσοι δηλώνουν γεωργικό εισόδημα, ανεξάρτητα αν είναι ή δεν είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες ή αποκτούν εισόδημα από εκμίσθωση ή δωρεάν παραχώρηση γεωργικής γης, μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους:

    α) Μέχρι την 1 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

    β) Μέχρι τις 4 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

    γ) Μέχρι τις 5 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

    δ) Μέχρι τις 6 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

    ε) Μέχρι τις 7 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

    στ) Μέχρι τις 8 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

    ζ) Μέχρι τις 11 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

    η) Μέχρι τις 12 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

    θ) Μέχρι τις 13 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

    ι) Μέχρι τις 14 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 10,

    20, 30, 40 και 50.

    ια) Μέχρι τις 15 Απριλίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60,

    70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

    ιβ) Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2005 τα φυσικά πρόσωπα κατά κύριο επάγγελμα

    αγρότες, τα οποία δεν θα είχαν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας

    εισοδήματος, αλλά υποχρεούνται σε αυτή επειδή έχουν υποχρέωση υπο-

    βολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (νέο Ε9 2005).

    Οι μισθωτοί, οι συνταξιούχοι και οι ναυτικοί μπορούν να υποβάλουν τη δήλωσή τους:

    α) Μέχρι τις 4 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 1.

    β) Μέχρι τις 6 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 2.

    γ) Μέχρι τις 10 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 3.

    δ) Μέχρι τις 12 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 4.

    ε) Μέχρι τις 16 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 5.

    στ) Μέχρι τις 18 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 6.

    ζ) Μέχρι τις 20 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 7.

    η) Μέχρι τις 24 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 8.

    θ) Μέχρι τις 26 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 9.

    ι) Μέχρι τις 30 Μαϊου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει στο 10,

    20, 30, 40 και 50.

    ια) Μέχρι τις 1 Ιουνίου 2005 οι υπόχρεοι που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60,

    70, 80, 90 και 00 και οι υπόχρεοι που δεν έχουν ΑΦΜ.

    ιβ) Μέχρι τις 15 Ιουλίου 2005 τα φυσικά πρόσωπα, τα οποία δεν θα είχαν υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλά υποχρεούνται σε αυτήν επειδή έχουν υποχρέωση υποβολής δήλωσης στοιχείων ακινήτων (νέο Ε9 2005).

    Σε περίπτωση που η δήλωση υποβάλλεται ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, τα συμπληρωματικά έντυπα της αναλυτικής κατάστασης για τα μισθώματα ακινήτων (Ε2), του μηχανογραφικού δελτίου οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών (Ε3), καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων (Ε9), υποβάλλονται χωριστά από το κυρίως έντυπο (Ε1), ηλεκτρονικά μέσω διαδικτύου, κατά το χρονικά διάστημα από 10.6.2005 ως 10.7.2005 τα (Ε2) και (Ε3) και από 10.6.2005 ως 30.9.2005 το (Ε9). Ειδικότερα η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου (Ε9) πραγματοποιείται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ) των φορολογουμένων ως εξής:

    Μέχρι 20 Ιουνίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 1

    Μέχρι 30 Ιουνίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 2

    Μέχρι 10 Ιουνίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 3

    Μέχρι 20 Ιουνίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 4

    Μέχρι 30 Ιουνίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 5

    Μέχρι 10 Αυγούστου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 6

    Μέχρι 20 Αυγούστου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 7

    Μέχρι 30 Αυγούστου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 8

    Μέχρι 10 Σεπτεμβρίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 9

    Μέχρι 20 Σεπτεμβρίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 10,20,30,40 και 50

    Μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2005 για τους υπόχρεους που ο ΑΦΜ τους λήγει σε 60,70,80,90 και 00

    Η υποβολή του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας θα γίνει στις ακόλουθες καταληκτικές ημερομηνίες:

    α) μέχρι 3 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 1

    β) μέχρι 4 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 2

    γ) μέχρι 7 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 3

    δ) μέχρι 8 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 4

    ε) μέχρι 9 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 5

    στ) μέχρι 10 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 6

    ζ) μέχρι 11 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 7

    η) μέχρι 15 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 8

    θ) μέχρι 16 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 9

    ι) μέχρι 17Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 10,20,30,40,50.

    κ) μέχρι 18 Μαρτίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 60,70,80,90 και 00

    και

    α) μέχρι 2 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 1

    β) μέχρι 3 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 2

    γ) μέχρι 6 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 3

    δ) μέχρι 7 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 4

    ε) μέχρι 8 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 5

    στ) μέχρι 9 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 6

    ζ) μέχρι 10 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 7

    η) μέχρι 13 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 8

    θ) μέχρι 14 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 9

    ι) μέχρι 15 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 10,20,30,40,50

    κ) μέχρι 16 Ιουνίου, τα νομικά πρόσωπα των οποίων ο ΑΦΜ λήγει στο ψηφίο 60,70,80,90 και 00.

    [03] Ικανοποιημένη η κυβέρνηση απο τις επαφές στις Βρυξέλλες για το βασικό μέτοχο

    Ικανοποιημένη εμφανίζεται η κυβέρνηση για τα αποτελέσματα των επαφών που είχαν στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Θ.Ρουσόπουλος, Πρ.Παυλόπουλος και Χρ.Φώλιας με τον γενικό διευθυντή της Επιτροπής της Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ Αλεξάντερ Σάουμπ, με αποκλειστικό αντικείμενο το νόμο για το βασικό μέτοχο.

    Δηλώνει ότι είναι πρόθυμη να αποστείλει όσα συμπληρωματικά στοιχεία κρίνονται αναγκαία προκειμένου να αρθούν οι προβληματισμοί. Εντός 15 ημερών η κυβέρνηση θα αποστείλει συμπληρωματικές πληροφορίες για ορισμένες διατάξεις του νόμου.

    Αναφερόμενος στο θέμα αυτό ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δήλωσε ότι πρέπει να επιβληθούν κανόνες διαφάνειας και αυτό προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι το κόμμα του έχει κάνει τις επισημάνσεις του γι` αυτό το νομοσχέδιο, αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει και είναι, όπως είπε, απολογούμενη στην ΕΕ.

    Ρουσόπουλος: Πρωτοφανής διαστρέβλωση της πραγματικότητας

    Ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος διέψευσε με κατηγορηματικό τρόπο όλα αυτά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας περί κυρώσεων της ΕΕ σε ό,τι αφορά τον βασικό μέτοχο.

    Ενημερώνοντας τα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, σχετικά με τα αποτελέσματα της συζήτησης για τον βασικό μέτοχο, που είχαν χθες στις Βρυξέλλες οι τρεις υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης με τον αρμόδιο γενικό διευθυντή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ Σάουμπ, ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο «για πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας".

    «Πρώτη φορά στα 20 χρόνια που είμαι δημοσιογράφος και πολιτικός βλέπω τέτοια πρωτοφανή διαστρέβλωση της αλήθειας όπου το άσπρο εμφανίζεται μαύρο. Ακριβώς το αντίθετο συμβαίνει», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Ρουσόπουλος.

    Προς στιγμήν δημιουργήθηκε ένταση, όταν ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, έκανε λόγο «για απαράδεκτη εικόνα μιας κυβέρνησης να περιμένουν τρία επίλεκτα στελέχη της στον προθάλαμο ενός κοινοτικού παράγοντα.

    «Ήσασταν ένοχοι για κάτι; Δεν υπήρχαν άλλοι αρμόδιοι να πάνε στις Βρυξέλλες; Θα μπορούσατε αυτόν τον κύριο να τον είχατε καλέσει εδώ και να τον ενημερώσετε. Ή να ενημερώσουν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή άλλοι εκπρόσωποι μας που βρίσκονται εκεί; Είναι θέμα αξιοπρέπειας της κυβέρνησης. Εμένα με ενόχλησε πολύ», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Κακλαμάνης.

    «Πως γνωρίζατε εσείς ότι περιμέναμε στον προθάλαμο; Έχω την εντύπωση ότι βρίσκομαι στη Βουλή και όχι σε δικαστήριο. Το ύφος σας κ Κακλαμάνη είναι ύφος προς κατηγορούμενο. Ούτε όμως εγώ, ούτε η κυβέρνηση αυτή είμαστε κατηγορούμενοι. Πήγαμε για να διεκδικήσουμε δια ζώσης. Εμείς, πάντω, από την συνάντηση στην ΕΕ φύγαμε πολύ ήσυχοι», απάντησε ο κ Ρουσόπουλος.

    «Εάν δεν υπάρχει πρόβλημα με την χρηματοδότηση του Τέταρτου ΚΠΣ, γιατί ήταν και ο υφυπουργός Οικονομίας, Χρήστος Φώλιας, στην συνάντηση», αναρωτήθηκε παρεμβαίνοντας ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Ευάγγελος Βενιζέλος.

    «Ο κ Φώλιας είναι ένας εκ των παραληπτών των επιστολών που έχει στείλει η ΕΕ και για αυτό ήταν παρών στην συνάντηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ επέλεξε να ενημερώσει δια ζώσης την ΕΕ για ένα τόσο κρίσιμο θέμα, όπως αυτό της διαφάνειας, που αφορά και την δημοκρατία της χώρας και όχι να στείλει επιστολές, όπως είχε κάνει η προηγούμενη κυβέρνηση», απάντησε ο κ Ρουσόπουλος και συμπλήρωσε.

    « Η ΕΕ έχει, λοιπόν, ακούσει τις απόψεις μας και θα έχουμε την απάντηση της. Περιμένετε. Πάντως, δεν ανησυχούμε».

    Ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριξε ότι δεν είναι εικόνα να πηγαίνουν τρία επίλεκτα κυβερνητικά στελέχη και να δίνουν εξηγήσεις όχι στον αρμόδιο επίτροπο, ο οποίος θα λάβει και τις σχετικές αποφάσεις, αλλά στον γενικό διευθυντή της Επιτροπής.

    Ακόμα επέμεινε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το ποια τελικά είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το βασικό μέτοχο, αλλά και για το προτίθεται να κάνει από εδώ και πέρα η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την εφαρμογή του.

    «Ο νόμος δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και άλλωστε έχει τις μεταβατικές διατάξεις των τεσσάρων μηνών. Θα δούμε τι αποτελέσματα θα έχει. Πιστεύω, πάντως, ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά», σημείωσε ο κ Ρουσόπουλος.

    Δηλώσεις Παυλόπουλου

    Στο θέμα του βασικού μετόχου και στην ενημέρωση που έκανε από κοινού με τους συναδέλφους του στον αρμόδιο γενικό διευθυντή της ΕΕ για θέματα Εσωτερικής Αγοράς, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής.

    Με πειθώ και υπευθυνότητα ενημερώσαμε τα αρμόδια όργανα γιατί το Σύνταγμα και η ελληνική νομοθεσία συνάδουν με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

    Πρόσθεσε, ότι τα όσα λέγονται περί όρων, προϋποθέσεων και προθεσμιών είναι διαστρέβλωση της πραγματικότητας και όλοι καταλαβαίνουμε την προέλευση και τη σκοπιμότητά τους.

    Είπε ακόμη, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τα κοινοτικά κονδύλια.

    Ο κ. Παυλόπουλος είπε ακόμη ότι θα αναλάβει την πρωτοβουλία να υποβάλει και γραπτώς τις θέσεις του και την επιχειρηματολογία του στην ΕΕ.

    Ο υπουργός Υγείας κ. Κακλαμάνης σε ερώτηση για το ίδιο θέμα, είπε ότι δεν έχει συνηθίσει να απαντάει σε φιλολογίες, ενώ ο κ. Γ. Σουφλιάς ανέφερε ότι υπάρχουν άλλοι πιο ειδικοί.

    Αντώναρος για δημοσιεύματα

    Είναι καιρός να σταματήσει η πρωτοφανής προσπάθεια διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στο θέμα που έχει δημιουργηθεί από δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με το νόμο περί βασικού μετόχου.

    Πρόσθεσε ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και διευκρίνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση ανέλαβε την πρωτοβουλία να ενημερώσει από κοντά και δια ζώσης τους υπεύθυνους της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το νόμο του βασικού μετόχου.

    Ηταν πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και τα αποτελέσματα είναι θετικά.

    Ο κ. Αντώναρος επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι απόλυτα σίγουρη ότι ο νόμος είναι συμβατός με το ελληνικό Σύνταγμα και με το ευρωπαϊκό δίκαιο.

    Σε ερώτηση για το πώς δέχθηκε ο κ. Σάουμπ την επιχειρηματολογία των Ελλήνων υπουργών, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν πρόκειται να μπει σε λεπτομέρειες, όσοι ενδιαφέρονται και ανησυχούν δεν έχουν παρά να περιμένουν. Η ελληνική κυβέρνηση, πάντως, δεν ανησυχεί.

    Σε ερώτηση για το εάν η ελληνική κυβέρνηση θα υποβάλει και γραπτώς την επιχειρηματολογία της, ο κ. Αντώναρος απάντησε δεν υπάρχει θέμα να σταλεί άλλη επιστολή.

    Τέλος, είπε ότι στη συνάντηση που είχαν οι τρεις υπουργοί με το γενικό διευθυντή Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ δεν δεχθήκανε συστάσεις για αλλαγές στο νόμο του βασικού μετόχου, καθώς επίσης ότι δεν υπάρχει κίνδυνος απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων και ότι αυτά είναι δημοσιογραφικά εφευρήματα.

    [04] Κατάθεση στοιχείων στη δικαιοσύνη για υποθέσεις της ΔΕΗ

    Ο πρόεδρος της ΔΕΗ κ.Ι.Παλαιοκρασσάς με ανακοίνωσή του καθιστά γνωστό ότι παρέδωσε στις δικαστικές αρχές φάκελλο με υποθέσεις που αφορούν πτυχές λειτουργίας της επιχείρησης στο παρελθόν. Η ανακοίνωση αυτή ήρθε λίγο μετά την παραίτηση του διευθύνοντος συμβούλου Στέργιου Νέζη.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Ι. Παλαιοκρασσάς δήλωσε τα εξής: "Θεωρώ ότι η διαφάνεια στην λειτουργία της μεγαλύτερης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας αποτελεί δομικό στοιχείο της επιτυχίας της. Από πολύ καιρό ήμουν δέκτης αιτιάσεων και στοιχείων που αφορούσαν πτυχές της λειτουργίας της Επιχείρησης.

    Δοθέντος ότι η επιβολή συνθηκών πλήρους διαφάνειας στην λειτουργία της ΔΕΗ αποτελεί όχι μόνο κεντρική επιλογή της Κυβέρνησης που με όρισε πρόεδρο της Επιχείρησης, αλλά και στίγμα της προσωπικής μου ιστορίας, θεώρησα καθήκον μου να θέσω υπόψη των αρμόδιων δικαστικών αρχών τα στοιχεία αυτά, προς περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση.

    Περιβάλλω με πλήρη εμπιστοσύνη το σύνολο του προσωπικού της Επιχείρησης, που έχει συμβάλει αποφασιστικά στην μέχρι τώρα επιτυχή πορεία της και είμαι βέβαιος ότι όχι μόνο θα εξακολουθήσει αμείωτη την προσπάθειά του, αλλά και θα συνδράμει ενεργητικά στην διαφανέστερη λειτουργία της".

    Δήλωση Σ.Νέζη για την παραίτησή του

    Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Στέργιος Νέζης δήλωσε τα εξής σχετικά

    με την παραίτησή του: «Ως διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε., έχοντας την ευθύνη της αποδοτικής και εύρυθμης λειτουργίας της, υπέβαλα σήμερα την παραίτησή μου προκειμένου να προστατεύσω τα συμφέροντα των εχόντων έννομο συμφέρον προς τη ΔΕΗ, δηλαδή των εργαζομένων, των μετόχων, των πελατών, του Ελληνικού Δημοσίου και του κοινωνικού συνόλου, από τη συνεχιζόμενη δυσλειτουργία της Επιχείρησης που οφείλεται αποκλειστικά στις αντιθεσμικές παρεμβάσεις του προέδρου του Δ.Σ. κ. Ι. Παλαιοκρασσά στη διοίκηση της εταιρείας.

    Θα ήθελα ιδιαίτερα να τονίσω ότι από το 2001 που η ΔΕΗ μετατράπηκε σε ανώνυμη εταιρεία και εισήλθε επιτυχώς στα Χρηματιστήρια Αθηνών και Λονδίνου, παρουσιάζει για τέταρτη συνεχή χρονιά θεαματικά αποτελέσματα τόσο στα βασικά οικονομικά της μεγέθη όσο και στη λειτουργία και αποδοτικότητά της, τα οποία αντανακλώνται πλήρως στη μέχρι σήμερα πορεία της μετοχής της. Η ΔΕΗ Α.Ε. λειτουργεί όλα αυτά τα χρόνια υπό καθεστώς πλήρους διαφάνειας, σύμφωνα με τους κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης, με βασικό στρατηγικό στόχο τη μεγιστοποίηση της αξίας για όσους έχουν έννομο συμφέρον.»

    [05] Συνάντηση Μπους και Πούτιν στην Μπρατισλάβα

    Συμφωνία για την αντιμετώπιση της πυρηνικής τρομοκρατίας πρόκειται να υπογράψουν σήμερα στην Μπρατισλάβα,οι πρόεδροι των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, Τζορτζ Μπους και Βλαντιμίρ Πούτιν, γράφει η Ουάσινγκτον Ποστ, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους.

    Η συμφωνία προβλέπει κυρίως την άμεση βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας των ρωσικών πυρηνικών εγκαταστάσεων, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών διαπράττονται κλοπές πυρηνικού υλικού.

    Η συμφωνία της Μπρατισλάβα, λεπτομέρειες της οποίας δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί σύμφωνα με την εφημερίδα, προβλέπει επίσης μια διαδικασία κοινής αντίδρασης των δύο χωρών σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά ή ραδιενεργά όπλα. Προβλέπεται επίσης η εκπόνηση ενός προγράμματος αντικατάστασης του εμπλουτισμένου ουρανίου στους ερευνητικούς πυρηνικούς αντιδραστήρες για να αποφευχθεί η αξιοποίησή τους για την κατασκευή όπλων.

    Με τη συμφωνία αυτή η Ουάσινγκτον θέλει να δώσει ένα πιό εποικοδομητικό χαρακτήρα στη σημερινή αμερικανο-ρωσική συνάντηση κορυφής καθώς το κλίμα είχε φορτιστεί τις τελευταίες ημέρες μετά την άρνηση της Μόσχας να δεχτεί "μαθήματα δημοκρατίας " από την Ουάσινγκτον.

    "Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορεί να υπάρξει πρόοδος και να προχωρήσουμε προς τα εμπρός παρά τα υπόλοιπα προβλήματα" δήλωσε στην εφημερίδα Αμερικανός αξιωματούχος.

    Η συμφωνία έχει στόχο να υπάρξει "καλύτερος έλεγχος στα πυρηνικά ώστε να μην πέσουν σε κακά χέρια" πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    [06] Συνάντηση Στεφανόπουλου με Πρόεδρο Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Νότιας Αφρικής Τάμπο Μπέκι, ο οποίος επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα.

    Μετά την τελετή υποδοχής οι δύο Πρόεδροι είχαν κατ' ιδίαν συνομιλία την οποία ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη με τη συμμετοχή των αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

    Σε δηλώσεις τους οι δύο πρόεδροι τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας και Νότιας Αφρικής καθώς και την ανάγκη μεγαλύτερης δέσμευσης της ΕΕ για την οικονομική ανάπτυξη της Αφρικής.

    Ο κ. Στεφανόπουλος επισήμανε την ανάγκη συνεργασίας των χωρών του βορείου ημισφαιρίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και άλλων χωρών,όπως είπε, για να αναπτυχθεί η Αφρική,να συγκρατήσει τον πληθυσμό της,ώστε να μη μεταναστεύει στην Ευρώπη.

    Η Ευρώπη έχει νομική και ηθική υποχρέωση να βοηθήσει την Αφρική ως συνέπεια της παρουσίας της εκεί απο την οποία επωφελήθηκε μόνο η Ευρώπη και όχι η μαύρη Ηπειρος,είπε.

    Ο κ. Μπέκι ζήτησε με τη σειρά του μεγαλύτερη στήριξη απο την Ευρωπαϊκή Ενωση για την ανάπτυξη της Αφρικής και τόνισε ότι η Ελλάδα αποτελεί μια φωνή μέσα στην Ευρώπη για τη στήριξη της αφρικανικής ηπείρου.

    Ο Νοτιοαφρικανός πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα για την Αφρική, στο οποίο συμπράττουν η ΕΕ, οι 7 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και ο ΟΗΕ και του οποίου η εφαρμογή "αποτελεί πρόκληση".-

    [07] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας συνταξιούχων

    Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συνταξιούχοι,οι οποίοι ζητούν αυξήσεις, πάνω από 10% για το 2005.

    Το πρωί εκπρόσωποι των συνταξιούχων επισκέφθηκαν το υπουργείο Οικονομικών με την πρόθεση να συναντήσουν τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό διότι ο υπουργός είχε συνάντηση με τους βουλευτές της ΝΔ της Περιφέρειας Ηπείρου.

    Η συνάντηση Γ. Αλογοσκούφη με τους συνταξιούχους θα πραγματοποιηθεί, πάντως, την προσεχή Τετάρτη 2 Μαρτίου.

    Οι συνταξιούχοι ζητούν εκτός από αυξήσεις,επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ, αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ , πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, κατάργηση του φόρου προστιθέμενης αξίας και κατάργηση όλων των "αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ", όπως είπαν.

    Επίσης ζητούν να αποδοθούν από τα κράτος τα οφειλόμενα στα ταμεία τους και να παρέχονται δωρεάν τα φάρμακα.

    [08] Με αναπνευστικά προβλήματα ο Πάπας στο νοσοκομείο

    Εντονες ανησυχίες εκφράζονται απο δημοσιογραφικούς κύκλους της Ρώμης, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ.

    Η μεταφορά στο νοσοκομείο "Τζεμέλι" ερμηνεύεται σαν αδυναμία των ιατρών ν'αντιμετωπίσουν στο Βατικανό την κατάσταση του ποντίφηκα και οπωσδήποτε δεν πρόκειται μόνο για μια υποτροπή της γρίππης από την οποία είχε προσβληθεί στις αρχές του μήνα.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πάπας παρουσίασε πυρετό και αναπνευστικά προβλήματα ώστε να κριθεί απαραίτητη η εισαγωγή του σε νοσοκομειακή μονάδα. Μέχρι τώρα εκτός απο τη λακωνική δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της Αγίας Εδρας, Χοακίμ Ναβάρο Βαλς ότι "υπάρχει υποτροπή της κατάστασης απο την γρίππη" δεν υπάρχουν άλλες επίσημες πληροφορίες για την υγεία του Ποντίφηκα.

    [09] Απολύθηκε δικαστικός ενώ τέθηκε σε αργία η Αντωνία Ηλία

    Με απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου απολύθηκε από το δικαστικό Σώμα οριστικά ο πρωτοδίκης Θηβών Γ. Παπαδουκάκης για μεγάλες καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

    Το τελευταίο διάστημα ο Παπαδουκάκης είχε χειριστεί την υπόθεση της τέως ανακρίτριας Αικατερίνης Μπουρμπούλια η οποία κατά το παρελθόν είχε ασχοληθεί με υποθέσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

    Παράλληλα το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης ύστερα από ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρα έθεσε σε αργία την πρωτοδίκη Αντωνία Ηλία, η οποία έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Α.Π. με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

    Αφορμή για να τεθεί σε αργία η κα Ηλία απετέλεσε η ποινική δίωξη που της ασκήθηκε σε βάρος της για μη υποβολή δηλώσεως του "πόθεν έσχες" κατά τα έτη 2000-2004.

    Οπως είναι γνωστό στην Αντωνία Ηλία μετά τη δίωξη της έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 24 February 2005 - 15:50:50 UTC