Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου
  • [02] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για την οικονομία
  • [03] Ξεκίνησαν οι αποσύρσεις μελιού από τα καταστήματα
  • [04] Σκληρή κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

  • [01] Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Πάπα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου

    Δεκάδες χιλιάδες πιστοί συρρέουν στην αιώνια πόλη για να αποτίσουν τον ύστατο φόρο τιμής στον επί 26 χρόνια προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, η σορός του οποίου μεταφέρθηκε στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου για να εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

    Χιλιάδες πιστοί είχαν σχηματίσει από το πρωί ουρά στην πλατεία του Αγίου Πέτρου για να μπορέσουν να προσκυνήσουν τη σορό. "Αν δεν ήταν αυτός πάπας θα είχα χάσει πλήρως την πίστη μου. Πάντα τον εμπιστευόμουν και είχα την ανάγκη να έρθω εδώ για να τον δω για τελευταία φορά" λέει η 22χρονη Σίλβια Ματσακάνι, που ταξίδευε όλη τη νύχτα από τη βόρεια Ιταλία για να φτάσει το πρωί στο Βατικανό".

    Η κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, καθώς ο Ποντίφικας δεν είχε διατυπώσει κάποια άλλη επιθυμία, ανακοίνωσε επισήμως ο εκπρόσωπος του Βατικανού Χοακίν Ναβάρο-Βαλς.

    Ο Πάπας θα ενταφιαστεί στην κρύπτη που βρίσκεται κάτω από τη Βασιλική του Αγίου Πέτρου και στην επικήδεια τελετή θα χοροστατήσει ο γερμανός καρδινάλιος Γιόζεφ Ράτσινγκερ, επικεφαλής του Κολεγίου των Καρδιναλίων.

    Η Βασιλική του Αγίου Πέτρου θα παραμείνει ανοιχτή ολόκληρη τη σημερινή νύχτα ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλο τον κόσμο να αποτίσει τον ύστατο φόρο τιμής στον Πάπα, ενώ αν κριθεί αναγκαίο θα παραμείνει ανοικτή σε 24ωρη βάση έως την κηδεία του Ποντίφικα την Παρασκευή.

    Πάνω από 200 προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων και βασιλείς αναμένεται να συγκεντρωθούν την Παρασκευή στο Βατικανό για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Ποντίφικα. Ήδη ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους, συνοδευόμενος από τη συζυγό του, θα παραστεί στην κηδεία, ενώ από το γραφείο Τύπου του Καρόλου, ανακοινώθηκε η αναβολή του γάμου του διαδόχου του βρετανικού θρόνου, προκειμένου ο πρίγκιπας της Ουαλίας να παραστεί στην κηδεία του Πάπα.

    Οι αρχές υπολογίζουν, επίσης, ότι δύο εκατομμύρια πιστοί θα συρρεύσουν στην Αιώνια Πόλη για την κηδεία του Πάπα και η ιταλική αστυνομία έχει κινητοποιήσει χιλιάδες αστυνομικούς για την ασφάλεια των υψηλών προσκεκλημένων.

    Το Βατικανό έχει κηρύξει εννέα ημέρες πένθους, ενώ στην Ιταλία και την Πολωνία οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες.

    Οι διαδικασίες διαδοχής του Ποντίφικα αναμένεται να ξεκινήσουν στην Καπέλα Σιστίνα 15 έως 20 ημέρες μετά τον θάνατό του με τη συμμετοχή 117 καρδιναλίων, ηλικίας κάτω των 80 ετών.

    Πολλοί καρδινάλιοι, μεταξύ των οποίων και της Γαλλίας, Ζαν Μαρί Λουστιζέ, τονίζουν ότι ακόμη δεν έχουν αποφασίσει για το τι θα ψηφίσουν. "Πιστεύω ότι χρειάζεται να είναι ένας άνδρας που δεν θα μοιάζει με τον πάπα Ιωάννη Παύλο, αλλά που θα έχει την ίδια ποιότητα αγάπης για την αλήθεια και τον άνθρωπο" τόνισε ο Γάλλος καρδινάλιος. "Δεν είναι μια πολιτική εκλογή. Δεν υπάρχουν πλευρές που θα χάσουν ή θα κερδίσουν" τόνισε ένας άλλος Γάλλος καρδινάλιος, ο Μπερνάρ Παναφιέ.

    Ο Χιλιανός καρδινάλιος Χόρχε Μεντίνα τόνισε ότι θα ψηφίσει υπέρ ενός υποψηφίου "που πάνω από όλα θα είναι ποιμήν. Δεν θα ψηφίσω για έναν πολιτικό" τόνισε.

    [02] Αισιόδοξος ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής για την οικονομία

    Αισιόδοξος ότι θα πετύχει τους στόχους για μείωση των ελλειμμάτων και ανάπτυξη της Οικονομίας δήλωσε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής ο οποίος παρέστη στη δεξίωση για τα 25 χρόνια από την Ίδρυση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε πως "έχουμε να πετύχουμε ένα διπλό δύσκολο στοίχημα. Αφενός να προχωρήσουμε σε ουσιαστική μείωση των τεραστίων ελλειμμάτων που κληρονομήσαμε από το παρελθόν και να διασφαλίσουμε μια νέα αναπτυξιακή πολιτική". Ο κ. Καραμανλής ουσιαστικά εξέφρασε τη βούλησή του να προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και αποκρατικοποιήσεις σημειώνοντας ότι οι πολίτες απαιτούν αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού.

    Ο πρωθυπουργός που ξεκίνησε το πρωί κύκλο επαφών με εκπροσώπους φορέων και επιχειρηματίες τόνισε ότι φυσικοί συνομιλητές της κυβέρνησης είναι οι φορείς, οι δημιουργικές δυνάμεις και οι άνθρωποι της παραγωγής. Ο κ. Καραμανλής μίλησε για μια νέα ισχυρή οικονομία που θα πατά σε γερά θεμέλια και αυτό πρόσθεσε θα το πετύχουμε.

    Ο πρωθυπουργός συνομίλησε στα πηγαδάκια με ανθρώπους της οικονομίας και αντήλλαξε μεταξύ άλλων χειραψία με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη και τη δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη.

    Ο κ. Μητσοτάκης σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους έκανε και το πρώτο σχόλιό του για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση σημειώνοντας " η ανάγκη είναι ο υπέρτατος κανόνας, τα μέτρα είναι αναγκαία αλλά δεν επαρκούν".

    Ο κ. Μητσοτάκης που αύριο θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια ουσιαστικά άφησε να εννοηθεί ότι χρειάζονται τομές και διαρθρωτικές αλλαγές ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρωί συναντήθηκε στο γραφείο του στη Βουλή με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη.

    Στη δεξίωση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων μεταξύ άλλων ήταν παρόντες η κ. Μ. Γιαννάκου, ο κ. Δ. Σιούφας, ο κ. Μ . Λιάπης καθώς και πολλοί βουλευτές από όλα τα κόμματα.

    [03] Ξεκίνησαν οι αποσύρσεις μελιού από τα καταστήματα

    Ξεκίνησαν σήμερα οι αποσύρσεις συγκεκριμένων παρτίδων ελληνικού μελιού από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Το συντονισμό του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και των λοιπών ελέγχων ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή Αθανάσιος Σκορδάς, μετά από εντολή του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα το θέμα που έχει προκύψει με την ύπαρξη διχλωροβενζολίου στο ελληνικό μέλι.

    Από το πρωί οι επιχειρήσεις που γνωρίζουν ποιες παρτίδες είναι αυτές που ξεπερνούν το όριο των 10 ppd χλωροβενζολίου, καθώς και οι ελεγκτές των νομαρχιών αλλά και οι επιχειρήσεις σούπερ μάρκετ, έχουν κινητοποιηθεί και αποσύρουν τα συγκεκριμένα προϊόντα από τα ράφια των σούπερ μάρκετ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, όπως έχει αναφέρει ο υφυπουργός, στα προϊόντα αυτά θα γίνει επανέλεγχος, ενώ θα συνεχιστεί ο έλεγχος στο μέλι.

    Ο ΕΦΕΤ σημειώνει ότι το πρόβλημα δεν αφορά το σύνολο της ελληνικής παραγωγής αλλά θα υπάρξει διενέργεια ελέγχων (δειγματοληψία και ανάλυση) σε όλα τα εμπορικά σήματα μελιού. Στις επιχειρήσεις τυποποίησης-συσκευασίας μελιού συστήνει την ενεργοποίηση των συστημάτων αυτοελέγχου προκειμένου να υπάρχει έλεγχος όσον αφορά την ουσία 1,4 διχλωροβενζόλιο.

    Η εκτίμηση που υπάρχει στο υπουργείο και στις νομαρχίες είναι ότι μέχρι την Τετάρτη θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόσυρσης, ενώ θα δοθεί έμφαση στη συνέχιση του ελέγχου και του επανελέγχου του μελιού.

    Σε περίπτωση ύπαρξης των παρακάτω παρτίδων, αυτές δεσμεύονται και ενημερώνεται σχετικά η Δ/νση Εργαστηριακών Ελέγχων του ΕΦΕΤ. Οι κατωτέρω παρτίδες, σε διερευνητικό πρόγραμμα που διενήργησε ο ΕΦΕΤ, βρέθηκε να περιέχουν 1,4 διχλωροβενζόλιο σε περιεκτικότητα μεγαλύτερη από 10 ppb.

    Αριθμός παρτίδας   Εμπορικό σήμα             Παρασκευαστής
    
    L506830809            Μέλι Φίνο             "ΑΤΤΙΚH" ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ
    ΑΕΒΕ
    
    015397/ 6-2006        Μέλι Υμηττού Αττική   "ΑΤΤΙΚH" ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ
    ΑΕΒΕ
    
    L501940803/ 1-2008    Κρητικό Μέλι          "ΑΤΤΙΚH" ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΙΤΤΑΣ
    ΑΕΒΕ
    
    L00583/ 12-2007       Σίθων Ανθόμελο        Α. Μελισσοκομικός
    Συνεταιρισμός Νικήτης
    
    L00578/ 12-2007       Σίθων πευκόμελο       Α. Μελισσοκομικός
    Συνεταιρισμός Νικήτης
    
    L00577/ 12-2007       Μέλι πευκόμελο        Γαλαξίας
    
    L00581/ 12-2007       Μέλι ανθόμελο         Γαλαξίας
    
    L50691247-N3/ 1-2008  Ελληνικό μέλι Νέκταρ  Ελληνική Εταιρεία Μέλιτος
    ΑΕΒΕ
    
    LO 45560902           ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΌ            Μελισσοκομική Ελλάδας
    Κοινοπραξία
    
    LO 17550406           ΑΘΩΣ                  Μελισσοκομική Ελλάδας
    Κοινοπραξία
    
    LO 19521511           Carrefour             Μελισσοκομική Ελλάδας
    Κοινοπραξία
    
    L 20105                                     Γ.Θ. Αναγνωστόπουλος-
    Φλώρινα
    
    5005016               ΜΕΛΙΝΟ                Νοβακίδου Θεοδώρα Άννα-
    Ελευθερούπολη
    
    L 00521               ΣΙΘΩΝ ΠΕΥΚΟΜΕΛΟ       Α. Μελισσοκομικός
    Συνεταιρισμός Νικήτης
    
    L 00551               ΣΙΘΩΝ ΑΝΘΟΜΕΛΟ        Α. Μελισσοκομικός
    Συνεταιρισμός Νικήτης
    
    L 313462012           ΑΘΗΝΑ                 Κοινοπραξία Μελισσοκομικών
    Συν. Ελλάδας
    
    21/9/2006             ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ             Γεωργακάς Δημήτριος- Αρναία
    Χαλκιδικής
    
    ΑΡΝΑΙΑ                Δημήτριος Π. Γεωργακάς-Αρναία Χαλκιδικής
    
    Μέλι ανθέων "Μελίτη"  Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Χανίων "Συνεργασία"
    
    Μέλι Κρήτης με θυμάρι "Συνεργασία"
    
    Μέλι θυμαρίσιο        "Συνεργασία"
    

    [04] Σκληρή κριτική Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    Ενα διαρκές κατηγορώ κατά του πρωθυπουργού, της κυβέρνησης και της κυβερνητικής πολιτικής ήταν η σημερινή ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στη δεύτερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ραγδαίες τις εξελίξεις από την προηγούμενη συνεδρίαση του Οργάνου, μίλησε για φορολογική επιδρομή της κυβέρνησης και χαρακτήρισε τα πρόσφατα μέτρα "μέτρα κοινωνικής αδικίας".

    Επίσης έκανε λόγο για απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης σε θέματα ακρίβειας και δημόσιας υγείας ενώ την κατηγόρησε για αδράνεια σε ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και της Εκκλησίας. Κατάφερε η ΝΔ, τόνισε, να δημιουργήσει μια κομματική πόλωση γύρω από την Εκκλησία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε οτι στις επαφές που έχει ο ίδιος με τους πολίτες όλοι μιλούν με αγανάκτηση κατά της κυβέρνησης Καραμανλή και ζητούν απο μας, πρόσθεσε, να σταματήσουμε τη λαίλαπα και την οικονομική καταστροφή, ζητά απο μας να είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε μετά τις επόμενες εκλογές.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι καλεί τους Ελληνες πολίτες να πληρώσουν το λογαριασμό των δικών της λαθών και πρόσθεσε ότι είναι πρωτόγνωρο για χώρα -μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης να ακυρώνεται ο προϋπολογισμός της τρεις μήνες μετά την ψήφισή του.

    Η κυβέρνηση πρόσθεσε, διαλεξε τον πιο άδικο κοινωνικά τρόπο με την επιβολή των νέων μέτρων και ο κ. Καραμανλής αναγνώρισε με τον τρόπο αυτό το ψέμα της δήθεν ήπιας προσαρμογής την οποία χαρακτήρισε ως μία ακόμη απάτη της ΝΔ.

    Επίσης χαρακτήρισε ταξικές τις επιλογές της κυβέρνησης από τις οποίες κερδίζουν μόνο οι οικονομικά ισχυροί. Τα χρήματα που προσδοκά να εισπράξει η κυβέρνηση απο τα μέτρα είναι περίπου ίδια με αυτά που χαρίζει στους μεγάλους επιχειρηματίες από τη μείωση της φορολογίας στα διανεμόμενα κέρδη.

    Ανέφερε επίσης ότι η αύξηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης είναι 12% ενώ είναι μόνο 5% στα είδη πολυτελείας. Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι βάζει φόρο στα φθηνά τσιγάρα που είναι ελληνικής παραγωγής ενώ αφήνει χωρίς φόρο τα ξένα τσιγάρα.

    Γενικά τόνισε, η οικονομία έχει μπει σε περίοδο ύφεσης και τον πρώτο χρόνο διακυβέρνησης η ΝΔ είχε καταστροφική διαχείριση.

    Η κυβέρνηση της ΝΔ, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, στον ένα χρόνο άφησε ανοιχτά αρκετά μέτωπα ενώ άνοιξε και νέα. Σε αυτόν τον ένα χρόνο, πρόσθεσε, απέδειξαν ότι δεν μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα μπροστά και αποτελούν μεγάλο βάρος για τον πολίτη και τη χώρα.

    Η κυβέρνηση Καραμανλή, ανέφερε, δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της Ελλάδας, οδηγεί τη χώρα σε εσωστρέφεια, τις κατακτήσεις του λαού σε αποδόμηση και αποδυναμώνει τη θέση της χώρας διεθνώς.

    Επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον κ. Καραμανλή για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα ένα χρόνο μετά την αναληψη της εξουσίας απο τη ΝΔ η οποία όπως ανέφερε διαπνέεται από τα κλασσικά χαρακτηριστικά της Δεξιάς, παρά το γεγονός ότι προσπάθησε να κρυφθεί πίσω από την ιστορία του μεσαίου χώρου.

    Η κομματοκρατία, η αναξιοκρατία, η κομπορρημοσύνη, το εύκολο ψέμα, η υποστήριξη δικών της κλειστών συμφερόντων είναι μερικά από τα κλασσικά χαρακτηριστικά της Δεξιάς, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Πριν από λίγους μήνες, πρόσθεσε, η χώρα αντιμετώπιζε με αισιοδοξία και αίσθημα περηφάνειας το μέλλον, είχε φωνή, κύρος, λόγο και ρόλο ενώ τώρα τρέχει πίσω από κάθε πρωτεύουσα μήπως και της ανατεθεί κάποιος ρόλος.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι απέδειξε πως αυτό τον ένα χρόνο δεν ενδιαφέρθηκε για τη χώρα, το Σύνταγμα, την οικονομία και το λαό αλλά μόνο για να δυσφημίσει το ΠΑΣΟΚ. Στόχος της, τόνισε, ήταν το ΠΑΣΟΚ αλλά δυστυχώς τα θύματα αυτής της πολιτικής είναι η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    Ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει δείξει δείγματα ανικανότητας και ακόμα, όπως τόνισε, δεν έχει καταλάβει στην οικονομία τί ακριβώς συμβαίνει και θα αναρωτιέται πρόσθεσε ακόμα και στις επόμενες εκλογές.

    Αναφέρθηκε και πάλι στο "Βασικό Μέτοχο" χαρακτηρίζοντας ειρωνικά "μεγαλοφυή" την κίνηση αυτή η οποία όπως υποστήριξε στόχο είχε να ταυτίσει το ΠΑΣΟΚ με τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Στόχος ήταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ αλλά αυτή τη φορά το θύμα είναι η ανάπτυξη της χώρας.

    Η καταπολέμηση της διαφθοράς για το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, είναι ζήτημα δημοκρατίας και σοσιαλισμού και τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής διακομματικού διαλόγου που θα καταλήξει σε συνεννόηση και νομοθεσία χωρίς πολώσεις.

    Χαρακτήρισε αστείο το επιχείρημα της κυβέρνησης για το Σύνταγμα και απηύθυνε ερώτηση προς την κυβερνητική πλευρα τί πιστεύει σχετικά με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης αν είναι υπέρ ή κατά της διαφθοράς ή της διαφάνειας. Και απηύθυνε το ρητορικό ερώτημα αν η ελληνική κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε για ανεύθυνο πατριωτισμό έγινε ο αρχάγγελος της κάθαρσης στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

    Κατηγόρησε επίσης τη ΝΔ ότι προσχώρησε σε μία άκρατη αντιευρωπαϊκή στάση, ίδια με αυτή του ΚΚΕ και της απέδωσε πλήρη καιροσκοπισμό καθώς και ότι κάνει το Σύνταγμα "σημαία ευκαιρίας".

    Κάλεσε την κυβέρνηση αντί να κρύβεται πίσω απο την ηθικολογική της φλυαρία να δώσει μάχη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Ομως η κυβέρνηση της ΝΔ, πρόσθεσε, δημιουργεί φαντάσματα για να τα πολεμήσει, αλλά παρ' όλα αυτά χάνει και αυτές τις μάχες.

    Αναφερόμενος στο 4-ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης απηύθυνε προειδοποίηση, όπως ο ίδιος την χαρακτήρισε, στον κ. Καραμανλή ότι το αποτελέσμα της διαπραγμάτευσης είναι εξόχως πολιτικό και κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει για το 4-ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης όσα τουλάχιστον είχε εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ, απο το 3-ο Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης.

    Επίσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χάνει κονδύλια του 3-ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και περιορίζει την ανάπτυξη της χώρας ενώ με την απογραφή έχει αποδυναμώσει τη διαπραγματευτική ικανότητα της Ελλάδας.

    Ανέφερε ότι το πρόβλημα της κυβέρνησης δεν είναι επικοινωνιακό αλλά πραγματικό και την κατηγόρησε ότι δεν δίστασε να προχωρήσει και σε επικοινωνιακές αθλιότητες με εκμετάλλευση μαθητών με ειδικές ανάγκες για να προβάλει την πολιτική της.

    Αναφερόμενος στη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τους επιχειρηματίες εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτοί θα του δώσουν την πραγματική εικόνα της οικονομίας που ο ίδιος δημιούργησε με την πολιτική του. Και επισήμανε την καθυστέρηση με την οποία ο πρωθυπουργός επικοινωνεί με τους επιχειρηματίες.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι ξεφτίζει καθημερινά η θεωρία ότι για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε ότι είναι βασική υποχρέωση του κόμματος η κριτική και ο έλεγχος.

    Ταυτόχρονα πρόσθεσε το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ετοιμάζει τις θέσεις του για να είναι πανέτοιμο να κυβερνήσει μετά τις επόμενες εκλογές.

    Το βάρος ανέφερε, θα δοθεί στον άνθρωπο, στη γνώση, στην παράδοση, στο περιβάλλον, στις νέες μορφές ενέργειας. Χρειάζεται, πρόσθεσε, μια κοινωνική συμφωνία η οποία θα έχει σοβαρές προβλέψεις για τους εργαζόμενους, την οικογένεια και τις επιχειρήσεις.

    Η κυβέρνηση που χρειάζεται η χώρα είναι μια κυβέρνηση αρωγός ενώ χρειάζεται και μια νέου τύπου πολιτική προσφοράς των δημόσιων αγαθών καθώς και ένα ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης για τους ηλικιωμένους. Επίσης χρειάζεται ένα νέο κράτος το οποίο θα διευκολύνει τον πολίτη αντί να τον δυναστεύει.

    Για όλα αυτά, πρόσθεσε, χρειάζεται η διαμόρφωση μιας ευρύτατης συναίνεσης για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές, τομές και μεταρρυθμίσεις.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του 2006 τονίζοντας οτι αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση όχι μονο για την πολιτική τους σημασία αλλά και για την προετοιμασία της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας για ένα πιο αποκεντρωμένο κράτος και μια νέα αναπτυξιακή πορεία.

    Ο λαος, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, ζητά ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ δίπλα στον πολίτη που θα αξιοποιεί όλες τις προοδευτικές δυνάμεις της κοινωνίας. Ενα ΠΑΣΟΚ το οποίο θα βρίσκει απέναντι της η συντήρηση και η οπισθοδρόμηση, ένα ΠΑΣΟΚ που θα μπορεί να σταματά τον κατήφορο στον οποίο οδηγεί τη χώρα η κυβέρνηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 April 2005 - 20:44:09 UTC