Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-04-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στη δικαιοσύνη στέλνει το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων την Μααρίβ.
  • [02] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ.
  • [03] Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας
  • [04] «Συνεργασία με Ευρωπαϊκή Επιτροπή για βασικό μέτοχο»

  • [01] Στη δικαιοσύνη στέλνει το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων την Μααρίβ.

    Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων για την υπόθεση της δημοσίευσης σήμερα στην ισραηλινή εφημερίδα Μααρίβ των συμβολαίων που φέρεται να έχει υπογράψει το Πατριαρχείο και αφορούν μισθώσεις σε ισραηλινούς οικημάτων που του ανήκουν στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ.

    Σε ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο κάνει λόγο για βδελύγματα της εν λόγω εφημερίδας και καλεί τους Παλαιστινίους και τους ορθοδόξους χριστιανούς να στρέψουν την πλάτη τους σε αυτά.

    Σημειώνεται ότι τα δημοσιευόμενα συμβόλαια φέρουν την υπογραφή του Νικολάου Παπαδήμα, τότε οικονομικού διαχειριστή του Πατριαρχείου, ενώ στην ανακοίνωσή του το Πατριαρχείο τονίζει ότι ο πατριάρχης κ. Ειρηναιος είναι αυτός που οδήγησε στη δικαιοσύνη τον κακοποιό Παπαδήμα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

    Στο μεταξύ χθες ο υφυπουργός των Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης τόνισε ότι η Ελλάδα παρακολουθεί από πολύ κοντά την κατάσταση και υπογράμμισε , ενόψει της επισκέψεως σημαντικού αριθμού ελλήνων προσκυνητών στα Ιεροσόλυμα, τη σημασία που έχει να αποφευχθεί οποιαδήποτε ενέργεια που θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ατμόσφαιρα κατάνυξης η οποία χαρακτηρίζει τις άγιες αυτές ημέρες.

    Σ' ότι αφορά τέλος το θέμα της μεταφοράς του Αγίου Φωτός από την Ιερουσαλήμ ο κ. Σκανδαλάκης, τόνισε ότι τηρείται η καθιερωμένη για την περίπτωση διαδικασία αποστολής ειδικού αεροσκάφους, με επικεφαλής μέλος της κυβέρνησης και αντιπροσωπεία από τη Βουλή των Ελλήνων με τις προβλεπόμενες τιμές όπως επιβάλλεται.

    [02] Πολύνεκρες βομβιστικές επιθέσεις στο Ιράκ.

    Σε 19 ανέρχεται μέχρι στιγμής ο αριθμός των νεκρών και σε 71 ο αριθμός των τραυματίων από τις επτά αλυσιδωτές βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σήμερα στη Βαγδάτη και την πόλη Μανταϊν, ανακοίνωσε η αστυνομία και πηγές του υπουργείου Εσωτερικών του Ιράκ.

    " Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε ένα αστυνομικό τμήμα, σε περίπολο της εθνοφρουράς, κοντά σε ένα τηλεφωνικό κέντρο και κοντά σε ένα νοσοκομείο", ανακοίνωσαν κύκλοι των υπηρεσίων ασφαλείας.

    Οι τέσσερις συντονισμένες επιθέσεις σημειώθηκαν στην σουνιτική περιοχή Ανταμίγια.

    Οι άλλες τρεις στη γειτονική πόλη Μανταϊν, η οποία είναι ορμητήριο ανταρτών.

    Οπως ανακοίνωσε η αστυνομία οι εκρήξεις σημειώθηκαν με αυτόκινητα παγιδευμένα με εκρηκτικά που οδηγούσαν καμικάζι.

    Ηχογραφημένο μήνυμα που αποδίδεται στον ηγέτη του δικτύου της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ, Αμπού Μουσάμπ Αλ-Ζαρκάουι, καλεί τους μουσουλμάνους να πραγματοποιήσουν περισσότερες επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών δυνάμεων και υπόσχεται να μην "αφήσει ήσυχο" τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.

    Στο μήνυμα αυτό, που μεταδόθηκε από ισλαμική ιστοσελίδα, ο ομιλητής που υποστηρίζει ότι είναι ο Ζαρκάουι, τονίζει ότι ο ιερός πόλεμος συνεχίζεται με αμείωτη ένταση δυο χρόνια μετά την αμερικανική εισβολή στο Ιράκ.

    "Υποσχόμαστε στο θεό ότι το σκυλί...ο Μπους δεν θα ησυχάσει και ότι ο στρατός του δεν θα έχει καλή ζωή όσο θα χτυπούν οι καρδιές μας. Ερχόμαστε", αναφέρεται στο μήνυμα αυτό, το οποίο πιθανότατα ηχογραφήφηκε στα τέλη Μαρτίου.

    [03] Το Πάσχα της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας

    Εντός και εκτός των τειχών της πρωτεύουσας θα περάσουν τις ημέρες του Πάσχα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων.

    Ο κ. Παπούλιας ευρίσκεται από χθες στην ιδιαίτερη πατρίδα του τα Γιάννενα και σήμερα το βράδυ από το Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου θα παραστεί στην περιφορά του Επιταφίου και στη συνάντηση των Επιταφίων των κεντρικών εκκλησιών της πόλης στην πλατεία Πύρρου. Το Μεγάλο Σάββατο, ο Πρόεδρος θα επιστρέψει στην Αθήνα και το Πάσχα θα το γιορτάσει στο ακριτικό Καστελόριζο με τους κατοίκους του νησιού.

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα βρίσκεται έως και το Μ. Σάββατο με την οικογένειά του στη Ραφήνα και την Κυριακή του Πάσχα θα επισκεφθεί στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τριών Όπλων στην Αττική, συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου βρίσκεται στις Σπέτσες, όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία του Επιταφίου. Ανάσταση,ο κ. Παπανδρέου θα κάνει στην Ύδρα και το Πάσχα θα επισκεφθεί στρατόπεδο στο Ναύπλιο.

    Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφθεί το Πάσχα το αεροδρόμιο της Δεκέλειας στο Τατόι, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος θα περάσει το Πάσχα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Τήνο, όπου θα επισκεφθεί το γηροκομείο.

    [04] «Συνεργασία με Ευρωπαϊκή Επιτροπή για βασικό μέτοχο»

    H Κυβέρνηση θα συνεργαστεί με τις αρμόδιες κοινοτικές αρχές για την εξεύρεση κοινού τόπου, ώστε να γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στο ισχύον νομικό πλαίσιο, με ταυτόχρονη πλήρη διασφάλιση των κανόνων διαφάνειας στις σχέσεις εταιριών ανάληψης δημοσίων συμβάσεων με επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος με αφορμή το κείμενο της «αιτιολογημένης γνώμης» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που εστάλη χθες και δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Μεταξύ άλλων, ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Τσάρλι Μαγκρίβι διατυπώνει αντιρρήσεις και για τους δύο νόμους, που συντάχθηκαν από τη σημερινή και την προηγούμενη Κυβέρνηση και μετά από την αναλυτική περιγραφή της ανταλλαγής επιστολών και της καταγραφής των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς, ζητεί αλλαγές εντός τριών εβδομάδων στο νόμο για τον βασικό μέτοχο.

    Με αφορμή την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Νίκος Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό να προχωρήσουν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες κινήσεις στο θέμα του βασικού μετόχου, ώστε να μη χάνονται για τη χώρα μας κοινοτικά κονδύλια, σαν αποτέλεσμα της λανθασμένης και αδιέξοδης πολιτικής τους. "Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν σε όλο τους το μεγαλείο, την έλλειψη σοβαρότητας, την επιπολαιότητα και τις μικροκομματικές σκοπιμότητες της κυβέρνησης της Ν.Δ. στο χειρισμό ενός ιδιαίτερα σοβαρού θέματος, όπως είναι η διαφάνεια και η καταπολέμηση της διαφθοράς", τονίζει ο κ.Αθανασάκης. Απαντώντας ο κ.Ρουσόπουλος κάνει λόγοι για επικίνδυνη άποψη του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτηρίζει επιπολαιότητα την υπεράσπιση του Συντάγματος και των κανόνων διαφάνειας στον δημόσιο βίο και προσθέτει: "Οι "λοιποί χαρακτηρισμοί του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ απλώς επιβεβαιώνουν ότι το κόμμα του ήταν και παραμένει ο καλύτερος συνοδοιπόρος της διαπλοκής".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 29 April 2005 - 21:35:40 UTC