Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-06-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έτοιμες κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη συζήτηση που ξεκινά σήμερα στη Βουλή
  • [02] Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο, ο Κάρολος Παπούλιας
  • [03] Η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ
  • [04] Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση
  • [05] Δεν διαπραγματεύεται η Βρετανία την έκπτωσή της απο τον κοινοτικό προϋπολογισμό
  • [06] ATEbank-Η στρατηγική και οι στόχοι ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.

  • [01] Έτοιμες κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τη συζήτηση που ξεκινά σήμερα στη Βουλή

    Έντονες είναι οι διεργασίες στα κόμματα ενόψει της συζήτησης που ξεκινά σήμερα στη Βουλή, για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυκτα της Κυριακής, με ονομαστική ψηφοφορία. «Θα δοθεί στη Βουλή η ευκαιρία να πληροφορηθεί ο κόσμος όσα συνέβαιναν επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και παράλληλα, θα παρουσιασθεί το έργο της κυβέρνησης, τους τελευταίους 15 μήνες», δήλωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θοδωρής Ρουσόπουλος.

    Χθες το πρωί, για τον ίδιο σκοπό, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης, Δημήτρη Σιούφα, Εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου και Οικονομικών, Γιώργου Αλογοσκούφη.

    Στο ΠΑΣΟΚ, συνεδρίασε το απόγευμα, το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος υπό τον κ. Παπανδρέου, με θέμα την προετοιμασία της αποψινής συζήτησης. Ο Γ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει στη Βουλή «τη μάχη για να αποκαλυφθεί η αλήθεια και να απολογηθεί η κυβέρνηση για την τραγική πορεία που ακολουθεί η χώρα τους τελευταίους 15 μήνες».

    «Μομφή και στα δύο κόμματα» πρέπει να είναι η απάντηση του λαού, δήλωσε κατά τη διάρκεια περιοδείας της στα ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Ενώ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέκος Αλαβάνος, κατηγόρησε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για στημένο παιχνίδι και θέατρο προκειμένου -όπως υποστήριξε- και τα δυο κόμματα να κρατήσουν ενωμένες τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες τη στιγμή που ήταν εντελώς συναινετικά στις πολιτικές κατευθύνσεις.

    [02] Στις εκδηλώσεις μνήμης στο Δίστομο, ο Κάρολος Παπούλιας

    Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια ολοκληρώνονται, σήμερα, οι εκδηλώσεις μνήμης για την 61η επέτειο της σφαγής 218 κατοίκων του Διστόμου, Βοιωτίας, στις 10 Ιουνίου του 1944, από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

    [03] Η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» αναδείχθηκε πρώτη στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ

    Η παράταξη «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ. Συγκεκριμένα, έλαβαν: «Συσπείρωση Δημοσιογράφων-Δούρειος Τύπος» 821 ψήφους (3 έδρες), «Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία» 651 ψήφους (3 έδρες), «Μαχόμενη Δημοσιογραφία» 518 ψήφους (2 έδρες), «Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων» 498 ψήφους (2 έδρες), «Αδέσμευτοι Δημοσιογράφοι» 325 ψήφους (1 έδρα), «Αδέσμευτη Δημοσιογραφική Κίνηση» 129 ψήφους και «Financial Crimes-Πρωτοβουλία Γένοβα Δημοσιογράφων» 72 ψήφους.

    [04] Ξεκινά το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση

    Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η τριήμερη συζήτηση επί της προτάσεως του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του. Η συζήτηση θα τελειώσει την Κυριακή τα μεσάνυχτα με ονομαστική ψηφοφορία.

    Σήμερα, πρώτος ομιλητής θα είναι ο κ. Καραμανλής, ακολουθούμενος στο βήμα από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως Γ. Παπανδρέου, τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέκο Αλαβάνο.

    Ακολούθως οι βουλευτές θα εγγραφούν στον κατάλογο ομιλητών και αναμένεται να ανεβαίνουν στο βήμα εναλλάξ,ένας της συμπολίτευσης και ένας της αντιπολίτευσης.

    Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί πάλι με τους αρχηγούς των κομμάτων,αλλά αντιστρόφως, ώστε τελευταίος ομιλητής πριν τη μεσονύχτια ψηφοφορία της Κυριακής να είναι ο πρωθυπουργός.

    Στο μεταξύ, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πριν τη συζήτηση στη Βουλή, έλεγαν ότι "εμείς δεν θέλουμε εκλογές, δεν τις προκαλούμε και δεν τις επιδιώκουμε, ωστόσο, εάν κάποιοι άλλοι θέλουν να πάμε για εκλογές, τότε ας πάμε".

    Σύμφωνα με πληροφορίες, τα θέματα αυτά συζητήθηκαν και στη συνάντηση που είχε το πρωί ο Γραμματέας του Κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την οποία ο κ. Μεϊμαράκης δεν έκανε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

    Σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους, ο Γραμματέας της ΝΔ ανέφερε πως "αυτό που εμείς θέλουμε από την κοινοβουλευτική συζήτηση είναι να γίνει κατανοητή η πολιτική μας για τις διαρθρωτικές αλλαγές και από τη Δευτέρα να προχωρήσει απρόσκοπτα η οικονομική μας πολιτική".

    Ο κ. Μεϊμαράκης πρόσθεσε ότι "αν κάποιοι νομίζουν ότι η κοινωνία είναι απέναντί μας τότε ας πάμε στην κοινωνία".

    [05] Δεν διαπραγματεύεται η Βρετανία την έκπτωσή της απο τον κοινοτικό προϋπολογισμό

    Η έκπτωση της Βρετανίας όσον αφορά τη συνεισφορά της στον κοινοτικό προϋπολογισμό δεν είναι θέμα προς διαπραγμάτευση και το Λονδίνο θα χρησιμοποιήσει βέτο για να την προστατεύσει, επανέλαβε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Γκόρντον Μπράουν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο BBC.

    "Υπήρξαμε σαφείς ότι όχι μόνον η έκπτωση είναι δίκαιη, αλλά και ότι εάν είναι προς το εθνικό συμφέρον μας να το πράξουμε θα αναγκαστούμε να χρησιμοποιήσουμε βέτο", είπε ο Μπράουν.

    Στις αρχές της εβδομάδας, η Λουξεμβουργιανή προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρότεινε το πάγωμα του βρετανικού προνομίου το 2007 και τον σταδιακό περιορισμό της έκπτωσης αργότερα.

    Το προνόμιο αυτό - ύψους 4,6 δισ. ευρώ ετησίως - εξασφαλίστηκε το 1984 από την τότε πρωθυπουργό της Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ. Απαιτείται ομοφωνία για την αλλαγή ή κατάργησή του.

    [06] ATEbank-Η στρατηγική και οι στόχοι ενόψει της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της.

    Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον των εκπροσώπων των θεσμικών επενδυτικών φορέων και του επενδυτικού κοινού, παρουσιάστηκε στην Αθηναίδα η στρατηγική και οι στόχοι της ATEbank για την τριετία 2005-2007 από το Διοικητή της ΑΤΕbank κ. Δημήτρη Μηλιάκο, εν όψει της επικείμενης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.

    Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο Διοικητής της ATEbank, η πρόσκληση προς το επενδυτικό κοινό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας στηρίζεται στην ισχυρή πεποίθησή μας ότι οι επιδόσεις της θα φθάσουν να είναι συγκρίσιμες με εκείνες του τραπεζικού ανταγωνισμού.

    Το τριετές Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της ΑΤΕ 2005-2007 έχει φιλόδοξους αλλά ρεαλιστικούς στόχους. Στο τέλος της τριετίας επιδιώκουμε η Τράπεζα να έχει δείκτες: απόδοσης ιδίων κεφαλαίων 14%-16%, κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από 10%, κόστους-εσόδων κάτω από 60%, ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων γύρω στο 7%.

    Μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την προαναγγελθείσα πρόθεση του Δημοσίου για πώληση μέρους των υφιστάμενων μετοχών κυριότητας Δημοσίου και των ιδίων μετοχών της ΑΤΕbank, οι ελεύθερα διαπραγματεύσιμες μετοχές θα αποτελούν το 20,5 - 25,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας».

    Ο κ. Μηλιάκος έκανε σαφή τη δέσμευση ότι η Τράπεζα θα διοικείται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, επισημαίνοντας ότι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της αποτελεί την αναγκαία συνθήκη για την επίτευξη των στρατηγικών μας στόχων στο μέλλον και προσδιόρισε τις κύριες συνιστώσες του Επιχειρησιακού Προγράμματος της τριετίας 2005-2007, οι οποίες είναι η αύξηση των εσόδων, ο αυστηρός έλεγχος του κόστους, η πιο αποδοτική διαχείριση των ρευστών διαθεσίμων της Τράπεζας και ο εξορθολογισμός των στοιχείων του ενεργητικού, που διευκολύνθηκε με την πρόσληψη από την αγορά εξειδικευμένων στελεχών.

    Εξάλλου ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μηλιάκος στη βελτίωση των μεγεθών της Τράπεζας και του Ομίλου η οποία είναι εντυπωσιακή σε όλα σχεδόν τα επίπεδα, προσθέτοντας ότι όραμα και φιλοδοξία είναι η κατοχύρωση και ενίσχυση της θέσης μας στην προτίμηση του τραπεζικού κοινού της ελληνικής περιφέρειας, εκεί όπου βρίσκεται εξάλλου και το βασικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημά.

    Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

    Η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας της 27-5-2005 αποφάσισε την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου κατά 1.192.688.888,04 Ευρώ, με την έκδοση 624.444.444 νέων μετοχών ονομαστικής αξίας 1,91 Ευρώ η κάθε μία, με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων. Η τιμή διάθεσης των νέων μετοχών ανέρχεται σε 2 Ευρώ ανά μετοχή και δύναται να είναι ανώτερη της χρηματιστηριακής τιμής κατά το χρόνο αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης. Οι υφιστάμενοι μέτοχοι έχουν δικαίωμα προτίμησης με σχέση 20 νέες μετοχές προς 9 παλαιές. Κλάσματα μετοχών δεν θα εκδοθούν. Οι νέες μετοχές θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης 2005.

    Τα συνολικά έσοδα της έκδοσης θα ανέλθουν σε 1.248.888.888 Ευρώ. Η διαφορά μεταξύ τιμής έκδοσης και της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής, συνολικού ποσού 56.199.999,96 Ευρώ, θα αχθεί σε πίστωση του λογαριασμού «Αποθεματικό από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο».

    Μετά την αύξηση το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας θα ανέλθει σε 1.729.398.888,04 Ευρώ και θα διαιρείται σε 905.444.444, κοινές ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 1,91 Ευρώ η κάθε μία.

    Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης θα αρχίσει την Παρασκευή, 10 Ιουνίου 2005 και θα λήξει την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2005.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 June 2005 - 14:47:50 UTC