Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύσταση κοινής επιτροπής διαλόγου στη νεολαία ΠΑΣΟΚ
  • [02] Μπούς: Eτοιμες οι ΗΠΑ να καταργήσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις εάν πράξει το ίδιο κι η ΕΕ.
  • [03] Η ΟΝΝΕΔ συμπαρίσταται στον «αγώνα της κυβέρνησης»
  • [04] Ενημερωτική συνάντηση Μολυβιάτη-Παπούλια.
  • [05] Ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ζητά ο Π.Παυλόπουλος.
  • [06] Η πολιτική σε ζητήματα παλιννοστούντων θα εξετασθεί αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή

  • [01] Σύσταση κοινής επιτροπής διαλόγου στη νεολαία ΠΑΣΟΚ

    Αναστολή πήρε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου το "εσωκομματικό ξεκαθάρισμα" της νεολαίας ΠΑΣΟΚ, μετά την πρόσφατη όξυνση.

    Η κρίση που προκλήθηκε από το κείμενο των 37 μελών της νεολαίας, οι οποίοι ζητούσαν την παραίτηση του γραμματέα Β. Κίτσιου και την επανεκλογή του Πολιτικού Συμβουλίου νεολαίας, τη στιγμή που η σημερινή ηγεσία της νεολαίας αρνούνταν κατηγορηματικά νέες εκλογές, αποσοβήθηκε με τη σύσταση μιας κοινής επιτροπής διαλόγου.

    Πρόκειται για μια εννεαμελή μεταβατική γραμματεία με εισηγητικό ρόλο στο Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας και κύριο στόχο τη διατήρηση της ενότητας στην αναζήτηση και διαμόρφωση μιας νέας πορείας για τη νεολαία και το κόμμα.

    Το χρονοδιάγραμμα αυτού του διαλόγου δεν έχει ακόμη αποσαφηνιστε, αλλά πολλά θα εξαρτηθούν αναμφίβολα από την επικείμενη συνάντηση του γραμματέα Βασίλη Κίτσιου με το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Μπούς: Eτοιμες οι ΗΠΑ να καταργήσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις εάν πράξει το ίδιο κι η ΕΕ.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπους δήλωσε σήμερα πως οι ΗΠΑ είναι «απολύτως» έτοιμες να καταργήσουν τις αγροτικές επιδοτήσεις εάν πράξει το ίδιο κι η ΕΕ στα πλάισια της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της.

    «Η θέση της αμερικανικής κυβέρνησης είναι πως είμαστε αποφασισμένοι να εγκαταλείψουμε τις επιδοτήσεις και θα το κάνουμε από κοινού με τους ευρωπαίους φίλους μας», τόνισε ο Μπους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV, η οποία θα μεταδοθεί απόψε.

    «Έχουμε μεν αγροτικές επιδοτήσεις, πλήν όμως όχι σε τέτοιο βαθμό όπως οι φίλοι μας Ευρωπαίοι», προσθέτει ο Μπους.

    «Εάν καταφέρουμε να απελευθερώσουμε πλήρως το εμπόριο κι εάν οι δυτικές αγορές ανοίξουν στις αφρικανικές χώρες, αυτό θα τους βοηθούσε πληρέστερα και δεν θα είχαμε πλέον ανάγκη να τους δίνουμε βοήθεια», τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος στη συνέντευξή του σχετικά με την Αφρική, ένα θέμα που θα απασχολήσει τα μέγιστα την σύνοδο της Ομάδος των Οκτώ προηγμένων οικονομικά Κρατών (G8), που σε λιγότερες από 72 ώρες θα ανοίξει τις εργασίες της στη Σκωτία.

    «Τα οφέλη που θα προκύψουν από το άνοιγμα των αγορών-τα προϊόντα τους στις αγορές μας κι οι δικές τους αγορές στα δικά μας προϊόντα-θα είναι κατά πολύ ανώτερα από το ποσό της βοήθειας», που τους χορηγούμε, επέμεινε ο Μπους.

    [03] Η ΟΝΝΕΔ συμπαρίσταται στον «αγώνα της κυβέρνησης»

    Την συμπαράσταση της ?στον αγώνα της κυβέρνησης κατά των προνομιούχων? εξέφρασε η ΟΝΝΕΔ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κεντρικής της Επιτροπής.

    «Η κυβέρνηση τολμά και δίνει λύσεις και εμείς στεκόμαστε πλάι της στην μάχη για τις μεταρρυθμίσεις και τις βαθιές αλλαγές» , τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος της νεολαίας της ΝΔ Γιώργος Παπανικολάου.

    Ο κ.Παπανικολάου υπογράμμισε ότι η ΟΝΝΕΔ δεν εφησυχάζει και ότι «η διάθεση της για προσφορά, δεν πάει διακοπές» . Στο πλαίσιο αυτό ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ αναφέρθηκε στο τριήμερο φεστιβάλ που διοργανώνει η νεολαία της ΝΔ στην ακριτική Λήμνο στις 15, 16 και 17 Ιουλίου όπου αναμένεται να συγκεντρωθούν πάνω από 1500 άτομα σε ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων για την περιφερειακή ανάπτυξη , τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

    Από το πρόγραμμα δεν θα λείπουν οι πολιτικές εκδηλώσεις (ελληνοτουρκικές σχέσεις) αλλά και τα happenings για την ψυχαγωγία των προσκεκλημένων.

    Εκτός από τα θέματα πολιτικής επικαιρότητας η κεντρική επιτροπή της ΟΝΝΕΔ συζήτησε σε ομάδες εργασίας εισηγήσεις για την απασχόληση των νέων , το συνήγορο του πολίτη, το περιβάλλον, την στρατολογία, την ναυτική εκπαίδευση , την κοινωνική προστασία των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και οργανωτικά ζητήματα.

    [04] Ενημερωτική συνάντηση Μολυβιάτη-Παπούλια.

    Τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη δέχθηκε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος τη Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.

    Ο κ. Μολυβιάτης ενημέρωσε τον κ. Παπούλια για τις τρέχουσες εξελίξεις και τις προοπτικές οι οποίες διαμορφώνονται στα μεγάλα θέματα της εξωτερκής πολιτικής.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με τον τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν, αλλά και η προεδρία της χώρας στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τον τρέχοντα μήνα.

    [05] Ταχύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, ζητά ο Π.Παυλόπουλος.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, καθηγητής κ. Προκόπης Παυλόπουλος, εξέδωσε σήμερα εγκύκλιο για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με τη διοίκηση.

    Η εγκύκλιος στάλθηκε στις διευθύνσεις Διοικητικού όλων των υπουργείων και όλων των περιφερειών της χώρας, καθώς και σε όλα τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    Το Υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης - Γενική Γραμματεία Δημόσιας Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση του πολίτη στις καθημερινές συναλλαγές του με τη Διοίκηση, προχώρησε στη θεσμοθέτηση νέων διατάξεων, με το νόμο 3345/2005 (Φ.Ε.Κ.138/Α΄/16-6-2005) "Οικονομικά θέματα Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και ρύθμιση διοικητικών θεμάτων", με τις οποίες βελτιώνονται και καθίστανται οι διοικητικές διαδικασίες, περισσότερο ευέλικτες και αποδοτικές.

    Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν τα εξής:

    Βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του ενδιαφερόμενου πολίτη, από οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα Κ.Ε.Π.

    Κατάργηση της βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής του ενδιαφερόμενου πολίτη, όταν προσέρχεται αυτοπροσώπως για υποθέσεις του στις υπηρεσίες του δημοσίου τομέα ή στα Κ.Ε.Π.

    Επικύρωση αντιγράφων ιδιωτικών εγγράφων και εγγράφων που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές.

    Άμεση συνέπεια των ρυθμίσεων αυτών είναι η ταχύτερη και χωρίς κόστος εξυπηρέτηση των πολιτών, ευελιξία στη διαδικασία της επικύρωσης αντιγράφων εγγράφων και αποδοτικότερη Δημόσια Διοίκηση.

    Συγκεκριμένα:

  • με την προσθήκη της φράσης "ή τα Κ.Ε.Π.", στη διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 11 του ν. 2690/99, διευρύνεται το δικαίωμα των πολιτών να ζητούν τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής τους και από τα Κ.Ε.Π., αίρονται οι όποιες αμφισβητήσεις από τη Διοίκηση, για τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα των Κ.Ε.Π. και αποσαφηνίζεται ο ρόλος τους, δεδομένου ότι αποτελούσε σύνηθες φαινόμενο, δημόσιες υπηρεσίες να μην αποδέχονται τη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής του πολίτη, που είχε γίνει από Κ.Ε.Π. και να τον υποχρεώνουν να μεταβεί, για το σκοπό αυτό, σε άλλη διοικητική ή αστυνομική αρχή.

  • επίσης, καταργείται η περιττή διαδικασία βεβαίωσης του γνησίου της υπογραφής, όταν ο πολίτης προσέρχεται ο ίδιος στις δημόσιες Υπηρεσίες ή τα Κ.Ε.Π. και καθιερώνεται, για πρώτη φορά, το δικαίωμα των πολιτών, να ζητούν από όλες τις διοικητικές αρχές και τα Κ.Ε.Π., την επικύρωση αντιγράφων ιδιωτικών εγγράφων και εγγράφων, που έχουν εκδοθεί από αλλοδαπές αρχές, από ακριβή αντίγραφα αυτών, όταν αυτά έχουν επικυρωθεί από δικηγόρο ή δημόσια αρχή.

    Οι νέες ρυθμίσεις αναφέρονται ιδιαίτερα στη βεβαίωση του γνησίου της υπογραφής και έτσι κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ζητά αυτή τη βεβαίωση στο εξής απο οποιαδήποτε διοικητική αρχή ή τα ΚΕΠ.

    Επίσης, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ζητά απο όλες τις διοικητικές αρχές και τα ΚΕΠ την επικύρωση αντιγράφου απο το πρωτότυπο ή απο το ακριβές αντίγραφο της διοικητικής αρχής που το εξέδωσε.

    Εξάλλου όλες οι διοικητικές αρχές είναι υποχρεωμένες να βεβαιώνουν το γνήσιο της υπογραφής και να επικυρώνουν αντίγραφα εγγράφων. Τέλος, όλες οι διευθύνσεις διοικητικού των υπουργείων και οι διευθύνσεις διοίκησης των περιφερειών καλούνται να γνωστοποιήσουν την εγκύκλιο του υπουργείου στους φορείς του δημόσιου τομέα, συμπεριλαμβανομένων και των ΟΤΑ α' και β' βαθμού της περιοχής της περιφέρειας.

    Η εγκύκλιος έχει καταχωρηθεί στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών www.gspa.gr στη διαδρομή: Δημόσια Διοίκηση/Οργάνωση/Επικύρωση Αντιγράφων.

    [06] Η πολιτική σε ζητήματα παλιννοστούντων θα εξετασθεί αύριο στην Κυβερνητική Επιτροπή

    Αύριο στις 10.30 θα συνεδριάσει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η Κυβερνητική Επιτροπή με αντικείμενο την πολιτική σε ζητήματα παλιννοστούντων και εισηγητή τον υπουργό Εσωτερικών Πρ.Παυλόπουλο. Στις 12.00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με θέματα υπουργείου Ανάπτυξης και ειδικότερα ζητήματα ενεργειακής πολιτικής, με εισηγητή τον υπουργό Ανάπτυξης Δημ.Σιούφα. Στο υπουργικό συμβούλιο επίσης, ο υπουργός Δικαιοσύνης Αν.Παπαληγούρας θα εισηγηθεί τις προαγωγές στα Ανώτατα Δικαστήρια της χώρας.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 4 July 2005 - 14:28:19 UTC