Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό
  • [02] Στα 5,40 μέτρα η στάθμη των υδάτων του Έβρου
  • [03] Η τουρκική αστυνομία διαψεύδει τα περί συλλήψεως μελών της Αλ Κάιντα.

  • [01] Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας ενημέρωσε τον πρωθυπουργό

    Για τα θέματα της ακτοπλοΐας και τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο διάστημα ενημέρωσε τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή,ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης σε συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ.Κεφαλογιάννης τόνισε ότι η πολιτεία λαμβάνει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για την ασφάλεια των επιβατών και την απρόσκοπτη επιστροφή τους από τις διακοπές.

    Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας σημείωσε ότι ήδη έχουν επιβληθεί μεγάλα πρόστιμα σε ορισμένες εταιρίες και προειδοποίησε ότι κρίνονται από τη συμπεριφορά τους και την ικανοποίηση των επιβατών κατά την επιστροφή τους.

    Ανέφερε επίσης ότι οι πολλές εταιρίες διακίνησαν ικανοποιητικά περίπου 2,5 εκατομμύρια επιβάτες,ενώ τόνισε ότι "δεν μπορούμε να τα βάλουμε με το Θεό", αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες και σε ενδεχόμενες καθυστερήσεις που προκαλούν στα δρομολόγια.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ετοιμάζεται να επιβάλει και νέα πρόστιμα σε εταιρίες που "δεν ενημερώνουν τους επιβάτες για καθυστερήσεις και τους ταλαιπωρούν και ιδιαίτερα για εκείνες που δεν ζητούν έμπρακτα συγνώμη από τους πελάτες τους".

    Για τις επόμενες μέρες το υπουργείο έχει λάβει μέτρα ώστε αν παραστεί ανάγκη να υπάρξουν έκτακτα δρομολόγια με πλοία τα οποία έχουν κενά.

    Επίσης το υπουργείο για την επόμενη σεζόν σκέφτεται να προκηρύξει διεθνή διαγωνισμό για τη μίσθωση πλοίου που θα είναι εφεδρικό και θα χρησιμοποιείται όπου κρίνεται αναγκαίο.

    Ακόμη σε ό,τι αφορά στην άγονη γραμμή θα υπάρξουν συμβάσεις από 5 έως 12 έτη με κριτήριο την ηλικία,την ταχύτητα και το ιστορικό του πλοίου και της εταιρίας προκειμένου να προσελκυσθούν νεότερης ηλικίας πλοία τα οποία μπορούν επίσης να χρηματοδοτηθούν με το δάνειο της Τράπεζας Επενδύσεων που έχει συνάψει το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και το οποίο θα διατεθεί επίσης για την αναμόρφωση των λιμένων.

    Το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την πρόσληψη διεθνούς συμβούλου που θα προχωρήσει το έργο.

    Ο πρωθυπουργός στην συνέχεια είχε συνεργασία και με τον Υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

    Συζήτησαν για τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής καθώς και για προγραμματισμό των επισκέψεων του κ. Καραμανλή το επόμενο διάστημα στο εξωτερικό.

    Σήμερα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον υπουργό Τουρισμού, Δ.Αβραμόπουλο και τον γ.γ. της ΝΔ, Ευ.Μεϊμαράκη.

    Αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης για κατάσταση στην ακτοπλοϊα.

    "Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες, αντί αυτή πρώτη να ζητήσει συγγνώμη για την ανικανότητα που επιδεικνύει στην διαχείριση των θεμάτων ακτοπλοΐας" δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, και Πολιτικής Καταναλωτών του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου, σχετικά με τα προβλήματα στην ακτοπλοΐα και τις δηλώσεις του ΥΕΝ Μ. Κεφαλογιάννη μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή.

    Για το ίδιο θέμα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε ότι "η κυβέρνηση, αντί να λάβει άμεσα και δραστικά μέτρα σε βάρος των πλοιοκτητών για το χάος στις ακτοπλοϊκές γραμμές, εξαγγέλλει δυστυχώς νέες προκλητικές κατευθύνσεις για την εξυπηρέτηση των εφοπλιστικών συμφερόντων. "Οσο τα πλοία ανήκουν στους εφοπλιστές και τα λιμάνια ιδιωτικοποιούνται,καμιά ελπίδα δεν υπάρχει για σύγχρονη και ασφαλή ακτοπλοΐα με τακτικά δρομολόγια και με φθηνά εισιτήρια για τον λαό", τονίζει απο την πλευρά του ΚΚΕ.

    [02] Στα 5,40 μέτρα η στάθμη των υδάτων του Έβρου

    Μικρή άνοδο σε σχέση με το μεσημέρι σημείωσε χθες το απόγευμα η στάθμη των υδάτων του Έβρου. Στο σταθμό μέτρησης του Πυθίου τα νερά έφταναν στις 6 το απόγευμα στα 5,40 μέτρα σε σχέση με τα 5,27 που ήταν το μεσημέρι, πάνω από το όριο επιφυλακής των 4,70 μέτρων και με όριο συναγερμού τα 5,70 μέτρα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, τα νερά άρχισαν να υποχωρούν στο βόρειο τμήμα του Έβρου.

    «Η κατάσταση είναι ελεγχόμενη. Παραμένει όμως δύσκολη μέχρι να σταθεροποιηθεί η στάθμη των νερών του Έβρου και να αρχίσει να υποχωρεί και στο νότιο τμήμα του νομού. Είμαστε σε συνεχή επαφή με τη βουλγαρική και την τουρκική πλευρά, ενώ είναι θετικό το γεγονός ότι από χθες το μεσημέρι έχουν αρχίσει να υποχωρούν τα νερά στην περιοχή της Βουλγαρίας», δήλωσε ο νομάρχης Έβρου Νίκος Ζαμπουνίδης.

    Από τα νερά έχουν πλημμυρίσει 4.500 στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων με βαμβάκι,τεύτλα και βιομηχανική τομάτα στην περιοχή των Δικαίων.

    \

    [03] Η τουρκική αστυνομία διαψεύδει τα περί συλλήψεως μελών της Αλ Κάιντα.

    Η τουρκική αστυνομία διέψευσε τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες προχώρησε σε συλλήψεις υπόπτων που σχεδίαζαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών τουριστών στη νότια Τουρκία.

    "Οι πληροφορίες ότι συνελήφθησαν μέλη της Αλ Κάιντα με εκρηκτικά C-4 ενώ προετοίμαζαν επθέσεις εναντίον ξένων πλοίων στις νότιες επαρχίες είναι απολύτως εσφαλμένες και υποβολιμαίες", αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε από το αρχηγείο της αστυνομίας.

    Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας στην Αγκυρα δήλωσαν νωρίτερα ότι η τουρκική αστυνομία συνέλαβε στην Αττάλεια δέκα εξτρεμιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις εναντίον ισραηλινών κρουαζιερόπλοιων για λογαριασμό της Αλ Κάιντα. Οι ίδιες πηγές είχαν προσθέσει ότι ο ένας από τους υπόπτους είναι συριακής εθνικότητας και ανακρίνεται από την αντιτρομοκρατική αστυνομία στην Κωνσταντινούπολη.

    Το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV μετέδωσε ακόμα ότι οι συλληφθέντες συγκέντρωναν στοιχεία για εβραϊκές συναγωγές στην Τουρκία καθώς και για ισραηλινά πλοία, προκειμένου να προχωρήσουν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 10 August 2005 - 23:06:35 UTC