Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960"
  • [02] Δημοσκόπηση της Κάπα-Research δίνει προβάδισμα σε ΝΔ και Καραμανλή
  • [03] «Μεγάλη η πιθανότητα κατάρριψης του Boeing στους Ολυμπιακούς Αγώνες»
  • [04] Η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World League
  • [05] Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Aegean Airlines

  • [01] Ο Κ. Παπούλιας εγκαινίασε την έκθεση "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960"

    Τα εγκαίνια της έκθεσης με θέμα "Η Ελλάδα του μόχθου 1900-1960" έγιναν χθες το μεσημέρι από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια στο εκθεσιακό κέντρο του Ριζαρείου Ιδρύματος στο Μονοδένδρι, στα Ζαγοροχώρια Ιωαννίνων.

    Οι περισσότερες από τις φωτογραφίες ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές -κυρίως στη συλλογή του Νίκου Πολίτη- αλλά προέρχονται και από τα φωτογραφικά αρχεία του Μουσείου Μπενάκη και του Ελληνικού Λογοτεχνικού Ιστορικού Αρχείου. Η έκθεση είναι ένα φωτογραφικό πανόραμα επαγγελμάτων της χώρας μας από το 1900 μέχρι το 1960.

    Την κυβέρνηση στα εγκαίνια της έκθεσης εκπροσώπησε ο υφυπουργός Πολιτισμού Πέτρος Τατούλης, ο οποίος σε δηλώσεις του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις δραστηριότητες του Ριζαρείου Ιδρύματος το οποίο δίνει τεράστια σημασία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις πρώτης σειράς στην περιφέρεια και κυρίως στα απομακρυσμένα Ζαγοροχώρια, σε μια αξιόλογη πολιτιστική αποκέντρωση.

    Ο κ. Παπούλιας και ο υφυπουργός Πολιτισμού,μετά τα εγκαίνια, επισκέφθηκαν και το Ριζάρειο πωλητήριο χειροτεχνικών προϊόντων στο συνεδριακό κέντρο που στεγάζεται στο αρχοντικό Κατσαδήμα στο Μονοδένδρι.

    [02] Δημοσκόπηση της Κάπα-Research δίνει προβάδισμα σε ΝΔ και Καραμανλή

    Προβάδισμα 2,7 ποσοστιαίων μονάδων δίνει στη ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση της Κάπα-Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

    Στην ερώτηση «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 36,8% του δείγματος απάντησε ΝΔ, το 34,1% ΠΑΣΟΚ, το 6,8% ΚΚΕ, το 3,6% ΣΥΝ, το 3,9% ΛΑΟΣ ενώ η «αδιευκρίνιστη ψήφος» ανέρχεται στο 14,8%.

    Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα της εφημερίδας, η διαφορά στην πρόθεση ψήφου ανήρχετο στο 2,4% το Μάιο του 2005, και στο 7,6% το Σεπτέμβριο του 2004.

    Στο ερώτημα «μεταξύ του κ. Καραμανλή και του κ. Παπανδρέου, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό;» το 52% επιλέγει τον πρόεδρο της κυβέρνησης, το 37,4% τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το 9,1% «κανέναν εκ των δύο» και το 1,5% λέει ότι δεν ξέρει ή δεν απάντησε.

    Τέλος, ερευνήθηκε ο βαθμός ικανοποίησης των ερωτηθέντων για την πορεία της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ.

    Πολύ ικανοποιημένοι ή μάλλον ικανοποιημένοι «από την ως σήμερα πορεία της κυβέρνησης» εμφανίζονται το 38,5% των ερωτηθέντων και «από την ως σήμερα δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης» το 26,4%.

    Πολύ δυσαρεστημένοι ή μάλλον δυσαρεστημένοι με την πορεία της κυβέρνησης εμφανίζονται το 60,2% και από τη δραστηριότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 71,4%.

    Η έρευνα της Κάπα-Research διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Αυγούστου 2005, με τηλεφωνικές συνεντεύξεις και σε πανελλαδικό δείγμα 1.618 νοικοκυριών.

    Μεϊμαράκης: "Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά η ψαλίδα ανοίγει"

    "Και η σημερινή δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι η πλατιά κοινωνική συμμαχία των πολιτών εμπιστεύεται τον Κώστα Καραμανλή, στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης.

    Η πολιτική υπεροχή της ΝΔ καταγράφεται με συνέπεια και σταθερότητα" , ανέφερε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευ. Μεϊμαράκης, σχολιάζοντας τη δημοσκόπηση της Κάπα-Research..

    "Η διαφορά της ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά η ψαλίδα ανοίγει καθώς αυξάνεται η διαφορά από 2,4, όπως δείχνουν τα στοιχεία της προηγούμενης δημοσκόπησης που διενέργησε η ίδια εταιρεία τον Απρίλιο του 2005, σε 2,7 όπως καταγράφεται σήμερα.

    Οι πολίτες καταδικάζουν τους εκφραστές τού χθες και γυρίζουν την πλάτη σε αδιέξοδες πρακτικές.

    Αυτό αυξάνει το αίσθημα της κοινωνικής μας ευθύνης για να κάνουμε πράξη το στρατηγικό μας στόχο για μία καλύτερη Ελλάδα, για όλες τις Ελληνίδες, για όλους τους Έλληνες", τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης στη δήλωσή του.

    [03] «Μεγάλη η πιθανότητα κατάρριψης του Boeing στους Ολυμπιακούς Αγώνες»

    «Εάν αυτό το περιστατικό είχε συμβεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η πιθανότητα να είχε καταρριφθεί θα ήταν εξαιρετικά μεγάλη».

    Αυτό δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκης, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην εφημερίδα «Η Χώρα της Κυριακής», με αφορμή τα σενάρια κατάρριψης του αεροσκάφους της κυπριακής εταιρείας «Helios».

    Το γεγονός ότι το αεροπλάνο δεν το ρίξαμε, αλλά έπεσε, αποδεικνύεται πλέον από το "κουτί", όπως επίσης και από την καταμέτρηση των πυρομαχικών των F-16, είπε ο κ. Βουλγαράκης και πρόσθεσε: Εκτός αυτού, μια ισχυρή έκρηξη στον αέρα θα σήμαινε ότι τα διάφορα υλικά θα απλωνόταν σε μια πάρα πολύ μεγάλη περίμετρο.

    «Εάν παρβ όλα αυτά το αεροπλάνο δεν έπεφτε και είχε χαρακτηριστεί ως ?Renegade?, τότε θα έπρεπε ουσιαστικά να δοθεί εντολή για κατάρριψή του, εάν υπήρχε η βεβαιότητα πως απειλούσε κατοικημένες περιοχές. Δυστυχώς, σε αυτές τις περιπτώσεις το δίλημμα είναι υπαρκτό: Οι επιβαίνοντες ή χιλιάδες άνθρωποι και οι επιβαίνοντες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, δυστυχώς, η απάντηση είναι εις βάρος των επιβαινόντων».

    Εξάλλου, για το θέμα της τρομοκρατίας στην Ελλάδα, ο κ. Βουλγαράκης επανέλαβε ότι «στο βαθμό που υπάρχουν αναπάντητα ερωτήματα στην υπόθεση της 17Ν και του ΕΛΑ, ο φάκελος τρομοκρατία παραμένει ανοιχτός». Σημείωσε επίσης ότι η τρομοκρατία δεν εξαλείφεται ποτέ και ότι αλλάζει μορφές, τρόπους δράσης και περιεχόμενο.

    Για την εγκληματικότητα, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι η αντιμετώπισή της είναι ο πρώτος στόχος του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, ενώ για τα αιτήματα των αστυνομικών υπαλλήλων τόνισε ότι «τα υπεσχημένα θα τηρηθούν».

    Κληθείς να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για το δείπνο που παρέθεσε σε βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Βουλγαράκης διαβεβαίωσε ότι «θα ήμουν ο τελευταίος που θα είχα τη διάθεση να αμφισβητήσω τον πρωθυπουργό», καθώς και ότι όλοι οι βουλευτές «στηρίζουμε τον πρωθυπουργό με φανατισμό».

    Τέλος, για τα δημοσιεύματα σχετικά με ανάκριση Πακιστανού που σχετίζεται με διεθνή τρομοκρατία, ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι δεν ανακρίθηκε κανείς και δεν έγινε τίποτα από όσα αναφέρθηκαν, καθώς και ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπάρχουν πυρήνες διεθνούς τρομοκρατίας.

    [04] Η εθνική μας ομάδα πόλο γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο World League

    Τη μεγαλύτερη επιτυχία της ιστορίας της, μαζί φυσικά με το ασημένιο Ολυμπιακό μετάλλιο, πανηγυρίζει η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των γυναικών. Τα εκπληκτικά κορίτσια του Κούλη Ιωσηφίδη κατάφεραν να νικήσουν και τη «γηπεδούχο» Ρωσία 13-10 στον τελικό του 2ου World League και να κατακτήσουν την πρώτη θέση, στη διοργάνωση που διεξήχθη στην πόλη Κίρισι.

    Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-5, 0-4, 4-1.

    Η σύνθεση της εθνικής μας: Ελληνάκη, Μαυρέλου, Κοζομπόλη 1, Μωραϊτίδου 1, Ιωσηφίδου, Καραγιάννη 5, Ασημάκη, Κάντζου 1, Λιόση 1, Οικονομοπούλου 1, Ρουμπέση 3, Λαρά, Τσούρη. Προπονητής: Κούλης Ιωσηφίδης

    Η σύνθεση της Ρωσίας: Βορόντσοβα, Σεπέλινα, Γκόφλερ, Κόνουχ 3, Βισνιάκοβα, Κισέλεβα, Σομπόλεβα, Σάρποβιτς, Φομίτσεβα 3, Σμούροβα 1, Ζούμπκοβα, Γιάινα 3. Προπονητής: Αλεξάντερ Κλεϊμένοφ

    Δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή

    «Η σημερινή μεγάλη διάκριση, ένα χρόνο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, έρχεται να δικαιώσει για μια ακόμη φορά τις επίπονες προσπάθειες των αθλητριών μας και την προσήλωσή τους σε υψηλούς στόχους.

    Στις πρωταθλήτριές μας, τον ομοσπονδιακό προπονητή και όλους όσοι εργάστηκαν για τη σημερινή επιτυχία εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια», δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο World League από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών.

    Δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου

    Η κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από την εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών στο World League, αποτελεί μια ακόμα μεγάλη επιτυχία, μετά από εκείνη στους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας. Η σημερινή διάκριση μας γεμίζει με ικανοποίηση και επιβεβαιώνει ότι, με σοβαρή προσπάθεια και πίστη σε αξίες, οι Ελληνες μπορούν να πετύχουν πολλά.

    Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις αθλήτριές μας, στον ομοσπονδιακό προπονητή και τις ευχές μου για νέες μεγάλες διακρίσεις.

    [05] Αναγκαστική προσγείωση για αεροσκάφος της Aegean Airlines

    Ένδειξη για ενδεχόμενη φωτιά σε ένα κινητήρα διαπίστωσε στα ηλεκτρονικά όργανα, λίγο μετά την απογείωση, ο πιλότος της πτήσης 277 της Aegean Airlines, από Χίο για Αθήνα, με 100 επιβάτες, και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, χωρίς ωστόσο να χρειαστεί να εφαρμοστούν.

    Άλλο αεροσκάφος της Aegean Airlines αναχώρησε αμέσως από το Διεθνές αεροδρόμιο της Αθήνας και παρέλαβε τους επιβάτες, ενώ παράλληλα μετέβη στη Χίο κλιμάκιο τεχνικών της εταιρίας προκειμένου να διαπιστώσει αν η ένδειξη για φωτιά στον ένα κινητήρα ήταν πραγματική, ή οφειλόταν σε εσφαλμένη καταγραφή κάποιου από τα ηλεκτρονικά όργανα του αεροσκάφους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 21 August 2005 - 20:28:19 UTC