Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [02] Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ
  • [03] Εκλογές για την ανάδειξη νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα
  • [04] Εκλογές για την ανάδειξη νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα
  • [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού
  • [06] Είκοσι επτά πυρκαγιές μαίνονται εκτός ελέγχου στην Πορτογαλία
  • [07] Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πτώση του μοιραίου Boeing
  • [08] Συνεδριάζουν αύριο οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ
  • [09] Ο κ.Θεόφιλος εξελέγη νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων
  • [10] Εκρηξη με έναν νεκρό σε εστιατόριο στη Σαντορίνη

  • [01] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    Συναντήσεις έχει σήμερα ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής με τον υπουργό Εσωτερικών, Π.Παυλόπουλο και τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ.Αλογοσκούφη. Αντικείμενο των συναντήσεων το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Την Τετάρτη συνεδριάζει στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ προκειμένου να καθορίσει τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος και να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή, 26 Αυγούστου.

    [02] Συνεδριάζει η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζουν αύριο οι Συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του Γ.Παπανδρέου. Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης οι θέσεις που θα αναπτύξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τη συνεδρίαση των Συντονιστών θα ακολουθήσει η διήμερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου (25 και 26 Αυγούστου).

    Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έκθεσης Θεσσαλονίκης στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσουν το κύριο βάρος στην Οικονομία και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Επίσης, θα αναφερθούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το θέμα των συμβασιούχων, τα θέματα Παιδείας και τον χώρο της Υγείας. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

    [03] Εκλογές για την ανάδειξη νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα

    Εκλογές διεξάγονται σήμερα για την ανάδειξη νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Εν τω μεταξύ, εξεδόθη η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Ισραηλινού δικαστηρίου επί της προσφυγής ενός εκ των ιερέων από το περιβάλλον του κ. Ειρηναίου. Η απόφαση δίνει το "πράσινο φως " για τη διεξαγωγή της εκλογής νέου Πατριάρχη, καθώς απορρίπτει το σκεπτικό στο οποίο είχε βασιστεί η αγωγή. Επικρατέστεροι για τον πατριαρχικό θρόνο θεωρούνται οι αρχιεπίσκοποι Θαβωρίου Θεόφιλος και Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, καθώς και ο μητροπολίτης Βόστρων Τιμόθεος.

    [04] Εκλογές για την ανάδειξη νέου Πατριάρχη στα Ιεροσόλυμα

    Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκλογής του τριπροσώπου στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων.

    Οι τρεις οι οποίοι επελέγησαν εκ των υποψηφίων για να συμμετάσχουν στην τελική φάση της εκλογής είναι ο Αρχιεπίσκοπος Θαβωρίου Θεόφιλος, που έλαβε 23 ψήφους, ο Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντίνης Αρίσταρχος, που έλαβε 17 ψήφους και ο Μητροπολίτης Τιβεριάδος Αλέξιος που έλαβε μία ψήφο.

    Η διαδικασία του προσώπου ολοκληρώθηκε στις 11.15 ώρα Ελλάδος και το αργότερο μέχρι τις 12 αναμένεται να ολοκληρωθεί η εκλογή του νέου Πατριάρχη στον Ναό της Αναστάσεως.

    [05] Συναντήσεις πρωθυπουργού

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπη Παυλόπουλο και το Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου Αργύρη Καρρά, είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Ο κ. Παυλόπουλος δήλωσε ότι ήταν μια συνηθισμένη συνάντηση με τον κ. Καραμανλή για θέματα του υπουργείου, σημειώνοντας ότι αυτές οι συναντήσεις γίνονται και θα γίνονται, ενώ τόνισε ότι η σημερινή συνάντηση εντάσσεται στο πλαίσιο της προετοιμασίας του πρωθυπουργού ενόψει της επισκέψεώς του στη ΔΕΘ.

    Ο κ.Καραμανλής στην συνέχεια, είχε συνεργασία με τον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι η οικονομία πηγαίνει καλά, σημειώνοντας ότι οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι ικανοποιητικοί και υψηλότεροι από το μέσο ευρωπαϊκό όρο, ενώ τόνισε ότι υπάρχει μείωση της ανεργίας σε σχέση με το 2004.

    Ολα αυτά, υπογράμμισε ο κ. Αλογοσκούφης,δεν είναι άσχετα με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, οι οποίες θα συνεχιστούν.

    Σημείωσε ακόμη ότι στόχος είναι να διασφαλιστεί η μείωση του ελλείμματος, το οποίο, όπως είπε,παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, από την προηγούμενη,σε υψηλά ποσοστά και να συνεχιστούν οι ρυθμοί ανάπτυξης στα ίδια ή και σε υψηλότερα επίπεδα,ώστε,όπως σημείωσε,να βελτιωθεί το βιοτικό επίπεδο των πολιτών και να μειωθεί η ανεργία.

    Την Τετάρτη θα συνεδριάσει στη Ρηγίλλης υπό την προεδρία του Κ.Καραμανλή το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ προκειμένου να καθορίσει τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος και να προετοιμάσει τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής η οποία ορίστηκε για την Παρασκευή, 26 Αυγούστου.

    [06] Είκοσι επτά πυρκαγιές μαίνονται εκτός ελέγχου στην Πορτογαλία

    Οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην Πορτογαλία αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν δεκάδες πυρκαγιές δασικών εκτάσεων, 27 από τις οποίες βρίσκονται εκτός ελέγχου, εν αναμονή αεροπορικών ενισχύσεων από τη Γερμανία και την Ιταλία.

    Περισσότεροι από 2.700 πυροσβέστες αντιμετωπίζουν από το πρωί τις φλόγες που καταστρέφουν δασικές εκτάσεις, κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Πορτογαλία που πλήττεται από τη χειρότερη ξηρασία μετά το 1945. Οι πορτογαλικές δυνάμεις, που διαθέτουν συνολικά 49 ελικόπτερα και βομβαρδιστικά αεροσκάφη νερού, αναγκάστηκαν να ζητήσουν από τις χώρες της ΕΕ επιπρόσθετα ελικόπτερα και αμφίβια αεροσκάφη.

    Δύο Canadair από τη Γαλλία και ένα από την Ισπανία, που έφθασαν χθες στην Πορτογαλία συμμετέχουν σήμερα στις επιχειρήσεις, ενώ αναμένονται τρία γερμανικά ελικόπτερα και ένα ιταλικό Canadair τα οποία θα συμμετάσχουν από αύριο στην κατάσβεση.

    Η Γερμανία θα στείλει επίσης 25 ειδικούς για να συνδράμουν τους πορτογάλους πυροσβέστες στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλησίασαν τη νύκτα την Κόιμπρα, την τρίτη σε μέγεθος πόλη της Πορτογαλίας.

    Συλλυπητήριο τηλεγράφημα στον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ.Σόκρατες για τις ανθρώπινες απώλειες και τις καταστροφές από τις πυρκαγιές που κατακαίουν τη χώρα απέστειλε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής.

    [07] Οι πρώτες εκτιμήσεις για την πτώση του μοιραίου Boeing

    Ενδείξεις για τεχνική βλάβη στο σύστημα συμπίεσης του μοιραίου αεροσκάφους της HELIOS, η οποία ενδέχεται να οδήγησε στην πτώση του, διαπιστώνουν οι εμπειρογνώμονες της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων ΕΔΑΑΠ, που ασχολούνται με τη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος.

    Σύμφωνα με επιστολή του προέδρου της Επιτροπής κ. Ακριβού Τσολάκη, προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη, με την οποία τον ενημερώνει για την πρόοδο των ερευνών, αν υπήρξε βλάβη στο σύστημα συμπίεσης, τότε αυτό θα είχε επιπτώσεις στη φυσική κατάσταση των επιβατών και του πληρώματος, γεγονός που δίνει απάντηση στο ερώτημα γιατί ο συγκυβερνήτης ήταν λιπόθυμος στο πιλοτήριο.

    Οι εμπειρογνώμονες, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει, καταλήγουν στην εκτίμηση ότι η πτώση του αεροσκάφους οφείλεται σε έλλειψη καυσίμων στους κινητήρες του.

    Επίσης, υπάρχουν ενδείξεις ότι ο δέκτης του συστήματος επικοινωνίας λειτουργούσε τα τελευταία 30 λεπτά.

    Στο δεύτερο μαύρο κουτί, το λεγόμενο Voice Recorder, έχουν καταγραφεί συνομιλίες άλλων αεροσκαφών οι οποίες εξετάζονται.

    Επίσης ερευνάται αν η συσκευή επικοινωνίας είχε παραμείνει στη συχνότητα της Λευκωσίας.

    Από τα στοιχεία προκύπτει επίσης ότι στο κάθισμα του κυβερνήτη, ο οποίος, σύμφωνα με τους χειριστές των δύο μαχητικών αεροσκαφών, απουσίαζε από τη θέση του,καθόταν κάποιος φορώντας μάσκα και προσπάθησε δύο φορές να εκπέμψει σήμα κινδύνου,αλλά με λάθος τρόπο. Ο τόνος της φωνής του, όπως είναι καταγεγραμμένη στο μαύρο κουτί, είναι καταπονημένη και εξασθενημένη.

    Στην επιστολή Τσολάκη προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών, αναφέρεται ακόμη ότι στη διερεύνηση του αεροπορικού δυστυχήματος υπεισέρχονται πολυάριθμοι παράγοντες που χρήζουν εξονυχιστικής διερεύνησης για την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων.

    Μεταξύ αυτών είναι η τοξικολογική έκθεση των ιατροδικαστών, η διερεύνηση των ευρημάτων από την κατασκευάστρια εταιρία, οι καταθέσεις από όλους του εμπλεκόμενους, η συντήρηση του αεροσκάφους καθώς και τα στοιχεία από τα δύο μαύρα κουτιά.

    Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων αναφέρει ότι τα συμπεράσματα αυτά εξάγονται από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλεχθεί από τον τόπο της τραγωδίας, από την Κύπρο, από τους ελληνικούς και διεθνείς φορείς, καθώς και από τα στοιχεία που περιέχονται στα δύο μαύρα κουτιά.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα στοιχεία αυτά δόθηκαν στη δημοσιότητα μέσα στα όρια που επιτρέπουν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο και οι διεθνείς οργανισμοί.

    Τέλος,ο κ. Τσολάκης αναφέρει ότι η ΕΔΑΑΠ από την πρώτη στιγμή κινήθηκε με υποδειγματική ταχύτητα, γεγονός που έγινε αντικείμενο ευνοϊκότατων σχολίων από Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς Οργανισμούς, που ασχολούνται με το συγκεκριμένο αντικείμενο.

    Ρουσόπουλος: Κυρώσεις αν διαπιστωθεί παράλειψη ή ολιγωρία

    «Ολοι δούλεψαν με αυτοθυσία κι επαγγελματισμό», τόνισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού από την ώρα συντριβής του αεροσκάφους και μετά, προσθέτοντας ωστόσο ότι «αν παρά ταύτα διαπιστωθεί η οποιαδήποτε παράλειψη ή ολιγωρία, η κυβέρνηση θα επιβάλει κυρώσεις». Σε ειδικότερη ερώτηση σχετική με το ημίωρο που μεσολάβησε από την είσοδο του αεροσκάφους στον ελληνικό εναέριο χώρο ως την ενημέρωση του κρατικού μηχανισμού, ο κ. Ρουσόπουλος παρέπεμψε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΥΠΑ στις 19/8.

    Κατάθεση εκρποσώπου της εταιρείας Helios

    Τρεις ώρες διήρκεσε η κατάθεση που έδωσε σήμερα στην Ασφάλεια Αττικής ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας Helios στην Αθήνα, Γιώργος Δημητρίου, σε σχέση με την αεροπορική τραγωδία.

    Ο κ. Δημητρίου προσήλθε με το δικηγόρο του και σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεση του, φέρεται να είπε ότι το αεροπορικό δυστύχημα το έμαθε από συγγενικό του πρόσωπο που επικοινώνησε μαζί του τηλεφωνικά και τον ενημέρωσε σχετικά με τα όσα είχε ακούσει στην τηλεόραση. Στη συνέχεια, όπως φέρεται να ανέφερε, πήγε στα γραφεία της εταιρείας για να μάθει τι ακριβώς είχε συμβεί.

    Αύριο, κατά πάσα πιθανότητα, θα προσέλθουν να καταθέσουν οι υπάλληλοι του πύργου ελέγχου του αεροδρομίου "Ελ. Βενιζέλος" που είχαν βάρδια την ώρα της πτήσης του μοιραίου αεροσκάφους.

    Στο πλαίσιο της έρευνας της αστυνομίας, αναμένεται να καταθέσουν συνολικά τουλάχιστον 100 άτομα, η πλειονότητα των οποίων είναι συγγενείς των τραγικών θυμάτων.

    [08] Συνεδριάζουν αύριο οι Συντονιστές του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζουν αύριο οι Συντονιστές της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης θα είναι και οι θέσεις που θα αναπτύξει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Τη συνεδρίαση των Συντονιστών θα ακολουθήσει η διήμερη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στο Λαύριο (25 και 26 Αυγούστου).

    Στο πλαίσιο της διεξαγωγής της έκθεσης Θεσσαλονίκης στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται να δώσουν το κύριο βάρος στην Οικονομία και στα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών. Επίσης, θα αναφερθούν στις προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το θέμα των συμβασιούχων, τα θέματα Παιδείας και τον χώρο της Υγείας. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει και στους χειρισμούς της κυβέρνησης στα θέματα Εξωτερικής Πολιτικής.

    [09] Ο κ.Θεόφιλος εξελέγη νέος Πατριάρχης Ιεροσολύμων

    Ομόφωνα εξελέγη ο νέος Πατριάρχης των Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλος, μέχρι πρότινος Αρχιεπίσκοπος Θαβορίου. Η εκλογή διεξήχθη εντός διαστήματος 10 λεπτών, κατόπιν ψηφοφορίας των 14 μελών της Ιεράς Συνόδου.

    Η τελευταία φάση για την ανάδειξη του νέου Πατριάρχη Ιεροσολύμων έλαβε χώρα εντός του ιερού του Ναού της Αναστάσεως, ενώ αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι το γεγονός της απόσυρσης της υποψηφιότητας των έτερων δύο συνηποψήφιων οι οποίοι είχαν εισέλθει στο τριπρόσωπο.

    Ο νέος Πατριάρχης είναι ηλικίας 55 ετών, κατάγεται απο το νομό Μεσσηνίας, διετέλεσε στο παρελθόν έξαρχος του Παναγίου Τάφου στο Κατάρ, ενώ χειροτονήθηκε επίσκοπος λίγο πριν την έναρξη της κρίσης του Πατριαρχείου του Ιεροσολύμων.

    Συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στο νέο Πατριάρχη Ιεροσολύμων, ενώ ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής σε επιστολή του εύχεται στον κ. Θεόφιλο «κάθε επιτυχία στο ύψιστης σημασίας έργο που αναλαμβάνει για την ενδυνάμωση του Ιερού Θεσμού, την αποκατάσταση του πνεύματος της αρραγούς ενότητας στους κόλπους της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας και τη σύσφιγξη των σχέσεων αγάπης και εμπιστοσύνης με το Ποίμνιο».

    Εξάλλου, «άψογη» χαρακτήρισε την διαδικασία εκλογής του νέου Πατριάρχη ο υφυπουργός Εξωτερικών Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο οποίος, σε δήλωσή του, κάνει λόγο για «τρόπο εκλογής ο οποίος θέτει οριστικό τέλος σε μια μακρά περίοδο προβλημάτων και αβεβαιότητας που απείλησε να πλήξει το κύρος του Παλαίφατου αυτού θεσμού».

    Ο κ. Σκανδαλάκης συνεχάρη την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο για την ανάδειξή του στον Πατριαρχικό Θρόνο και ευχήθηκε «να φέρει εις πέρας την, πραγματικά, πολύ δύσκολη αποστολή που αναλαμβάνει, προς όφελος του ιστορικού αυτού Πατριαρχείου και της ενότητας του ποιμνίου του». Ο υφυπουργός Εξωτερικών συνεχάρη επίσης και την Αγιοταφική Αδελφότητα στο σύνολό της, «για την μετριοπάθεια και σωφροσύνη με την οποία αντιμετώπισε τις προκλήσεις των τελευταίων δύσκολων μηνών».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο συγχαρητήριο τηλεγράφημά του προς τον νέο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλο σημειώνει ότι η ομόφωνη εκλογή του στο θρόνο του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων "γεμίζει όλους με ελπίδα για μια καινούρια σελίδα στην πορεία του Πατριαρχείου, μετά την δύσκολη περίοδο που καταπόνησε Ιεραρχία και ποίμνιο".

    "Είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε με τον καλύτερο τρόπο στα υψηλά σας καθήκοντα. Θα είμαστε δίπλα σας στην επίπονη προσπάθεια για την προώθηση του πνευματικού και ιστορικού ρόλου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων", προσθέτει στο τηλεγράφημά του κ. Παπανδρέου.

    Συγχαρητήρια επιστολή απέστειλε στον κ. Θεόφιλο και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι η εκλογή του στο Θρόνο του Σεπτού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων σηματοδοτεί μια νέα περίοδο στη μακραίωνη ιστορία Του.

    "Είμαι βέβαιη ότι η ευρέως αποδεκτή προσωπικότητά Σας θα βοηθήσει το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων να εξέλθει από την πρόσφατη κρίση και να επανακτήσει τις παλαιές Του δυνάμεις.

    Εκ μέρους όλων των Αθηναίων, των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εμού προσωπικώς παρακαλώ δεχθείτε τις πλέον εγκάρδιες και θερμές ευχές για την εκλογή Σας, τις οποίες συνοδεύει και ο σεβασμός όλων μας προς τη Μακαριότητα Σας», καταλήγει στην επιστολή της η κ. Μπακογιάννη.

    Συγχαρητήριο τηλεγράφημα προς τον νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Ιεροσολύμων έστειλε και ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος από την Ιμβρο όπου βρισκόταν όταν πληροφορήθηκε την εκλογή του.

    "Ευχόμεθα όπως ο Αρχιποιμήν Χριστός αξιώσει υμάς ιστορικής και ενδόξου πρωθιερατικής διακονίας και προσφοράς εν ομοψυχία και ενότητι μετά πάντων των μελών της υφ' υμάς προσφιλούς αγιοταφικής αδελφότητος", αναφέρει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στο τηλεγράφημά του.

    [10] Εκρηξη με έναν νεκρό σε εστιατόριο στη Σαντορίνη

    Αμεση υπήρξε η κινητοποίηση του κρατικού μηχανισμού μετά την έκρηξη της φιάλης προπανίου στην Σαντορίνη , σε κατάστημα εστίασης στην Οία όπου τραυματίστηκαν θαμώνες.

    Στο νησί εστάλη C- 130 για να μεταφέρει τους τραυματίες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο νοσοκομεία ΚΑΤ που εφημερεύει.

    Οι πρώτες πληροφορίες από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, αναφέρουν ότι τραυματίσθηκε θανάσιμα ένας άνθρωπος, τρεις είναι σοβαρά τραυματισμένοι, δύο διερχόμενοι τραυματίσθηκαν ελαφρά, ενώ προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές στο κατάστημα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 23 August 2005 - 19:35:40 UTC