Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-09-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπερψηφίστηκε το αγροτικό
  • [02] Διυπουργική Επιτροπή για ΟΑ
  • [03] Αλογοσκούφης για Οικονομική Πολιτική
  • [04] Στη Θεσσαλονίκη η Παπαρήγα

  • [01] Υπερψηφίστηκε το αγροτικό

    Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στο Γβ θερινό Τμήμα της Βουλής, το νέο αγροτικό νομοσχέδιο. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας, επαίνεσαν τον παριστάμενο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκο για το πόνημά του, ενώ οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, έκριναν με αυστηρότητα τη φιλοσοφία του, δηλώνοντας ότι το καταψηφίζουν.

    Το αγροτικό νομοσχέδιο, προβλέπει τη σύσταση τοπικών Κέντρων Αγροτικής Ανάπτυξης στην έδρα του κάθε νομού με σκοπό την επιστημονική, επαγγελματική και τεχνολογική στήριξη των αγροτών, δίδονται κίνητρα για τους νέους αγρότες (άτοκα δάνεια, επιδότηση επιτοκίου κ.ά.), θεσπίζονται μέτρα για την επιτάχυνση των αναδασμών, νομιμοποιούνται υπό όρους αυθαίρετες εγκαταστάσεις κτηνοπτηνοτροφικών μονάδων, συνιστάται αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου εισαγομένων αγροτικών προϊόντων για την προστασία των καταναλωτών, δίνονται κίνητρα για συγχωνεύσεις και εκσυγχρονισμό των συνεταιρισμών, δημιουργούνται τρεις νέοι θεσμοί στήριξης των αγροτών (διαπιστευμένοι αγροτικοί σύμβουλοι, εγκεκριμένος κτηνίατρος, σύστημα παροχής συμβουλών), ενισχύεται ο Ελληνικός Οργανισμός Γάλακτος , ρυθμίζονται ζητήματα του ΕΛΓΑ και των αποζημιώσεων κ.ά.

    «Όλα τα ως άνω, έχουν την έγκριση και την αποδοχή των αγροτών, κάτι το οποίο έγινε σαφές και από την παρουσία των συνδικαλιστικών εκφράσεων στη συζήτηση στην Επιτροπή» σημείωσε ο εισηγητής της ΝΔ, Ανέστης Αγγελής. «Ωστόσο, προσκρούουν στη δογματική αντίληψη της αξιωματικής κυρίως, αντιπολίτευσης, η οποία δεν έχει ακόμα αντιληφθεί ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τον ανούσιο καταγγελτικό λόγο και την ισοπεδωτική συμπεριφορά και επιζητούν θετικές προσεγγίσεις και προτάσεις με προοπτική».

    Η αξιωματική αντιπολίτευση, εστιάστηκε κυρίως στην αναντιστοιχία των προεκλογικών και προγραμματικών εξαγγελιών της Νέας Δημοκρατίας με εκείνα που διέκρινε ως πεπραγμένα της. Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση έχει αφήσει τους αγρότες στο έλεος των μεσαζόντων και έκριναν ότι το νομοσχέδιο δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αγροτικής παραγωγής και της νέας ΚΑΠ.

    «Δεν υπάρχει κανένα προϊόν που να μην έχει πέσει κατά 40%, ενώ σωρεία προϊόντων σαπίζει στις αποθήκες» επεσήμανε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Δριβελέγκας, καταγγέλλοντας παράλληλα την κυβέρνηση ότι έδωσε έγκριση εισαγωγής σταριού από την Ουκρανία το Μάιο, πριν να απορροφηθεί η ελληνική παραγωγή, προκειμένου να εξοφλήσει γραμμάτια στους αλευροβιομήχανους.

    «Μιζέρια, συντήρηση και φοβία, αποτελούν τα χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου: Δημιουργούνται νέοι μηχανισμοί λες και οι μηχανισμοί θα μας σώσουν, κέντρα αγροτικής ανάπτυξης και κέντρα πληροφόρησης, αγροτικοί σύμβουλοι και διαπιστευμένοι κτηνίατροι - τρεις αλληλοσυγκρουόμενοι μηχανισμοί που θα στελεχωθούν με γαλάζια παιδιά μέσω συνέντευξης, μαζί με την Αγροφυλακή» σχολίασε ο Χρήστος Πρωτόπαπας, ενώ και ο Φώτης Χατζημιχάλης παρατήρησε σχετικά: «Αυτό το σύστημα δεν συναντιέται πουθενά».

    «Φέρατε ένα νομοσχέδιο ασήμαντο που δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των αγροτών για ενημέρωση και προγραμματισμό - σημείωσε ο Θανάσης Παπαγεωργίου. Δημιουργείτε εφτά φορείς ενημέρωσης και προσανατολισμού στους αγρότες, σύγχυση και γραφειοκρατία για να εξυπηρετήσουμε τους ημετέρους».

    Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τα δύο κόμματα εξουσίας που στηρίζουν την Κοινή Αγροτική Πολιτική της, επέρριψε ευθύνες ο εισηγητής του ΚΚΕ, Δ. Τσιόγκας για τη «δραστική μείωση του αγροτικού εισοδήματος» και την εντεινόμενη «διατροφική εξάρτηση της χώρας».

    «Η ΝΔ προσπαθεί να εξωραΐσει την ΚΑΠ και να δικαιολογήσει τα θλιβερά αποτελέσματά της, με την διαχειριστική ανικανότητα τάχα του ΠΑΣΟΚ. Οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ βεβαίως είναι τεράστιες. Δεν οφείλονται όμως σε διαχειριστική ανικανότητα αλλά στη συνολική πολιτική της Ε.Ε. που στηρίζουν και τα δύο κόμματα» ανέφερε ο εισηγητής του ΚΚΕ. «Διακόσιες χιλιάδες αγροτικά νοικοκυριά έχουν ξεκληριστεί από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ. Ο ιδρυτής της ΝΔ έλεγε ότι θα τρώμε με χρυσά κουτάλια και δεν θα προλαβαίνουμε να ταΐσουμε την τεράστια αγορά της Ε.Ε., αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική».

    «Η κυβέρνηση θεωρεί ότι οι ευθύνες για τη στασιμότητα και καθυστέρηση βρίσκονται αλλού (στο ΠΑΣΟΚ) και ετοιμάζει μέτρα και πολιτικές που θα τιμωρήσουν την ίδια την ελληνική γεωργία που θα οδηγηθεί σε συρρίκνωση - και ορισμένα προϊόντα όπως ο καπνός σε εξαφάνιση» υποστήριξε ο εισηγητής του Συνασπισμού, Φώτης Κουβέλης.

    Ο κος Κουβέλης έκρινε ότι οι επιδοτήσεις δεν έχουν εξασφαλιστεί μέχρι το 2013 και τάχθηκε εναντίον της πλήρους αποδέσμευσης των κοινοτικών ενισχύσεων, προβλέποντας ότι θα οδηγήσει σε σημαντική συρρίκνωση και σημαντική εγκατάλειψη της παραγωγής, ιδιαίτερα του καπνού και του σκληρού σίτου, ενώ «στο βόειο κρέας ο κλάδος θα αφανιστεί». Όσο για τη συμβουλευτική των αγροτών, στο νομοσχέδιο «επαναλαμβάνεται το προηγούμενο σχήμα της πολυδιάσπασης και επικάλυψης αρμοδιοτήτων και ρόλων».

    Αντιθέτως, οι βουλευτές της συμπολίτευσης, επαίνεσαν το υπουργείο Γεωργίας για το σχέδιο νόμου που παρουσίασε:

    «Ό,τι λέγαμε προεκλογικά, ισχύει και άρχισε να εφαρμόζεται μετεκλογικά. Τηρούμε τη συμφωνία τιμής που κάναμε με τους πολίτες, με τους κατοίκους της ελληνικής περιφέρειας, με τους έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους» διατράνωσε ο Σάββας Τσιτουρίδης, ενώ στο ίδιο πνεύμα, ο Μαργαρίτης Τζήμας παρατήρησε ότι στο παρελθόν «δεν λειτουργούσε η πληροφόρηση στην επαρχία, καθώς οι γεωπόνοι ήσαν στα διοικητήρια και τα γραφεία, ενώ τώρα, κοντά στον αγρότη θα βρίσκεται ο σύμβουλός του».

    Ο Νίκος Λέγκας (ΝΔ - Τρίκαλα), ζήτησε απλοποίηση των διαδικασιών για τις εγκρίσεις των μελετών των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που απαιτούνται, προκειμένου να εξαιρεθούν από την κατεδάφιση αυθαίρετες κτηνοπτηνοτροφικές μονάδες, ενώ η Σοφία Βούλτεψη, σε μια χαρακτηριστική, κριτική προς τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ομιλία, τόνισε ότι 26 από τα 36 μέτρα του προγράμματος «Αγροτική Ανάπτυξη - Ανασυγκρότηση της Υπαίθρου» παρουσίαζαν μηδενική απορρόφηση, όπως μηδενική υπήρξε η απορρόφηση για τη βελτίωση των υποστηρικτικών μηχανισμών, την ενημέρωση του αγροτικού πληθυσμού, την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών».

    Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Μπασιάκος, υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης για ολική αποδέσμευση των κοινοτικών ενισχύσεων, παρατηρώντας ότι η επιλογή της μερικής αποδέσμευσης εγκυμονούσε κινδύνους απώλειας πόρων.

    Ο κος Μπασιάκος διαβεβαίωσε ότι η προετοιμασία της χώρας για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων το 2006 είναι απόλυτα έγκαιρη και πως «οι προθεσμίες θα τηρηθούν στο ακέραιο, καθώς ήδη υπάρχει τεχνική βοήθεια». Διερμηνεύοντας δε, τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη για την προσαρμογή στη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, ανέφερε πως, «αυτό που είπε ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι καλώς ή κακώς, κάποια στιγμή, μετά το 2013, ενδεχομένως να υπάρξει μείωση των επιδοτήσεων, ενδεχομένως και συρρίκνωση των καλλιεργειών. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι θα δώσουμε τις μάχες να κρατήσουμε όσο μπορούμε τις επιδοτήσεις, αλλά είναι προφανές ότι δεν ελέγχει τα πάντα η Ελλάδα στην Ε.Ε.».

    Τέλος, ο κος Μπασιάκος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε, χάρις στην οργάνωση και τον συντονισμό των ελέγχων που γίνονται στα σύνορα, να επιτύχει τον «έλεγχο των εισαγωγών επβ ωφελεία του καταναλωτή και του παραγωγού»: «Έχουμε πολύ σημαντική αύξηση των εξαγωγών κατά 21% (για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια και με δεδομένο το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου) και μείωση των εισαγωγών κατά 4,7%. Αυτή είναι η εξωστρέφεια του αγροτικού τομέα για την οποία μίλησε ο κος Καραμανλής».

    [02] Διυπουργική Επιτροπή για ΟΑ

    Κρίσιμη για το μέλλον της Ολυμπιακής αναμένεται η σημερινή συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής αποκρατικοποιήσεων, η οποία συνέρχεται μία μόλις ημέρα μετά την απόφαση της ΕΕ για τον εθνικό μας αερομεταφορέα.

    Η κυβέρνηση βρίσκεται στην αναζήτηση μιας λύσης, η οποία από τη μια πλευρά θα διασφαλίζει το μέλλον της εταιρίας και θα είναι σύννομη με το Κοινοτικό δίκαιο, και από την άλλη θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης , δήλωσε χθες ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά ,ερωτηθείς αν η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει προσφυγή κατά της απόφασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Στη σημερινή συνεδρίαση ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Μιχάλης Λιάπης θα παρουσιάσει το σχέδιο διάσωσης της Ολυμπιακής.

    Ο κ. Λιάπης, έδωσε εντολή στην εταιρία LAZARD, που εκτελεί χρέη συμβούλου ιδιωτικοποίησης, να συνεχίσει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης της Ολυμπιακής, οι οποίες το τελευταίο διάστημα είχαν διακοπεί .

    Στη σύσκεψη θα πάρει μέρος και εκπρόσωπος της LAZARD, ο οποίος θα ενημερώσει τους αρμόδιους υπουργούς για τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων με τους υποψήφιους αγοραστές του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    Ως γνωστόν , η Ευρωπαϊκή Επιτροπή καλεί τις Ολυμπιακές Αερογραμμές να επιστρέψουν το ποσό των 500 εκατ. ευρώ, που είχαν χορηγηθεί με τη μορφή παράνομων, όπως έκρινε, κρατικών ενισχύσεων.

    Ερώτηση για την απόφαση της ΕΕ κατέθεσαν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

    Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην διαλυθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία και να μη χάσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι, ζήτησε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Υπέρ της ύπαρξης ενός δημόσιου αερομεταφορέα, τάχθηκε ο Αλέκος Αλαβάνος.

    [03] Αλογοσκούφης για Οικονομική Πολιτική

    Τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να στηρίξει "με όλες της τις δυνάμεις", όχι μόνο τις διμερείς οικονομικές σχέσεις, αλλά και τους δεσμούς των κρατών του γεωγραφικού περιγύρου της με την Ευρωπαϊκή Ένωση, μετέφερε σε περίπου 400 Έλληνες και ξένους συνέδρους ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γεώργιος Αλογοσκούφης, κατά την ομιλία του στο δείπνο του 1ου διεθνούς επιχειρηματικού συνεδρίου ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη.

    Από το βήμα του συνεδρίου, ο υπουργός τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει τις δυνατότητες "να βοηθήσει αποφασιστικά την ανάπτυξη όλων των χωρών της ανατολικής Μεσογείου και φιλοδοξεί να αποτελέσει την πύλη υποδοχής των επιχειρήσεων", που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Το συνέδριο, που τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, διοργανώνουν η HELEXPO AE και ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), στο πλαίσιο της 70ης ΔΕΘ.

    Κατά την ομιλία του στο δείπνο, ο κ.Αλογοσκούφης παρουσίασε τους πέντε κύριους πυλώνες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης (ήπια δημοσιονομική προσαρμογή, φορολογική μεταρρύθμιση, νέος επενδυτικός νόμος, συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα και νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων) και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι δράσεις της κυβέρνησης έχουν ήδη αρχίσει να αποδίδουν καρπούς.

    "Στα κρίσιμα μέτωπα της δημοσιονομικής προσαρμογής, των εξαγωγών, του τουρισμού, των ιδιωτικών και των δημόσιων επενδύσεων και των μεταρρυθμίσεων η πρόοδος που συντελείται είναι ορατή και έχει μετρήσιμα αποτελέσματα. Και αυτό παρά το γεγονός ότι πολλές από τις μεταρρυθμίσεις είναι πολύ πρόσφατες", υπογράμμισε ο υπουργός.

    Έμφαση έδωσε ο κ.Αλογοσκούφης στη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, η οποία -όπως είπε- έλαβε σημαντική ώθηση τις τελευταίες εβδομάδες, με την περαιτέρω μετοχοποίηση του ΟΠΑΠ και τη διάθεση του 10% των μετοχών του ΟΤΕ, που απέφεραν στο Δημόσιο έσοδα της τάξης των 2,1 δισ. ευρώ. "Ξεπεράσαμε κατά 30% τον στόχο για αποκρατικοποιήσεις της τάξης των 1,6 δισ. ευρώ που είχαμε για το 2005", υπενθύμισε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου.

    Εντυπωσιακή χαρακτήρισε ο κ.Αλογοσκούφης την πρόοδο που συντελέσθηκε στο Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης (ΚΠΣ). "Έκλεισαν μεγάλες εκκρεμότητες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι ρυθμοί απορρόφησης έχουν υπερδιπλασιασθεί και βρισκόμαστε σε πολύ καλό σημείο σε σχέση με τον στόχο. Το ίδιο ισχύει και για τα επιμέρους προγράμματα", σημείωσε και πρόσθεσε ότι την ίδια στιγμή, επιλύθηκαν ζητήματα καθοριστικής σημασίας για την οικονομία όπως είναι το ασφαλιστικό των τραπεζών, ενώ, ταυτόχρονα εξαγγέλθηκε και ο εθνικός διάλογος για το ασφαλιστικό.

    [04] Στη Θεσσαλονίκη η Παπαρήγα

    Συνέντευξη τύπου δίνει αυτή την ώρα η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,στην αίθουσα της ΕΣΗΕΜ-Θ, στη Θεσσαλονίκη.

    Χθές η κα Παπαρήγα επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 70ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

    Ο πρόεδρος της Helexpo ΑΕ Αριστοτέλης Θωμόπουλος και ο πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ Δημήτρης Μπακατσέλος την ενημέρωσαν για τη φετινή διοργάνωση, τις συμμετοχές και τις παράλληλες εκδηλώσεις.

    Στη συνέχεια η γενική γραμματέας του ΚΚΕ ξεναγήθηκε σε περίπτερα της ΔΕΘ, ανάμεσα στα οποία και αυτό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

    Την κυρία Παπαρήγα υποδέχτηκε ο γενικός διευθυντής του ΜΠΕ, Σπύρος Κουζινόπουλος, ο οποίος την ενημέρωσε γιά τις δραστηριότητες και τις υπηρεσίες που παρέχουν το Αθηναϊκό και το Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που βρίσκονται στα πρόθυρα της ενοποίησης, καθώς και τις νέες υπηρεσίες, τις οποίες ετοιμάζει το εθνικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της χώρας.

    Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ «περιηγήθηκε» στις ιστοσελίδες των δύο πρακτορείων και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιά το καθημερινό Βαλκανικό Δελτίο Ειδήσεων, ενώ ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του ενοποιημένου εθνικού πρακτορείου ειδήσεων.

    Σε δηλώσεις της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση μέσω του διαδικτύου, η κυρία Παπαρήγα παρατήρησε πως, ανεξάρτητα από τις προσπάθειες που γίνονται γιά καλύτερη οργάνωση της ΔΕΘ, τα τελευταία χρόνια αντανακλώνται τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας και είναι εμφανής η δυσαναλογία ανάπτυξης διαφόρων κλάδων, μιά δυσαναλογία, που όπως είπε «έχει πολλά θύματα».

    Σχολιάζοντας τους βασικούς άξονες της ομιλίας του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της 70ης ΔΕΘ, επεσήμανε ότι ο κ. Καραμανλής «ήταν σαφής και ειλικρινής, είπε ότι θα δυσαρεστήσει το λαό, άρα θα ευχαριστήσει τους λίγους», ενώ γιά την πρόσκληση του ΣΥΝ γιά ενιαία αριστερά ανέφερε πως «η πρόταση γίνεται εκ΄ του ασφαλούς, δεδομένου ότι, γιά να υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα, πρέπει να υπάρχει συμφωνία σε καίρια ζητήματα και σε ζητήματα κατεύθυνσης».

    Τέλος, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε τις εξελίξεις στο θέμα των "Ολυμπιακών Αερογραμμών" ως προδιαγεγραμμένη τα τελευταία χρόνια «σφαγή της Ιφιγένειας», τόνισε ότι για το ΚΚΕ δε νομιμοποιείται αυτή η εξέλιξη, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει αντίδραση όλων των εργαζομένων και όχι μόνο του εθνικού μας αερομεταφορέα.

    Αλέκα Παπαρήγα: "Να μη διαλυθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία"

    Πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην διαλυθεί η Ολυμπιακή Αεροπορία, να μην χάσουν τα δικαιώματά τους οι εργαζόμενοι, δήλωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μετά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

    Η κα Παπαρήγα τόνισε ότι το ΚΚΕ θέλει την Ολυμπιακή, φιλολαϊκή, κρατικό μονοπώλιο και όχι μονοπώλιο για τα συμφέροντα των λίγων.

    Σε ό,τι αφορά τις δηλώσεις του αρμόδιου επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ζακ Μπαρό, για την Ολυμπιακή Αεροπορία και την αναφορά του περί ισότιμου ανταγωνισμού, η κα Παπαρήγα σημείωσε ότι «δεν υπάρχει ισότιμος ανταγωνισμός, υπάρχει ένας ανταγωνισμός». Όπως είπε "ο ανταγωνισμός από τη μία πλευρά θυσιάζει συνειδητά τα συμφέροντα των εργαζομένων και από την άλλη «προετοιμάζει το γήπεδο» για να δώσουν μάχη οι διάφοροι γίγαντες της βιομηχανίας, όπως οι αεροπορικές εταιρίες, για το ποιος θα κυριαρχήσει έναντι των άλλων".

    «Σε αυτό το γήπεδο του ανταγωνισμού, η Ευρωπαϊκή Ένωση το λέει ψευδεπίγραφα ισότιμο, δεν μπορούν να παίξουν οι εργαζόμενοι. Οι εργαζόμενοι πρέπει να χαράξουν μια γραμμή ριζικής αντίθεσης με αυτά που λέει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη-μέλη, τα οποία βεβαίως είναι συνένοχοι-συνυπεύθυνοι, αφού οι αποφάσεις είναι διακρατικές», ανέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 September 2005 - 12:36:28 UTC