Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 8 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-10-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκοσμιοποίηση και προϋπολογισμός στη Σύνοδο της ΕΕ
  • [02] «Ναι» των Βρυξελλών στο «βασικό μέτοχο»
  • [03] Συνέδριο της «Ευρωπιακής Αριστεράς»
  • [04] Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
  • [05] Διπλό μήνυμα Κάρολου Παπούλια προς Τουρκία και ΠΓΔΜ
  • [06] Συνέδριο της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Αθήνα

  • [01] Παγκοσμιοποίηση και προϋπολογισμός στη Σύνοδο της ΕΕ

    Η αναζήτηση ενός κοινού παρανομαστή για τις στρατηγικές που θα ακολουθήσουν οι ευρωπαϊκές χώρες στα κοινά προβλήματα που δημιουργεί η παγκοσμιοποίηση, απασχόλησαν τους «25», όπως τόνισε ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής, μετά τη λήξη της άτυπης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στο Λονδίνο.

    Ο κ. Καραμανλή τόνισε ότι αφενός πρέπει να αναζητηθούν οι τρόποι αυτοί, αλλά ταυτόχρονα να διατηρηθεί το ευρωπαϊκό μοντέλο της κοινωνικής συνοχής. Η Ελλάδα και άλλες χώρες, παρά το γεγονός ότι δεν είχε συμπεριληφθεί στην ατζέντα, έθεσαν το θέμα των δημοσιονομικών προοπτικών ζητώντας να μην καθυστερήσουν άλλο οι αποφάσεις με τις οποίες καθορίζεται και το ύψος των κονδυλίων.

    «Με πρωτοβουλία ορισμένων κρατών μελών - μεταξύ αυτών βεβαίως και της Ελλάδας - τέθηκε και το μείζον ζήτημα της αναζήτησης λύσης στο θέμα του προϋπολογισμού. Η Βρετανική Προεδρία δεν είχε θέσει στην ατζέντα των συνομιλιών μια λεπτομερή συζήτηση για το θέμα αυτό. Ωστόσο, είναι φανερό ότι η παράταση της σοβαρής αυτής εκκρεμότητας αποβαίνει σε βάρος του μακροπρόθεσμου οικονομικού σχεδιασμού και θέτει υπό αίρεση αναγκαίες αποφάσεις για όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ΕΕ». Για μια ακόμη φορά ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι πρέπει να επιτευχθεί ισορροπημένη λύση μέχρι το Συμβούλιο Κορυφής του Δεκεμβρίου. Όλοι όσοι τοποθετήθηκαν σημείωσαν ότι πρέπει να επιτευχθεί συμφωνία τον Δεκέμβριο, είπε ο πρωθυπουργός.

    Υπογράμμισε, ακόμη, ότι βάση για αυτή τη συμφωνία, κατά την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης - και όπως είπε ο πρωθυπουργός διαφαίνεται και ευρύτερο consensus - θα πρέπει να είναι οι προτάσεις της λουξεμβουργιανής προεδρίας που εξασφαλίζουν ικανοποιητικούς πόρους για την πολιτική συνοχή.

    Ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της Συνόδου είχε διμερείς επαφές με τους κ. Σιράκ, Σόκρατες, Θαπατέρο και Μπαλκενέντε για τις δημοσιονομικές προοπτικές και με τους πρωθυπουργούς της Ρουμανίας και της Κροατίας ενόψει της τριμερούς συνάντησης που θα γίνει την Τετάρτη, στην Αθήνα. Επίσης, είχε συνάντηση και με τον πρόεδρος της Κύπρου Τάσσο Παπαδόπουλο.

    Σε ότι αφορά τα θέματα της παγκοσμιοποίησης, ο κ. Καραμανλής σημείωσε:

    «Πρόκειται για ένα ζήτημα που έχει πολύ μεγάλες διαστάσεις, ώστε να είναι δυνατή η αποτελεσματική αντιμετώπισή του από μεμονωμένα κράτη. Εμείς, από την πλευρά μας, τονίσαμε ιδιαίτερα ότι η ΕΕ οφείλει να αναζητήσει τους τρόπους εκείνους που θα της επιτρέψουν να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της παγκοσμιοποίησης, διατηρώντας, όμως, ταυτόχρονα και το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Αυτό σημαίνει ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με παράλληλη διασφάλιση της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και των θέσεων εργασίας. Είναι δύσκολος στόχος, αλλά αυτόν πρέπει να υπηρετήσει η πολιτική μας», επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

    Ο πρωθυπουργός δήλωσε για τα ζητήματα ασφάλειας και αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, ότι «οι όποιες πρωτοβουλίες μας για την ενίσχυση της ασφάλειας των πολιτών δεν θα πρέπει να θέτουν σε κίνδυνο τις προσωπικές τους ελευθερίες».

    [02] «Ναι» των Βρυξελλών στο «βασικό μέτοχο»

    Aπεστάλη από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έγγραφη συναίνεση για το σχέδιο τροποποίησης του νόμου περί «βασικού μετόχου» (Ν.3310/2005), που είχε υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση. "Η συμφωνία επήλθε μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις μεταξύ των υπηρεσιών της Επιτροπής και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης" αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Θόδωρου Ρουσόπουλου.

    "Το σχέδιο αυτό εφαρμόζει το άρθρο 14, παράγραφος 9 του ελληνικού Συντάγματος και παράλληλα διασφαλίζει την τήρηση των κανόνων του κοινοτικού δικαίου. Η διάταξη του Συντάγματος που επιβάλλει τις ασυμβίβαστες ιδιότητες μεταξύ των επιχειρήσεων που συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου και των ΜΜΕ εφαρμόζεται υπό την έννοια ότι απαγορεύει την άσκηση αθέμιτης επιρροής εις βάρος των αναθετουσών αρχών του Δημοσίου. Το ασυμβίβαστο δεν νοείται πλέον ως τεκμήριο αλλά πρέπει να αποδεικνύεται από την άσκηση αθέμιτης επιρροής. Οι δε ποινές που προβλέπονται από την τυχόν έκδοση δικαστικής απόφασης είναι αυστηρές και φθάνουν μέχρι και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Κατά τα λοιπά ο βασικός μέτοχος ορίζεται σε ποσοστό 1%, παραμένει ο κανόνας της ονομαστικοποίησης μέχρι φυσικού προσώπου τόσο για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε διαγωνιστικές διαδικασίες του Δημοσίου, όσο και για τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, ο έλεγχος τήρησης των διατάξεων του νόμου παραμένει στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Ο νόμος επιτελεί την αποστολή του καθώς ενεργεί αποτρεπτικά για οποιονδήποτε επιχειρήσει να παραβιάσει τις διατάξεις του.

    Η Kυβέρνηση καταθέτει στη Βουλή το σχέδιο νόμου", αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας.

    "Τονίσαμε από την πρώτη στιγμή και κατβ επανάληψη, ότι η κυβέρνηση μπορούσε, σε συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να καταρτίσει ένα νόμο συμβατό και με το ελληνικό Σύνταγμα και με το κοινοτικό δίκαιο", ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης σχετικά με την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου. "Αντί γιβ αυτό η κυβέρνηση σπατάλησε τόσους μήνες για να περάσει μόνη της από τη Βουλή, και στη συνέχεια να καταργήσει, το νόμο-φιάσκο του «βασικού μετόχου», εκθέτοντας τον εαυτό της και τη χώρα. Προφανώς, μόλις παρουσιασθεί το νέο σχέδιο νόμου θα τοποθετηθούμε επί της ουσίας", ανέφερε ο κ. Αθανασάκης.

    [03] Συνέδριο της «Ευρωπιακής Αριστεράς»

    Άρχισαν χθές το απόγευμα, οι διαδικασίες για την προετοιμασία του 1ου Συνέδριου του Κόμματος της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» (29-30 Οκτωβρίου, Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας), με την Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, υπό την Προεδρία του Φάουστο Μπερτινότι, στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ». Παράλληλα, καταφθάνουν στην Αθήνα ηγέτες και προσωπικότητες της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς», μεταξύ των οποίων και ο Όσκαρ Λαφονταίν.

    Μετά τη λήξη της Συνόδου της Ε.Ε. του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά», ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Αλαβάνος, ο Όσκαρ Λαφοντέν και ο Πρόεδρος του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» Φάουστο Μπερτινότι, έκαναν δηλώσεις.

    Αλ. Αλαβάνος

    Την ίδια στιγμή που στο Χάμπτον Κορτ συγκεντρώνονται οι 25 της Ε.Ε. για να συζητήσουν για το μέλλον των μεγάλων επιχειρήσεων, στην Αθήνα συγκεντρώνονται οι 26 της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για να συζητήσουν πώς θα στηρίξουν, θα ενισχύσουν και θα ανανεώσουν το κοινωνικό κράτος στην Ευρώπη. Σήμερα, η καρδιά όλης της Ευρωπαϊκής Αριστεράς χτυπάει στην Αθήνα με το 1ο Συνέδριο του κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά».

    Όσκαρ Λαφονταίν

    Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια νέα ώθηση μετά το Γαλλικό και το Ολλανδικό «ΟΧΙ» στην υπεράσπιση της κοινωνικής Ευρώπης, μπροστά στην επέλαση του νεοφιλελευθερισμού. Να δώσουμε μια απάντηση τέτοια, ώστε οι εργαζόμενοι της Ευρώπης να μην πέσουν θύματα των νεοφιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων. Είμαστε εδώ για να εκφράσουμε και να προωθήσουμε τις προσπάθειες των εργαζόμενων στρωμάτων για ένα καλύτερο μέλλον.

    Φάουστο Μπερτινότι

    Βρισκόμαστε εδώ στην Αθήνα για το 1ο Συνέδριο της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» που είναι πολύ σημαντικό, πόσο μάλλον αφού στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί και η συνάντηση του Κοινωνικού Φόρουμ του 2006, για μια Ευρώπη της ειρήνης.

    Το Συνέδριο μας γίνεται την ίδια στιγμή που λαμβάνει χώρα η άτυπη Σύνοδος Κορυφής των 25 ηγετών της Ευρώπης. Έχουμε σαν αφετηρία τη νίκη του γαλλικού λαού ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές και, επίσης, έχουμε δει μια ενθαρρυντική κατάσταση στην Γερμανία. Αυτή τη στιγμή θέλουμε την ειρήνη στην Ευρώπη. Θέλουμε μια Ευρώπη ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, για το κοινωνικό κράτος και για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών.

    [04] Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό, την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και το έπος του ΄40.

    Σε δηλώσεις του μετά την παρέλαση, ο κ. Παπούλιας έστειλε για άλλη μια φορά μήνυμα σε Άγκυρα και Σκόπια, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας.

    Τις μέρες που έρχονται θα δώσουμε και άλλες μάχες, για μια δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού, χωρίς στρατεύματα κατοχής, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος προειδοποίησε τα Σκόπια ότι η χώρα μας δεν πρόκειται να δεχτεί τετελεσμένα και εκβιασμούς, αλλά θα επιδιώξει μια αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

    Ο κ. Παπούλιας κάλεσε την Τουρκία να αντιληφθεί πως είναι για το καλό της να συνεργαστεί χωρίς υστεροβουλίες με την Ελλάδα. Καταλήγοντας ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι πρέπει να δοθούν επίσης μάχες για λιγότερους ανέργους και μεγαλύτερη κοινωνική αλληλεγγύη.

    Στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί επισημαίνουν, με αφορμή τη σημερινή μέρα, το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός.

    Μήνυμα προς τα Σκόπια και την Άγκυρα, για το θέμα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας και την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, έστειλε χθές από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας.

    Κατά την επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας ο κ. Παπούλιας κάλεσε όσους αμφισβητούν την ελληνικότητα της Μακεδονίας να δουν τα ευρήματα που έφεραν στο φως οι ανασκαφές.

    Για την Τουρκία ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι Ευρωπαϊκή προοπτική και casus belli είναι έννοιες αταίριαστες για να προσθέσει ότι κοινοτικό κεκτημένο και κατοχικός στρατός είναι πραγματικότητες ασύμβατες.

    Δοξολογία και μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

    Παρουσία της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, του γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, βουλευτών και εκπροσώπων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων εψάλη, το πρωί, στην Μητρόπολη Αθηνών, η δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

    Την δοξολογία τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

    Εξερχόμενη της Μητρόπολης η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι η σημερινή "ημέρα είναι σπουδαία στο συμβολισμό της, καθώς το νόημά της εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτο. Έχει σημασία η κοινωνική συνοχή και η δύναμη της ψυχής και το πάθος για την προστασία της ελευθερίας που κυριαρχούν".

    "Ακόμη κι αν σήμερα τα οπλικά συστήματα είναι διαφορετικά", πρόσθεσε η κα Γιαννάκου, "αυτό το αίσθημα του λαού πρέπει να παραμένει σε μία εποχή παγκοσμιότητας και συνεργασίας. Η έννοια του έθνους και των αρχών που οδηγούν σε νίκες, σαν αυτές εναντίον των Ιταλών με τους οποίους σήμερα είμαστε σύμμαχοι, εξακολουθεί να παραμένει πάντα υψηλή".

    Μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και η μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας.

    [05] Διπλό μήνυμα Κάρολου Παπούλια προς Τουρκία και ΠΓΔΜ

    Με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, κορυφώθηκαν στη Θεσσαλονίκη οι τριήμερες εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό, την εορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου και το έπος του ΄40.

    Μηνύματα προς τις ηγεσίες της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά το πέρας της παρέλασης.

    Για την Τουρκία είπε ότι « πρέπει να αντιληφθεί ότι είναι για το δικό της καλό να συνεργαστεί χωρίς υστεροβουλίες με την Ελλάδα. Η χώρα μας θα δώσει μάχη για δίκαιη και οριστική λύση του Κυπριακού, που δεν θα ανέχεται στρατεύματα κατοχής σε ένα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ενώ αναφερόμενος στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ τόνισε: «Θα δώσουμε τη μάχη για την εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής ονομασίας. Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα, ούτε εκβιασμούς».

    Επίσης, ο κ. Παπούλιας αναφέρθηκε στην εσωτερική κατάσταση της χώρας, τονίζοντας ότι θα δοθεί η μάχη για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, με λιγότερους άνεργους και περισσότερη αλληλεγγύη για τα φτωχότερα στρώματα.

    Εκ μέρους της κυβέρνησης ο υπουργός Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος δήλωσε τα εξής: «Τιμούμε τους ήρωες εκείνους που προσέφεραν ακόμα και τη ζωή τους για να ζούμε σήμερα εμείς σε καθεστώς δημοκρατίας και ελευθερίας. Οι ισχυρές και σύγχρονες Ένοπλες Δυνάμεις μας αποτελούν αδιαπέραστη ασπίδα και εγγύηση της άμυνας και της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι από το υστέρημά τους συνεισφέρουν στον πολυδάπανο εκσυγχρονισμό τους. Τέλος θα ήθελα να συγχαρώ όλες και όλους, που συμμετείχαν στην μεγαλειώδη αυτή παρέλαση. Μας έκαναν για άλλη μια φορά υπερήφανους γιβ αυτό τους εμπιστευόμαστε και τους θαυμάζουμε».

    Στα μηνύματά τους οι πολιτικοί αρχηγοί επισημαίνουν, με αφορμή την επέτειο του «Οχι», το σθένος και τη δύναμη ψυχής που επέδειξε ο ελληνισμός.

    Δοξολογία και μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

    Παρουσία της υπουργού Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, του γραμματέα της ΝΔ Β. Μεϊμαράκη, του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, βουλευτών και εκπροσώπων της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων εψάλη στην Μητρόπολη Αθηνών, η δοξολογία για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Την δοξολογία τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Χριστόδουλος.

    Εξερχόμενη της Μητρόπολης η κ. Γιαννάκου δήλωσε ότι η "ημέρα είναι σπουδαία στο συμβολισμό της, καθώς το νόημά της εξακολουθεί να παραμένει αναλλοίωτο. Έχει σημασία η κοινωνική συνοχή και η δύναμη της ψυχής και το πάθος για την προστασία της ελευθερίας που κυριαρχούν".

    "Ακόμη κι αν σήμερα τα οπλικά συστήματα είναι διαφορετικά", πρόσθεσε η κα Γιαννάκου, "αυτό το αίσθημα του λαού πρέπει να παραμένει σε μία εποχή παγκοσμιότητας και συνεργασίας. Η έννοια του έθνους και των αρχών που οδηγούν σε νίκες, σαν αυτές εναντίον των Ιταλών με τους οποίους σήμερα είμαστε σύμμαχοι, εξακολουθεί να παραμένει πάντα υψηλή".

    Μετά την δοξολογία ακολούθησε κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου και η μαθητική παρέλαση ενώπιον της υπουργού Παιδείας.

    "Η Ελλάδα, δήλωσε ο κ. Παπανδρέου, δεν είναι μόνο μία γεωγραφική ενότητα, μία μεγαλειώδης παράδοση, είναι μία πολύ ωραία ιδέα. Η ιδέα να υπηρετούμε τον άνθρωπο και τις αξίες μας, της δημοκρατίας, της ελευθερίας, της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ειρήνης. Με το μεγάλο ΟΧΙ του 1940 αλλά και πολλές άλλες εποχές, σύγχρονες, όταν βάζει στόχους η Ελλάδα μπορεί και τα καταφέρνει και αναδεικνύεται σε οικουμενική δύναμη", κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μικρή ένταση σημειώθηκε στην πλατεία Συντάγματος όταν μέλη της Χρυσής Αυγής επιχείρησαν να πλησιάσουν στον χώρο της παρέλασης και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους άνδρες των ΜΑΤ.

    [06] Συνέδριο της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στην Αθήνα

    Ανοίγουν το Σάββατο οι εργασίες του 1ου Συνεδρίου του Κόμματος «Ευρωπαϊκή Αριστερά» που φιλοξενεί ο Συνασπισμός στην Αθήνα, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. Πριν από την έναρξη των εργασιών οι πρόεδροι των κομμάτων της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς» θα επισκεφθούν τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου και τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο. Τις εργασίες της συνόδου θα ανοίξει στις 10 το πρωί με χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ στη συνέχεια ο πρόεδρος του κόμματος Φάουστο Μπερτινότι θα παρουσιάσει τις θέσεις της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

    Εκ παραλλήλου με το Σώμα του Συνεδρίου θα διεξαχθούν οι εξής θεματικές συναντήσεις αντιπροσωπειών των κομμάτων για τα παρακάτω ζητήματα: Αγροτική πολιτική, Εκπαίδευση, Οικολογία, Οικονομική πολιτική, Διεθνείς σχέσεις, Υγεία, Δικαιώματα-Μετανάστες, Αστικά κέντρα, Κοινωνική Ευρώπη, Κόμματα και κινήματα, Γυναικεία θέματα. Οι εργασίες της πρώτης μέρας θα κλείσουν στις 19.30 και στις 20.00 θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Γυμναστήριο Νέας Σμύρνης πολιτικό καλλιτεχνική εκδήλωση στην οποία θα παραβρεθούν ο Α.Αλαβάνος, ο Μαρί-Ζωρζ Μπιφέ (Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας), Οσκαρ Λαφοντέν («Αριστερά - PDS» Γερμανίας) και Φάουστο (Κομμουνιστική Επανίδρυση Ιταλίας).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 October 2005 - 22:14:42 UTC