Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-11-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συζητείται σήμερα το μέλλον της Ολυμπιακής
  • [02] Διήμερο Υγείας από το ΠΑΣΟΚ
  • [03] Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών κομμάτων
  • [04] Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο
  • [05] Συζητείται σήμερα το μέλλον της Ολυμπιακής

  • [01] Συζητείται σήμερα το μέλλον της Ολυμπιακής

    Συνεδριάζει υπό την προεδρία του πρωθυπουργού η κυβερνητική επιτροπή με αντικείμενο το μέλλον της Ολυμπιακή. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει το απόγευμα η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

    Στο μεταξύ, σήμερα συνέρχεται και η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή για το ασφαλιστικό. Η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στην ΟΚΕ και τα υπουργεία Οικονομίας και Απασχόλησης για το πλαίσιο του διαλόγου.

    Εξάλλου, κοντά σε συμφωνία με την ΑΔΕΔΥ βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης για το νέο Κώδικα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Οι συνομιλίες βρίσκονται "σε ένα κρίσιμο στάδιο", δήλωσαν ο κ. Παυλόπουλος και ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ.

    Χθες, ο υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για το χρονοδιάγραμμα των θεσμικών παρεμβάσεων, που αφορούν το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και το νέο σύστημα εκλογής δημάρχων και νομαρχών από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό από 42% και άνω καθώς και τη ρύθμιση για τα λευκά ψηφοδέλτια.

    [02] Διήμερο Υγείας από το ΠΑΣΟΚ

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκο Αναστασιάδη.

    Στο μεταξύ, στα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, πολυατρεία του ΙΚΑ και Προνοιακά Ιδρύματα του Λεκανοπεδίου της Αττικής θα συνεχιστούν σήμερα, οι επισκέψεις των κλιμακίων του ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο του Διημέρου Υγείας που διοργανώνει το Κίνημα.

    Χθες τα κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκαν νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλους τους νομούς της χώρας, πλην της Αττικής.

    Το Διήμερο Υγείας θα κορυφωθεί το μεσημέρι, στις 1.30 μ.μ., με συνέντευξη Τύπου, στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ (Χαριλάου Τρικούπη 50), από τη Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του Κινήματος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, τον υπεύθυνο του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου, Ευάγγελο Βενιζέλο, και στελέχη του Τομέα, όπου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από τις επισκέψεις των κλιμακίων.

    Νωρίτερα, στο πλαίσιο της εξόρμησης, ο υπεύθυνος του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου, Ευάγγελος Βενιζέλος, θα επισκεφθεί το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (Δ. Μαντούβαλου 3), στις 10.00 π.μ..

    Ο γραμματέας του Τομέα Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου, Μανώλης Σκουλάκης, επικεφαλής κλιμακίου, θα επισκεφθεί, στις 10.00 π.μ., τα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία ΔΑΦΝΙ και ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ καθώς και το Περίπτερο 18 ΑΝΩ.

    [03] Διεθνής Συνάντηση Κομμουνιστικών κομμάτων

    "Σύγχρονες τάσεις του καπιταλισμού και οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές επιπτώσεις τους. Η εναλλακτική διέξοδος των κομμουνιστών", είναι το θέμα της Διεθνούς Συνάντησης Κομμουνιστικών και Εργατικών κομμάτων που θα διεξαχθεί στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Νοέμβρη. Στη συνάντηση έχουν δηλώσει συμμετοχή -μέχρι στιγμής- 72 κόμματα από 61 χώρες από όλες τις ηπείρους.

    Συγκεκριμένα θα λάβουν μέρος 42 κόμματα από την Ευρώπη, εννέα κόμματα από τη Μέση Ανατολή, επτά από την Ασία, οκτώ από τη Λατινική Αμερική, δύο από τη Βόρεια Αμερική, τρία από την Αφρική και ένα από την Αυστραλία.

    Συνέντευξη τύπου για την Διεθνή Συνάντηση θα παραχωρήσει αύριο το μεσημέρι ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

    [04] Ξεκινούν οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

    Ξεκινούν σήμερα οι τριήμερες εκδηλώσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

    Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν τεθεί σε ισχύ από χθες μέχρι και την Παρασκευή.Για το λόγο αυτό απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στα τμήματα των δρόμων γύρων απο το Ιδρυμα. Εξάλλου, περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα χρησιμοποιηθούν για τη φύλαξη του χώρου γύρω από το Πολυτεχνείο, αλλά και κατά μήκος της διαδρομής που θα ακολουθήσει η πορεία.

    Οι αστυνομικοί θα είναι διακριτικοί και θα παρακολουθούν από απόσταση την πορεία και θα επέμβουν μόνο σε περίπτωση που θα προκληθούν έκτροπα.

    Την ευθύνη για τη φύλαξη του εσωτερικού χώρου του Πολυτεχνείου θα έχει η πρυτανεία του Ιδρύματος που θα έχει ορίσει ομάδες περιφρούρησης από τους φοιτητές.

    . Ωστόσο αργά χθες επεισόδια σημειώθηκαν επεισόδια έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο. Οι φοιτητές, που έχουν την ευθύνη των εκδηλώσεων, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη των επεισοδίων αποφάσισαν μαζί με τις πρυτανικές αρχές ότι οι πύλες του Ιδρύματος θα μείνουν ανοικτές κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

    [05] Συζητείται σήμερα το μέλλον της Ολυμπιακής

    Με αντικείμενο τις εξελίξεις στην "Ολυμπιακή" συνεδρίασε το πρωϊ στο Μέγαρο Μαξίμου η Κυβερνητική Επιτροπή, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή και του αρμόδιου Υπουργού Μεταφορών Μιχάλη Λιάπη. Για το ίδιο θέμα θα συνεδριάσει το απόγευμα η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.

    Ο κ.Λιάπης ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ότι ενημερώθηκε η Κυβερνητική Επιτροπή για το διαγωνισμό σε ό,τι αφορά στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής και συζητήθηκε η προοπτική της εταιρίας.

    Το απόγευμα, κατά τη συνεδρίαση της διϋπουργικής Επιτροπής, θα ενημερωθεί και επισήμως η κυβέρνηση για την εισήγηση του χρηματοοικονομικού συμβούλου, αν, δηλαδή, θα κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός ή όχι και στη συνέχεια - το βράδυ - θα γίνουν ανακοινώσεις για την "επόμενη ημέρα" της "Ολυμπιακής".

    Λάβαμε οδηγίες, είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταφορών και τόνισε πως «μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις 13 Σεπτεμβρίου, όλα πια έχουν αλλάξει για την Ολυμπιακή».

    Σύμφωνα με κύκλους του Υπουργείου Μεταφορών επίκειται η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο διαγωνισμός θα κηρυχθεί άγονος και την Πέμπτη ο κ.Λιάπης θα συναντηθεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων.

    Ο χρηματοοικονομικός σύμβουλος θα αρχίσει διαβουλεύσεις, μετά από την εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα νέο μεικτό σχήμα, ενώ ειδικός σύμβουλος με εξειδίκευση στα αεροπορικά θα καταρτίσει για τους επόμενους δύο μήνες το επιχειρησιακό σχέδιο της νέας εταιρίας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 15 November 2005 - 13:34:20 UTC