Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αγιο Ορος
  • [02] Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας
  • [03] Επίσκεψη Παπούλια στην Πρώτη Σερρών
  • [04] Κ.Καραμανλής:"Τηρούμε τις δεσμεύσεις, βαδίζουμε σταθερά"

  • [01] Ο Γιώργος Παπανδρέου στο Αγιο Ορος

    Επίσημη επίσκεψη στο Αγιον Όρος πραγματοποιεί από χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, έπειτα από πρόσκληση της Ιεράς Κοινότητας. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διανυκτέρευσε χτες στην Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας και σήμερα θα συναντηθεί στις Καρυές με τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητος και θα συζητήσει μαζί τους θέματα που απασχολούν το Αγιον Όρος.

    Χθές το πρωί ο κ.Παπανδρέου συναντήθηκε με το ΔΣ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, με κύριο αντικείμενο συζήτησης την τοποθέτηση ενός κεντρικού προσώπου "παρά τω πρωθυπουργώ" που θα έχει συνολική επισκόπηση των θεμάτων που σχετίζονται με τον κλάδο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών.

    Ο Σύνδεσμος ο οποίος εκπροσωπεί 450 επιχειρήσεις πανελλαδικά, θεωρεί την τοποθέτηση αυτού του προσώπου, ως, εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, τόσο για την επιτυχία του κλάδου, όσο και για την αποσόβηση του κινδύνου απώλειας κονδυλίων από το πρόγραμμα "Κοινωνία της Πληροφορίας", καθώς τα χρονικά περιθώρια για την απορρόφηση κονδυλίων στενεύουν.

    Κατά την συνάντηση, ο κ. Παπανδρέου ενημερώθηκε, επίσης, και για επιμέρους θέματα, όπως ειναι τα πνευματικά δικαιώματα, η ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και η δημιουργία του Τεχνολογικού Πάρκου "Ακρόπολις".

    [02] Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδριάσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

    Τις σοβαρές επιφυλάξεις της Ελλάδος στο σχέδιο του κοινοτικού προϋπολογισμού για την περίοδο 2007-2013, που προωθεί η Βρετανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης που είχε στο Λονδίνο με τον Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ.

    Ο κ. Καραμανλής παρουσίασε τις ελληνικές θέσεις και τα επιχειρήματα, που συμμερίζονται και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ και τα οποία, όπως είπε ο Ελληνας πρωθυπουργός, έχουν ως βασικούς στόχους τη συνοχή στην Ευρώπη που σημαίνει πολιτικές συγκλίσεις για τα φτωχότερα κράτη-μέλη και δικαιότερο τρόπο της κατανομής του κόστους της Διεύρυνσης.

    Οχτώ Ευρωπαίοι ηγέτες συναντήθηκαν στο τελευταίο 24ωρο με τον Βρετανό πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ στην Ντάουνινγκ Στρίτ στην προσπάθεια να επιτευχθεί συμφωνία στο θέμα του κοινοτικού προϋπολογισμού και μεταξύ αυτών ήταν ο Ελληνας πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στον οποίο ο Βρετανός ομόλογός του παρέθεσε γεύμα εργασίας.

    Πριν από το γεύμα οι πρωθυπουργοί της Βρετανίας και της Ελλάδας είχαν δεκάλεπτη τετ-α-τετ συζήτηση χωρίς την παρουσία συμβούλων τους.

    Το θέμα των συνομιλιών των κκ Κ. Καραμανλή και Τ. Μπλερ ήταν οι δημοσιονομικές προοπτικές και ο κοινοτικός προϋπολογισμός για την περίοδο 2007-2013. Ενα θέμα το οποίο ο Ελληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά δύσκολο.

    "Οι δημοσιονομικές προοπτικές ήταν το βασικό θέμα που συζητήσαμε με τον κ, Μπλερ", δήλωσε ο κ. Καραμανλής προσθέτοντας: "Είναι ένα θέμα δύσκολο το οποίο έγινε δυσκολότερο μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας τον Ιούνιο, είναι πολύ δύσκολο εξ ορισμού να βρεθεί κοινός τόπος ανάμεσα σε 25 χώρες καθώς η καθε μία έχει τις δικές της απόψεις και προτεραιότητες.

    Εμείς παρουσιάσαμε και επιμείναμε στις θέσεις μας και τα επιχειρήματά μας που έχουν δύο βασικούς άξονες: Πρώτον πιστεύουμε σε μία Ευρώπη συνοχής που σημαίνει πολιτικές συγκλίσεις για τα φτωχότερα κράτη-μέλη και δεύτερον πρέπει να είναι δίκαιος ο τρόπος της κατανομής του κόστους της Διεύρυνσης. Εμείς επιμένουμε, δίνουμε τις μάχες μας, αγωνιζόμαστε, παίρνουμε πρωτοβουλίες, δημιουργούμε συμμαχίες με άλλες χώρες και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε μέχρι τέλος για να διασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας".

    Σε ερώτηση αν διαπίστωσε ότι υπάρχουν περιθώρια επίτευξης συμφωνίας μέχρι την άλλη εβδομάδα που θα πραγματοποιηθεί η Συνοδος Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Καραμανλής απάντησε: "Δεν μπορώ να το αποκλείσω, θα επιμείνω ομως στο εξής. Βρισκόμαστε σε μία λεπτή και πολύ ευαίσθητη φάση μιας σκληρής και επίπονης διαπραγμάτευσης".

    Δήλωση εκπροσώπου Τύπου ΠΑΣΟΚ

    «Ο κ. πρωθυπουργός συζήτησε τις δημοσιονομικές προοπτικές με τον κ. Μπλέρ στον Λονδίνο, δεν έχουμε εικόνα των συμπερασμάτων, η κυβέρνηση όπως κάνει σε όλα σχεδόν τα θέματα που εμπεριέχουν διαπραγμάτευση δεν ανακοινώνει τους στόχους της Ελλάδας και συνήθως ενώ δεν έχει ανακοινώσει στόχους εκ των προτέρων, μας λέει στο τέλος ότι πέτυχε όλους τους στόχους της», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

    «Εμείς καλούμε την κυβέρνηση και να τοποθετηθεί και να διαπραγματεύθεί, επιτέλους, σθεναρά σε αυτό το κρίσιμο θέμα. Η χώρα δεν αντέχει άλλη χαμένη μάχη», είπε ο κ. Αθανασάκης, προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κ. Καραμανλής οφείλει να υπερασπιστεί αυτά που είχε εξασφαλίσει το ΠΑΣΟΚ για το μέλλον της χώρας και από αυτό θα κριθεί προφανώς και θα φανεί αν έχουν επιτευχθεί οι εθνικοι στόχοι για την διασφάλιση κρίσιμων πόρων για την ανάπτυξη».

    [03] Επίσκεψη Παπούλια στην Πρώτη Σερρών

    Την Πρώτη Σερρών, τη γενέτειρα του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας k. Κάρολος Παπούλιας μετά τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διάβασης Ελλάδας-Βουλγαρίας στην Εξοχή του νομού Δράμας.

    Ο κ. Παπούλιας ανταποκρίθηκε σε πρόσκληση που του απηύθυνε ο υπουργός Μεταφορών και ανεψιός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Μιχάλης Λιάπης, και ξεναγήθηκε στο σπίτι της οικογένειας Καραμανλή, το οποίο λειτουργεί ως μουσείο. Παρόντες ήταν ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Νίκος Τσιαρτσιώνης, ο νομάρχης και ο δήμαρχος Σερρών και κάτοικοι της Πρώτης.

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι είχε καλή σχέση με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και υπήρξε μια αμοιβαία συμπάθεια μεταξύ τους ενώ στο βιβλίο επισκεπτών έγραψε: «Βρίσκομαι στο σπίτι μιας μεγάλης ιστορικής προσωπικότητας της Ελλάδας.

    Από εδώ και από αυτό το όμορφο και ταπεινό σπίτι του χωριού της Πρώτης ξεκίνησε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής φλεγόμενος από το πάθος της προσφοράς στην πατρίδα και από το όραμα να αλλάξει προς το καλύτερο ό,τι μπορούσε. Αγωνίστηκε, προσέφερε, πικράθηκε και η συμβολή του έμεινε βαθιά μέσα στην καρδιά του απλού Έλληνα. Τα μεγάλα επιτεύγματα της βαλκανικής του πολιτικής ζωντανέψανε σήμερα με το άνοιγμα της Εξοχής».

    [04] Κ.Καραμανλής:"Τηρούμε τις δεσμεύσεις, βαδίζουμε σταθερά"

    Την αταλάντευτη αποφασιστικότητά του να συνεχίσει τις αλλαγές, τις τομές και τις μεταρρυθμίσεις και την πρόθεσή του να συγκρουστεί μέχρι τέλους με τα φαινόμενα διαφθοράς, διαμήνυσε σήμερα ο πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ.

    "Δεσμευτήκαμε απέναντι στην ελληνική κοινωνία να περιορίσουμε το γκρίζο της διαφθοράς, να διαμορφώσουμε κανόνες κοινούς για όλους, να ενισχύσουμε τη δημοκρατία στον τόπο που τη γέννησε. Δεν εγκαταλείπουμε τίποτε απ' ό,τι είχαμε πει. Δεν έχουμε δισταγμούς, δεν έχουμε διλήμματα και δεύτερες σκέψεις. Εχουμε πάρει από καιρό τις αποφάσεις μας, ακολουθούμε πορεία διαρκούς μετωπικής σύγκρουσης με τα φαινόμενα της διαφθοράς και της παθογένειας που τα αναπαράγουν", ανέφερε ο πρωθυπουργός και υπογράμμισε οτι η πορεία αυτή είναι επιτακτική υποχρέωση όλων, είναι απαίτηση της οικονομίας, ζήτημα δημοκρατίας.

    Κάνοντας επίθεση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε οτι παραστάσεις εντυπώσεων απο εκείνους που εξέθρεψαν τη διαπλοκή, από εκείνους που σκέπαζαν τα πάντα προκαλούν τον πολίτη. Δεν προσθέτουν, αφαιρούν.

    Στόχος της κυβέρνησης είναι η απόλυτη διαφάνεια, η νομιμότητα, το δημόσιο συμφέρον, είπε ο κ. Καραμανλής και εξήγησε οτι γι αυτό το λόγο καταργήθηκε ο μαθηματικός τύπος στα δημόσια έργα, αναμορφώνεται το νομοθετικό πλαίσιο για τις κρατικές προμήθειες, κατατέθηκε νομοσχέδιο για τα εξοπλιστικά προγράμματα των Ενόπλων Δυνάμεων,προωθείται ειδικό σύστημα προμηθειών στο χώρο της Υγείας. Η δικαιοσύνη, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, συνεχίζει αποφασιστικά και παραδειγματικά την εξάρθρωση των παραδικαστικών κυκλωμάτων. Οι αρχές της νέας διακυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι ξεκάθαρες και ισχύουν για όλους. Υπευθυνότητα παντού, νομιμότητα, διαφάνεια, σεβασμό στο χρήμα του φορολογουμένου, σεβασμό στον πολίτη, σεβασμό στις αξίες της ελληνικής κοινωνίας.

    "Αυτός είναι ο δρόμος που ακολουθούμε αποφασιστικά, αταλάντευτα, ασυμβίβαστα. Οποια και αν είναι η πολεμική που μας γίνεται, όποιες συμμαχίες και αν αναπτύσσονται, το μέτωπο δεν κλείνει παρά μόνο με νίκη. Νίκη της νέας διακυβέρνησης, νίκη των πολιτών. Θα ανοίξουμε όσα μέτωπα χρειαστεί για να κερδίσουμε τον αγώνα αυτό και θα τον κερδίσουμε. Η δύναμή μας είναι η πλατιά κοινωνική συμμαχία που ξεπερνά τα κομματικά πλαίσια. Συμψηφισμοί δεν γίνονται, σε πιέσεις δεν υποκύπτουμε, η υποκρισία δεν πρόκειται να περάσει", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής προκαλώντας το ενθουσιώδες χειροκρότημα των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

    Αναφερόμενος στην πολιτική των μεταρρυθμίσεων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε οτι θα συνεχιστούν με διορατικότητα, αποφασιστικότητα και αίσθημα ευθύνης.

    Εξήγησε δε οτι οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις δεν γίνονται μόνο για να διορθωθούν τα λάθη του παρελθόντος, γίνονται για να ανοίξουν σε όλους τους πολίτες οι δρόμοι του μέλλοντος, για να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες. Γίνονται για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παρόντος, ικανό να προσφέρει στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες υγείας, υψηλότερο επίπεδο υγείας, αποτελεσματικότερο δείκτη ασφάλειας, πραγματική ευημερία, καλύτερη ζωή.

    "Οι πολίτες μάς εμπιστεύτηκαν τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια δύσκολη για τον τόπο περίοδο. Μας ζήτησαν εξυγίανση, δικαιοσύνη, ειλικρίνεια, ευθύνη. Το μήνυμα της κοινωνίας είναι ξεκάθαρο. Εχουμε διαρκή επικοινωνία με τους πολίτες σε όλη την Ελλάδα, προχωρούμε μπροστά τη συμπαράταξη της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας, πετυχαίνουμε απτά οικονομικά αποτελέσματα", είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής.

    Αναφέρθηκε στην κακή κατάσταση της οικονομίας που παρέλαβε η κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι στα χρόνια που πέρασαν η χώρα κατάντησε ουραγός σε πολλούς οικονομικούς και κοινωνικούς δείκτες, το δημόσιο χρέος από 25% του ΑΕΠ το 1980 έφτασε σχεδόν στο 110% το 2004.

    Η Ελλάδα έφτασε να έχει το μεγαλύτερο δημοσιονομικό έλλειμμα ανάμεσα στους εταίρους της, ενώ η ανεργία ξεπέρασε το 11% το 2004. Αναφερόμενος στις πολιτικές του επιλογές ανέφερε: "Δίνουμε μάχη για τον περιορισμό της κρατικής σπατάλης, την πάταξη της φοροδιαφυγής, την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, την απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση, την εξυγίανση αλλά και τον περιορισμό του ευρύτερου δημόσιου τομέα". Και πρόσθεσε ότι "προχωρούμε σε μια μεταρρύθμιση που συνεπάγεται λιγότερα βάρη στους φορολογούμενους, καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες, όφελος για την οικονομία, όφελος για ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος".

    Τέλος, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι οι πολίτες είναι μαζί με την κυβέρνηση στην προσπάθεια να αλλάξουν όλα εκείνα που δεν πάνε καλά. Και κάλεσε τα στελέχη του να συνεχίσουν τις μάχες που δίνουν καθημερινά.

    Ομιλία Αλογοσκούφη

    Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίστηκε ο υπουργός Γ. Αλογοσκούφης μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ. Η κατάσταση της οικονομίας βελτιώνεται σταθερά και οι προοπτικές είναι καλές παρά τις μεγάλες αντιξοότητες που κληρονομήσαμε, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλογοσκούφης.

    Υπεραμύνθηκε της πολιτικής της δημοσιονομικής εξυγίανσης και επιτέθηκε στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι το δημοσιονομικό πρόβλημα στην Ελλάδα είναι έργο που δημιούργησε αποκλειστικά το ΠΑΣΟΚ, αλλά δυστυχώς είναι πρόβλημα που κληρονόμησαν όλοι οι Ελληνες.

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στις δυσοίωνες προβλέψεις που έκανε πέρυσι τέτοια εποχή το ΠΑΣΟΚ και ο κ. Πάγκαλος για την πορεία της οικονομίας και ανέφερε χαρακτηριστικά: "Θυμάμαι πέρσι το Δεκέμβριο στη Βουλή που ο κ. Πάγκαλος είχε πει ότι θα έσκιζε τα πτυχία του αν ο ρυθμός ανάπτυξης έφθανε το 3,5%. Λοιπόν αγαπητέ κ. Πάγκαλε, επειδή τα σέβομαι τα πτυχία σας, αλλά και επειδή πρέπει να τηρήσετε την υπόσχεσή σας, σας πληροφορώ ότι δεχόμαστε και επικυρωμένα φωτοαντίγραφα".

    Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρθηκε στην οικονομική του πολιτική λέγοντας ότι με τον προϋπολογισμό του 2005, τη φορολογική μεταρρύθμιση και το νέο επενδυτικό νόμο, καθώς και με τη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, την απελευθέρωση των αγορών και τις υπόλοιπες μεταρρυθμίσεις, η κυβέρνηση πέτυχε την αντιστροφή της αρνητικής πορείας της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, τη διατήρηση υψηλών ρυθμών ανάπτυξης, την αύξηση της απασχόλησης και την ενίσχυση της Κοινωνικής Συνοχής.

    Το 2006, πρόσθεσε, είναι ένα ακόμη κρίσιμο έτος για την ελληνική οικονομία και κάλεσε όλους να στηρίξουν τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, οι οποίες είναι: η αποκατάσταση της δημοσιονομικής ισορροπίας, η αύξηση της παραγωγικότητας και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και η αύξηση της απασχόλησης καθώς και στοχευμένες δράσεις για τη μείωση του κινδύνου του κοινωνικού αποκλεισμού.

    Σημείωσε δε, ότι με βάση τα αποτελέσματα του προηγούμενου προϋπολογισμού επιδιώκεται ο περαιτέρω περιορισμός των ελλειμμάτων και η ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. Στόχος μας, ανέφερε χαρακτηριστικά, είναι τα ελλείμματα να περιοριστούν ακόμη περισσότερο και να μειωθούν στο 2,6% του ΑΕΠ, ενώ η οικονομική ανάπτυξη όχι μόνο δεν αποτελεί δευτερεύοντα στόχο, αλλά πρέπει να ενδυναμωθεί ακόμη περισσότερο.

    Ζήτησε από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής να στηρίξουν τη μεγάλη προσπάθεια που κάνει η κυβέρνηση για τη δημοσιονομική εξυγίανση και για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που επισωρεύτηκαν επί σειρά ετών.

    Παρέμβαση Μολυβιάτη και Μπακογιάννη

    Παρέμβαση στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης, ο οποίος ανέφερε ότι η χώρα μας πάει καλά, όχι μόνο έξω, αλλά και μέσα και θα πάει καλύτερα. Είπε ότι υπάρχει σκληρός ανταγωνισμός για όλα τα θέματα στο διεθνή χώρο και ότι η αποστολή του υπουργού Εξωτερικών είναι να εργάζεται αθόρυβα για να προωθεί τα συμφέροντα της χώρας, χωρίς να ενδιαφέρεται για την προσωπική του προβολή. Αναφέρθηκε στο θέμα των Σκοπίων λέγοντας ότι θα προχωρήσουν στους διεθνείς οργανισμούς, είτε σε συμφωνία με τη χώρα μας, είτε ως ΠΓΔΜ.

    Για τα ελληνοτουρκικά είπε ότι η χώρα μας δεν παραχωρεί ούτε κατ' ελάχιστον κυριαρχικά της δικαιώματα. Τέλος, έκανε κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι εάν είχαν αποδώσει οι πιέσεις της για αποδοχή του σχεδίου Ανάν τότε το όφελος από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ θα είχε ακυρωθεί.

    Παρέμβαση έκανε και η δήμαρχος Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συνεχάρη τον υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο για την επιτυχή αντιμετώπιση παγίων αιτημάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ζήτησε δε, ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για την αυτοδιοίκηση και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ανάδειξη των υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές και ότι το κόμμα πρέπει να βαδίσει απαλλαγμένο από αδυναμίες, ενωμένο και δυνατό.

    Απάντηση Αθανασάκη στην ομιλία πρωθυπουργού

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχετικά με την ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή στην Κεντρική Επιτροπή της Ν.Δ., έκανε την ακόλουθη δήλωση:

    «Περσινά ξινά σταφύλια»!

    Όσες φορές και αν επαναλάβει τα ίδια ωραία λόγια και τις ίδιες εξαγγελίες ο κ. Καραμανλής, όσες φορές και αν επιτεθεί στην αντιπολίτευση, όση επίδειξη δήθεν αποφασιστικότητας και αν κάνει, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Με την κυβέρνηση Καραμανλή η Ελλάδα δεν πηγαίνει μπροστά, πηγαίνει πίσω. Οι πολλοί πλήττονται καθημερινά και καλούνται να πληρώσουν τις λανθασμένες πολιτικές του και οι λίγοι, οι πολλοί λίγοι, ωφελούνται.

    Όσο για τη διαφάνεια και την καταπολέμηση της διαφθοράς, κάτι θα έχει ακούσει και ο κ. Καραμανλής για το φιάσκο του «βασικού μετόχου» ή για την επισήμανση του έως χθες εκλεκτού του, κ. Παλαιοκρασά, «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

    Οι λόγοι του πρωθυπουργού απέχουν τόσο πολύ από τα έργα της κυβέρνησης του, που αναρωτιέται κανείς αν είναι θέμα απύθμενης υποκρισίας ή αν πραγματικά δεν αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει στη χώρα .


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 10 December 2005 - 22:18:25 UTC