Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέντευξη Τύπου Γ.Παπανδρέου
  • [02] Διημερίδα ΣΥΝ για προϋπολογισμό
  • [03] Εκρηξη στα ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα
  • [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις

  • [01] Συνέντευξη Τύπου Γ.Παπανδρέου

    Συνέντευξη τύπου εφ΄όλης της ύλης παραχωρεί σήμερα το μεσημέρι, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στο πλαίσιο γεύματος που παραθέτει προς τιμήν του η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου. Στο μεταξύ, χθες, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Ν.Αθανασάκης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει σε σειρά ερωτημάτων αναφορικά με την παραίτηση του προέδρου του ΟΕΚ κ. Οικονομόπουλου και υπογράμμισε τις ευθύνες του κ. Καραμανλή για την ανοχή που επιδεικνύει στην ασύδοτη δράση ορισμένων κυβερνητικών στελεχών.

    "Άλλο ένα κυβερνητικό στέλεχος οδηγήθηκε σήμερα στην έξοδο, ενόψει της δημοσιοποίησης από τον Τύπο σοβαρότατων καταγγελιών εναντίον του για θέματα διαφθοράς", τονίζεται στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

    "Εφόσον, όμως, είναι ακριβή όσα μεταδίδονται το ερώτημα είναι, πότε ακριβώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για τις καταγγελίες αυτές, πότε ο προϊστάμενός του υπουργός κ. Παναγιωτόπουλος; και τι έκαναν αυτό το διάστημα; Γιατί είναι προφανές με τα έως τώρα πως η θεωρία της Κυβέρνησης, ότι κινείται άμεσα για όποιο κυβερνητικό στέλεχος υπάρχει θέμα ηθικής τάξης, η δήθεν «μηδενική ανοχή», στην πραγματικότητα σημαίνει ότι, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός αντιδρούν όταν δε μπορούν να κάνουν αλλιώς γιατί το θέμα έχει έρθει στη δημοσιότητα".

    [02] Διημερίδα ΣΥΝ για προϋπολογισμό

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος θα ανοίξει με ομιλία του , το απόγευμα , τις εργασίες της διημερίδας που διοργανώνει στο Ζάππειο ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς με θέμα ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2006: Οικονομικές και Κοινωνικές Συνέπειες. Το βράδυ, με αφορμή τα 400 χρόνια από τη συγγραφή του βιβλίου του Θερβάντες, θα έχει φιλική συνάντηση με ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων.

    [03] Εκρηξη στα ΕΛΤΑ στο Σύνταγμα

    Ισχυρή έκρηξη προκλήθηκε στις 06.20 στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Νίκης, στο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην πλατεία Συντάγματος. Αμέσως μετά εκδηλώθηκε φωτιά και προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές.

    Τηλεφώνημα αγνώστου στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ είκοσι λεπτά πριν τις 6 προειδοποιούσε για μεγάλης ισχύος έκρηξη σε υπουργείο στην πλατεία Συντάγματος.

    Ο άγνωστος δεν ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό καμμιάς οργάνωσης αλλά έκλεισε το τηλέφωνο και εσπευσμένα από το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ειδοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που βρίσκονταν στο υπουργείο Οικονομικών ως ασφάλεια να αποκλείσουν την ευρύτερη περιοχή.

    Έτσι παρά το γεγονός ότι το ωστικό κύμα που προκλήθηκε μετά την έκρηξη ήταν ιδιαίτερα ισχυρό και προκλήθηκαν τεράστιες ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα της περιοχής, δεν υπήρξε τραυματίας.

    Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες και χωρίς να έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις φαίνεται ότι εξερράγησαν φιάλες προπανίου.

    Το γεγονός ότι προηγήθηκε τηλεφώνημα στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ και ταυτόχρονα το ότι φαίνεται να υπάρχει συνδεσμολογία σε φιάλες προπανίου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο περιστατικό.

    Στο σημείο της έκρηξης έχουν σπεύσει πυροτεχνουργοί, οι οποίοι προσπαθούν να περισυλλέξουν ευρήματα της έκρηξης προκειμένου να αποφανθούν για το τι ακριβώς συνέβη.

    [04] Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σε κινητοποιήσεις προχωρούν τα συνδικάτα, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στις ΔΕΚΟ, το οποίο εισάγεται αύριο προς συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής, χωρίς να έχει αλλάξει το επίμαχο άρθρο που καταργεί τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εξήγγειλαν Πανελλαδική απεργία την προσεχή Τετάρτη, 14 του μηνός, ενώ για την Πέμπτη η ΓΣΕΕ εξήγγειλε 24ωρη απεργία αποκλειστικά στις ΔΕΚΟ.

    Οι κινητοποιήσεις αυτές θα προκαλέσουν προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού. Τα προβλήματα αρχίζουν σήμερα όπου τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα ακινητοποιηθούν από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Την Τετάρτη, όλα τα Μέσα θα μείνουν ακινητοποιημένα, εκτός από τον Ηλεκτρικό και το Μετρό που θα κυκλοφορήσουν μόνο από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 December 2005 - 15:18:11 UTC