Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα
  • [02] Με καθυστέρηση ο ερχομός του 2006

  • [01] Χρόνια πολλά και Καλά Χριστούγεννα

    Τη γέννηση του Θεανθρώπου γιορτάζει σήμερα η Χριστιανοσύνη. Μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης απηύθυναν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα μοιράσει το πρωί γεύματα αγάπης σε απόρους και αστέγους.

    Χθές τα παιδιά ήταν οι πρωταγωνιστές της χριστουγεννιάτικης ατμόσφαιρας. Από το πρωί και παρά το τσουχτερό κρύο, ξεχύθηκαν στους δρόμους, στις γειτονιές και τα σπιτικά για να αναγγείλουν τη γέννηση του Θεανθρώπου.

    Στο γιορτινό κλίμα και οι πολιτικοί μας δέχθηκαν τις μαθητικές χορωδίες και τους μουσικοχορευτικούς συλλόγους στα γραφεία τους, άκουσαν τα παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια, ανταλλάσσοντας ευχές και μοιράζοντας δώρα.

    Στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και τη σύζυγό του Νατάσα, μπροστά από το επιβλητικό χριστουγεννιάτικο δένδρο, στο Μέγαρο Μαξίμου, έψαλαν τα κάλαντα παιδιά της Ένωσης Πολυτέκνων Γυναικών Ελλάδος "Ροδιά" και η Παιδική Χορωδία "Σπ. Λάμπρου". Τα παιδιά της χορωδίας του Σπύρου Λάμπρου αφιέρωσαν στον πρωθυπουργό ένα τραγούδι και ένα ποίημα.

    Μαζί με τις ευχές για καλή πρόοδο, υγεία και ευτυχία τα παιδιά πήραν πήραν από τον πρωθυπουργό γλυκά, "γούρια" και δώρα.

    Στη Χαριλάου Τρικούπη, τα κάλαντα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου έψαλαν μέλη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων. Μάλιστα, απήγγειλαν στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένα ποίημα, με το οποίο τον καλούσαν να προχωρήσει στο δρόμο της αλλαγής. Τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, επίσης, τα παιδιά των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ και η Πανηπειρωτική Ένωση Ελλάδος.

    Τα κάλαντα έψαλε το πρωί στην Αλέκα Παπαρήγα το παιδικό τμήμα της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας. Η γγ του Κομμουνιστικού Κόμματος δήλωσε ότι θερμές ευχές δε φθάνουν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες της νεολαίας και να ανακουφίσουν τους ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου από τα οξυμένα προβλήματά τους. Επίσης, διαβεβαίωσε, ότι το 2006 το κόμμα "θα προσπαθήσει με μεγαλύτερη επάρκεια, αποφασιστικότητα και μαχητικότητα να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και να διεκδικήσει όσο γίνεται κάποιες κατακτήσεις που είναι εντελώς αναγκαίες για να μπορέσει ο λαός να ανακουφιστεί και κυρίως να συνειδητοποιήσει τη δύναμή του και να αντεπιτεθεί".

    Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος άκουσε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά του σχολείου του Συλλόγου Φιλιππινέζων στην Ελλάδα "ΚΑΣΑΠΙ". Ο κ. Αλαβάνος δήλωσε, πως "σύμφωνα με το Ευαγγέλιο το πρώτο πράγμα που βίωσε ο Χριστός ως βρέφος ακόμα, ήταν η μετανάστευση από τη Βηθλεέμ στην Αίγυπτο λόγω των σφαγών του Ηρώδη", τονίζοντας, πως οι σφαγές και η φτώχια συνεχίζονται, οδηγώντας τους ανθρώπους σε μετανάστευση. "Το μήνυμα επομένως της ειρήνης, της αλληλεγγύης δε μπορούσε να το πουν καλύτερα παρά τα καλά παιδιά και οι φοβεροί τραγουδιστές που είναι αγοράκια και κοριτσάκια, από τους Φιλιππινέζους και τις Φιλιππινέζες που δουλεύουν στην πατρίδα μας σήμερα".

    Στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ρηγίλλης έψαλαν τα κάλαντα η φιλαρμονική της Πυροσβεστικής και τα παιδιά των αστυνομικών.

    Στο σπίτι του επιτίμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στην οδό Αραβαντινού πήγαν, όπως κάθε χρόνο, οι βρακοφόροι και του έψαλαν κάλαντα από την Κρήτη. Τα μέλη της ένωσης βρακοφόρων Κρήτης χόρεψαν στο γραφείο του υπουργού δημόσιας τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη, ενώ τα παιδιά παιδιά που ζουν στους ξενώνες του "Χαμόγελου του παιδιού" κατέκλυσαν το γραφείο του υπουργού εσωτερικών, Προκόπη Παυλόπουλου.

    Στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καραντζαφέρη ο Σύλλογος Ποντίων Θεσσαλονίκης ευχήθηκε επιτυχία στις δημοτικές εκλογές στη συμπρωτεύουσα αποσπώντας τους την υπόσχεση όταν εκλεγεί να καλύψει το "έλλειμμα" απέναντί τους. Δηλαδή δίπλα στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου να τοποθετήσει το άγαλμα του Άγνωστου Μαχητή Ποντίου.

    Στην Αρχιεπισκοπή, στον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο τα κάλαντα έψαλαν παιδικές χορωδίες, λυκόπουλα και ναυτοπρόσκοποι με το παραδοσιακό καράβι ανά χείρας, ενώ βρακοφόροι από την Κρήτη του αφιέρωσαν μαντινάδα σχετική με το λόγο του.

    Εντυπωσιακή ήταν και η χριστουγεννιάτικη παρουσία των Ολυμπιονικών (γυναικών) στους εμπορικούς δρόμους της Γλυφάδας, όπου με τρίγωνα και τις στολές της Εθνικής Ελλάδας έψαλαν τα κάλαντα. Τη χριστουγεννιάτικη ομάδα αποτελούσαν οι Σ. Μπεκατάρου, Αθ. Τζουμελέκα, Ευη Μωραΐτου, Ευτυχ. Καραγιάννη, Κ. Θάνου, Β. Καζομπόλη. Τα έσοδα τους από τα κάλαντα θα διατίθεντο στο Δίκτυο Καταπολέμησης της Ενδοοικογενειακής Βίας.

    Τέλος, την Παρασκευή, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, η μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η προεδρική φρουρά, χορωδία από το Αρσάκειο και το Λύκειο Ελληνίδων καθώς και χορωδία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Πωγωνιανή. Επίσης τα κάλαντα έψαλαν στον πρόεδρο της Δημοκρατίας χορωδία από το παιδικό χωριό SOS, τα παιδιά της Παλαιστίνης και άλλοι.

    [02] Με καθυστέρηση ο ερχομός του 2006

    Ξεχάστε όσα γνωρίζατε για την καθιερωμένη μέτρηση του χρόνου κι ετοιμασθείτε για ένα λεπτό με 61 δευτερόλεπτα. Οι επιστήμονες θα καθυστερήσουν την είσοδο του 2006, λόγω της χρονικής διόρθωσης με το πρώτο « εμβόλιμο δευτερόλεπτο» σε μία επταετία, η οποία αποσκοπεί στην αποκατάσταση των αλλαγών που προκαλεί η ελλειπτική περιστροφή της Γης.

    Η διόρθωση αυτή θα επιτευχθεί με την παρεμβολή ενός επιπλέον δευτερολέπτου στα ρολόγια και στις τέσσερις πλευρές του πλανήτη, όταν οι δείκτες τους θα δείξουν την Συντονισμένη Παγκόσμια Ώρα (Coordinated Universal Time), την οικουμενικώς παραδεδεγμένη σταθερή χρονική μονάδα, όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Μέτρων και Τεχνολογίας.

    «Απολαύστε μία Πρωτοχρονιά μεγαλύτερη κατά ένα δευτερόλεπτο. Αυτή τη χρονιά μπορείτε να φυσήξετε την βκόρναβ σας ένα δευτερόλεπτο πιο πολύ», τονίζει χαριτολογώντας το Ινστιτούτο στη διευκρινιστική ανακοίνωσή του.

    Η Συντονισμένη Παγκόσμιος Ώρα συμπίπτει με τη χειμερινή ώρα του Λονδίνου. Το εμβόλιμο αυτό δευτερόλεπτο προστίθεται προκειμένου να διατηρηθεί μία ενιαία χρονική μέτρηση εντός 0,9 δευτερολέπτων του χρόνου περιστροφής της Γης, ο οποίος μπορεί να επιταχυνθεί, ή να επιβραδυνθεί, εξαιτίας πλήθους παραγόντων-φερβ ειπείν λόγω των ωκεάνιων κυμάτων.

    Το πρώτο «εμβόλιμο δευτερόλεπτο» παρενεβλήθη στις 30 Ιουνίου 1972, όπως τονίζει το Ινστιτούτο. Μόλο που είναι πιθανόν να υπάρξει κι ένα αρνητικό δευτερόλεπτο -κοντολογίς νβ αφαιρεθεί ένα δευτερόλεπτο από την Συντονισμένη Παγκόσμιο Ώρα- έως σήμερα είχαμε μόνον προσθέσεις δευτερολέπτων. Από το 1999 έως πρόσφατα, τα δύο καθιερωμένα χρονικά συστήματα μέτρησης σε δύο περιπτώσεις ήλθαν σχεδόν σε χρονική συγχρονία, ώστε να αποφευχθεί η πρόσθεση ενός δευτερολέπτου.

    Υπεύθυνη για την παρεμβολή του επιπλέον δευτερολέπτου είναι η Διεθνής Υπηρεσία Περιφοράς της Γης και Συστημάτων Αναφοράς. Βάσει διεθνούς συμφώνου, ως προτιμώμενες χρονικές στιγμές για την πρόσθεση των εμβόλιμων δευτερολέπτων ορίσθηκαν η 30η Ιουνίου κι η 31η Δεκεμβρίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 25 December 2005 - 23:31:29 UTC