Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 05-12-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χειρόφρενο στις 11 το βράδυ
  • [02] Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων
  • [03] Τα κάλαντα στον πρωθυπουργό
  • [04] Ανθρωποκυνηγητό.
  • [05] Τελευταίο αντίο από το ελληνόφωνο BBC

  • [01] Χειρόφρενο στις 11 το βράδυ

    Το αργότερο στις 11 το βράδυ, θα σταματήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς παραμονή της Πρωτοχρονιάς, προκειμένου και οι εργαζόμενοι σε αυτά να υποδεχτούν το καινούργιο χρόνο με τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

    Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και τα τρόλεϊ των ΗΛΠΑΠ θα αποσυρθούν από την κυκλοφορία σταδιακά από τις 22.00.

    Τα τελευταία δρομολόγια των συρμών του μετρό θα πραγματοποιηθούν από το Σύνταγμα προς όλους το προορισμούς στις 23:00. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιηθούν και τα τελευταία δρομολόγια του ΗΣΑΠ.

    Στα δρομολόγια των συρμών του προαστιακού δεν υπάρχουν τροποποιήσεις, ενώ το τραμ θα λειτουργεί όλο το 24ωρο όπως γίνεται κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Επίσης όλες οι λεωφορειακές γραμμές και οι γραμμές τρόλεϊ που λειτουργούν σε 24ωρη βάση θα λειτουργήσουν κανονικά.

    [02] Οι νέες αντικειμενικές αξίες ακινήτων

    Δόθηκε στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών ο αναλυτικός τόμος με τις τιμές ζώνης των αντικειμενικών αξιών ακινήτων και για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ο μέσος όρος των ανώτερων και κατώτερων αντικειμενικών τιμών αυξάνεται κατά 27,6% στην Αττική, κατά 31,27% στη Θεσσαλονίκη και κατά 27,3% στην υπόλοιπη Ελλάδα. Εχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα ο αναλυτικός τόμος με τις τιμές ζώνης των ακινήτων στην Θεσσαλονίκη και για ορισμένους Δήμους της Αθήνας, που δεν είχαν συμπεριλιφθεί στον πρώτο τόμο.

    Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών επισημαίνει ότι οι αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές των ακινήτων είναι σύμφωνες με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για ήπια προσαρμογή των αντικειμενικών τιμών, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η αγορά ακινήτων.

    Επισημαίνεται ότι οι αντικειμενικές τιμές αναπροσαρμόστηκαν για τελευταία φορά πριν απο 5 χρόνια (το Μάρτιο του 2001), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη απόκλιση μεταξύ των πραγματικών και των αντικειμενικών τιμών.

    Παρά τις αυξήσεις που ανακοινώθηκαν, οι αντικειμενικές τιμές των ακινήτων εξακολουθούν να αποκλίνουν σημαντικά σε σχέση με τις εμπορικές τιμές.

    Ειδικότερα, στην περιφέρεια Αττικής, ο μέσος όρος μεταβολής των ανώτερων και κατώτερων τιμών είναι 27,67%, στο νομό Θεσσαλονίκης 31,27%, στο νομό Κιλκίς 26,18%, στο νομό Πέλλας 26,23%, στο νομό Πιερίας 26,17%, στο νομό Σερρών 21,10%, στο νομό Χαλκιδικής 30,47%, στο νομό Ημαθίας 27,63%, στο νομό Θεσπρωτίας 30,20%, στο νομό Ιωαννίνων 37,42%, στο νομό Πρέβεζας 30%, στο νομό Αρτας 34%, στο νομό Καβάλας 29,50%, στο νομό Ξάνθης 30,25%, στο νομό Ροδόπης 24,49%, στο νομό Δράμας 25,56%, στο νομό Εβρου 31,51%, στο νομό Καρδίτσας 24,71%, στο νομό Λαρίσης 26,30%, στο νομό Μαγνησίας 27,67%, στο νομό Τρικάλων 25,48%, στο νομό Κέρκυρας 34,36%, στο νομό Κεφαλονιάς 32,83%, στο νομό Λευκάδας 19,39%, στο νομό Ζακύνθου 22,92%, στο νομό Κοζάνης 26,26%, στο νομό Φλωρίνης 25,91%, στο νομό Γρεβενών 24,37%, στο νομό Καστοριάς 24%, στο νομό Κορίνθου 29,30%, στο νομό Λακωνίας 25,07%, στο νομό Μεσσηνίας 30,44%, στο νομό Αργολίδος 23,22%, στο νομό Αρκαδίας 21,45%, στο νομό Κυκλάδων 30,16%, στο νομό Δωδεκανήσων 24,23%, στο νομό Λασιθίου 30,44%, στο νομό Ρεθύμνου 18,57%, στο νομό Χανίων 22,90%, στο νομό Ηρακλείου 14,56%, στο νομό Λέσβου 30,47%, στο νομό Σάμου 25,90%, στο νομό Χίου 34,99%, στο νομό Φθιώτιδος 24,86%, στο νομό Φωκίδος 31,55%, στο νομό Βοιωτίας 25,55%, στο νομό Ευρυτανίας 29,23%, στο νομό Εύβοιας 27,61%, στο νομό Αιτωλοακαρνανίας 24,48%, στο νομό Αχαΐας 28,24% και στο νομό Ηλείας 26,29%.

    ΠΑΣΟΚ

    Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της κυβέρνησης ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο σχετικά με τη φορολόγηση των ακινήτων, δήλωσε η υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας του ΠΑΣΟΚ, Βάσω Παπανδρέου, με αφορμή τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα και πρόσθεσε ότι "η επιβολή του ΦΠΑ στις νέες κατασκευές, από 1.1.2006, και οι σκόπιμες διαρροές για την αύξηση των αντικειμενικών αξιών πριν από μερικούς μήνες, οδήγησαν στην τεχνητή αύξηση των τιμών, και σε διόγκωση των αγοραπωλησιών και των συναλλαγών".

    "Στις αρχές Δεκεμβρίου η κυβέρνηση προπαγάνδιζε την μείωση της φορολογίας για την αγορά πρώτης κατοικίας και για γονικές παροχές από 1.1.2006. Πριν εκπνεύσει το 2005 η κυβέρνηση όχι μόνον παίρνει πίσω τις μειώσεις και τις παροχές, αλλά επιβαρύνει με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών ακόμη περισσότερο τους πολίτες", πρόσθεσε η Β. Παπανδρέου.

    ΚΚΕ

    Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων αποτελούν έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των κυβερνητικών μέτρων που οδηγούν στην αφαίμαξη του λαϊκού εισοδήματος και θυσιάζουν την κάλυψη των στεγαστικών αναγκών των εργαζομένων στο βωμό των συμφερόντων του κεφαλαίου, αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

    Οι εργαζόμενοι, προσθέτει το ΚΚΕ, πρέπει να κινηθούν στον αντίποδα της κυβερνητικής πολιτικής, να διεκδικήσουν την πλήρη φοροαπαλλαγή της πρώτης κατοικίας της λαϊκής οικογένειας και να ανοίξουν αγωνιστικά το δρόμο στην πολιτική λύση που κατοχυρώνει την κατοικία ως κοινωνικό δικαίωμα και όχι ως εμπόρευμα. "Αυτή η τομή συνδέεται με τη δημιουργία του ενιαίου κρατικού φορέα κατασκευών που θα καλύπτει τις ανάγκες των εργαζομένων στο πλαίσιο της λαϊκής οικονομίας", καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

    ΣΥΝ

    "Η κυβέρνηση τροφοδότησε και ανέχθηκε την πολύμηνη έξαρση των κερδοσκοπικών φαινομένων στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Η πολιτική της πολλαπλής φορολογικής επιβάρυνσης και μάλιστα η πρωτοφανής διαδικασία της προαναγγελίας νέων φορολογικών επιβαρύνσεων έδωσε επί μήνες το εναρκτήριο λάκτισμα για τη σημαντική άνοδο και την κερδοσκοπία επί των πραγματικών τιμών των ακινήτων", αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΝ, με αφορμή τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    [03] Τα κάλαντα στον πρωθυπουργό

    Τα Κάλαντα στον πρωθυπουργό θα ψάλουν στις 11 το πρωί η Πανειπηρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος, στις 11.30 ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και το μεσημέρι το Α' ΚΑΠΗ Δήμου Αρτέμιδος.

    Στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα ψάλουν στις 11.00 τα μουσικοχορευτικά συγκροτήματα νέων-παίδων της Αδελφότητας των Απανταχού Ολυμπιτών Καρπάθου "Η Δήμητρα" και στις 12.00 ομάδα του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Νότιας Ελλάδας και Νήσων της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

    Στο ΣΥΝ τα κάλαντα θα ψάλουν παιδιά της Ενωσης Αφρικανών Γυναικών.

    Στο μεταξύ ο Δήμος Αθηναίων υποδέχεται το 2006 με μια φαντασμαγορική γιορτή, με πολύ τραγούδι και εντυπωσιακά πυροτεχνήματα, στην Πλατεία Κοτζιά. Οι Αθηναίοι και οι επισκέπτες της πόλης θα αποχαιρετήσουν τη χρονιά που τελειώνει και θα υποδεχθούν την καινούργια με μια λαμπρή εορταστική εκδήλωση, στην οποία συμμετέχουν εκλεκτοί λαϊκοί καλλιτέχνες, μπροστά από το Δημαρχιακό Μέγαρο.

    Η βραδιά θα ξεκινήσει στις 22.00 με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων.

    Δέκα λεπτά πριν από την αλλαγή του χρόνου θα ανέβει στη σκηνή η Ελένη Τσαλιγοπούλου και μαζί με τη Δήμαρχο Αθηναίων Ντόρα Μπακογιάννη, θα καλωσορίσουν το Νέο Χρόνο μέσα σε μια πανδαισία πυροτεχνημάτων.

    [04] Ανθρωποκυνηγητό.

    Σε εξέλιξη είναι απο χθές γιγαντιαία επιχείρηση της αστυνομίας για τη σύλληψη των δύο δραπετών που σκότωσαν δυο αστυνομικούς στο Μαλακάσι Καλαμπάκας κατά τη μεταγωγή τους από τα Γιάννενα. Πρόκειται για τον Ρώσο Μαξίμ Ζελίμ 23 ετών και ένα 17 χρόνο Αλβανό οι οποίοι αναζητούνται.

    Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο Ρώσος μαζί με δυο 17χρονους Αλβανούς, οι οποίοι κρατούνταν για ναρκωτικά μετάγονταν από το Τμήμα Μεταγωγών Ιωαννίνων, οι μεν ανήλικοι για τις φυλακές Βόλου, ο δε 23 χρόνος Ρώσος για τη Λάρισα απ' όπου θα τον παραλάμβανε άλλη κλούβα για τις φυλακές Κομοτηνής.

    Ο Ζελίμ είναι ο δράστης της δολοφονίας 42χρονης στις 2 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα, η οποία τον είχε πάρει με το αυτοκίνητο της όταν της έκανε "οτοστόπ", αλλά αυτός την σκότωσε για την ληστέψει.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τους τρείς κρατούμενους συνόδευαν δύο αστυνομικοί του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων, ο οδηγός και ο συνοδηγός. Μεταξύ Τρυγώνας και Ορθοβουνίου, ο Ρώσος κρατούμενος ζήτησε από το συνοδό αστυνομικό να σταματήσει το αυτοκίνητο για προσωπική του ανάγκη. Ο αστυνομικός κατέβασε τον κρατούμενο, του έβγαλε τις χειροπέδες και ξαφνικά ο κρατούμενος του αρπάζει το όπλο και τον πυροβολεί στο κεφάλι. Στη συνέχεια πυροβολεί τον οδηγό. Και οι δύο σκοτώθηκαν επι τόπου και στις 12.20 που μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας, οι γιατροί απλώς διέγνωσαν το θάνατό τους. Στη συνέχεια οι σοροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Τρικάλων.

    Ο δεύτερος Αλβανός κρατούμενος, τραυματισμένος και αυτός από τις σφαίρες του Ρώσου, συνελήφθη και είναι ο μοναδικός αυτόπτης μάρτυρας των όσων έγιναν.

    Ο Ρώσος δραπέτης συνοδευόμενος από τον ανήλικο Αλβανό διέφυγαν.

    Στο μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από τον Αρχηγό της Αστυνομίας ο διοικητής του Τμήματος Μεταγωγών Ιωαννίνων Αστυνόμος Β' Σταύρος Πανταζής και ο αξιωματικός υπηρεσίας Λάμπρος Τραγουδάρας, ανθυπαστυνόμος, ενώ διενεργείται ένορκη διοικητική εξέταση από το γενικό επιθεωρητή Βόρειας Ελλάδος, αντιστράτηγο Στράτο Κυριακάκη, για το θάνατο των δυο αστυνομικών.

    Δήλωση Γ. Βουλγαράκη

    Τα βαθύτατα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιώργος Βουλγαράκης, προσθέτοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των εγκληματιών.

    Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη σε βάθος και προς κάθε κατεύθυνση διερεύνηση της υπόθεσης, ανέφερε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι η Πολιτεία θα σταθεί αρωγός στις οικογένειες των αστυνομικών, όπως προβλέπουν οι διατάξεις περί "βίαιου συμβάντος".

    [05] Τελευταίο αντίο από το ελληνόφωνο BBC

    Μετά από 66 χρόνια λαμπρής ιστορίας και αγώνων η ελληνική υπηρεσία του BBC θα ακουσθεί για τελευταία φορά σήμερα και στις 15.00, ώρα Ελλάδος, οι συντελεστές της εκπομπής θα αποχαιρετήσουν το ελληνικό κοινό.

    Την τελευταία εκπομπή θα μεταδώσει ο "Σκάι 100,3" στην Αθήνα και το Α' Πρόγραμμα της ΕΡΤ3 στη Μακεδονία. Η φωνή της ελληνικής υπηρεσίας του BBC θα ακουστεί και στην Κύπρο για τελευταία φορά από τους ραδιοσταθμούς "Αθήνα 100,7" και "Πάφος 92,5".

    Η ελληνική υπηρεσία του BBC άρχισε να εκπέμπει στα βραχέα λίγο μετά την έναρξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Από τότε καθιερώθηκε στη συνείδηση των ακροατών ως σύμβολο ελευθερίας και ελευθεροτυπίας.

    Το ελληνόφωνο BBC συντρόφευσε τους απανταχού Έλληνες στα δύσκολα χρόνια της Κατοχής, τους εμψύχωσε στη σκληρή μάχη για την αποτίναξη του ναζιστικού ζυγού.

    Η ελληνική υπηρεσία του BBC ήταν μία από τις κυριότερες πηγές αντικειμενικής πληροφόρησης για όσα συνέβαιναν στην Ελλάδα. Στη δεκαετία του '90 η υπηρεσία σταμάτησε τις μεταδόσεις της στα βραχέα και τα προγράμματά της αναμεταδίδονταν στην Ελλάδα και στην Κύπρο μέσω εγχώριων σταθμών.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 31 December 2005 - 10:45:06 UTC