Browse through our Interesting Nodes for Internet Searching Tools & Sources Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες
  • [02] Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη των πτηνών
  • [03] Περιοδεία Αλαβάνου στη Δράμα
  • [04] Εναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

  • [01] Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες

    Συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Αν. Λαμπρινόπουλο και τον πρόεδρο της ΕΕΤΤ κ. Κ. Αλεξανδρίδη θα έχει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τη Δευτέρα το πρωΐ, ανακοίνωσε χθες ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ευ. Αντώναρος.

    Στις συναντήσεις θα μετέχουν οι αρμόδιοι υπουργοί Δικαιοσύνης κ. Αν. Παπαληγούρας και Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μιχ. Λιάπης.

    Επίσης, τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τους καθηγητές Αντ. Μανιτάκη, Δ. Τσάτσο, Ν. Ανδρουλάκη, Γ. Μανωλεδάκη, Χρ. Καψάλη και Π. Τσανάκα.

    Είναι σαφής η στήριξη του πρωθυπουργού στις αρμόδιες αρχές προκειμένου να κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά τους,δήλωσε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής θα ζητήσει τις προτάσεις των καθηγητών για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου που αφορά στην προστασία των επικοινωνιών.

    Στο ίδιο πλαίσιο θα συγκροτηθεί επιτροπή για την επεξεργασία προτάσεων για την ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου.

    Σε ερώτηση γιατί στις συναντήσεις αυτές δεν θα παραβρίσκεται ο Υπουργός Δημοσίας Τάξεως, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι είναι συναντήσεις με τις συγκεκριμένες επιτροπές που ανήκουν στην αρμοδιότητα των δύο υπουργών που εκλήθησαν.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις για το θέμα των υποκλοπών, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η κυβέρνηση έπραξε το καθήκον της και κινήθηκε με θεσμικό τρόπο και υπευθυνότητα. Πρόσθεσε ότι έδωσε το θέμα από την αρχή στην Δικαιοσύνη και όταν έπρεπε ενημέρωσε τη Βουλή σε βάθος, ενώ οι αρμόδιοι υπουργοί ενημέρωσαν την κοινή γνώμη.

    Ο κ. Αντώναρος είπε ακόμη ότι η συζήτηση στη Βουλή με αφορμή τις ερωτήσεις των βουλευτών προς τον πρωθυπουργό δεν ματαιώθηκε αλλά αναβλήθηκε για την άλλη Παρασκευή.

    Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε εγκαίρως και χωρίς χρονοτριβή. Σε ερωτήσεις γιατί δεν ενημερώθηκε η ΑΔΑΕ απάντησε ότι έπρεπε να ενημερωθεί από την εταιρία.

    Ο κ. Αντώναρος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν άλλες λίστες με ονόματα προσώπων που παρακολουθούντο και σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει δώσει τα στοιχεία που διαθέτει στη δημοσιότητα.

    Ερωτηθείς για το αν υπήρξε συνάντηση του κ. Γ. Βουλγαράκη με τους υπεύθυνους των εταιριών για θέματα παρακολουθήσεων πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι δεν γνωρίζει. Σημείωσε, όμως, ότι όποιος θέλει θα πρέπει να κάνει επώνυμες δηλώσεις και όχι ανώνυμους ισχυρισμούς.

    Ο κ. Αντώναρος ρωτήθηκε για το πότε ακριβώς ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός για την αυτοκτονία του Κων. Τσαλικίδη και απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να πει, ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι ο πρωθυπουργός ήταν ενήμερος από την αρχή μόλις έγινε γνωστό το θέμα των υποκλοπών.

    Ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση δίνει αμέσως στη δημοσιοτητα ό,τι στοιχεία διαθέτει, ωστόσο,την έρευνα την κάνουν οι αρμόδιες αρχές.

    Σε ερώτηση γιατί δεν ενημερώθηκε ο Υπουργός Αμυνας κ. Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ο κ. Αντώναρος απάντησε ότι η κυβέρνηση κινήθηκε θεσμικά και έστειλε το θέμα στην δικαιοσύνη.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την υπόθεση της καταγγελίας του Β. Κατσικέα περι απαγωγής και ανακρίσεώς του στη Βουλγαρία. Και απάντησε ότι ουδέποτε υπήρξε καταγγελία στο υπουργείο Εξωτερικών για σύλληψη και ανάκριση Ελληνα πολίτη σε τρίτη χώρα. Πρόσθεσε δε ότι οι βουλγαρικές αρχές συνέδραμαν τον κ. Κατσικέα όταν τους ζητήθηκε.

    Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει αίτημα του αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις για συλλήψεις τριών ατόμων απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.

    Ο Π. Παυλόπουλος για τηλεφωνικές υποκλοπές

    «Ο ελληνικός λαός έχει δικαίωμα να γνωρίζει την αλήθεια και θα την γνωρίσει μέχρι την τελευταία κεραία», τόνισε για την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, Προκόπης Παυλόπουλος, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Διαφάνεια και προστασία των δικαιωμάτων του ανθρώπου», που διοργάνωσαν η «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς - Παράρτημα Θεσσαλονίκης» και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΕΒΕΘ.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι για τις υποκλοπές η κυβέρνηση έπραξε στο ακέραιο το χρέος της, καθώς, χωρίς την παραμικρή ολιγωρία, οδήγησε το θέμα στην δικαιοσύνη και μόλις ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της δικαστικής έρευνας ενημερώθηκαν οι πάντες. Όπως είπε, η κυβέρνηση δεν μπορούσε να προκαταλάβει και να αχρηστεύσει τη δικαιοσύνη δημοσιοποιώντας το θέμα νωρίτερα.

    Επισήμανε ότι το θέμα απαιτεί ενότητα και δεν προσφέρεται για εκμετάλλευση και δεσμεύτηκε ότι «θα έρθουν όλα στο φως». «Ότι κρύβονταν στον παρελθόν θα έρθει στη δημοσιότητα γιατί αυτό απαιτεί ο ελληνικός λαός, αυτό το χρέος έχουμε, αυτό σημαίνει διαφάνεια», συμπλήρωσε.

    Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι πράγματα του παρελθόντος θέλουν να τα χρεώσουν στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι δεν βλάπτεται η δημοκρατία όταν λάμπει η αλήθεια αλλά όταν υπάρχουν εποχές κατά τις οποίες γίνονται πράγματα εν κρυπτώ.

    Σε ότι αφορά το παραδικαστικό κύκλωμα, ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι η κυβέρνηση δεν αναμειγνύεται στο έργο της ανεξάρτητης δικαιοσύνης, την αφήνει ελεύθερη, αλλά την θωρακίζει. Ο υπουργός Εσωτερικών επαίνεσε τη δικαιοσύνη που προχωράει στην απαραίτητη κάθαρση.

    Υπογράμμισε ότι τα φαινόμενα αυτά δεν είναι τωρινά και το ερώτημα είναι γιατί δεν πατάχθηκαν εν τη γενέσει τους ή γιατί απεκρύβησαν. «Η κυβέρνηση δεν αφήνει να λειτουργήσουν μηχανισμοί απόκρυψης», ανέφερε.

    Δηλώσεις Αν. Παπαληγούρα για τηλεφωνικές υποκλοπές

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας, προσερχόμενος σήμερα το πρωί στη Γενική Συνέλευση της Ενωσης Διοικητικών Δικαστών, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών και στη σύσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας για τη θωράκιση του νομικού πλαισίου στον τομέα των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων.

    Ειδικότερα ο κ. Παπαληγούρας δήλωσε:

    "Η κυβέρνηση αντιμετώπισε με καθαρότητα και ευθύνη την υπόθεση. Σήμερα τον λόγο έχει η ανεξάρτητη δικαιοσύνη και οφείλουμε όλοι να την αφήσουμε απερίσπαστη να κάνει τη δουλειά της. Αποδεικνύεται από το εθνικό αυτό σκάνδαλο, στο οποίο πρώτος κύριος στόχος ήταν η κυβέρνηση, ότι χρειαζόμαστε επιπρόσθετα μέτρα προκειμένου να διαφυλάξουμε ότι ο πολίτης θα μπορεί ελεύθερα και χωρίς καμία παρακολούθηση να τηλεφωνεί. Πρέπει να ενισχύσουμε το θεσμικό πλαίσιο που τον προστατεύει στο επίπεδο των ατομικών δικαιωμάτων του. Αυτό είναι το νόημα της πρωτοβουλίας που αναλαμβάνει πια προσωπικά ο πρωθυπουργός στη σύσκεψη της Δευτέρας. Στο εθνικό αυτό σκάνδαλο δεν χωρούν κομματικοί διαγκωνισμοί και προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, προσπάθεια να κερδίσει κανείς κομματικούς πόντους. Χρειάζεται με ευθύνη και με σύνεση, με κύριο στόχο την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων, προς την αποτελεσματικότερη προστασία των ατομικών δικαιωμάτων να κινηθούμε όλοι μας".

    Δηλώσεις Νίκου Αθανασάκη

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, με δηλώσεις του που αφορούν σχετικά δημοσιεύματα, κάλεσε τη σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ και την ηγεσία του υπουργείου Δημοσίας Τάξης να απαντήσουν τώρα αν γίνονταν παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ. «Η συνέχεια του κράτους υπάρχει, οι τότε τεχνικές δυνατότητες είναι γνωστές στην σημερινή διοίκηση της ΕΥΠ, να απαντήσουν τώρα και να μην αφήνουν να σέρνονται τέτοια θέματα» είπε ο κ. Αθανασάκης.

    Αναφερόμενος πάντα στο ιδιο θέμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι «ανακάλυψε τελικά τις αρμόδιες Ανεξάρτητες Αρχές τις οποίες στα προηγούμενα δύο χρόνια αγνόησε και υποβάθμισε».

    Ο κ. Αθανασάκης είπε ότι ο πρωθυπουργός "δραπετεύει στο μέλλον για να αποφύγει το παρόν", πρόσθεσε ότι η συζήτηση για το θεσμικό πλαίσιο έχει πάντα την σημασία της, τόνισε, ωστόσο, ότι προέχει ο σεβασμός του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου και υπογράμμισε ότι σημασία έχει το παρόν και αυτά που έγιναν.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να πούν την αλήθεια για τα γεγονότα και είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να ψεύδεται και να αυτοδιαψεύδεται.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Σε επαγρύπνηση για τη γρίπη των πτηνών

    Σε επιφυλακή έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές της χώρας μετά την εμφάνιση τεσσάρων ύποπτων κρουσμάτων του ιού της γρίπης των πτηνών, σε κύκνους, στις περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Κατερίνης και σε άγρια χήνα από την περιοχή της Σκύρου.

    Ηδη, τα δείγματα εστάλησαν για εξέταση σε ειδικό εργαστήριο στο Λονδίνο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για το θανατηφόρο για τον άνθρωπο στέλεχος του ιού. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν περίπου σε μία εβδομάδα.

    Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Μπασιάκος δήλωσε σήμερα ότι το Εθνικό Κτηνιατρικό Εργαστήριο Αναφοράς της Θεσσαλονίκης για τη γρίπη των πτηνών γνωστοποίησε ότι στα πλαίσια του Προγράμματος Επιζωοτιολογικής Διερεύνησης της γρίπης των πτηνών απομονώθηκε μετά από ιολογικές εξετάσεις ο ιός της γρίπης των πτηνών - υπότυπος H5 σε 1 δείγμα άγριας χήνας από την περιοχή της Σκύρου.

    Το εν λόγω δείγμα προωθείται εντός της ημέρας για περαιτέρω εξετάσεις ώστε να προσδιοριστεί η πιθανότητα ταυτοποίησης του παθογόνου ιού H5N1 στο Κοινοτικό Εργαστήριο Αναφοράς στο Λονδίνο, (CRL). Ενημερώθηκαν ήδη σχετικά οι αρμόδιες εθνικές και κοινοτικές αρχές.

    Λαμβάνονται τα προβλεπόμενα από τη κοινοτική και εθνική νομοθεσία μέτρα που είναι ήδη γνωστά στις αρμόδιες αρχές. Βρισκόμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεων και των 3 άλλων δειγμάτων από το Λονδίνο.

    Σε κάθε περίπτωση τα προβλεπόμενα και εφαρμοζόμενα από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων μέτρα είναι τα ίδια είτε σε περίπτωση Η5 είτε σε περίπτωση Η5Ν1.

    Επισημαίνεται ότι έχει ήδη κοινοποιηθεί από χθες το σχετικό σχέδιο αποφάσεως της επιτροπής της Ε.Ε. προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες για άμεση εφαρμογή το οποίο ισχύει και τυπικά από σήμερα στις περιοχές που έχει διαπιστωθεί περιστατικό.

    Από την πλευρά του, το υπουργείο Υγείας συνιστά στα άτομα που έρχονται σε στενή επαφή με ζωντανά ή νεκρά άγρια πτηνά, να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής υγιεινής και προστασίας.

    Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Πέτρος Δούκας , διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμία καθυστέρηση στην οικονομική συνδρομή και κάλυψη των υγειονομικών αναγκών και στη λήψη πρόσθετων μέτρων πρόληψης και προφύλαξης.

    Στο μεταξύ, από τις Βρυξέλλες, ο Φίλιπ Τοντ, εκπρόσωπος του αρμοδίου για θέματα υγείας Επιτρόπου, Μ. Κυπριανού, ανακοίνωσε τα μέτρα επαγρύπνησης και προστασίας τα οποία -σε εφαρμογή των σχεδίων που έχει εκπονήσει η ΕΕ- θα εφαρμόσει η Ελλάδα.

    Σε γενικές γραμμές ο εκπρόσωπος του Κύπριου Επιτρόπου, ανέφερε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν δύο ζώνες πέριξ της περιοχής που βρέθηκαν νεκροί οι τρείς άγριοι κύκνοι.

    Η πρώτη ζώνη θα είναι ζώνη προστασίας και η δεύτερη ζώνη επιτήρησης. Στην πρώτη ζώνη, η οποία θα έχει ακτίνα 3 χλμ. θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, μεταξύ των οποίων ο υποχρεωτικός εγκλεισμός όλων των πουλερικών των ορνιθοτροφείων, καθώς και μέτρα απολύμανσης. Θα απαγορεύεται επίσης η εξαγωγή πουλερικών από τα ορνιθοτροφεία αυτής της ζώνης (εκτός και αν πρόκειται να οδηγηθούν για σφαγή), καθώς και η λειτουργία υπαίθριων αγορών πουλερικών.

    Στη δεύτερη ζώνη, η οποία θα είναι ακτίνας 10 χλμ. θα επιβληθούν επίσης περιορισμοί στη διακίνηση των πουλερικών και θα απαγορευθούν οι υπαίθριες αγορές πουλερικών. Επίσης, θα απαγορευθεί το κυνήγι. Ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Κυπριανού, ανέφερε ότι εναπόκειται πλέον στις ελληνικές αρχές να προσδιορίσουν τις μονάδες που λειτουργούν στις δύο ζώνες, καθώς και να λάβουν μέτρα ενημέρωσης των εργαζομένων στα ορνιθοτροφεία.

    Ο εκπρόσωπος δήλωσε ακόμη ότι την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε αναμένεται να έχουν περατωθεί οι αναλύσεις στο Βρετανικό εργαστήριο που έχει προσδιορίσει η ΕΕ, θα συνεδριάσει Επιτροπή επιστημόνων των 25 για να επανεκτιμήσει την κατάσταση. Αν τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι αρνητικά ως προς τον εντοπισμό του ιού Η5Ν1, τότε τα μέτρα θα αρθούν. Στην περίπτωση που είναι θετικά θα παραταθεί η εφαρμογή τους για τουλάχιστον 21 μέρες στην πρώτη ζώνη και για 30 ημέρες στη δεύτερη.

    Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αποστολής κοινοτικών εμπειρογνωμόνων στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Κυπριανού, σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί μόνο αν οι ελληνικές αρχές εκτιμήσουν ότι υφίσταται λόγος. Προς το παρόν τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

    Τέλος, ερωτηθείς ως προς το αν έχει εκπονηθεί το πόρισμα των κοινοτικών εμπειρογνωμόνων που προ ημερών μετέβησαν στην κατεχόμενη Κύπρο, μετά τα κρούσματα γρίπης των πουλερικών, ο εκπρόσωπος του Επιτρόπου Κυπριανού ανέφερε ότι οι εμπειρογνώμονες δεν έχουν ακόμα συντάξει την τελική τους έκθεση και ότι αυτή θα δημοσιευθεί στο εγγύς μέλλον.

    Ανέφερε, ωστόσο, ότι σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις τους το κρούσμα που εντοπίστηκε στη βόρεια Κύπρο αποτελεί μάλλον μεμονωμένη περίπτωση, αν και όπως σημείωσε η εικόνα δεν είναι εντελώς σαφής.

    Ο εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας ότι έχουν γίνει συστάσεις για τη λήψη μακροπρόθεσμων μέτρων στην περιοχή, την υλοποίηση των οποίων θα εκτιμήσουν εκ νέου οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες, μεταβαίνοντας στη βόρεια Κύπρο την ερχόμενη εβδομάδα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Περιοδεία Αλαβάνου στη Δράμα

    Την ανάγκη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού σε όλους τους τομείς της εθνικής οικονομίας, από τον πρωτογενή μέχρι τον τριτογενή, επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος από την Δράμα όπου βρίσκεται πραγματοποιώντας διήμερη επίσκεψη.

    Ο κ. Αλαβάνος, μετά τη συνάντηση που είχε με όλους τους τοπικούς φορείς και τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων του νομού, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τόνισε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εφαρμόσει μια ειδική πολιτική για τις περιοχές της βόρειας Ελλάδας οι οποίες γειτνιάζουν με βαλκανικές χώρες που έχουν ιδιαίτερα φθηνό εργατικό κόστος.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε ανοιχτά τόσο τον ΣΕΒ όσο και το ΣΒΒΕ για τις προτάσεις που διατύπωσαν, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα πρέπει να ισχύσουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας για τους εργαζομένους που απασχολούνται στη Βόρεια Ελλάδα ώστε να ανταγωνιστούν τις χώρες των Βαλκανίων που έχουν φθηνό εργατικό κόστος.

    Ο κ. Αλαβάνος σημείωσε με έμφαση ότι «δεν είναι δυνατόν με αυτόν τον τρόπο να ανταγωνιστούμε τις οικονομίες που βγήκαν μέσα από δύσκολες πολιτικές καταστάσεις. Εμείς, θα πρέπει να τους ανταγωνιστούμε σε υψηλό επίπεδο μόρφωσης και εκπαίδευσης, με βαρύτητα στις νέες τεχνολογίες και την παροχή υπηρεσιών».

    Τόνισε μάλιστα ότι θα πρέπει να υπάρξει καθολική αλλαγή στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί βαρύτητα: 1. Στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων που όπως είπε έχει εγκαταλειφθεί 2. Στη διάσπαση του αθηνοκεντρισμού ώστε το Δβ ΚΠΣ να διατεθεί εξ ολοκλήρου στην ανάπτυξη της περιφέρειας 3. Στην υιοθέτηση κλαδικών πολιτικών 4. Στην εξάλειψη της γραφειοκρατίας και 5. Στην θέσπιση ειδικών μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας κυρίως στους νέους ανθρώπους.

    Ο κ. Αλαβάνος υπογράμμισε ότι ο νομός Δράμας είναι υποβαθμισμένος οικονομικά και για το λόγο αυτό απαιτούνται συγκεκριμένες δράσεις που αν αξιοποιηθούν και λειτουργήσουν σωστά θα είναι αποδοτικές και παραγωγικές ιδιαίτερα για τους νέους.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ παρουσίασε και τον υποψήφιο του κόμματος για τη νομαρχία, λέγοντας ότι η επιλογή του Χρήστου Καραγιαννίδη είναι συμβολική καθώς πρόκειται για ένα άνθρωπο που ήταν για καιρό άνεργος, γνώρισε την πίκρα της ανεργίας, που αγωνίστηκε και προσπάθησε πολύ για να την δουλειά του.

    Ο κ. Αλαβάνος χθες βράδυ μίλησε σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Δράμας και σήμερα το πρωί θα επισκεφθεί το Κάτω Νευροκόπι και το Τελωνείο Εξοχής.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Εναρξη Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων

    Με μια πολύ όμορφη τελετή, στην οποία παρευρέθηκαν περίπου 35.000 κόσμου, πραγματοποιήθηκε η τελετή έναρξης των 20ων Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τορίνο στο ανακαινισμένο «Κομουνάλε». Ο πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας, Κάρλο Ατζέλιο Τσιάμπι κήρυξε την επίσημη έναρξη της τελετής, κυριάρχα θέματα της οποίας ήταν η ιστορία και η παράδοση της πόλης του Τορίνο, που υπήρξε η πρώτη πρωτεύουσα της Ιταλίας.

    Η πενταμελής ελληνική αποστολή με σημαιοφόρο τον Λευτέρη Φάφαλη άνοιξε την παρέλαση των ομάδων ενώ ο Φάφαλης υπήρξε σημαιοφόρος και πριν από τέσσερα χρόνια στο Σολτ Λέικ Σίτι και έχει συμμετάσχει δύο φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1998-2002). Τη φλόγα άναψε ως τελευταία λαμπαδηδρόμος η πρώην αθλήτρια του σκι αντοχής, Στεφάνια Μπελμόντο, που πρόσφατα αποσύρθηκε για να αφιερώσει χρόνο στην οικογένεια της.

    Ξεχώρισε επίσης η σημαιοφόρος της Κίνας, που για πρώτη φορά στην ιστορία ήταν γυναίκα. Ο λόγος για την Γιανγκ Γιανγκ, που κέρδισε το πρώτο χρυσό κινεζικό μετάλλιο σε Χειμερινούς Αγώνες το 2002 στο Σολτ Λέικ Σίτι. Το παρών έδωσε βέβαια και ο πρόεδρος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής, Ζαγκ Ρονγκ, ο οποίος έκλεισε με την ομιλία του την τελετή. Εντυπωσιακός ήταν και ο διεθνούς φήμης τενόρος Λουτσιάνο Παβαρότι, που μάλιστα σήμερα συμπλήρωσε 70 χρόνια ζωής.

    Σε ό,τι αφορά στις συμμετοχές, εκτιμάται πως στο Τορίνο θα δώσουν το «παρών» 80 χώρες με 2.550 αθλητές και αθλήτριες.Στην τελετή έλαβαν μέρος 6.100 εθελοντές και 240 επαγγελματίες.Την «γιορτή» κάλυψαν 32 τηλεοπτικές κάμερες.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 11 February 2006 - 11:30:14 UTC