Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση
  • [02] Αρνητικές οι εξετάσεις

  • [01] Ορκίζεται η νέα κυβέρνηση

    Ορκίζεται σήμερα ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας η νέα κυβέρνηση. Αμέσως μετά θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο και θα γίνει η παράδοση-παραλαβή των υπουργείων.

    "Να προχωρήσει ακόμη πιό αποφασιστικά, πιό γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος: στο κράτος, την οικονομία, την παιδεία, την υγεία και πρώτα από όλα στις αλλαγές για τις ΔΕΚΟ. Γιατί η μεταρρύθμιση αυτή επιδρά θετικά και άμεσα τόσο στο κράτος όσο και στην οικονομία" αυτός είναι ο σκοπός του νέου κυβερνητικού σχήματος, τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη δήλωση που έκανε στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.

    Η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων είναι κομβικής σημασίας, είπε. Αυτή τη στρατηγική θα συνεχίσουμε με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα. Με ακόμη εντονότερους ρυθμούς, πρόσθεσε και αναφέρθηκε στη μεγάλη πρόκληση που αφορά την οικονομία. Είναι γνωστό, είπε, πως η ανευθυνότητα και η σπατάλη των προηγούμενων κυβερνήσεων το 2004, εκτόξευσαν το έλλειμμα στο 6,6% του ΑΕΠ, και αυτό επιφύλασσε βαρύτατο κόστος και για την κοινωνία και για τους πολίτες και ειδικά τους οικονομικά ασθενέστερους. Αυτή την πολύ δυσάρεστη πραγματικότητα κληθήκαμε να αναστρέψουμε. Και το κάνουμε με σίγουρα, υπεύθυνα αποφασιστικά βήματα, αλλά και με τον πιό ήπιο τρόπο.

    Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση παίρνει αποφάσεις που για την ώρα δεν είναι ευχάριστες, αλλά θα αποδώσουν καρπούς για όλους, κυρίως για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. "Ακολουθώ πολιτική με ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε, ότι προς το παρόν, δεν υπάρχουν περιθώρια για άμεση στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ειδικά των συνταξιούχων. Διαβεβαίωσε όμως ότι οι δεσμεύσεις του θα τηρηθούν στο ακέραιο με την ολοκλήρωση της τετραετίας.

    Η κυβέρνηση, είπε ακόμη ο κ. Καραμανλής, δεν διεκδικεί το αλάθητο, βάζει όμως γερές βάσεις για την ανάπτυξη της οικονομίας και προχωρά με αποφασιστικά βήματα στην επανίδρυση του κράτους, στον περιορισμό της γραφειοκρατίας, στην μετάβαση σε ένα κράτος πιό αποτελεσματικό, κοντά στον πολίτη. "Οι πολιτικές μας παράγουν ήδη απτά αποτελέσματα, οι μεταρρυθμίσεις στις ΔΕΚΟ και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και στους άλλους τομείς θα συνεχιστούν", ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι επιδιώκει διάλογο, συνεννόηση και σύνθεση. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων είναι ανοιχτός για όλους, είπε.

    Εκανε επίσης αναφορά στην αναθεώρηση του Συντάγματος λέγοντας ότι είναι προσανατολισμένη στις ανάγκες της νέας εποχής. Τέλος, ανέφερε ότι έχει επίγνωση των σοβαρών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα, οι οποίες θα ξεπεραστούν με τόλμη και εντατική δουλειά. Αποδεικνύουμε, είπε, στην πράξη, ότι κάτι καινούργιο γεννιέται. Προχωρούμε μαζί με τους πολίτες. Η κοινωνία, πιό ώριμη παρά ποτέ, στηρίζει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων. Οι πολίτες γνωρίζουν πως μόνο έτσι θα ξεπεραστούν τα προβλήματα του παρελθόντος. Μόνο έτσι θα δημιουργηθεί ένα πλαίσιο ασφάλειας, συνεχούς ανάπτυξης, διαρκούς ευημερίας για όλους. Και κατέληξε : "Η πραγματικότητα αυτή μεγαλώνει τις ευθύνες μας. Και στις ευθύνες που αναλάβαμε, είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στο ακέραιο".

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

    Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό της τον οποίο ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος έχει ως εξής:

    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Κώστας Καραμανλής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ

    Υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος

    Υφυπουργός Απόστολος Ανδρεουλάκος

    Υφυπουργός Αθανάσιος Νάκος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

    Υπουργός Γιώργος Αλογοσκούφης

    Υφυπουργός Χρήστος Φώλιας

    Υφυπουργός Αντώνης Μπέζας

    Υφυπουργός Πέτρος Δούκας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ

    Υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη

    Υφυπουργός Γιάννης Βαληνάκης

    Υφυπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης

    Υφυπουργός Θόδωρος Κασσίμης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

    Υπουργός Ευάγγελος Μεϊμαράκης

    Υφυπουργός Βασίλης Μιχαλολιάκος

    Υφυπουργός Ιωάννης Λαμπρόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

    Υπουργός Δημήτρης Σιούφας

    Υφυπουργός Αναστάσιος Νεράντζης

    Υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΧΩΔΕ

    Υπουργός Γιώργος Σουφλιάς

    Υφυπουργός Σταύρος Καλογιάννης

    Υφυπουργός Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ και ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

    Υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου

    Υφυπουργός Γιώργος Καλός

    Υφυπουργός Σπύρος Ταλιαδούρος

    ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

    Υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης

    Υφυπουργός Γεράσιμος Γιακουμάτος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

    Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος

    Υφυπουργός Αθανάσιος Γιαννόπουλος

    Υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΉΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

    Υπουργός Ευάγγελος Μπασιάκος

    Υφυπουργός Αλέξανδρος Κοντός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

    Υπουργός Αναστάσης Παπαληγούρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

    Υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης

    Υφυπουργός Γιώργος Ορφανός

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

    Υπουργός Μιχάλης Λιάπης

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜ.ΤΑΞΗΣ

    Υπουργός Βύρων Πολύδωρας

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

    Υπουργός Μανόλης Κεφαλογιάννης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

    Υπουργός Φάνη Πάλλη - Πετραλιά

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

    Υπουργός Γιώργος Καλαντζής

    ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

    Υπουργός Αριστοτέλης Παυλίδης

    ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ με αρμοδιότητα σε θέματα επικοινωνίας και κυβερνητικός εκπρόσωπος: Θεόδωρος Ρουσόπουλος

    Στόχος της νέας διακυβέρνησης είναι η επανίδρυση του κράτους, μέσω των μεγάλων μεταρρυθμίσεων που, ήδη, με επιτυχία έχουν ξεκινήσει και διαμορφώνουν μια νέα πιό σύγχρονη εικόνα της χώρας μας, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Σταθερή προσήλωσή μας είναι η αναβάθμιση των παρεχομένων προς τον πολίτη υπηρεσιών, η ανάκαμψη της οικονομίας και η ενίσχυσή της σε ένα σκληρά ανταγωνιστικό περιβάλλον, η εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του Ελληνα και της Ελληνίδας, δήλωσε ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.

    Ο εκπρόσωπος συμπλήρωσε λέγοντας ότι με τον δυναμισμό που απαιτούν οι περιστάσεις και που θέλουν οι Ελληνες θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για μια καλύτερη πατρίδα.

    Σήμερα το πρωί στις 10 θα ορκισθούν τα νέα μέλη της κυβέρνησης ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και στις 12 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.

    Ο Θόδωρος Ρουσόπουλος ανακοίνωσε ότι ο μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών, Πέτρος Μολυβιάτης συναντήθηκε προ ημερών με τον πρωθυπουργό και του επανέλαβε ότι επιθυμεί να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, μετά από 50 χρόνια συνεχούς παρουσίας.

    Ο πρωθυπουργός σεβόμενος την επιθυμία του κ. Μολυβιάτη ανταποκρίθηκε θετικά, ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος και πρόσθεσε οτι ο Κώστας Καραμανλής του ανέθεσε να ευχαριστήσει και δημοσίως τον Πέτρο Μολυβιάτη για την αγαστή συνεργασία που είχαν επί σειρά ετών, καθώς επίσης και για την σημαντική βοηθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση υπηρετώντας με απόλυτη επιτυχία ως υπουργός Εξωτερικών τις εθνικές μας υποθέσεις σε περιόδους ιδιαίτερα κρίσιμες για την χώρα και σε ιδιαίτερα δύσκολο περιβάλλον.

    Ο κ. Ρουσόπουλος ανακοίνωσε επίσης, ότι ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με την Ντόρα Μπακογιάννη και την συνεχάρη για την επιτυχημένη πορεία της στον Δήμο Αθηναίων και την κάλεσε να συμμετάσχει στην κυβέρνηση αναθέτοντάς της καθήκοντα υπουργού Εξωτερικών σε μια ιδιαίτερα σημαντική χρονική στιγμή για τον τόπο. Η κα Μπακογιάννη ανέφερε στον πρωθυπουργό ότι θα αφιερωθεί στην ενίσχυση του κυβερνητικού έργου

    Ο πρωθυπουργός επικοινώνησε προσωπικά με τους νεοεισερχόμενους και με τους απερχόμενους υπουργούς και υφυπουργούς ευχαριστώντας τους για την συμβολή τους στα δύο πρώτα χρόνια της νέας διακυβέρνησης.

    Ο κ. Ρουσόπουλος είπε ότι ο αριθμός των υπουργών της νέας κυβέρνησης παραμένει ο ίδιος, ενώ καταργούνται έξι υφυπουργεία τα Γεωργίας, Δημόσιας Τάξης, Πολιτισμού, Τουρισμού, Μεταφορών και ένα απο τα δύο υφυπουργεία Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

    Ο Νικήτας Κακλαμάνης θα είναι ο υποψήφιος της ΝΔ για τον Δήμο Αθηναίων, ανέφερε ο κ. Ρουσόπουλος, ενώ ο κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης θα αναλάβει την θέση συμβούλου παρά τω πρωθυπουργώ.

    Δηλώσεις Πέτρου Μολυβιάτη - Ντόρας Μπακογιάννη

    Ο απερχόμενος υπουργός Εξωτερικών κ. Πέτρος Μολυβιάτης σημείωσε ότι έπειτα από 50 χρόνια συμμετοχής στο δημόσιο βίο ήρθε η ώρα και λόγω ηλικίας να αποσυρθεί.

    «Την επιθυμία μου αυτή εξέφρασα στον πρωθυπουργό με την παράκληση να την αποδεχθεί», δήλωσε ο κ. Μολυβιάτης και ευχαρίστησε τον Κώστα Καραμανλή για την εμπιστοσύνη με την οποία τον τίμησε για πολλά χρόνια. Του ευχήθηκε δε να συνεχίσει στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

    Ο κ. Μολυβιάτης ευχαρίστησε ακόμη τους συνεργάτες του «οι οποίοι εργάστηκαν σκληρά για να επιτύχουμε τα λίγα ή πολλά που επιτύχαμε», ενώ αναφέρθηκε και σε όλους όσοι τον τίμησαν με την αγάπη και την εκτίμησή τους τα χρόνια της συμμετοχής του στο δημόσιο βίο. «Είναι η καλύτερη ανταμοιβή για όποιον προσπαθεί να κάνει το καθήκον του», είπε συγκινημένος ο κ. Μολυβιάτης.

    Η νέα Υπουργός των Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε αμέσως μετά τη γνωστοποίηση της εισόδου της στην κυβέρνηση ότι «θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ και να υπηρετήσω την χώρα, την κυβέρνηση και την παράταξη, σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών ανακατατάξεων». Συγκεκριμένα η κα Μπακογιάννη δήλωσε:

    «Σήμερα, o Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μου ζήτησε να συμμετάσχω στην κυβέρνηση της χώρας, αναλαμβάνοντας το Υπουργείο Εξωτερικών. Είναι για μένα μια μεγάλη τιμή και μια μεγάλη ευθύνη. Θα κάνω ότι μπορώ για να ανταποκριθώ και να υπηρετήσω την χώρα, την κυβέρνηση και την παράταξη, σε μια περίοδο μεγάλων διεθνών ανακατατάξεων. Η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε σημαντικές προκλήσεις στις οποίες είμαι βέβαιη ότι μπορεί να ανταποκριθεί.

    »Θέλω να ευχαριστήσω τις Αθηναίες και τους Αθηναίους για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν και τη συμμετοχή τους στην κοινή μας προσπάθεια. Στην Αθήνα ολοκληρώνεται μια περίοδος έργου με σημαντικά αποτελέσματα. Η Αθήνα πέτυχε στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η εικόνα της πόλης βελτιώθηκε, οι υποδομές της αναβαθμίστηκαν, η κοινωνική συνοχή της ενισχύθηκε και η θέση του Δήμου Αθηναίων έγινε πιο ισχυρή. Η δημοτική μας παράταξη "Αθήνα Αύριο", θα εγγυηθεί την σταθερή πορεία του Δήμου στους λίγους μήνες που απομένουν μέχρι τις δημοτικές εκλογές και προσωπικά θα συνεχίσω από όποια θέση και αν βρίσκομαι να αγωνίζομαι για την ενίσχυση του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης και για την Αθήνα μας».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Αρνητικές οι εξετάσεις

    Στο Λονδίνο για ταυτοποίηση του ιού στάλθηκαν τα δείγματα από άλλους δύο νεκρούς κύκνους, τα οποία βρέθηκαν θετικά στον ιό της γρίπης των πτηνών.Τα πουλιά αυτά εντοπίστηκαν στην περιοχή της Θεσσαλονίκη, το ένα κοντά στην παραλία και το δεύτερο στην περιοχή της Ασπροβάλτας. Σε επιφυλακή βρίσκονται οι υγειονομικές αρχές της χώρας μας.

    Στο μεταξύ, εξιτήριο από το νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων της Θεσσαλονίκης πήρε ο 15χρονος, που νοσηλεύτηκε προληπτικά, ενώ αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και των δεύτερων εξετάσεων και για τον 29χρονο κυνηγό.

    Όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων που πραγματοποιήθηκαν στο νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων (Λοιμωδών) ο ανήλικος, που παρουσίασε πυρετό, δεν είχε προσβληθεί από τον ύποπτο ιό της νόσου, αλλά από συνηθισμένη γρίπη.

    Ο 29χρονος είχε παρουσίασει, επίσης, συμπτώματα γρίπης και ανέφερε στους γιατρούς επαφή με άγριες πάπιες κατά τη διάρκεια κυνηγιού. Το περιστατικό θεωρήθηκε ως ύποπτο κρούσμα γρίπης των πτηνών και τέθηκε υπό την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, ωστόσο η κλινική του πορεία εξελίχτηκε ομαλά. Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων αποτελέσματα για τον υπότυπο Η5Ν1, τόσο με την ταχεία μέθοδο όσο και με την RT - PCR είναι αρνητικά.

    Επιστήμονες της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας, σε συνέντευξή τους χθες διαβεβαίωσαν οτι ο ιός της γρίπης δεν "κολλάει" στα περιστέρια, τα σπουργίτια και τα χελιδόνια, ενώ τα μέτρα δεν αναμένεται να χαλαρώσουν πριν τα τέλη Απριλίου, όταν θα περάσουν τα αποδημητικά προς το Βορρά.

    Τα μέτρα που θα ληφθούν στην περίπτωση που η γρίπη των πουλερικών πλήξει σε κάποιο κράτος μέλος της ΕΕ και τα οικόσιτα πουλερικά, εκτός από τα άγρια πτηνά στα οποία έχουν σημειωθεί ήδη κρούσματα, πρόκειται να εξετάσουν σήμερα οι κοινοτικοί εμπειρογνώμονες και κτηνίατροι. Κρούσματα του ιού της γρίπης των πουλερικών παρουσιάστηκαν και σε τέσσερεις κύκνους σε Γερμανία και Αυστρία.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 15 February 2006 - 7:30:11 UTC