Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Eντατικοποίηση ελέγχων ζητεί ο Γ.Αλογοσκούφης
  • [03] Εκτροχιασμός τρένου με τρείς νεκρούς

  • [01] Πρόωρες εκλογές ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

    Το γάντι των πρόωρων εκλογών πέταξε στην κυβέρνηση, σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, την οποία συγκάλεσε ο ίδιος αιφνιδιαστικά χθες.

    Σε μια άκρως καταγγελτική ομιλία του ο κ. Παπανδρέου εγκάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση για τον κατήφορο στον οποίο όπως είπε έχουν οδηγήσει τη χώρα και τόνισε πως ευθύνη του ΠΑΣΟΚ είναι να οδηγήσει τις πολιτικές εξελίξεις μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, υπογραμμίζοντας ότι όσο πιο γρήγορα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα, ενώ επέρριψε προσωπικές ευθύνες στον πρωθυπουργό για την παράταση "αυτής της κατάστασης".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους βουλευτές του Κινήματος να τεθούν επικεφαλής του αγώνα που θα δώσει το ΠΑΣΟΚ μαζί με όλους τους δημοκράτες πολίτες σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αντικατασταθεί η παρούσα συντηρητική κυβέρνηση από μια κυβέρνηση δημοκρατική και προοδευτική. Και υπογράμμισε ότι "υπάρχει ο άλλος δρόμος, τον οποίο εγγυάται το ΠΑΣΟΚ".

    Ο κ. Παπανδρέου επέκρινε με δριμύτητα την κυβερνητική πολιτική, προσωποποιώντας στον πρωθυπουργό όλες τις ευθύνες για την κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, όπως ο ίδιος την περιέγραψε, επέκρινε τον ανασχηματισμό, ενώ πολύ ψηλά τοποθέτησε το θέμα των υποκλοπών το οποίο χαρακτήρισε σκάνδαλο και απηύθυνε σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό, τον οποίο κατηγόρησε ότι κρύβει την αλήθεια και κρύβεται και ο ίδιος.

    Πρόγευση του κλίματος της ομιλίας του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, η οποία έγινε μέσα σε ενθουσιώδες κλίμα που δημιούργησαν οι βουλευτές του Κινήματος, που τον διέκοπταν συχνά με παρατεταμένα χειροκροτήματα, έδωσε ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για καθεστωτική συμπεριφορά, για προσπάθειες συγκάλυψης ευθυνών και παραβίαση των συνταγματικών κανόνων.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι ο Έλληνας πολίτης βιώνει σήμερα ένα πρωτοφανές κλίμα σήψης, πρωτόγνωρη οικονομική ανασφάλεια και αδιέξοδα και είναι μάρτυρας μιας αλαζονικής αδιαφορίας της κυβέρνησης απέναντι στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού, καθώς στόχος της είναι η εξυπηρέτηση των λίγων σε βάρος των πολλών.

    Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται από τα προβλήματα, από την πραγματικότητα αλλά και τις ευθύνες του, μέσω της ανακύκλωσης των στελεχών του κόμματος. Πρόκειται για απέλπιδα προσπάθεια, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, γιατί ο λαός ξέρει και δεν παρασύρεται από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της ΝΔ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ονόμασε συγκεκριμένους υπουργούς και περιέγραψε συγκεκριμένες ευθύνες τους, και παρ' όλα αυτά, είπε, ο πρωθυπουργός τους θεωρεί επιτυχημένους. Γι'αυτό, τόνισε, οι ευθύνες ανήκουν προσωπικά στον ίδιο τον κ. Καραμανλή.

    Στον κ. Μολυβιάτη καταλόγισε οικτρή αποτυχία στην Κύπρο, στο θέμα της ΠΓΔΜ και γενικά στην εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Στον κ. Σπηλιωτόπουλο ότι απέτυχε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των Ενόπλων Δυνάμεων και του λαού στις προμήθειες (ανέφερε τα F16), την ασφάλεια των συνόρων κλπ.

    Στον κ. Παναγιωτόπουλο ότι απέτυχε να προστατεύσει τους εργαζόμενους. Στον κ. Βουλγαράκη ότι επί των ημερών του αυξήθηκε η εγκληματικότητα, υπήρξαν απαράδεκτες επιχειρήσεις ενάντια σε μετανάστες με συμμετοχή ξένων υπηρεσιών, αλλά και για τη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών.

    Ολες αυτές οι ευθύνες ανήκουν προσωπικά στον κ. Καραμανλή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας στον πρωθυπουργό και τις ευθύνες του ως υπουργού Πολιτισμού.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο δήμο Αθηναίων, θεωρώντας απαράδεκτο τον τρόπο που μεταχειρίζεται το δήμο η ΝΔ και τόνισε ότι επιτέλους η Αυτοδιοίκηση πρέπει να απαλλαγεί από την κομματοκρατία της δεξιάς.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη βαθιά του ανησυχία για την πορεία της χώρας, τονίζοντας ότι είναι ευθύνη του ΠΑΣΟΚ να ανακόψει τον κατήφορο και να αποκαλύψει την αλήθεια, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "τρώει από τα έτοιμα και δεν σχεδιάζει το μέλλον".

    Ανέφερε επίσης ότι, κανένας δεν μπορεί να εμπιστευτεί σήμερα την κυβέρνηση, για την οποία ο ανασχηματισμός δεν είναι μια νέα αρχή, αλλά η αρχή του τέλους.

    Αναφέρθηκε στα θέματα των Πακιστανών, του Ρώσου δραπέτη, στην επίθεση κατά Πολυζωγόπουλου, στην κλοπή του στρατιωτικού "Χάμερ", στο φιάσκο όπως είπε της επιχείρησης στον Πειραιά και στην αντιμετώπιση της κακοκαιρίας με επικοινωνιακή θύελλα και όχι με κοινή λογική.

    Ιδιαίτερο βάρος στην ομιλία του έδωσε ο κ. Παπανδρέου στην υπόθεση των υποκλοπών κάνοντας λόγο για κορυφαίο πολιτικό ζήτημα και σκάνδαλο και κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κρύβεται και δεν παρουσιάζεται στη Βουλή, ούτε παίρνει υπεύθυνη θέση.

    Αμφισβήτησε ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση έχουν πει την αλήθεια και ρώτησε τον πρωθυπουργό γιατί απέκρυψε το σκάνδαλο των υποκλοπών από το λαό, από τη Βουλή, από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς και αν πιστεύει αν αυτή η ενημέρωση θα εμπόδιζε την έρευνα.

    Αναρωτήθηκε επίσης σε τί αφορούσαν τα προϊόντα της υποκλοπής και αν είχαν σχέση με την εθνική ασφάλεια. Αν η απάντηση είναι "ναι", πρόσθεσε, η κυβέρνηση να πει ποιά αντίμετρα πήρε και αν είναι όχι, γιατί η κυβέρνηση επικαλείται θέματα εθνικής ασφάλειας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση έχει απαλλάξει τα εμπλεκόμενα μέρη και πρόσθεσε ότι ο κ. Μεϊμαράκης ο οποίος είχε δηλώσει ότι έχουν γίνει παρακολουθήσεις, σήμερα είναι υπουργός Εθνικής Αμυνας, ενώ ρώτησε γιατί επελέγη η προκαταρκτική έρευνα για τις υποκλοπές και όχι μια δικαστική έρευνα.

    Επίσης ρώτησε τον πρωθυπουργό, γιατί επί έντεκα μήνες που γνώριζε την υπόθεση δεν έλαβε κανένα μέτρο για τη διασφάλιση του απορρήτου και την περαιτέρω διασφάλιση του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών και τον κάλεσε να δηλώσει αν εμπιστεύεται τις ανεξάρτητες αρχές, οι οποίες κατά το Σύνταγμα έχουν τη σχετική ευθύνη.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τόνισε επίσης ότι το σκάνδαλο των υποκλοπών δεν αποτελεί μόνο πρόβλημα εθνικής ασφάλειας, αλλά και μαζικής παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων και ρώτησε ποιός έδωσε το δικαίωμα στον πρωθυπουργό να μην ενημερώσει τους πολίτες που παρακολουθούνταν και αμφισβήτησε ότι έχει δοθεί στη δημοσιότητα η πραγματική λίστα.

    Μίλησε επίσης για αλυσίδα αλληλοκάλυψης μεταξύ Κορωνιά, Βουλγαράκη και Καραμανλή, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έδωσε άσυλο στον κ. Βουλγαράκη, τοποθετώντας τον στο υπουργείο Πολιτισμού.

    Απέρριψε την πρόσκληση Καραμανλή για συνεννόηση και συναίνεση στο ζήτημα των υποκλοπών, χαρακτηρίζοντας τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο και τονίζοντας ότι ο κ. Καραμανλής προβαίνει σε τέτοιες εκκλήσεις όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

    Δεν θα σπεύσουμε να συγκαλύψουμε τις ευθύνες της ΝΔ, τόνισε χαρακτηριστικά. Επίσης τόνισε ότι δεν μπορεί κανένας να εμπιστευθεί τον πρωθυπουργό όταν είχε αγνοήσει την αντιπολίτευση στο Κυπριακό, την είχε παραπλανήσει στο θέμα της ΠΓΔΜ και όταν η κυβέρνηση εμπιστεύεται τους τεχνικούς της Vodafone και όχι τους εκπροσώπους του λαού.

    Αναφερόμενος στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν βλέπει να υπάρχει καμιά μεταρρύθμιση όταν οι νόμοι ναυαγούν, όταν η ανεργία μεγαλώνει, όταν το ωράριο διευθετείται υπέρ των εργοδοτών, όταν καταργούνται εργασιακά δικαιώματα όπως οι συλλογικές συμβάσεις, αλλά και ατομικά δικαιώματα και ελευθερίες.

    Αυτή η κυβέρνηση είπε, πρέπει γρήγορα να αντικατασταθεί από μια δημοκρατική κυβέρνηση, τόνισε ο κ. Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ ζητά την εμπιστοσύνη του λαού όχι για την εξουσία, αλλά για να εγγυηθεί τους δημοκρατικούς θεσμούς, την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών, να αλλάξει την Παιδεία, να αναπτύξει την περιφέρεια κλπ.

    Επανέλαβε τη φράση του ότι τη λύση δίνει ο λαός με την ετυμηγορία του και ότι έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση.

    Ανέλαβε προσωπική δέσμευση για άλλη σχέση ήθους και εξουσίας με τους πολίτες και ότι θα κυβερνήσει με ευαισθησία έχοντας γνώση και εμπειρία, με σεβασμό και εμπιστοσύνη στους δημοκρατικούς θεσμούς, σε αξίες, στην αξιοκρατία, με αλλαγές χωρίς φόβο απέναντι στο καινούργιο και να ακούγεται η φωνή κάθε πολίτη.

    Θα κυβερνήσουμε πρόσθεσε με ειλικρίνεια, διαφάνεια και σεβασμό στον πολίτη.

    Ο αγώνας, πρόσθεσε, θα είναι σκληρός, αλλά θα τον δώσουμε με αισιοδοξία και πίστη στη νίκη και κλείνοντας την ομιλία του μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα, αναφέρθηκε στην παράδοση όπως είπε, της δημοκρατικής παράταξης σε "ανένδοτους αγώνες".

    Θ.Ρουσόπουλος:Δεν υπάρχει αίτημα της αντιπολίτευσης για εκλογές

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θόδωρος Ρουσόπουλος δήλωσε ότι δεν υπάρχει αίτημα της αντιπολίτευσης για πρόωρες εκλογές, αλλά για την περίπτωση που υπήρχε, παρέπεμψε στη δήλωση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στη Βουλή,ο οποίος είχε χρησιμοποιήσει την παροιμία «λαγός την φτέρη έσειε, κακό της κεφαλής του».

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολιάζοντας την ομιλία του Γ.Παπανδρέου ανέφερε:"Οι κραυγές της ισοπέδωσης δεν μπορούν να κρύψουν την αλήθεια, το γεγονός δηλαδή ότι το ΠΑΣΟΚ και ως αντιπολίτευση παραμένει πάντα προσκολλημένο στο κυβερνητικό του παρελθόν, σε λογικές, συντηρητικές και σε πρακτικές αδιέξοδες, που δοκιμάστηκαν και απέτυχαν και τα αποτελέσματά τους τα πλήρωσαν και τα πληρώνουν ακόμη οι Ελληνες πολίτες".

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "οι πολίτες αντιλαμβάνονται την ανάγκη των αλλαγών γι' αυτό και στηρίζουν τις μεγάλες θεσμικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Eντατικοποίηση ελέγχων ζητεί ο Γ.Αλογοσκούφης

    Οι μισθωτοί κατέχουν δυστυχώς τα πρωτεία στις φορολογικές επιβαρύνσεις και η επόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση θα αφορά τη μείωση των φορολογικών επιβαρύνσεων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι θα μειωθούν οι φορολογικές επιβαρύνσεις για τους μισθωτούς και θα απλουστευθούν οι φορολογικές διαδικασίες, ενώ υπενθύμισε ότι θα υλοποιηθούν και άλλες μεταρρυθμίσεις, όπως είναι το ασφαλιστικό των τραπεζών, οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού φορέα και το Ειδικό Σώμα Ελεγκτών που θα ελέγχουν τις δημόσιες δαπάνες.

    Εξάλλου, ο υπουργός αναγνώρισε ότι οι περισσότερες συντάξεις βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα και είπε ότι είναι δεδομένη η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τα επόμενα έτη το ΕΚΑΣ και τις αγροτικές συντάξεις, ώστε να φθάσουν τα επίπεδα των 230 ευρώ και 330 ευρώ αντίστοιχα.

    Παράλληλα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διασύνδεση των δαπανών για την κάλυψη αναγκών, όπως εκείνες των συνταξιούχων, με τη φοροδιαφυγή. Το μέσο εισόδημα των συνταξιούχων, πρόσθεσε, είναι 8.898 ευρώ ετησίως, ενώ το μέσο εισόδημα των υπευθύνων πώλησης ποτών ανέρχεται (σύμφωνα με τις δηλώσεις τους) σε 5.212 ευρώ το έτος και των υπευθύνων των εστιατορίων σε 8.154 ευρώ το χρόνο.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις για τις ΔΕΚΟ και στο ερώτημα, αν καταστεί η ΔΕΗ ζημιογόνος, θα ενταχθεί ή όχι στους περιορισμούς που επιβάλλει ο σχετικός νόμος και η σχετική εγκύκλιος, είπε ότι ο νόμος το επιτρέπει μεν αλλά δεν πρόκειται να γίνουν τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Υπενθύμισε επίσης ότι όλες οι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο επιχειρήσεις δεν θεωρούνται δημόσιες επιχειρήσεις.

    Για την αντιπολίτευση και το ασφαλιστικό

    Απαντώντας ο κ. Αλογοσκούφης σε ερωτήσεις σχετικά με την επίσκεψη της κας Βάσως Παπανδρέου στις Βρυξέλλες και τις συναντήσεις της με στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, είπε, μεταξύ άλλων, ότι κανείς δεν αμφισβητεί να ενημερώνεται η αξιωματική αντιπολίτευση από τις κοινοτικές υπηρεσίες και ούτε οι κοινοτικές υπηρεσίες να δέχονται όποιον κρίνουν, αλλά το ζήτημα ανέκυψε από τη μυστικότητα της συνάντησης και από το γεγονός ότι μετά τη συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση τα αποτελέσματα.

    Υπάρχει ζήτημα δεοντολογίας, δήλωσε ο κ. Αλογοσκούφης, και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει απαντήσει ως τώρα ποιές θέσεις ανέπτυξε η κ. Παπανδρέου και έδωσε στη δημοσιότητα παλαιότερες ανακοινώσεις του κόμματος της ΝΔ, όταν ήταν στην αντιπολίτευση και στελέχη της είχαν συναντηθεί με εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για παράδειγμα, ο υπουργός είπε ότι στις 5 Απριλιου 2001 συναντήθηκε με τον Επίτροπο Π.Σόλμπες και συζήτησαν τις προοπτικές της οικονομίας, αλλά μετά τη συνάντηση υπήρξε αναλυτική ανακοίνωση από το κόμμα του.

    Για το ασφαλιστικό ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι δεν θέλει να προκαταβάλει τα αποτελέσματα μελέτης, η οποία θα γίνει για το ασφαλιστικό, ούτε τα αποτελέσματα του διαλόγου για το θέμα αυτό.

    Τα προβλήματα, πρόσθεσε, σύμφωνα με τις προηγούμενες μελέτες, θα προκύψουν από το 2030 και άφησε να εννοηθεί ότι νεότερα στοιχεία δείχνουν πως το θέμα θα προκύψει νωρίτερα. Χρειάζονται διαρθρωτικές παρεμβάσεις, τόνισε, όπως είναι η αύξηση της συμμετοχής των ατόμων στην αγορά εργασίας και η περαιτέρω ένταξη των μεταναστών στο ασφαλιστικό. Επανέλαβε ότι το ασφαλιστικό είναι ζήτημα όπου χρειάζονται ευρύτατες συναινέσεις.

    Εξάλλου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, είπε ότι ο ανταγωνισμός στο τραπεζικό σύστημα μπορεί και πρέπει να βελτιωθεί και να περιοριστεί έτσι η "ψαλίδα" μεταξύ των επιτοκίων δανεισμού και χορηγήσεων.

    Συνάντηση με κ.Χριστόδουλο

    Για τη συνάντησή του με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ. Χριστόδουλο, που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την πρόοδο απορρόφησης πόρων από το Γ'ΚΠΣ για προγράμματα που έχει καταρτίσει η εκκλησία.

    Τέλος, είπε ότι η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων έλαβε την εντολή από τον ίδιο να κάνει αυστηρούς ελέγχους στα νυχτερινά κέντρα και να διευρύνει τους ελέγχους για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.

    Την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη του λαθρεμπόριου στα πετρελαιοειδή προϊόντα και την περιστολή της φοροδιαφυγής που συντελείται στο χώρο των νυχτερινών κέντρων, ζήτησε σήμερα ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης στα εγκαίνια του νέου κτιρίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών.

    Στην τελετή του αγιασμού προέστη ο αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος. Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν θα ανεχθεί κρούσματα κατάχρησης εξουσίας από τους ελεγκτές της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων, και πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθεί μεγάλη έμφαση στους ελέγχους στα πετρελαιοειδή προϊόντα και στα νυχτερινά κέντρα.

    Αναφερόμενος ειδικότερα, στα νυχτερινά κέντρα ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι στο χώρο αυτό δεν συντελείται μόνο οικονομικό έγκλημα αλλά και κοινωνικό έγκλημα που πρέπει να παταχθεί.

    Σε ότι αφορά το εργαστήριο αποκωδικοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών και τη διεύθυνση ελέγχου ηλεκτρονικού εμπορίου της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων αποτελούν, τόνισε ο κ. Αλογοσκούφης την αιχμή του δόρατος για την αντιμετώπιση των νέων μορφών ηλεκτρονικού εγκλήματος.

    Ο ειδικός γραμματέας της Υπηρεσίας κ. Ηλίας Αργυρός αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ελέγχων που έχουν πραγματοποιηθεί από τη σύστασή της όπως είπε, μόνο η αξία των σοβαρών υποθέσεων πλαστών και εικονικών τιμολογίων που έχουν εντοπιστεί στο διάστημα αυτό ανέρχεται σε 865 εκατ. ευρώ.

    Επίσης τόνισε, ότι έχουν πραγματοποιηθεί 2.500 έλεγχοι στα πετρελαιοειδή και έχουν βεβαιωθεί 8.000 παραβάσεις από τις οποίες προέκυψε λαθρεμπόριο 36 εκατ. λίτρων προϊόντων πετρελαιοειδών.

    Στα 66 εκατ. ευρώ ανέρχεται σύμφωνα με τον κ. Αργυρό η μη απόδοση ΦΠΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των ελέγχων της Υπηρεσίας, ενώ οι απάτες με τη μορφή πυραμίδας που έχουν εντοπιστεί ανέρχονται ως αξία σε 15 εκατ. ευρώ.

    Ο κ. Χριστόδουλος που πραγματοποίησε τον αγιασμό του νέου κτιρίου τόνισε ότι ο ελληνικός λαός προσβλέπει με μεγάλη προσδοκία στη νέα υπηρεσία η οποία καλείται να ξεπεράσει τα λάθη του παρελθόντος.

    Οι πολίτες τόνισε ο αρχιεπίσκοπος, έχουν πολλά παράπονα από την υπηρεσία. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη, ότι ελέγχονται μόνο τα μικρά εισοδήματα, ότι δεν υπάρχουν αδιάφθοροι. Εγώ σαν άνθρωπος της εκκλησίας, τόνισε ο κ. Χριστόδουλος, και εκφραστής του μέσου πολίτη αναφέρω μια ρήση του Γρηγορίου ότι για να κάνεις έλεγχο πρέπει να ελέγξεις πρώτα τον εαυτό σου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Εκτροχιασμός τρένου με τρείς νεκρούς

    Τρεις νεκροί και πολλοί τραυματίες, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, είναι ο απολογισμός εκτροχιασμού τρένου στις Σέρρες μετά από σύγκρουση με φορτηγό.

    Σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού διευθυντή επιβατών του ΟΣΕ Γρηγόρη Φροσύνη, πρόκειται για την αμαξοστοιχία Ιντερσίτι 70 που εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιά- Αλεξανδρούπολη. Το δυστύχημα σημειώθηκε στο χωριό Χρυσό Σερρών όταν φορτηγό επιχείρησε να περάσει τις σιδηροδρομικές γραμμές με αποτέλεσμα να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 16 February 2006 - 13:30:15 UTC