Read the OECD Report on Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δεμένα τα πλοία για άλλες 48 ώρες
  • [02] Νίκη τίτλου πέτυχε ο Ολυμπιακός

  • [01] Δεμένα τα πλοία για άλλες 48 ώρες

    Να συνεχιστεί μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, η απεργία των Ελλήνων ναυτεργατών, αποφάσισε χθες, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

    Η ΠΝΟ εμμένει στην ικανοποίηση όλων των αιτημάτων της ενώ προσανατολίζεται και στην παράταση της απεργίας που είχε ξεκινήσει τα ξημερώματα της Πέμπτης.

    Εξαιτίας της παράτασης της απεργίας, στα λιμάνια της χώρας βρίσκονται εκατοντάδες νταλίκες φορτωμένες με ευπαθή προϊόντα που έχουν προορισμό τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

    Συνωστισμός, όμως, φορτηγών αυτοκινήτων παρουσιάζεται και στα λιμάνια του Μπάρι και της Αγκόνα, στην Ιταλία όπου υπάρχουν νταλίκες με προορισμό τα λιμάνια της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

    Στο μεταξύ, επεισόδια δημιούργηθηκαν χθες αργά το βράδυ στο λιμάνι του Ηρακλείου από παραγωγούς κηπευτικών που λόγω της απεργίας της ΠΝΟ δεν μπορούν να προωθήσουν στους προορισμούς τους τα προϊόντα με αποτέλεσμα να υφίστανται σημαντική ζημιά και να βρίσκονται σε απόγνωση, όπως οι ίδιοι υποστηρίζουν.

    Οι παραγωγοί απειλούν ότι αν μέχρι σήμερα Δευτέρα δεν δοθεί λύση από οποιαδήποτε πλευρά θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και κατάληψη στα γραφεία της περιφέρειας Κρήτης.

    Ήδη έχει σταλεί από τους παραγωγούς, όπως ζητήθηκε, στην ΠΝΟ φαξ με το οποίο ζητείται να επιτραπεί σε ένα πλοίο να μεταφέρει προϊόντα, ενώ όλοι οι φορείς της Κρήτης με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της περιφέρειας κ. Σεραφείμ Τσόκα με αλλεπάλληλες προσπάθειες -προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και την ΠΝΟ- καθώς και προς κάθε κατεύθυνση προσπαθούν να δοθεί λύση για τα προϊόντα των αγροτών της Κρήτης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Νίκη τίτλου πέτυχε ο Ολυμπιακός

    Νίκη τίτλου πέτυχε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο Καραϊσκάκη, για την 20η αγωνιστική της Α' Εθνικής. Με ηγέτη και σκόρερ τον Ριβάλντο νίκησε 3-0 την ΑΕΚ και αύξησε τη διαφορά από την «Ένωση» στους εννιά βαθμούς. Ο Βραζιλιάνος μέσος πέτυχε δύο γκολ, στο 66' και στο 92', ο Οκκάς ήταν αυτός που είχε ανοίξει το σκορ στο 6', ενώ από το 78' οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίζονταν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής του Στολτίδη.

    Ο Τροντ Σόλιντ έβαλε τελικά τον Τουρέ στο αρχικό σχήμα και ο Σάντος απάντησε με «φορτωμένη» τη μεσαία γραμμή, καθώς έβαλε Εμερσον, Κατσουράνη και Τσάνκο. Το ντέρμπι πήρε νωρίς «φωτιά», αφού μόλις στο 6ο λεπτό ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ. Ο Γεωργάτος σέντραρε από αριστερά και ο Οκκάς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σορεντίνο. Τρία λεπτά αργότερα οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν κοντά στο δεύτερο γκολ, όταν ο Τζόρζτζεβιτς μπήκε από αριστερά και σούταρε διαγώνια, για να περάσει η μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

    Η ΑΕΚ προσπάθησε να συνέλθει από το «σοκ» των πρώτων λεπτών και στο 13' ο Εμερσον ελίχθηκε και σούταρε για να μπλοκάρει ο Νικοπολίδης, όμως οι «ερυθρόλευκοι» με ηγέτη τον Ριβάλντο, συνέχισαν να διατηρούν τον έλεγχο, να «ταλαιπωρούν» κυρίως τους ακραίους Κόντη και Γεωργέα και να πιέζουν για το 2-0. Έτσι στο 24' ο Βραζιλιάνος άσος σέντραρε προς τον αμαρκάριστο Τουρέ, που έπιασε την κεφαλιά για να αποκρούσει εξ επαφής ο Σορεντίνο. Στο 30' ο «κεραυνός» του Τουρέ πήγε στο δοκάρι του Ιταλού τερματοφύλακα, ενώ στην επαναφορά ο Ριβάλντο σούταρε μόλις άουτ. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ο Οκκάς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε στην τελική προσπάθεια κι έτσι παρέμεινε το 1-0.

    Με μια αλλαγή ξεκίνησαν οι φιλοξενούμενοι το β' ημίχρονο. Ο Ιβιτς πέρασε στη θέση του Τσάνκο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες, όπως στο 49', που σε κόρνερ του Γεωργάτου, ο Ριβάλντο από κοντά έστειλε την μπάλα άουτ ή στο 53' που το «ξερό» σουτ του Τζόρτζεβιτς έφυγε πάνω από το δοκάρι ή ακόμη στο 64' που ο Ριβάλντο σούταρε και ο Σορεντίνο απέκρουσε. Τελικά, στο 66' ο Βραζιλιάνος έπιασε νέο σουτ, έστειλε την μπάλα στη γωνία κι έκανε το 2-0.

    Στο 75' ο Λάκης βρέθηκε μόνος μπροστά από τον Νικοπολίδη, αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ και στο 78' ο Στολτίδης εκνευρισμένος έριξε αγκωνιά στον Ιβιτς και πήρε την κόκκινη κάρτα. Με δέκα παίκτες ο Ολυμπιακός και χωρίς τον αμυντικό του μέσο, έχασε τον έλεγχο στο κέντρο κι έτσι η ΑΕΚ βγήκε μπροστά. Απέτυχε όμως να σκοράρει. Στο 86' η κεφαλιά του Λυμπερόπουλου πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 87' το σουτ του ίδιου παίκτη πήγε στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Λάκης πλάσαρε και ο Νικοπολίδης απέκρουσε με υπερένταση.

    Τελικά, ήρθε ο Ριβάλντο να βάλει το «κερασάκι» στις καθυστερήσεις, όταν σε αντεπίθεση, πήρε την μπάλα από τον Κωνσταντίνου, πλάσαρε υποδειγματικά τον Σορεντίνο κι έκανε το τελικό 3-0. Ο Ολυμπιακός μετά από τρεις δεκαετίες κατάφερε να πετύχει το 4Χ4 σε νίκες, στα ντέρμπι με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

    Τέλος, ο Παναθηναϊκός επικράτησε εύκολα της Καλλιθέας στο ΟΑΚΑ με 2-0 και διεκδικεί με αξιώσεις το δεύτερο εισιτήριο για την έξοδο στο τσάμπιονς λίγκ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 February 2006 - 7:30:08 UTC