Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Στο το 3,8% η ανάπτυξη το 2006»

  • [01] «Στο το 3,8% η ανάπτυξη το 2006»

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα φθάσει το 3,8% το 2006, προέβλεψε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε ομιλία του, στο Λονδίνο, στο πλαίσιο συνεδρίου που διοργάνωσε το Βρετανο-Ελληνικό Εμπορικό Επιμελητήριο.

    Εξάλλου, σχετικά με το χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ.Αλογοσκούφης είπε ότι το 2005 υπήρξε εισροή κεφαλαίων, από ξένους επενδυτές, συνολικού ύψους 5,2 δισ. ευρώ, "γεγονός που υποδηλώνει την πίστη τους στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας". Επίσης, στους δύο πρώτους μήνες του 2006 σημειώθηκε περαιτέρω εισροή 1,1 δισ.ευρώ στο χρηματιστήριο αξιών από ξένα επενδυτικά κεφάλαια.

    Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων για το 2006, ο υπουργός Οικονομίας είπε ότι αυτό περιλαμβάνει την πλήρη αποκρατικοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας, την περαιτέρω αποκρατικοποίηση της Αγροτικής Τράπεζας και την εισαγωγή στο ΧΑ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της ΔΕΠΑ.

    Ο υπουργός Οικονομίας ήταν κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο με θέμα "Ελλάδα ο στρατηγικός σας εταίρος στην νοτιοανατολική Ευρώπη: Επενδυτικές προοπτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες", το οποίο παρακολούθησαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας του Λονδίνου.

    Συνεργασία με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών Λονδίνου

    Ο κ. Αλογοσκούφης επισκέφθηκε σήμερα τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου και ανακοίνωσε τη δημιουργία ακαδημαϊκής θέσης στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής για επιστήμονα, ο οποίος θα ερευνά και θα μελετά τις σχέσεις της ελληνικής οικονομίας με τις οικονομίες των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η πρωτοβουλία αυτή είναι του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, το οποίο και θα τη χρηματοδοτεί.

    "Είναι μια σημαντική πρωτοβουλία, μία κεντρική πολιτική επιλογή στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της οικονομίας μας να επεκτείνουμε και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει στις χώρες της ΝΑ Ευρώπης", δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης.

    Ο πρόεδρος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου κ. Χάουαρντ Ντέιβις χαιρέτησε τη δημιουργία αυτής της ακαδημαϊκής θέσης στο Ελληνικό Παρατηρητήριο της Σχολής, επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσει τους παραδοσιακούς δεσμούς της Ελλάδας με τη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου και θα βοηθήσει το διάλογο για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης με ιδιαίτερη έμφαση στις χώρες της Νοτιανατολικής Ευρώπης.

    "Είμαστε ευγνώμονες στον κ. Αλογοσκούφη και στην ελληνική κυβέρνηση που υλοποίησε μια τέτοια πρωτοβουλία", τόνισε ο κ. Χάουαρντ Ντέιβις.

    Τέλος, ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του Λονδίνου, καθηγητής κ. Κέβιν Χέδερστον, τόνισε: "Η δημιουργία αυτής της ακαδημαϊκής θέσης έρχεται στην κατάλληλη χρονική στιγμή, που θα βοηθήσει τη σχολή μας στη μελέτη και το διάλογο για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 3 March 2006 - 19:30:10 UTC