Browse through our Interesting Nodes on Academic Institutions in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης
  • [02] Επαφές Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες
  • [03] Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας
  • [04] Παπαρήγα με άτομα με Ειδικές Ανάγκες
  • [05] Συνεχίζεται η κατάθεση Κορωνιά

  • [01] Η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

    Συνεργασία με τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας Ευ.Μεϊμαράκη και Μακεδονίας-Θράκης Γ.Καλαντζή, έχει ο πρωθυπουργός, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Για την πορεία εφαρμογής του προγράμματος των διαρθρωτικών αλλαγών, συζήτησαν χθες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομίας. Ο κ. Αλογοσκούφης, μετά τη συνάντηση, δήλωσε ότι η οικονομία ανταποκρίνεται θετικά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, υπογραμμίζοντας πως η απασχόληση βρίσκεται σε καλύτερη πορεία και η ανεργία αρχίζει να έχει κάμψη. Τόνισε επίσης, πως οι εξελίξεις στον πληθωρισμό παρά τις μεγάλες αυξήσεις των τιμών του πετρελαίου είναι ενθαρρυντικές, και οι ρυθμοί ανάπτυξης είναι μεγαλύτεροι από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

    "Η κυβέρνηση, είπε ο κ.Αλογοσκούφης, εφαρμόζει το πρόγραμμά της", σημειώνοντας παράλληλα ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκριθεί από το ECOFIN και το αναθεωρημένο πρόγραμμα σταθερότητας.

    Χθες το μεσημέρι, ο υπουργός Οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου παρουσίασε τα αποτελέσματα της οικονομικής πολιτικής, καθώς και τις προτεραιότητες για την διετία 2006-2007. Οι αλλαγές, είπε ο υπουργός, θα νομοθετηθούν εντός του 2006 και θα ισχύσουν από τα εισοδήματα του 2007.

    Σε ό,τι αφορά στις δαπάνες που εκπίπτουν από το εισόδημα, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές και ότι εξορθολογισμος αυτός έγινε με το νόμο του 2004.

    Παράλληλα, διαβεβαίωσε οτι το 2008 το ΕΚΑΣ θα έχει αυξηθεί στα 230 ευρώ και η σύνταξη του ΟΓΑ στα 330 ευρώ.

    Οσον αφορά το ασφαλιστικό, ο υπουργός επανέλαβε οτι στόχος της κυβέρνησης είναι να αναζητηθούν μέσα από τον διάλογο οι ευρύτερες δυνατές πολιτικές και κοινωνικές συνεναίσεις, κάτι που θα εξαντλήσει το χρόνο της παρούσης κυβέρνησης.

    Για τις αποκρατικοποιήσεις, είπε οτι αυτές θα εστιασθούν στο χώρο των τραπεζών, ενώ το 2007 θα επεκταθεί στις υποδομές τις χώρας που αφορούν, μεταξύ άλλων, σε λιμάνια και αεροδρόμια.

    Τέλος, ο υπουργός κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι επί σειρά ετών απέκρυπταν δαπάνες στον προϋπολογισμό. Εντονη κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, άσκησε το ΠΑΣΟΚ.

    Στο μεταξύ, αμετάβλητος στο 3,2% παρέμεινε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Επαφές Παπανδρέου με Ευρωπαίους ηγέτες

    Στην Πράγα βρίσκεται ο κ. Γ. Παπανδρέου, προκειμένου να συμμετάσχει στη συνάντηση των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

    Πριν από τη συνεδρίαση, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας, Ματίας Πλάτσεκ.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει επίσης κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Πόλ Ρασμούσεν, και τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μάρτιν Σούλτς.

    Μετά το τέλος των εργασιών της συνάντησης των ηγετών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, ο κ.Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Τσεχίας, Γίρζι Πάρουμπεκ.

    Στο μεταξύ, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής την υπεύθυνη του Τομέα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Πολιτικής Καταναλωτών, Αννα Διαμαντοπούλου, θα επισκεφθεί σήμερα, στις 10.00 π.μ. τη ΓΣΕΕ, και στις 12.00 την ΕΝΑΕ, όπου θα έχει συνάντηση με τα Προεδρεία των δύο φορέων, στο πλαίσιο της καμπάνιας «Ενεργοί Καταναλωτές στο κέντρο των Εξελίξεων», η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις ημέρες ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας του Καταναλωτή.

    Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, την Κυριακή 12 Μαρτίου, στις 11.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», (Αγία Παρασκευή), με θέμα: «Το Καταναλωτικό Κίνημα στην Ελλάδα. Σύγχρονες προκλήσεις και προτεραιότητες δράσης», στην οποία θα μιλήσει ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας

    Συνεδριάζει σήμερα το Εθνικό Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας και Ανάπτυξης υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης Δημήτρη Σιούφα με τη συμμετοχή των υφυπουργών Γιάννη Παπαθανασίου και Αναστάσιου Νεράντζη.

    Πρωταγωνιστές της ακρίβειας χαρακτήρισε ο κ.Σιούφας τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με αφορμή τα όσα υποστήριξαν χθες για την ακρίβεια και για τις ευθύνες της κυβέρνησης.

    "Οι απαντήσεις της κυβέρνησης στηρίζονται στα επίσημα και δημοσιευμένα στοιχεία της ΕΣΥΕ, της Τράπεζας της Ελλάδας και της Eurostat και όχι στις επιλεκτικές αναφορές ή ανακρίβειες της Χαριλάου Τρικούπη", αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Παπαθανασίου.

    Οι κ.κ. Σιούφας και Παπαθανασίου αναφέρουν μεταξύ άλλων:

    - Η μέση ετήσια διαφορά πληθωρισμού Ελλάδας -Ευρωζώνης σύμφωνα με τη Eurostat, στη διετία 2004-2005, μειώθηκε στις 1,1 εκατοστιαίες μονάδες, όταν την περίοδο 1997 - 2003 η αντίστοιχη διαφορά ήταν σχεδόν διπλάσια, στις 1,9 μονάδες.

    - Η μέση ετήσια ποσοστιαία μεταβολή των τιμών στα φρέσκα λαχανικά, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, αλλά και με τα στοιχεία της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδας, την περίοδο 1996-2003 ήταν συν 8,4%, ενώ την περίοδο 2004-2005 ήταν μείον 8%.

    - Η μέση ετήσια μεταβολή των τιμών στα φρέσκα φρούτα, σύμφωνα με την ΕΣΥΕ, αλλά και με τα στοιχεία της Eurostat και της Τράπεζας της Ελλάδας, ήταν την περίοδο 1996-2003 συν 9,5%, ενώ την περίοδο 2004 -2005 ήταν μείον 11%.

    - Η μέση ετήσια αύξηση των τιμών των επεξεργασμένων προϊόντων που ανακοινώνουν υποχρεωτικώς οι βιομηχανίες στο υπουργείο Ανάπτυξης κάθε χρόνο, είναι για πρώτη φορά φέτος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών και μάλιστα για πρώτη φορά κάτω από το προσδοκώμενο μέσο ετήσιο πληθωρισμό, στο 3,1%.

    "Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι δεν υπάρχει ακρίβεια. Τα αποτελέσματα που πετυχαίνουμε στη μάχη κατά της ακρίβειας είναι ασφαλώς καλύτερα από αυτά των αποτυχημένων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ", υπογραμμίζει η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Παπαρήγα με άτομα με Ειδικές Ανάγκες

    Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, συναντάται η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

    Χθες, κλιμάκιο του κόμματος πραγματοποίησε περιοδεία στο Ζεφύρι, όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους τσιγγάνων, οι οποίοι της ανέφεραν τα προβλήματα με πρώτο αυτό της εργασίας, καθώς η ανεργία στους τσιγγάνους έχει φτάσει σε μεγάλα ποσοστά και επισκέφθηκε τους καταυλισμούς. Οι "Η εικόνα της περιοχής θυμίζει τριτοκοσμική κατάσταση", τόνισε η επικεφαλής του κλιμακίου βουλευτής Βέρα Νικολαϊδου. "Οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλη ευθύνη γι΄αυτό", υπογράμμισε.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Συνεχίζεται η κατάθεση Κορωνιά

    Συνεχίζεται σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η κατάθεση του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γ. Κορωνιά, για την υπόθεση των υποκλοπών.

    Η vodafone «δεν ζήτησε, δεν παρήγγειλε και δεν παρέλαβε» το λογισμικό των νομίμων συνακροάσεων, δήλωσε χθες ο διευθύνων σύμβουλος της Βόνταφον Γ. Κορωνιάς ενημερώνοντας τα μέλη της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής. Η Έρικσον το είχε εντάξει στο λογισμικό της μετά από αίτημα πελατών της λόγω των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο η vodafone δεν το είχε παραγγείλει, επισήμανε ο κ. Κορωνιάς.

    Το λογισμικό που υπάρχει στα ψηφιακά κέντρα της εταιρείας μας, είπε ο κ. Κορωνιάς, είναι σε γνώση μόνο της Έρικσον που μας το προμήθευσε, ενώ η Vodafone, ως πάροχος, δεν διαθέτει τον πηγαίο κώδικα αυτού του λογισμικού. Σημείωσε μάλιστα ότι - κατά την Ericsson - το λογισμικό δεν παραδίδεται στους πελάτες της (όπως η vodafone) και ότι μόνο δικό της εξουσιοδοτημένο προσωπικό το χειρίζεται. «Ποτέ» η vodafone δεν γνώριζε επίσημα ότι υπήρχε στην εταιρεία το λογισμικό των νόμιμων συνακροάσεων της Έρικσον, είπε ο κ.Κορωνιάς.

    Το βασικό ερώτημα για τον κ. Κορωνιά, είναι ποιός μπορεί να φτιάξει το παρείσακτο λογισμικό. Όπως είπε, πρέπει να έχει βαθιά γνώση του λογισμικού περιβάλλοντος της Έρικσον και να μπορεί να γράφει σε γλώσσα μηχανής (assembly language) την οποία «δεν την έχει κανένας οπερέιτορ». Η πολυπλοκότητα του προγράμματος δείχνει κάποιον που έχει υψηλότατη τεχνογνωσία, είπε ο κ. Κορωνιάς, διευκρινίζοντας ότι οι άνθρωποι της vodafone δεν την διαθέτουν.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Βόνταφον εξέφρασε την ενόχλησή του για τις παρατηρήσεις της ΑΔΑΕ που δημοσιεύθηκαν μια μέρα πριν την παρουσία του στη Βουλή. Σχολίασε ωστόσο μέρος της έκθεσης της Αρχής, λέγοντας ότι αυτός που διεισδύει στο λογισμικό των συνακροάσεων ενδιαφέρεται να διεισδύει στο σύστημα της Έρικσον. Αυτό το σύστημα συνέχισε, μπορεί να παραμετροποιηθεί και να εφαρμοστεί και σε άλλες χώρες που διαθέτουν το πρόγραμμα της Έρικσον. Διερωτήθηκε επίσης, ποιά πολιτική νόμιμης παρακολούθησης πρέπει να ακολουθήσουμε όταν το παρείσακτο λογισμικό μπορεί να λειτουργεί ανεξάρτητα εάν έχει ενεργοποιηθεί το λογισμικό των νομίμων συνακροάσεων.

    Ο κ. Κορωνιάς μίλησε διεξοδικά για τα βήματα που ακολούθησε, από τη στιγμή που η εταιρεία του αντιλήφθηκε τη λειτουργία του παρείσακτου λογισμικού έως τη στιγμή που ενημέρωσε την κυβέρνηση.

    Από την ώρα που διαπιστώθηκε ότι στον κατάλογο των παρακολουθουμένων ήταν και το όνομα του πρωθυπουργού κρίναμε ότι είναι θέμα εθνικής ασφάλειας, είπε. Πράξαμε το καθήκον μας, είπε ο κ. Κορωνιάς και τόνισε ότι ζήτησε την απομάκρυνση του λογισμικού για να προστατευτούν τα δικαιώματα των συνδρομητών, ότι δεν διαγράφηκε κανένα ίχνος. Τηρήσαμε εθνική στάση και δεν ζητήσαμε από την Έρικσον απλά να λύσει το πρόβλημα, πρόσθεσε.

    Αναφερόμενος στις συναντήσεις που είχε με τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης, είπε ότι έθεσε ως κεντρικά ζητήματα το πώς είναι δυνατό κάποιος να διεισδύει στη Βόνταφον, η οποία είναι η δεύτερη στην Ευρώπη και η τέταρτη στον κόσμο με διεθνή πιστοποιητικά ασφαλείας καθώς και το συνολικό θέμα ασφαλείας στην Ελλάδα και σε τομείς όπως η Άμυνα, το σύστημα ΤΑΞΙΣ του υπουργείου Οικονομικών και οι Τράπεζες.

    Για το «ατυχές», όπως το χαρακτήρισε, γεγονός της αυτοκτονίας Τσαλικίδη, δήλωσε ότι το ανέφερε στους υπουργούς και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, και ότι έθεσε εαυτόν και την εταιρεία στη διάθεση της έρευνας αφού υπήρξε χρονική «σύμπτωση» της υπόθεσης αυτής με την ενημέρωση της κυβέρνησης για τις υποκλοπές.

    Ο κ. Κορωνιάς δήλωσε ότι τον απασχολεί ποιός ευθύνεται για τις υποκλοπές ενώ - απαντώντας γενικά - είπε ότι πρέπει να είναι ένας οργανισμός που συνθέτει υψηλή τεχνολογία και οικονομικά μέσα και ότι χρειάζονται πολλές ειδικότητες ανθρώπων που θα συνεργαστούν σε αυτή την κατεύθυνση.

    Σύμφωνα με τον κ. Κορωνιά, έλεγχος για την ύπαρξη του παρείσακτου λογισμικού έγινε και στην ΤΙΜ. Όπως είπε, τηλεφώνησε στον ομόλογό του της ΤΙΜ Ελλάς ώστε να κάνει ελέγχους. Ο τεχνικός μας διευθυντής Ν. Πλεύρης έδωσε ορισμένες «εντολές» στο σύστημα της ΤΙΜ, αλλά δεν προέκυψε κάτι, ενώ - ακολούθως - ενημέρωσα σχετικώς τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη, είπε ο κ. Κορωνιάς.

    Ο κ. Κορωνιάς δεν ήταν σε θέση να απαντήσει εάν τα κέντρα υποκλοπής ήταν τα τρία που έγιναν γνωστά, ή παραπάνω. Ερωτηθείς από τον βουλευτή Αβ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλο πώς μπορούν να παρακολουθούνται κινητά τηλέφωνα Θεσσαλονικέων, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι εάν αυτοί οι συνδρομητές βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τότε θα πρέπει να υπάρχει τέτοιος σταθμός βάσης και εκεί.

    Σε ερώτηση πάντως της βουλευτού Αβ Αθηνών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη εάν αισθάνεται υπεύθυνος «που η εταιρεία έγινε σουρωτήρι, που μπήκαν αόρατα λογισμικά κλπ» ο κ. Κορωνιάς είπε: «Δεν έχω καμία ευθύνη».

    Για τις ενέργειες στις οποίες θα προβεί η Βόνταφον, προκειμένου να προστατεύσει το όνομα της εταιρείας, και εάν θα στραφεί και εναντίον της Έρικσον, ο κ. Κορωνιάς είπε ότι μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών διερεύνησης θα πάρουμε αποφάσεις. «Δεν θα αφήσουμε το όνομα και τη φήμη μας απροστάτευτα», είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Κορωνιάς ρωτήθηκε ακόμα για τους λόγους που δεν ενημέρωσε την ΑΔΑΕ. Ουδείς μου είπε να μην ενημερώσω την ΑΔΑΕ, ωστόσο οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης καθώς και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μού είπαν ότι η όλη διαδικασία ήταν απόρρητη. Ρωτήσαμε επίσης τη νομική μας υπηρεσία και μάθαμε ότι δεν υπήρχε ρητή υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε την Αρχή, συμπλήρωσε ο κ. Κορωνιάς.

    Στο μεταξύ, τόσο ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Έβερτ, όσο και ο βουλευτής Ββ Αθηνών του ΣΡΑ Φώτης Κουβέλης ζήτησαν την κλήση και εκπροσώπου της εταιρείας Ericsson. «Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στην επιτροπή να ακούσει και τις απόψεις της Έρικσον ώστε να τις συγκρίνει με όσα ελέχθησαν από τον κ. Κορωνιά, διότι διαπιστώνεται ότι η μία εταιρεία για το θέμα των υποκλοπών επιρρίπτει τις ευθύνες στην άλλη» είπε ο κ. Έβερτ.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Βασίλειος Μαγγίνας πρότεινε τη διενέργεια ελέγχων και στις άλλες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (ΤΙΜ, Cosmote) από την Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών. Με την πρόταση του κ. Μαγγίνα συμφώνησε και ο πρόεδρος της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας κ. Καραμάριος, λέγοντας ότι θα διατυπωθεί σχετικό αίτημα προς την ΑΔΑΕ.

    Ανακοίνωση για το θέμα των υποκλοπών εξέδωσε χθες η εταιρία Ericsson, το λογισμικό της οποίας έχει εγκατασταθεί στη Vodafone. Στην ανακοίνωση η Σουηδική εταιρία δηλώνει ότι δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στη δημιουργία, εισαγωγή και χρησιμοποίηση του παράνομου λογισμικού στο δίκτυο της Vodafone και φέρεται διατεθειμένη να βοηθήσει τις αρχές για την ανεύρεση της αλήθειας, σχετικά με το θέμα των υποκλοπών.Επίσης, προσθέτει ότι ενημέρωσε αμέσως την Vodafone, όταν πρώτη ανακάλυψε το κύκλωμα διενέργειας των υποκλοπών .Δεν προσδιορίζει όμως χρονικά πότε το γνωστοποίησε στη Vodafone.

    Στο μεταξύ στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωάννη Διώτη που διερευνά τις συνθήκες θανάτου του στελέχους της Vodafone Κώστα Τσαλικίδη κατέθεσαν ο προϊστάμενος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Φίλιππος Κουτσαύτης και ο ιατροδικαστής κ. Γιώργος Ντιλέρνια.

    Ο κ. Ντιλέρνια είχε κάνει νεκροτομή στο πτώμα του 39χρονου στελέχους της Vodafone και είχε αποφανθεί ότι ο θάνατος προήλθε από απαγχονισμό δια βρόγχου.

    Οι δυο ιατροδικαστές φαίνεται να συμφωνούν ότι ο θάνατος του Κώστα Τσαλικίδη οφείλεται σε αυτοκτονία, ενώ στον κ. Διώτη κατέθεσαν μεταξύ άλλων και ότι δεν θα έχει αποτέλεσμα η ενδεχόμενη εκταφή του πτώματος.

    Aντώναρος:Η έρευνα συνεχίζεται

    «Η Δικαιοσύνη ασχολείται με την υπόθεση σε βάθος. Η έρευνα συνεχίζεται με στόχο να διαλευκανθεί η υπόθεση»,δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος για το θέμα των υποκλοπών και διετύπωσε δύο επισημάνσεις οι οποίες, όπως είπε, προκύπτουν από την δημοσιοποίηση της έκθεσης της ΑΔΑΕ.

    Από την κοινοποίηση της υπόθεσης στην κυβέρνηση από τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας έλειπε το βασικό στοιχείο σχετικά με το τρίτο κέντρο παρακολούθησης, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την αξιοπιστία και τις σκοπιμότητες που υποκρύπτονται πίσω από αυτήν την κίνηση. Δεύτερον, στην τελευταία παράγραφο του πορίσματος της ΑΔΑΕ αναφέρεται ότι η εταιρεία Vodafone παρέδωσε στην ανεξάρτητη Αρχή στοιχεία για ορισμένες μόνο ημερομηνίες, δηλώνοντας ότι δεν διατηρεί στα αρχεία της τα πλήρη στοιχεία που της ζητήθηκαν. Υπενθυμίζω, είπε ο εκπρόσωπος ότι σε απόσπασμα πρόσφατης επίσημης ανακοίνωσης της εταιρείας γινόταν λόγος για «ακριβή εικόνα» η οποία «είχε αποτυπωθεί πλήρως σε μαγνητικά μέσα». Η αποκάλυψη όλο και περισσότερων στοιχείων αποδεικνύει την ορθότητα της προσέγγισης της κυβέρνησης να στείλει την υπόθεση αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση της στην Δικαιοσύνη ώστε να διερευνηθεί πλήρως κάθε πτυχή της, πρόσθεσε ο κ. Αντώναρος.

    Ο εκπρόσωπος απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν το περιεχόμενο του πορίσματος συνεπάγεται και νομικές ευθύνες του διευθύνοντος συμβούλου της Vodafone Γιώργου Κορωνιά, δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί ευθύνη της Δικαιοσύνης και διευκρίνισε ότι η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

    Επανέλαβε δε ότι «η κυβέρνηση, η οποία υπήρξε το θύμα των υποκλοπών, επιθυμεί την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης».

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος αρνήθηκε να σχολιάσει την χθεσινή ανακοίνωση προαγωγής του κ. Κορωνιά επισημαίνοντας ότι «δεν απασχολούν την κυβέρνηση οι εσωτερικές διεργασίες σε μια επιχείρηση».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 10 March 2006 - 7:30:17 UTC