Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίθεση Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση
  • [02] Απάντηση Ρουσόπουλου
  • [03] Σημαντικές αυξήσεις σε ΟΓΑ και ΕΚΑΣ
  • [04] Πρόταση νόμου για την πολιτική επιστράτευση

  • [01] Επίθεση Γ.Παπανδρέου στην κυβέρνηση

    "Η ΝΔ βοηθά την παρασιτική Ελλάδα, την ολιγαρχία και τους μεσάζοντες. Ο λαός θα αντιδράσει σ' αυτό και ήδη το μήνυμα είναι ότι αντιδρά σε όλη την Ελλάδα και το ΠΑΣΟΚ στις επόμενες εκλογές θα βρεθεί στην κυβέρνηση".

    Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στην κοινότητα Στάνου του δήμου Αμφιλοχίας σε λαϊκή συγκέντρωση, ενώ είχε και διάλογο με τους κατοίκους στην πλατεία του χωριού.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα προβλήματα των καπνοπαραγωγών,καθώς ο καπνός είναι το βασικό αντικείμενο απασχόλησης των κατοίκων του χωριού.

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση στην Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των καπνοπαραγωγών και ότι έχασε μέσα σε μία νύχτα 150 εκατ. ευρώ, τα οποία θα πήγαιναν στους παραγωγούς καπνού.

    Ακόμη επέκρινε τον πρωθυπουργό ότι δεν έδωσε τη μάχη που υποσχέθηκε ότι θα δώσει στις Βρυξέλλες.

    Ειδικότερα, τόνισε ότι ο κ. Κ. Καραμανλής κατά τη διαπραγμάτευση του 4ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, δεν έκανε καμία προσπάθεια να ενισχύσει τον αγροτικό τομέα, όπως έκανε η Πορτογαλία. Αντίθετα με την Πορτογαλία η Ελλάδα έχασε κονδύλια για τον αγροτικό τομέα, είπε.

    Ο κ. Κ. Καραμανλής, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, πήγε στις Βρυξέλλες, κάθησε, άκουσε, δεν μίλησε και έφυγε. Καμία προσπάθεια, καμία διαπραγμάτευση, κανένα κύρος, πρόσθεσε.

    Μετά την ομιλία του ο κ. Παπανδρέου είχε διάλογο με κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι του εξέθεσαν τα προβλήματά τους, αλλά και τα προβλήματα της περιοχής, στα οποία ο κ. Παπανδρέου απάντησε για το πως θα τα αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση.

    Οι κάτοικοι του χωριού είχαν ετοιμάσει ένα υπαίθριο τραπέζι με ψητά και πίτες, τα οποία δοκίμασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τα βρήκε νοστιμότατα.

    Το πρωί ο κ. Γ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το εργοστάσιο επεξεργασίας και συσκευασίας σπαραγγιών.

    Πρόκειται για μία πρότυπη μονάδα, η οποία εξάγει όλο το προϊόν που παράγει, περί τους 1.500 τόνους ετησίως.

    Εκεί ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ανέφερε ότι αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα με την πολιτεία και την γραφειοκρατία, η οποία, όπως είπε, στραγγαλίζει κυριολεκτικά παρόμοιες προσπάθειες των παραγωγών.

    Ο κ. Γ. Παπανδρέου συνεχάρη όλους τους εργαζόμενους με τους οποίους είχε συζήτηση - και τον ξενάγησαν στους χώρους του εργοστασίου - για τη δουλειά που κάνουν και τόνισε ότι η Ελλάδα μπορεί να έχει προϊόντα αξίας. Ζήτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει τέτοιες προσπάθειες, υπογραμμίζοντας ότι η πολιτεία πρέπει να σπάσει την γραφειοκρατία. Κατηγόρησε δε την κυβέρνηση ότι έχει περιπλέξει το σύστημα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καθ' οδόν προς την κοινότητα Στάνου σταμάτησε στην κοινότητα Κυψέλης και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Δημήτρη Βλάχου, του καπνοπαραγωγού που σκοτώθηκε από αστυνομικές σφαίρες το 1962 κατά τη διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων των καπνοπαραγωγών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Απάντηση Ρουσόπουλου

    Επανήλθε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος στις δηλώσεις του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου (με τις οποίες προέτρεπε τους νέους για γίνουν «επαναστάτες με αιτία») και σημείωσε πως «για να διαλυθεί κάθε προσπάθεια διαστρέβλωσης της αλήθειας,ο κ. Παπανδρέου στο Λαύριο, στις 20/1/2004, είχε πεί ότι θα έπρεπε όλοι οι νέοι, ηλικίας μέχρι 25 ετών, απόφοιτοι Λυκείου ή ΤΕΕ, να μπορούν να προσλαμβάνονται από κάθε είδους επιχειρήσεις, χωρίς οι επιχειρήσεις ή οι νέοι να υποχρεώνονται να καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές. Για τους απόφοιτους ΤΕΙ και ΑΕΙ το όριο ηλικίας θα μπορούσε να είναι 29 ετών».

    Ο Θ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι «αυτά δεν τα είπε ο κ.Ντε Βιλπέν, ούτε ο Πρόεδρος του ΣΕΒ. Τα είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος σε μια επίδειξη πολιτικού σουρεαλισμού καλεί σήμερα τους νέους να επαναστατήσουν εναντίον του».

    Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου «κατάφερε να δημιουργήσει μια πολιτική όξυνσης».

    Συγκεκριμένα, είπε ότι «από τη μια μεριά έχουμε μια κυβέρνηση που λέει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, που νοικοκυρεύει τα δημοσιονομικά μεγέθη, με το μικρότερο δυνατό κόστος, μειώνοντας την ανεργία κάτω από το 10%, διατηρώντας σταθερά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης κι εξασφαλίζοντας τους όρους για πραγματική αύξηση του εισοδήματος των ελλήνων Και από την άλλη έχουμε το ΠΑΣΟΚ, που ως κυβέρνηση επί 20 χρόνια, γιγάντωσε τα σημερινά κρίσιμα προβλήματα στην οικονομία και την κοινωνία, που είπε συστηματικά ψέματα στους πολίτες και τους ευρωπαίους εταίρους της χώρας και συνεχίζει να λέει ψέματα και να καταφεύγει στη μαύρη προπαγάνδα».

    Ο κ. Ρουσόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των πανωτοκίων για να τονίσει ότι «από την εφαρμογή του νόμου που έφερε η κυβέρνηση της ΝΔ ευνοήθηκαν συνολικά 63.220 οφειλέτες από τους οποίους οι 54.000 ήταν αγρότες. Οι διαγραφές ανήλθαν σε 1,8 δις.ευρω εκ των οποίων το 1.11 δις.ευρω αφορούσε χρέη αγροτών, το ποσοστό της διαγραφής ανήλθε κατά μέσο όρο στο 70% του συνόλου των οφειλών».

    Ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι τεκμαίρεται «η μεγάλη διαφορά μας που - όσο περνά ο καιρός - θα γίνεται ολοένα και πιο ξεκάθαρη».

    Απαντώντας, εξ' άλλου, σε συναφή ερώτηση, ο κ.Ρουσόπουλος σημείωσε ότι «ο κ.Παπανδρέου προσπαθεί να αφαιρέσει δικαιώματα αναφαίρετα, δικαιώματα που κατακτήθηκαν με πολλούς αγώνες σε προηγούμενους αιώνες και που στον 21ο αιώνα θα ήταν αδιανόητο να ακυρωθούν. Αντιλαμβάνομαι, ότι το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να διορθώσει την προεκλογική του γκάφα και την οποία επανέλαβε πρόσφατα ο κ.Παπανδρέου στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι διορθώνεται. Πρέπει να βγεί ευθαρσώς και να πεί ότι έκανε λάθος».

    Σχολιάζοντας, τέλος, δηλώσεις του κ.Παπανδρέου από το Αγρίνιο (κατά τις οποίες «ο πρωθυπουργός πρέπει να βγεί από την κρυψώνα του») ο εκπρόσωπος απαντώντας σε σχετική ερώτηση παρατήρησε ότι «η απόσταση από το Λαύριο ως το Αγρίνιο δεν είναι τελικά μεγάλη. Ο κ.Παπανδρέου παραμένει ίδιος, όπου κι αν μιλά».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Σημαντικές αυξήσεις σε ΟΓΑ και ΕΚΑΣ

    «Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης στην εκπομπή "ΡRΕSS" της ΝΕΤ με τον Κωνσταντίνο Ζούλα.

    Απαντώντας, στην κριτική που του άσκησε το ΠΑΣΟΚ για τη δήλωση του «περί απάτης» στον τρόπο που έγινε η ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ, δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης -και μάλιστα εν αδίκω αφού ουσιαστικά είναι σε θέση απολογουμένου - και να λέει πολιτικό απατεώνα τον πρωθυπουργό. Δεν μπορεί μια τέτοια δήλωση να μένει αναπάντητη και να μην λέω εγώ τα πράγματα με τη όνομα τους. Επιμένω ότι το 1999 έγινε μια πολιτική απάτη του ΠΑΣΟΚ με τα στοιχεία, εις βάρος του ελληνικού λαού, των εταίρων μας στην ΕΕ και των ευρωπαϊκών υπηρεσιών».

    Ερωτηθείς για τη δήλωση που είχε κάνει το Σεπτέμβριο του 2004 λέγοντας ότι «η χώρα μπήκε με το σπαθί της στην ΟΝΕ» διευκρίνισε ότι «τότε δεν είχε ολοκληρωθεί η απογραφή και δεν είχε πιστοποιηθεί ότι και το 1999 το έλλειμμα ξεπερνούσε το 3%. Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι την απογραφή την έκανε η Eurostat και όχι οι δικές μας υπηρεσίες, καθώς ήδη είχαν εντοπίσει και καταδικάσει και εγγράφως τις πρακτικές του ΠΑΣΟΚ».

    Σε ερώτηση για το τι θα έπραττε ο ίδιος αν ήταν στη θέση του Γ. Παπαντωνίου την εποχή που κρινόταν η ένταξη της Ελλάδος, παραδέχθηκε ότι «θα τη βάζαμε και εμείς τη χώρα στην ΟΝΕ. Το ΠΑΣΟΚ όμως ακόμη κι όταν μπήκαμε, εξακολούθησε να διατηρεί ελλείμματα πολύ μεγαλύτερα από αυτά που μας επέτρεπε το σύμφωνο σταθερότητας, και τα οποία θα έπρεπε να είχαν μειωθεί πριν από την ένταξη. Αυτά καλούμαστε σήμερα εμείς να διορθώσουμε και μάλιστα με τον ορθό τρόπο, κάτι για το οποίο μας επιβράβευσε και η ΕΕ».

    Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή ο κ. Αλογοσκούφης προανήγγειλε «σημαντικές αυξήσεις» στους συνταξιούχους του ΟΓΑ και στους δικαιούχους του ΕΚΑΣ οι οποίες θα χορηγηθούν από την 1 Ιανουαρίου του 2007, κάτι εξάλλου που δήλωσε σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

    Ο κ. Αλογοσκούφης δεσμεύθηκε ότι με νόμο που θα ψηφιστεί μέχρι το φθινόπωρο, από τον Ιανουάριο του 2007 η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ θα είναι 280 ευρώ από 230 που είναι σήμερα και το επίδομα του ΕΚΑΣ θα φτάσει τα 195 ευρώ από 160 που είναι σήμερα. Αντιστοίχως προανήγγειλε ότι ανάλογη αύξηση θα γίνει και από την 1η Ιανουαρίου του 2008 προκειμένου η κατώτατη σύνταξη του ΟΓΑ να φτάσει τα 330 ευρώ και το ΕΚΑΣ τα 230, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση της ΝΔ.

    Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας δεσμεύθηκε ότι ο ανώτατος φορολογικός συντελεστής για τα εισοδήματα του 2007 θα διαμορφωθεί στο 39% από 40% που είναι σήμερα και ότι αυτός θα υποχωρήσει σταδιακά στο 35% μέχρι το 2009. Επίσης ότι ο ίδιος συντελεστής θα εφαρμοσθεί για όσους δηλώνουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ, έναντι 23.000 ευρώ σήμερα, με ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο αυτό να φτάσει μέχρι τα 50.000 β¬ από το 2007 «εφόσον το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες».

    Τέλος σε ερώτηση για την αναμενόμενη αύξηση (20%) του ειδικού φόρου στα καύσιμα που επιτάσσει η ΕΕ ο υπουργός Οικονομίας διευκρίνισε ότι θα γίνει σε τέσσερις δόσεις και ότι η πρώτη θα επιβληθεί εντός του έτους.

    Η συνέντευξη στην "Καθημερινή της Κυριακής"

    Από το 2007 και μετά, οι πολίτες θα μπορέσουν να δουν στο ίδιο τους το εισόδημα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήθηκε, δηλώνει ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής». Ο κ. Αλογοσκούφης αναφέρει ότι από το 2007 θα ελαφρυνθούν όλοι οι φορολογούμενοι και κυρίως τα μεσαία εισοδήματα ενώ θα δοθούν στις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις και στους συνταξιούχους όλες οι αυξήσεις που υποσχέθηκε προεκλογικά η ΝΔ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης ασκεί κριτική στις «Κασσάνδρες» της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις «δυσμενείς προβλέψεις» που έκαναν εν όψει του συμβουλίου υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών της ΕΕ. Τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όσο και το ECOFIN, αποδέχονται το σχέδιο που υπάρχει στο ελληνικό Πρόγραμμα ΣταθερόΒ­τητας και Ανάπτυξης, μέρος του οποίου αποτελεί το γεγονός ότι «από το 2007 και μετά μποΒ­ρούμε να ξεκινήσουμε τη σταΒ­διακή υλοποίηση της δεύτερης φάσης της φορολογικής μεταρρύθμισης, που αφορά τα φυσικά πρόσωπα και κυρίως τους μισθωτούς. Που αφορά τα μεσαία εισοΒ­δήματα, καθώς και τη σε δύο δόσεις αύξηση των συντάξεων του ΟΓΑ και του ΕΚΑΣ, όπως έχουμε υποσχεθεί προεκλογικά». (Από το 2007) οι πολίτες θα μπορέσουν να δουν πια στο ίδιο τους το εισόδημα τα αποτελέσματα της πολιτικής που ακολουθήσαμε, είπε χαρακτηριστικά.

    Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις με αφορμή τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, ο κ. Αλογοσκούφης δηλώνει ότι η κυβέρνηση σέβεται και τιμά τον θεΒ­σμό και πιστεύει ότι και εφέτος θα καταλήξουν σε αποΒ­τελέσματα που «θα είναι θετικά και για το ειΒ­σόδημα των εργαζομένων, αλλά και για την αΒ­νταγωνιστικότητα της οικονομίας μας».

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών εκφράζει την πεποίθηση ότι «εφέτος θα κινηΒ­θούν τα μεγάλα έργα». Παραδέχεται ότι υπήρξαν μεΒ­γάλες καθυστερήσεις, τις οποίες αποδίδει στο ότι «από το ΠΑΣΟΚ δεν είχαν προετοιμαΒ­στεί έργα για την επόμενη μέρα». Σημειώνει ωστόσο ότι επιλύθηκαν οι εκκρεμότητες στο θεσμικό και διαχειριστικό πλαίσιο του Γ' ΚΠΣ, με το μέγιστο όΒ­φελος για το Δημόσιο.

    Αναφερόμενους στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Αλογοσκούφης τονίζει ότι η κυβέρνηση προχωράει με τους ρυθμούς που αντέχει η κοινωνία στο πλαίσιο της ήπιας προσαρμογής, ενώ επαναλαμβάνει ότι η τήρηση του προϋπολογισμού δεν είναι μόνο θέμα του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών: «Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι στη κυβέρνηση, όλοι οι συνάδελφοι υΒ­πουργοί, πως η μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ αποτελεί μια κεντρική εθνική προσπάθεια».

    Τέλος, καλεί τη ΓΣΕΕ και την αντιπολίτευση να συμμετάσχουν στο διάλογο για το ασφαλιστικό υπενθυμίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα του διαλόγου για να πάρει πρωτοβουλίες αυτή την τετραΒ­ετία.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Πρόταση νόμου για την πολιτική επιστράτευση

    Πρόταση νόμου με την οποία θα απαγορεύεται η πολιτική επιστράτευση των απεργών, πρόκειται να καταθέσει στη Βουλή ο Συνασπισμός αυτοτελώς, αλλά και ως αυτοτελή τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που πρόκειται σύντομα να κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή.

    Σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στην πρόταση, δήλωσε ότι πρώτα θα κατατεθεί στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αλλά και σε όλα τα συνδικάτα, προκειμένου να εξασφαλιστεί η υποστήριξή τους και στη συνέχεια ο Συνασπισμός θα θέσει το θέμα και στο ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, κυβερνητικούς βουλευτές που διαφοροποιούνται απο την επίσημη θέση της κυβέρνησης στο συγκεκριμένο θέμα, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές, προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

    Πρόσθεσε, δε, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ενωση που εφαρμόζει αυτό το μέτρο, και η οποία καταδικάστηκε στην 75η Σύνοδο της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας το 2002, όταν η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε σε πολιτική επιστράτευση απεργών εργαζομένων.

    Επίσης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα σε άρση της πολιτικής επιστράτευσης των ναυτεργατών και ξεκαθάρισε ότι η πρόταση νόμου του Συνασπισμού προβλέπει την απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης ανεξαρτήτως δικαστικών αποφάσεων.

    Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Φώτης Κουβέλης, αναφερόμενος στο θέμα της πολιτικής επιστράτευσης, τόνισε ότι βρίσκεται σε αντίθεση με το άρθρο 22 παρ. 1 και 4 του Συντάγματος και την υπ' αριθ. 105 Διεθνή Σύμβαση Εργασίας. Ο κ. Κουβέλης, πρόσθεσε "ο Συνασπισμός είναι ανοιχτός σε βελτιώσεις και τροποποιήσεις της πρότασης νόμου, όχι όμως ακυρωτικές του σκοπού της διάταξης".

    Εξάλλου, ο βουλευτής του ΣΥΝ Γιάννης Δραγασάκης, αναφερόμενος στην συζήτηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στη Βουλή για θέματα ναυτιλίας παρουσία και του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας , επισήμανε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να άρει ανά πάσα στιγμή το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης και ο βουλευτής του ΣΥΝ τόνισε ότι "είναι μία καλή ευκαιρία για τον υπουργό να ανταποκριθεί σ' αυτά τα οποία δήλωσε".

    Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέκος Αλαβάνος, αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα στη Γαλλία κατά των προσπαθειών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους, είπε "χαιρετίζουμε τη συσπείρωση και παλαϊκή κινητοποίηση που παρατηρείται στη Γαλλία, στην οποία δεν υπάρχει η εσωτερική παθολογία που παρατηρείται στη χώρα μας με τα φαινόμενα της διαίρεσης των εργατικών δυνάμεων, που υιοθετεί το ΚΚΕ".

    Πρόσθεσε ακόμα ότι αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και όλη την Ευρώπη υπάρχει ένα ανοιχτό μέτωπο των δυνάμεων της εργασίας και της εκπαίδευσης κατά των προσπαθειών κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους και τόνισε ότι στην Ελλάδα κεντρικοί πυλώνες για αγωνιστικές κινητοποιήσεις είναι το 8ωρο, οι κλαδικές συμβάσεις και η διασφάλιση του δικαιώματος της απεργίας.

    Κάλεσε ακόμα την Αξιωματική Αντιπολίτευση, ανοιχτά και δημόσια, να ανακαλέσει τις προτάσεις της για την τετραετή ανασφάλιστη εργασία των νέων, προσθέτοντας ότι "πολλές φορές και η Αξιωματική Αντιπολίτευση έχει δώσει τη δική της συνεισφορά στις προσπάθειες κατεδάφισης του κοινωνικού κράτους".

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 20 March 2006 - 13:30:18 UTC