Visit the Hellenic Astronomical Society Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Παπανδρέου με το νέο προεδρείο της ΚΟ
  • [02] Συνάντηση Μπακογιάννη με Μπους και Ράις
  • [03] Παπαρήγα με δημότες για χωματερή

  • [01] Ο Παπανδρέου με το νέο προεδρείο της ΚΟ

    Με το νέο προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, το οποίο συγκροτείται σε Σώμα σήμερα το πρωί, θα έχει συνεργασία το μεσημέρι ο κ. Γ.Παπανδρέου. Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο του Κόμματος των Ενωμένων Δημοκρατών Κύπρου, Μιχάλη Παπαπέτρου.

    Στην ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προεδρείου, που διεξήχθη χθες στη Βουλή πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο έως σήμερα γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Ρέππας.

    Από τους 114 βουλευτές του Κινήματος, ψήφισαν 111, καθώς οι Χρύσα Αράπογλου, Παναγιώτης Ρήγας και Γιάννης Τσακλίδης, απουσίαζαν στη Γαλλία, μετέχοντας σε κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία.

    Μετά την καταμέτρηση των ψήφων, από την Εφορευτική Επιτροπή (Φίλιππος Πετσάλνικος, Ευαγγελία Ηλιάκη - Σχοιναράκη και Θεοδώρα Τζάκρη)έλαβαν, κατβ αλφαβητική σειρά:

    Δριβελέγκας Γιάννης 48 ψήφους

    Καΐσερλης Κώστας 21 ψήφους

    Κατσιλιέρης Πέτρος 21 ψήφους

    Κολιοπάνος Θεόδωρος 40 ψήφους

    Μερεντίτη Αθανασία 46 ψήφους

    Παρασκευάς Γιάννης 35 ψήφους

    Ρέππας Δημήτρης 80 ψήφους

    Φραγκιαδουλάκης Εμμανουήλ 32 ψήφους

    Ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής Φίλιππος Πετσάλνικος, επικοινώνησε με τους δύο ισοψηφήσαντες προκειμένου να διεξαχθεί παρουσία τους δημόσια κλήρωση, όπως προβλέπεται.

    Ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι κ. Καΐσερλης δήλωσε ότι δεν χρειάζεται να διεξαχθεί κλήρωση, εκτιμώντας ότι ο Π. Κατσιλιέρης δικαιούται να συμμετάσχει στο Προεδρείο ως τακτικό μέλος, όπως και στην προηγούμενη σύνθεσή του.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Συνάντηση Μπακογιάννη με Μπους και Ράις

    Με την Αμερικανίδα ομόλογό της Κοντολίζα Ράις συναντάται σήμερα η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ. Επίσης, θα έχει συνομιλίες με τον γερουσιαστή Πολ Σαρμπάνις και τον υφυπουργό Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις Νίκολας Μπέρνς, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ και τέλος γεύμα που θα παραθέσει ο Πρέσβης John Negreponte σε ομογενειακού χαρακτήρα εκδήλωση.

    Αύριο (Παρασκευή) η κ.Μπακογιάννη θα παραστεί σε εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας, παρουσία του Προέδρου Bush. Στο περιθώριο αυτής της εκδήλωσης προβλέπεται σύντομη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο.

    Το Σάββατο, 25 Μαρτίου, θα παραστεί στη δοξολογία που θα γίνει στον καθεδρικό ναό της Αγίας Τριάδας, στη Νέα Υόρκη, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Δημητρίου.

    Τη Δευτέρα, 27 Μαρτίου, η υπουργός Εξωτερικών θα λάβει μέρος στη θεματική συζήτηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που διοργανώνει η Προεδρεύουσα χώρα, Αργεντινή, παρουσία του Γενικού Γραμματέως ή αναπληρωτή του, του Πρωθυπουργού της Αϊτής και του Υπουργού Εξωτερικών της Αργεντινής. Θέμα συζήτησης είναι η κατάσταση στην Αϊτή.

    Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπρόσωπου Τύπου του ΥΠΕΞ, υπάρχει το υψηλό ενδεχόμενο συνάντησης της κ.Μπακογιάννη με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, ο οποίος εκείνες τις ημέρες έχει ένα εξαιρετικά βαρύ πρόγραμμα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Παπαρήγα με δημότες για χωματερή

    Με την Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής, συναντάται η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, στα γραφεία του κόμματος στον Περισσό.

    Στο μεταξύ, σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία και κλείσιμο της χωματερής των Ανω Λιοσίων, προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι ενάντια στην απόφαση της ΕΣΔΚΝΑ να εκχωρήσει το εργοστάσιο Αποτέφρωσης Νοσοκομειακών Αποβλήτων σε ιδιωτική εταιρία. Αίτημα των εργαζομένων είναι η λειτουργία του εργοστασίου από τον ΕΣΔΚΝΑ με δικό του προσωπικό.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 23 March 2006 - 7:30:17 UTC