Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές και ασφαλιστικό

  • [01] ΠΑΣΟΚ για υποκλοπές και ασφαλιστικό

    Φθηνό αντιπερισπασμό, χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Νϊκος Αθανασάκης σημερινές δηλώσεις του υπουργού Πολιτισμού και τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, Γιώργου Βουλγαράκη σχετικά με το θέμα των υποκλοπών και τις αναφορές του στο ΠΑΣΟΚ.

    Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσε, δεν μπορεί να κρύψει την δική του προσωπική και πολιτική ευθύνη και έκανε λόγο για θράσος από την πλευρά του υπουργού.

    Επίσης χαρακτήρισε ακροβατισμούς τη χρέωση στο ΠΑΣΟΚ όλων των σχετικών δημοσιευμάτων της τελευταίας περιόδου και την εν συνεχεία προτροπή του Υπουργού προς όποιον έχει στοιχεία να τα παραδώσει στον εισαγγελέα.

    Ο κ. Ν. Αθανασάκης χαρακτήρισε ακατανόητα όσα είπε ο κ. Γ. Βουλγαράκης σε σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες («αν έλεγα όσα γνώριζα, δεν θα γίνονταν ποτέ οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ελλάδα») και τόνισε ότι συγκάλυψη με συμψηφισμούς δεν γίνεται.

    Ανέφερε επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει συγκεκριμένα ερωτήματα στα οποία οφείλει να απαντήσουν η κυβέρνηση και η έρευνα και τα οποία (ερωτήματα) θα τίθενται συνέχεια όσο δεν δίνονται απαντήσεις.

    Σχολιάζοντας, εξ άλλου, δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος ζήτησε από το ΠΑΣΟΚ να πει αν το ενδιαφέρει η αποκάλυψη της αλήθειας στην υπόθεση των υποκλοπών, ο Νίκος Αθανασάκης δήλωσε ότι είναι πρώτο το ΠΑΣΟΚ που έθεσε την ανάγκη αποκάλυψης της αλήθειας, ενώ η κυβέρνηση συγκάλυπτε την υπόθεση επί 11 μήνες.

    Αναφερόμενος στη γνωμοδότηση της Επιτροπής των πανεπιστημιακών καθηγητών και τα υπομνήματα της ΑΔΑΕ και της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, ο κ. Αθανασάκης τόνισε ότι έχουν χρησιμότητα για το μέλλον, ενώ υπογράμμισε τη διαπίστωση όλων ως προς την επάρκεια του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

    Αυτή η διαπίστωση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, κάνει μεγαλύτερη την ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία δεν έκανε χρήση αυτού του πλαισίου, καθώς επίσης και γιατί αγνόησε για 11 μήνες την ΑΔΑΕ.

    Το ασφαλιστικό των τραπεζών

    Αναφορικά με την τροπολογία για το ασφαλιστικό των τραπεζών, ο Νίκος Αθανασάκης διατύπωσε την "απόλυτη αντίθεση" του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα καταψηφίσει αύριο τη σχετική τροπολογία.

    Ο κ. Αθανασάκης επεσήμανε ότι η κυβέρνηση κατέθεσε την τροπολογία παραμονή της 25ης Μαρτίου και πρόσθεσε ότι για άλλη μια φορά πλήττει τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ, όπως σημείωσε,ευνοεί τους τραπεζίτες και τις τράπεζες για τα ταμεία τους ή για να πουληθούν ευκολότερα.

    Ζήτησε από τα κυβερνητικά στελέχη να μην κρύβονται πίσω από το νόμο Ρέππα γιατί αυτός, όπως τόνισε, κινείται στην αντίθετη κατεύθυνση προς την οποία κινείται η τροπολογία της κυβέρνησης.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 March 2006 - 17:30:10 UTC