Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-03-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Παπαρήγα σε εργαζόμενους της Εθνικής
  • [02] Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά στον Κορυδαλλό

  • [01] Ομιλία Παπαρήγα σε εργαζόμενους της Εθνικής

    Κριτική κατά της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ άσκησε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μιλώντας σήμερα σε εργαζόμενους της Διεύθυνσης Πληροφορικής της Εθνικής Τράπεζας.

    Η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και η ΕΕ έχουν εδώ και καιρό δείξει τα ``χαρτιά`` τους και παρά τις όποιες περικοκλάδες χρησιμοποιούν, κανένας εργαζόμενος δεν επιτρέπεται να έχει σήμερα αυταπάτες για την πολιτική τους, για τα μέτρα που έχουν ήδη πάρει και αυτά που θα πάρουν για το ασφαλιστικό, τα εργασιακά, το εισόδημα, παντού».

    Η γραμματέας του ΚΚΕ ζήτησε από το εργατικό κίνημα «να δείξει τα ``δόντια`` του, γιατί ως τώρα έχει δείξει μόνο κάποιες από τις δυνατότητες που έχει και όχι την πραγματική του δύναμη. Χρειάζεται πολιτική και συνδικαλιστική συνειδητοποίηση».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Τρεις νεκροί σε πυρκαγιά στον Κορυδαλλό

    O υπουργός Δικαιοσύνης Αν. Παπαληγούρας διέταξε το πρωί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση των αιτίων που προκάλεσαν το θάνατο τριών κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε κελί της Δ΄ πτέρυγας. Επίσης, έχει διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

    Ο κ.Παπαληγούρας διέκοψε την παραμονή του στις Βρυξέλλες, όπου εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη διεθνή διάσκεψη για την ενίσχυση των θεσμών και του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη και επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στην Αθήνα, ώστε να ενημερωθεί απευθείας για τις συνθήκες της τραγωδίας.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν προκύπτουν στοιχεία εγκληματικής ενέργειας για την τραγωδία στο κελί 80. Στον τόπο της τραγωδίας μετέβησαν δύο αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής με ιατροδικαστή και αστυνομικούς της Εγκληματικής Υπηρεσίας που ερεύνησαν το χώρο.

    Από την έρευνα εντοπίστηκε ένα παλαμικό αποτύπωμα στο τζάμι του παραθύρου, στοιχείο ενδεχομένως που οδηγεί σε σκέψεις ότι οι κρατούμενοι προσπάθησαν να βγουν από το φλεγόμενο κελί.

    Ωστόσο, δεν αποκλείεται από τις αρχές, οι κρατούμενοι να προκάλεσαν οι ίδιοι για κάποιο λόγο την πυρκαγιά, κάτι που δημιουργεί πλήθος ερωτημάτων. Οι αρμόδιες αρχές στηρίζουν τις ελπίδες τους για να ξεκαθαριστεί η υπόθεση και να απαντηθούν τα ερωτήματα, στην κατάθεση του τραυματία κρατούμενου ο οποίος θα μιλήσει όταν το επιτρέψουν οι γιατροί και η κατάσταση της υγείας του.

    Στις φυλακές Κορυδαλλού μετέβη περί τις 2.30 π.μ. ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Παν. Πανούρης, ο οποίος ενημερώθηκε σχετικά από τη Διεύθυνση των φυλακών. Ο κ. Πανούρης μετέφερε την εντολή του υπουργού Δικαιοσύνης για την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών της τραγωδίας.

    Τη λύπη της κυβέρνησης για τους θανάτους τριών κρατουμένων και τον βαρύ τραυματισμό του τετάρτου, εξέφρασε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

    Επιπρόσθετα, ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση έχει προωθήσει ένα πρόγραμμα για την επείγουσα κατασκευή νέων σωφρονιστικών καταστημάτων και συγκεκριμένα έξι φυλακών αυξημένης χωρητικότητας που θα προσφέρουν καλύτερους όρους διαβίωσης για τους κρατουμένους. Η παράδοση του πρώτου νέου σωφρονιστικού καταστήματος

    προβλέπεται να γίνει στα Τρίκαλα εντός των προσεχών εβδομάδων.

    Στο μεταξύ, στις φυλακές Κορυδαλλού έχουν ενταθεί τα μέτρα φύλαξης των συνολικά 2.262 κρατουμένων τόσο μέσα στη φυλακή, όσο και περιμετρικά, καθώς δεκάδες κρατούμενοι -κυρίως της Δ' και της Γ' πτέρυγας- αρνούνται να λάβουν συσσίτιο.

    Ο εισαγγελέας-επόπτης των φυλακών Κορυδαλλού Αντώνης Λιόγας ξεκίνησε ήδη τη διερεύνηση των αιτιών κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τρεις κρατούμενοι και υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα ο τέταρτος του κελιού 80 της Δ' πτέρυγας.

    Κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας θα εξετασθούν όχι μόνο οι δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι της "βάρδιας" στην Δ' πτέρυγα, αλλά και τουλάχιστον 20 κρατούμενοι σε διπλανά ή κοντινά κελιά με το κελί των τριών άτυχων κρατουμένων. Και αυτό γιατί κάποιοι από αυτούς δήλωναν σήμερα ότι αν και καλούσαν σε βοήθεια, οι δύο υπάλληλοι φύλαξης άργησαν να ξεκλειδώσουν το κελί, ενώ δεν ειδοποίησαν έγκαιρα την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

    Η ταυτότητα των θυμάτων

    Νεκροί είναι οι: Στρουμπάκος Νικόλαος του Χαράλαμπου και της Διονυσίας, που γεννήθηκε στην Αθήνα το 1962, Greca Marian του Eleonor και της Maria, που γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1968 και Paduraru Fanel ή Niculescu Dimitri του Konstantin ή Palic Gabril και της Emilia ή Fanika, που γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1972. Με σοβαρά εγκαύματα νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» ο Radu Nikolae του Ion και της Stefana, που γεννήθηκε στη Ρουμανία το 1974.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 March 2006 - 13:30:12 UTC