Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντόρα Μπακογιάννη
  • [02] Υποκλοπές
  • [03] Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη στη Γαλλία

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με Ντόρα Μπακογιάννη

    Με την υπουργό Εξωτερικών κ.Ντόρα Μπακογιάννη, θα έχει συνεργασία αύριο στις 9.30 το πρωί, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 12.30 το μεσημέρι και με τον Πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Δ. Γουργουράκη.

    Στο μεταξύ τον οικονομικό σχεδιασμό της κυβέρνησης μέχρι τις εκλογές περιγράφει ο Γ. Αλογοσκούφης με συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

    Ο κ. Αλογοσκούφης δεν κάνει λόγο για άλλες θεσμικές αλλαγές, καθώς λέει οτι "το 90% των μεταρρυθμίσεων έχει θεσμοθετηθεί". Προαναγγέλει αλλαγές στους κανονισμούς προσωπικού των ΔΕΚΟ και δηλώνει αμετακίνητος στις αυξήσεις 3% για τις ζημιογόνες ΔΕΚΟ.

    Αναφέρει οτι η νέα εταιρεία που θα αντικαταστήσει την "Ολυμπιακή" θα είναι έτοιμη τον Οκτώβριο, με τη συμμετοχή κυρίως ελληνικών αλλά και ξένων κεφαλαίων και οτι στην εταιρεία αυτή θα μεταβιβαστεί και το όνομα της "Ολυμπιακής".

    Επίσης αναφέρει οτι το φθινόπωρο θα κατατεθεί το νομοσχέδιο για τη φορολογία στα φυσικά πρόσωπα. Το 2007, τονίζει ο υπουργός, θα γίνει προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΟΤΕ μέσω στρατηγικού εταίρου, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ μετά τις εκλογές.

    Τέλος, δηλώνει οτι το ΕΚΑΣ και οι κατώτερες αγροτικές συντάξεις θα αυξηθούν από 1-1-2008 στα 230 και 330 ευρώ αντιστοίχως.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Υποκλοπές

    "Θόρυβο κομματικής σκοπιμότητας" και " τεχνάσματα που δεν αντέχουν επί μακρόν" χαρακτηρίζει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Βύρων Πολύδωρας την εξελισσόμενη συζήτηση για εμπλοκή υπηρεσιών του υπουργείου Δημόσιας Τάξης στις υποκλοπές.

    Ο κ. Πολύδωρας σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ τονίζει οτι "Η ΕΥΠ είναι αθώα του αίματος" και δηλώνει κατηγορηματικά οτι "από καμία ομάδα εντός της υπηρεσίες δεν έγιναν υποκλοπές".

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αναστάσιος Παπαληγούρας σε συνέντευξή του στον ΤΥΠΟ της Κυριακής δηλώνει κατηγορηματικά οτι η αποκάλυψη και όχι η συγκάλυψη είναι ο στόχος της κυβέρνησης στο θέμα των υποκλοπών.

    Μιλά επίσης για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της δικαιοσύνης, συστήνει στην κ. Μπουρμπούλια να πει χωρίς φόβο και αναστολές όλα όσα γνωρίζει και τονίζει οτι η σύγκρουση με το παραδικαστικό κύκλωμα προχωρεί χωρίς επιπτώσεις, χωρίς εξαιρέσεις.

    Η Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ δημοσιεύει αποσπάσματα από τα κείμενα με τις πληροφορίες που δίνει ο ανώνυμος επιστολέας για το θέμα των υποκλοπών. Ο ανώνυμος επιστολέας γράφει οτι ο Τσαλικίδης είχε πρόσβαση στο παράνομο λογισμικό, οτι παρέλυσε με αναισθητικό πριν πεθάνει και οτι η ΕΥΠ γνώριζε. Τέλος, εισηγείται τρόπους ώστε οι έρευνες να φτάσουν στους ενόχους.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Νέες κινητοποιήσεις την Τρίτη στη Γαλλία

    Ο αμφιλεγόμενος νόμος για την Ισότητα των Ευκαιριών, με τον οποίο θεσπίζεται η Σύμβαση Πρώτης Πρόσληψης (CPE), που έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή εδώ και δύο μήνες στη Γαλλία, δημοσιεύθηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ζακ Σιράκ είχε ανακοινώσει το βράδυ της Παρασκευής από την τηλεόραση πως επικυρώνει το νόμο που θεσπίζει τη CPE, ζητώντας ταυτόχρονα να συνταχθεί ένα νέο κείμενο που θα τροποποιεί τα επίμαχα σημεία του.

    Η προεδρική παρέμβαση δεν έπεισε τους αντιτιθέμενους στο νόμο. Τα συνδικάτα των εργαζομένων και των φοιτητών έχουν ανακοινώσει κινητοποιήσεις για την Τρίτη.

    Κόμματα της αριστεράς, συνδικάτα, φοιτητικές και μαθητικές οργανώσεις συνεχίζουν να απαιτούν την απόσυρση της Σύμβασης Πρώτης Πρόσληψης και αρνούνται την απλή τροποποίησή της.

    Ο επικεφαλής των βουλευτών της κυβερνώσας Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP), ο Μπερνάρ Ακογιέ, ανέλαβε να ετοιμάσει ένα νέο νόμο και να έρθει σε επαφή με τα συνδικάτα. Ο νέος νόμος μπορεί να υιοθετηθεί από το κοινοβούλιο τον "Απρίλιο ή Μάιο", σύμφωνα με τον βουλευτή της UMP Ερβέ Μαριτόν.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 2 April 2006 - 8:30:15 UTC