Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν δηλώνει ο Κ.Καραμανλής
  • [02] Ανακοίνωση ημερομηνιών Πανελλαδικών εξετάσεων

  • [01] Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν δηλώνει ο Κ.Καραμανλής

    Σαφές μήνυμα ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν έστειλε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι η ανταγωνιστικότητα δεν μπορεί να βασίζεται στο χαμηλό εργατικό κόστος και υπογραμμίζοντας την ανάγκη κοινωνικής συνοχής.

    Την ικανοποίηση του για την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας εξέφρασε ο πρωθυπουργός μιλώντας το βράδυ στο Συνέδριο του ΕCONOMIST. «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου και να συγχαρώ θερμά τους εκπροσώπους των εργαζόμενων και των παραγωγικών δυνάμεων -τη ΓΣΕΕ και τις εργοδοτικές οργανώσεις- για τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν χθες. Επέδειξαν ευθύνη και απέδειξαν κοινωνική ευαισθησία» τόνισε ο κ. Καραμανλής, ο οποίος έδωσε και το στίγμα του για την πολιτική που θα ακολουθήσει αποκρούοντας σκληρές γραμμές και πολιτικές.

    «Εργαζόμαστε για μια κοινωνία που παράγει και προοδεύει. Μια κοινωνία με περισσότερη συνοχή, αλληλεγγύη και δικαιοσύνη. Προχωρούμε, με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, στο δρόμο της προόδου και της ευημερίας. Επιλέγουμε, γιβ αυτό, τη συνεννόηση και τη συνεργασία, τη σύνθεση απόψεων και τη συνένωση δυνάμεων. Οι ως τώρα επιλογές μας δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις μας. Είναι η βασική και διαχρονική προτεραιότητά μας: Ενότητα, ομοψυχία, συμπόρευση. Αυτός είναι ο αποτελεσματικότερος τρόπος να πάμε μπροστά. Αυτό υπαγορεύει το συλλογικό συμφέρον. Να είμαστε όλοι παρόντες: Πολιτικές δυνάμεις, κοινωνικοί εταίροι, επιχειρήσεις, εργαζόμενοι. Όλοι μαζί, μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο γρήγορα και πιο εύκολα τις συνθήκες που εγγυούνται στην ελληνική κοινωνία τη δυνατότητα για ένα συλλογικό άλμα προόδου και δημιουργίας. Ένα άλμα ανάπτυξης παντού και ευημερίας για όλους».

    Μάλιστα ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν σημαίνει και χαμηλό εργατικό κόστος. «Μόνο ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον μπορεί να διατηρήσει την ανάπτυξη μακροχρόνια. Εργαστήκαμε και εργαζόμαστε, με πολιτική και κοινωνική ευθύνη, για τη δημοσιονομική εξυγίανση και την προσαρμογή της Οικονομίας μας στις απαιτήσεις της ΟΝΕ. Προωθήσαμε και προωθούμε τομές και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να είχαν γίνει προ πολλού. Προωθήσαμε και προωθούμε τολμηρές αλλαγές, που εγγυούνται μια νέα αναπτυξιακή προοπτική και όφελος για όλους τους πολίτες. Αναπτύσσουμε στοχευμένες πολιτικές για να κάνουμε ολοένα και πιο ανταγωνιστικά τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πατρίδας μας: Με μια διευκρίνηση. Η ανταγωνιστικότητα της Ελληνικής Οικονομίας δεν μπορεί να βασίζεται στο χαμηλό εργατικό κόστος. Δεν μπορεί παρά να προέρχεται από την παραγωγικότητα και την ποιότητα. Από την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, της έρευνας και της καινοτομίας».

    Πάντως, επέμεινε στις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές σημειώνοντας ότι τις προωθεί με τη στήριξη της κοινωνίας μακριά από δόγματα και ιδεοληψίες. «Τίποτα δεν είναι πάνω από τις δυνάμεις μας, έχουμε συγκροτημένο και ρεαλιστικό Σχέδιο Πορείας. Ξέρουμε που είμαστε, που θέλουμε να πάμε και πως να προχωρήσουμε» υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής έστειλε και μήνυμα στην Τουρκία σε ότι αφορά την ευρωπαϊκή της προοπτική. «Η πορεία της γείτονος προς την Ευρώπη εξαρτάται άμεσα και σε κάθε βηματισμό της από την ίδια. Εξαρτάται από τον σεβασμό της στο Διεθνές Δίκαιο, τις Διεθνείς Συνθήκες, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θρησκευτικές ελευθερίες και τις σχέσεις της με τους γείτονες και τη στάσης της απέναντι στην Κύπρο». Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι στόχος είναι η πλήρης εξομάλυνση των σχέσεων, η επανένωση της Κυπριακής Δημοκρατίας με την επίτευξη μιας βιώσιμης, λειτουργικής λύσης, συμβατής με τις αρχές της ΕΕ.

    O πρωθυπουργός αναφερόμενος στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, υπογράμμισε ότι η νέα ευρωπαϊκή πραγματικότητα είναι η διεύρυνση και η πορεία ολοκλήρωσης της ΕΕ.

    «Αυτή είναι η κοινή βάση για την ασφάλεια, τη σταθερότητα, την ανάπτυξη στην Ήπειρό μας. Αυτή είναι η δύναμη που γράφει την Ιστορία στην ευρύτερη περιοχή μας. Οι εξελίξεις δικαίωσαν απόλυτα τους πρωτοπόρους του ευρωπαϊκού οράματος και υποδεικνύουν, σε όλους, πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε ισχυρή την ικανότητά μας να οραματιζόμαστε. Γιατί η ικανότητα αυτή είναι η δύναμη που παραμερίζει τα επιμέρους και δείχνει το δρόμο του κοινού μέλλοντος».

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι στόχος είναι μια επανάσταση ποιότητας. Μίλησε για εφαρμογή μιας δυναμικής ενεργειακής πολιτικής και σημείωσε ότι οι πόροι του Δ' ΚΠΣ κατευθύνονται στη δυναμική και ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, στις νέες τεχνολογίες και το ανθρώπινο κεφάλαιο και στην αύξηση της απασχόλησης και τη δραστική μείωση της ανεργίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ανακοίνωση ημερομηνιών Πανελλαδικών εξετάσεων

    Οι ημερομηνίες λήξης του διδακτικού έτους, οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Προαγωγικών και Απολυτηρίων εξετάσεων Γυμνασίου και Ενιαίου Λυκείου και οι ημερομηνίες διεξαγωγής των Προαγωγικών και Πτυχιακών εξετάσεων ΤΕΕ σχολικού έτους 2005-2006, ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.

    Α. Γυμνάσια

    Τα μαθήματα στα Γυμνάσια θα λήξουν στις 19 Μαΐου 2006. Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων του Γυμνασίου θα αρχίσουν στις 24 Μαΐου 2006 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 21 Ιουνίου 2006.

    Β. Ενιαία Λύκεια

    Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών Ενιαίων Λυκείων θα λήξουν στις 16 Μαΐου 2006.

    Για τα Ημερήσια και Εσπερινά Ενιαία Λύκεια θα ισχύσουν τα εξής:

    1. Ημερήσια Ενιαία Λύκεια

    Β§ Οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ' τάξης θα αρχίσουν στις 23 Μαΐου 2006 και οι προαγωγικές εξετάσεις των Α' και Β΄ τάξεων θα αρχίσουν στις 24 Μαΐου 2006.

    Β§ Οι εξετάσεις της Α΄ και Β' τάξης καθώς επίσης και οι εξετάσεις των μαθητών της Γ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας (μαθητές με αναπηρία τουλάχιστον 67%) με θέματα του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων θα διεξαχθούν μέχρι τις 21 Ιουνίου 2006.

    Β§ Οι εξετάσεις των μαθημάτων της Γ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από 7 Ιουνίου μέχρι και 21 Ιουνίου 2006.

    2. Εσπερινά Ενιαία Λύκεια

    Β§ Οι προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις όλων των τάξεων θα αρχίσουν στις 22 Μαΐου 2006.

    Β§ Οι εξετάσεις των Α΄, Β΄ και Γ' τάξεων καθώς επίσης και οι εξετάσεις των μαθητών της Δ΄ τάξης για τους οποίους προβλέπεται εξέταση μόνο σε επίπεδο σχολικής μονάδας με θέματα του οικείου Συλλόγου Διδασκόντων θα διεξαχθούν μέχρι τις 21 Ιουνίου 2006.

    Β§ Οι εξετάσεις των μαθημάτων της Δ' τάξης που εξετάζονται σε επίπεδο σχολικής μονάδας θα διεξαχθούν από τις 6 Ιουνίου 2006 μέχρι τις 21 Ιουνίου 2006.

    Γ. Τεχνικά Επαγγελματικά Εκπαιδευτήρια (Τ.Ε.Ε.)

    Τα μαθήματα των Ημερησίων και Εσπερινών ΤΕΕ θα λήξουν στις 16 Μαΐου 2006.

    Για τα Ημερήσια και Εσπερινά ΤΕΕ θα ισχύσουν τα εξής:

    1. Οι προαγωγικές και πτυχιακές εξετάσεις του Α΄ κύκλου σπουδών Ημερησίων και Εσπερινών Τ.Ε.Ε θα διεξαχθούν από τις 17 Μαΐου 2006 έως τις 13 Ιουνίου 2006.

    2. Οι πτυχιακές εξετάσεις του Β΄ κύκλου Ημερησίων και Εσπερινών Τ.Ε.Ε θα διεξαχθούν από τις 17 Μαΐου 2006 έως τις 30 Μαΐου 2006.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 4 April 2006 - 20:30:12 UTC