Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο ΄Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού
  • [02] Ξενογιαννακοπούλου για αυτοδιοίκηση
  • [03] Κέντρο μοριακού ελέγχου αιμοληψίας

  • [01] Επίσκεψη Πρωθυπουργού στο ΄Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού

    Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον υπουργό Πολιτισμού Γιώργο Βουλγαράκη.

    Ο κ. Καραμανλής περιηγήθηκε στους χώρους, όπου με τη σύγχρονη τεχνολογία και ψηφιακά μέσα, ο επισκέπτης "επιστρέφει" στην αρχαιότητα, στις επιστήμες και στην ιστορία.

    Ο κ. Καραμανλής ξεκίνησε την περιήγησή του από την έκθεση "Ιστορίες Ολυμπιακών Αγώνων. Μία άλλη έκθεση" η οποία παρουσιάζει αντικείμενα, φωτογραφίες και βίντεο από την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ προβάλλει τους σύγχρονους Αγώνες μέσα από το πνεύμα του αρχαίου ιδεώδους.

    Ο κ. Καραμανλής μέσω του προγράμματος εικονικής πραγματικότητας περιηγήθηκε στην αρχαία Μίλητο "βλέποντας τα σημαντικότερα δημόσια κτίρια, ιδιωτικές κατοικίες και το λιμάνι της".

    Επίσης, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε την έκθεση "Υπάρχει σε όλα λύση; Ταξίδι στον κόσμο των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών", που προβάλλει το αρχαίο ελληνικό πνεύμα και αναδεικνύει τη σημασία των αρχαίων ελληνικών μαθηματικών για τον παγκόσμιο πολιτισμό.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε στις δηλώσεις του ότι το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού επιτελεί αξιόλογο έργο για την προβολή και τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, με τη χρήση των μέσων της ψηφιακής εποχής και των νέων τεχνολογιών. "Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι ο επιστημονικός και ταυτόχρονα εντυπωσιακός τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται συνολικά η μακραίωνη πορεία του Ελληνισμού, καθιστά τη διδαχή της ιστορίας μας ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό παιχνίδι για τους νέους. Το Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα τι μπορεί να προσφέρει η ιδιωτική πρωτοβουλία και στον κρίσιμο τομέα της παιδείας και του πολιτισμού".

    Ο κ. Καραμανλής κατά τη διάρκεια της περιήγησής του συναντήθηκε με παιδιά από σχολεία που πραγματοποιούν εκπαιδευτικές εκδρομές και φωτογραφήθηκε μαζί τους, ενώ πριν ολοκληρώσει την επίσκεψή του ενημερώθηκε για τα σχέδια του Ιδρύματος και τις προοπτικές επέκτασής του.

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον κ. Λάζαρο Ευφραίμογλου και τα στελέχη του Ιδρύματος για το έργο τους.

    Χθές ο πρωθυπουργός μιλώντας απο το βήμα της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΝΔ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση εξαπέλυσε οξεία επίθεση στο ΠΑΣΟΚ,λέγοντας ότι οι Ελληνες, δεν θέλουν εκείνους που προτείνουν για τις νέες και τους νέους ανασφάλιστη εργασία και οι πολίτες απορρίπτουν αυτούς οι οποίοι από τη μία δήθεν κόπτονται για τους εργαζόμενους και από την άλλη προτείνουν ελεύθερες απολύσεις και αύξηση της φορολογίας. Ο κ.Καραμανλής για την τοπική αυτοδιοίκηση τόνισε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει σταθερά τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις και δεν συμβιβάζεται με συμφέροντα. Για τους υποψήφιους στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές είπε ότι θα στηριχθούν καταξιωμένα άτομα ανεξάρτητα από την κομματική τους προέλευση, προσθέτοντας ότι όλοι έχουμε υποχρέωση να συνταχθούμε με τους υποψηφίους που επιλέγονται.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Ξενογιαννακοπούλου για αυτοδιοίκηση

    Η ΝΔ ως αντιπολίτευση στάθηκε απέναντι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ στον χώρο της Αυτοδιοίκησης και τώρα ως κυβέρνηση, παρά τις διακηρύξεις, αποδυναμώνει την Αυτοδιοίκηση στην πράξη, ανέφερε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου (ΕΣ) του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στην ομιλία της στην έναρξη της διημερίδας που διοργανώνει η Σοσιαλιστική Ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνεργασία με τον Τομέα Αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Ευρωπαϊκή Αυτοδιοίκηση: Θετικές εμπειρίες-καινοτόμες πολιτικές».

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου επέκρινε την κυβέρνηση για αποψίλωση του «Καποδίστρια» με την πρόσφατη τροπολογία, για επανίδρυση του «συγκεντρωτικού κράτους της Δεξιάς» και για εγκατάλειψη της περιφέρειας, καθώς και για εξαίρεση της αιρετής αυτοδιοίκησης από το Δ ΚΠΣ. Ενώ αναφερόμενη στην ομιλία του πρωθυπουργού ανέφερε ότι «είπε πως θα συνεχίσει την μονόπλευρη και αντιλαϊκή πολιτική (...) και παρότι μιλάει για κοινωνικό κέντρο δεν πείθει κανένα».

    Επίσης η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι παρότι η ΝΔ μιλούσε για την «ώρα των περιφερειών» τις έχει εγκαταλείψει, έχει σταματήσει τα μεγάλα έργα και έχει ανακόψει την ανάπτυξη.

    Η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι από την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ, έδωσε νέα δυναμική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και προχώρησε, μεταξύ άλλων, στην δεκαετία του β90, στην θεσμοθέτηση της αιρετής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, στον «Καποδίστρια» και στην δημιουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ).

    «Η Αυτοδιοίκηση είναι σημαντικός παράγοντας για την δημοκρατική λειτουργία της ΕΕ, για την περιφερειακή ανάπτυξη, αλλά κυρίως για μια ΕΕ που οικοδομείται κεντρικά σε μια κατεύθυνση που αγωνιζόμαστε και επιδιώκουμε να είναι μια Ενωση των λαών, της δημοκρατίας, της συμμετοχής, της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης, η οποία ταυτόχρονα να είναι κοντά στον πολίτη».

    Η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προτάσσει έναν εναλλακτικό δρόμο με βασικό μοχλό την αποκέντρωση και την αυτοδιοίκηση η οποία θα κληθεί να εξυπηρετήσει τους στόχους μιας βιώσιμης ανάπτυξης στην οποία «τελικά ισοδύναμα να προσφέρουν όλοι, αλλά και ισοδύναμα και δίκαια να επωφελούνται όλοι από τα αποτελέσματα της».

    Η κ. Ξενογιαννακοπούλου είπε ότι στην διάρκεια της διημερίδας το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει τα περαιτέρω βήματα για την αποκέντρωση εξουσιών και πόρων καθώς και για την διοικητική αυτοτέλεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην πορεία προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του κόμματος για την Αυτοδιοίκηση, τον προσεχή Ιούνιο, αλλά και στην πορεία προς τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές, για τις οποίες η γραμματέας του ΕΣ του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα δώσουμε την μάχη νικηφόρα» .

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Κέντρο μοριακού ελέγχου αιμοληψίας

    Τη σύσταση κέντρου μοριακού ελέγχου αιμοληψίας το οποίο θα λειτουργήσει σε τρεις εβδομάδες στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρωί ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

    Ο κ. Αβραμόπουλος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του και στη συνέχεια ανακοίνωσε τη σύσταση και λειτουργία του κέντρου, το οποίο θα εξυπηρετεί τη βόρεια Ελλάδα. Σε αυτό, όπως έγινε γνωστό, θα ελέγχονται 145 με 200.000 αιμοδότες το χρόνο.

    Ο υπουργός πρόσθεσε ακόμη ότι επιταχύνονται οι ενέργειες για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων σε όλη την επικράτεια και ότι αναπτύσσεται ταχύτατα η μεθοδολογία αναδιοργάνωσης του συστήματος αιμοδοσίας. «Οι Έλληνες μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς γιατί οι αιμοληψίες γίνονται με αυστηρά κριτήρια» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 8 April 2006 - 10:30:13 UTC