Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση στη δυτική Ελλάδα
  • [02] Νίκη της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία

  • [01] Νέα σεισμική δόνηση στη δυτική Ελλάδα

    Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ σε όλη σχεδόν την Δυτική Ελλάδα καθώς, και στα νησιά της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς.

    Ο σεισμός αναστάτωσε ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ζακύνθου και της Ηλείας, που βγήκαν στους δρόμους. Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής πραγματοποιούν ελέγχους για την ύπαρξη ζημιών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Νίκη της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία

    Η ένωση της Αριστεράς της οποίας ηγείται ο Ρομάνο Πρόντι κέρδισε τις βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, με 158 έδρες σε σύνολο 315 εδρών στη Γερουσία και με 342 έδρες σε σύνολο 630 εδρών στην Κάτω Βουλή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα το απόγευμα στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών.

    Ο συνασπισμός του απερχόμενου πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι καταλαμβάνει, σύμφωνα με την ίδια πηγή, 156 έδρες στη Γερουσία και 281 στην Κάτω Βουλή.

    Τα στοιχεία αυτά είναι πλήρη αλλά όχι και τελικά, αφού πρέπει να επικυρωθούν από το Ανώτατο Δικαστήριο, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών.

    Πρόντι: Κυβέρνηση για όλους τους Ιταλούς

    Ο Ρομάνο Πρόντι εμφανίσθηκε σήμερα το μεσημέρι ως ο επικεφαλής της επόμενης κυβέρνησης της Ιταλίας δηλώνοντας πως "η ειρήνη και η Ευρώπη" θα είναι στο κέντρο των δραστηριοτήτων της κυβέρνησής του.

    "Θα είναι μια κυβέρνηση για όλους τους Ιταλούς, ακόμη και γι' αυτούς που δεν ψήφισαν υπέρ μου", είπε και προέβλεψε ότι "οι χρηματαγορές και η διεθνής κοινότητα θα υποδεχθούν ευνοϊκά αυτή τη νέα κυβέρνηση".

    Ο Μπερλουσκόνι δεν αναγνώρισε νικητή των εκλογών

    Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αρνήθηκε με σημερινή συνέντευξη Τύπου να αναγνωρίσει ότι στις εκλογές νικητής ήταν ο Ρομάνο Πρόντι και πρότεινε ευρεία συμμαχία κατά το γερμανικό παράδειγμα.

    Από την πλευρά του Μπερλουσκόνι ανακοινώθηκε ότι ο συνασπισμός του εγείρει αμφισβήτηση για 43.028 ψηφοδέλτια για τη νέα Κάτω Βουλή και για άλλα 39.833 για τη νέα Γερουσία και ζητά νέα καταμέτρηση.

    Tη νίκη της Κεντροαεριστεράς χαιρέτισε ο Γ. Παπανδρέου

    Τη νίκη των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία χαιρέτισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη βεβαιότητα ότι θα σχηματιστεί μια αξιόπιστη κυβέρνηση για την Ιταλία, την Ευρώπη και την περιοχή.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για υπό διαμόρφωση πλειοψηφία προοδευτικών κυβερνήσεων στην Ευρώπη, μια πορεία η οποία, όπως είπε, άρχισε με τη νίκη των σοσιαλιστών στην Ισπανία και την Πορτογαλία και δεν πρόκειται να ανακοπεί. Η πορεία αυτή, πρόσθεσε, θα έχει συνέχεια και στην Ελλάδα.

    Ο Γ. Παπανδρέου εξέφρασε την ευχή η ΝΔ να μην πάρει τα λάθος μηνύματα από την αντοχή του κ. Σ. Μπερλουσκόνι και κυρίως "από τις πρακτικές του των περιφερόμενων ύβρεων και χυδαιοτήτων".

    Μπακογιάννη: Στη Δημοκρατία υπάρχουν εκπλήξεις.

    Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη εξερχόμενη του Μεγάρου Μαξίμου όταν κλήθηκε να σχολιάσει το αποτέλεσμα των ιταλικών εκλογών είπε ότι στη Δημοκρατία υπάρχουν εκπλήξεις.

    Αντώναρος: Δεν πρόκειται να σχολιάσω

    Τη σκληρή εκλογική αντιπαράθεση των δύο μεγάλων ιταλικών κομμάτων, κλήθηκε να σχολιάσει ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    «Δεν πρόκειται να σχολιάσω τη δημοκρατική διαδικασία των εκλογών που έλαβε χώρα στην Ιταλία», ανέφερε ο Ευ. Αντώναρος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 11 April 2006 - 18:30:12 UTC