Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ.Καραμανλής: Το κλίμα αλλάζει με την πλατιά συμμαχία των μεταρρυθμίσεων
  • [02] Γ.Παπανδρέου: Υπάρχει άλλος δρόμος

  • [01] Κ.Καραμανλής: Το κλίμα αλλάζει με την πλατιά συμμαχία των μεταρρυθμίσεων

    «Προχωρούμε με τη δύναμη της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης , με πρωτοβουλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, με θέμα την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός άσκησε αυστηρή κριτική στον κ. Παπανδρέου για το «κρυφό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ αλλά και τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του.

    «Κάποιοι μετρούν ανάποδα. Δεν είναι η κυβέρνηση που προτείνει την ανασφάλιστη εργασία του Λαυρίου, το υποτιθέμενο σκανδιναβικό μοντέλο των απολύσεων και της σκληρής φορολόγησης» είπε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην συντονιστή Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Γ. Φλωρίδη, και στις τοποθετήσεις του συμβούλου του κ. Παπανδρέου, Ηρ. Πολεμαρχάκι, για κίνητρα αύξησης των ορίων ηλικίας.

    Αυτά, συνέχισε ο πρωθυπουργός, αποκαλύπτουν την οικονομική σύγχυση του ΠΑΣΟΚ, τη διπλή ταυτότητα και τους κρυφούς σχεδιασμούς. «Στο αίτημα για ασφάλεια προτείνουν ανασφάλεια, στην ανάγκη φορολογικής ασφάλειας, προτείνουν σχέδια φορολογικών επιδρομών και κατηγορούν όλους τους άλλους για όσα οι ίδιοι απεργάζονται» είπε ο κ. Καραμανλής

    Ο κ. Καραμανλής κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης προτάσεων αντί να καταθέτει ανακρίβειες, διαστρέβλωση και υπερβολή. Ισχυρίζονται ότι τασσόμαστε κατά των συλλογικών διαπραγματεύσεων ενώ αντιθέτως επιτεύχθηκε συμφωνία μεταξύ ΣΕΒ και ΓΣΕΕ είπε ο κ. Καραμανλής εκφράζοντας την ικανοποίηση της κυβέρνησης για την εξέλιξη αυτή. Λένε για απώλεια θέσεων εργασίας όταν συμβαίνει το αντίθετο. Μιλάνε για απώλεια κοινοτικών πόρων εκείνοι που ευθύνονται για τα πρόστιμα από τις κακοτεχνίες, για το έγκλημα του Κτηματολογίου και για το ότι το Μάρτιο του 2004 πολλά κοινοτικά προγράμματα ήταν στο «κόκκινο» είπε ο κ. Καραμανλής: Ο μέσος όρος απορροφητικότητας στα ΠΕΠ ήταν 15,6% κατά τα τέσσερα τελευταία χρόνια του ΠΑΣΟΚ, και εμείς σε δύο χρόνια το φτάσαμε στο 40%. Αυτή η αλήθεια αποδεικνύει ότι πάμε καλά.

    Όσο για την εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιβαρύνονται από τα μέτρα της κυβέρνησης , αναρωτήθηκε εάν ισχύει κάτι τέτοιο την ώρα που -μεταξύ άλλων- μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές, ψηφίζεται ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ή ότι χρηματοδοτούνται με επιπλέον πόρους 80.000 επιχειρήσεις από το ΕΠΑΝ

    Αναφερόμενος στην ανταγωνιστικότητα, η οποία επί ΠΑΣΟΚ ήταν «σε κάθετη πτώση» είπε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με την επιδίωξη χαμηλού εργατικού κόστους, αλλά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών, στην ενίσχυση της παραγωγικότητας, και σε μια «ελληνική επανάσταση ποιότητας». Κηρύξαμε τα έτη 2005-2010, έτη ανταγωνιστικότητας και εφαρμόζουμε μια σειρά από μέτρα και πολιτικές όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών για τις επιχειρήσεις έως και δέκα ποσοστιαίες μονάδες, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, ο νόμος για το εμπόριο και τη θέσπιση ενιαίου πλαισίου για το ωράριο των καταστημάτων, και η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της Κεφαλαιαγοράς, που είχε εξανεμιστεί μετά το πολιτικοοικονομικό έγκλημα του Χρηματιστηρίου. «Και όμως! Όλα αυτά καταψηφίστηκαν από την Αντιπολίτευση. Είχε δοθεί εντολή, για μηδενική ανοχή απέναντι σε ότι λέει και σε ότι κάνει η Κυβέρνηση. Κι ύστερα γίνεται λόγος για ανταγωνιστικότητα; Ποιά ανταγωνιστικότητα; Με ποιά μέτρα; Με τη... «δύναμη» της αδράνειας; Ποιά είναι η άλλη πρόταση; Ποιός είναι ο ββάλλος δρόμοςββ, που χρησιμοποιείται συνθηματολογικά και αποκρύπτεται συστηματικά;» υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής.

    Μιλώντας για τα σοβαρά προβλήματα της οικονομίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι το διάστημα 1996-2003 το δημόσιο χρέος διπλασιάστηκε, το δημοσιονομικό έλλειμμα, «αποδείχθηκε πενταπλάσιο εκείνου που αναφερόταν στον προϋπολογισμό και υπερδιπλάσιο του ανώτατου ορίου της Ευρωζώνης» ενώ η «δημιουργική λογιστική» ήταν μια μεθόδευση συγκάλυψης της αποτυχίας: «Ήταν, ταυτόχρονα, μια καλοστημένη παγίδα, μια βόμβα ρυθμισμένη να εκραγεί στα χέρια της επόμενης κυβέρνησης και των επόμενων γενιών» τόνισε ο πρωθυπουργός. Όσο για τη «μη εγγραφή» των αμυντικών δαπανών. Είπε ότι «άλλοι δημιούργησαν το πρόβλημα και άλλοι το αντιμετωπίζουν. Και όμως! Οι υπαίτιοι άρχισαν να παριστάνουν τους κατήγορους. Αντί να συμβάλουν στην αντιμετώπισή του, προεξοφλούσαν καταδίκη της Ελλάδας από το ECOFIN. Αντί να ζητήσουν «συγνώμη» από τους πολίτες, περίμεναν την επιβολή σκληρών φορολογικών μέτρων! Τους διαψεύσαμε και τους απογοητεύσαμε!»

    Ο κ. Καραμανλής είπε επίσης ότι «κρίσιμης σημασίας αλλαγή, για την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα είναι η εφαρμογή του νόμου για τις ΔΕΚΟ»: «Ο φαύλος κύκλος των ελλειμμάτων που επιρρίπτονται στο φορολογούμενο και υπονομεύουν την αναπτυξιακή διαδικασία είναι ανάγκη να κλείσει, το ταχύτερο δυνατό. Αυτό απαιτούν οι πολίτες. Και αυτό κάνουμε. Με συνεννόηση, αλλά και αποφασιστικότητα» με στόχο τη διαφάνεια στη λειτουργία των ΔΕΚΟ, τη βελτίωση των υπηρεσιών τους και την ελάφρυνση των φορολογούμενων.

    Καταλήγοντας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι «οι πολίτες μας ζήτησαν να εργαστούμε για να κερδίσουμε το μέλλον. Ζήτησαν ειλικρινή διάλογο, σύνθεση απόψεων, ξεκάθαρες πολιτικές και αυτό κάνουμε. Τηρούμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας. Κερδίζουμε σταδιακά σημαντικούς στόχους, που δίνουν πλεονέκτημα στην Ελλάδα και αποφέρουν όφελος στον πολίτη. Δημιουργούμε περιβάλλον ευθύνης και εμπιστοσύνης. Προχωρούμε χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς αναστολές. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς συμβιβασμούς. Προχωρούμε με δύναμή μας την πλατιά κοινωνική συμμαχία των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων. Οι πολίτες, σίγουροι, για την ορθότητα της πολιτικής μας, δείχνουν το δρόμο του μέλλοντος. Το δρόμο που περνά μέσα από τις μεγάλες αλλαγές, μέσα από τις γενναίες μεταρρυθμίσεις. Προχωρούμε με αποφασιστικότητα. Με τόλμη και ισχυρή βούληση. Με αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία, για το τελικό αποτέλεσμα. Ακολουθούμε πολιτική ευθύνης που εγγυάται βιώσιμη ανάπτυξη, τόνωση της απασχόλησης, κοινωνική συνοχή. Χτίζουμε κοινωνία που παράγει και προοδεύει. Κοινωνία αλληλεγγύης και δικαιοσύνης. Αυτός είναι ο στόχος μας. Και το στόχο αυτό θα τον πετύχουμε».

    Το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής θα συναντηθεί με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κορέας Βαν Κι Μοον.

    Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και τον υφυπουργό Γιάννη Βαληνάκη.

    Ο πρωθυπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του στη Σόφια θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη και στη συνέχεια μαζί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας θα μεταβεί στον καθεδρικό ναό Αλ.Νιέφσκυ.

    Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που παραθέτει προς τιμή του ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Σεργκέι Στάνισεφ.

    Αύριο το πρωί ο πρωθυπουργός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα έχει συνομιλίες με τη βουλγαρική πλευρά, θα υπογραφούν διμερείς συμφωνίες και στις 10.30 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου.

    Στις 11.00 ο Κ. Καραμανλής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Παρβάνοφ, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Πιρίνσκυ και τέλος με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Γ.Παπανδρέου: Υπάρχει άλλος δρόμος

    Ανέβασε τους τόνους ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία στη Βουλή. Απαντώντας στον πρωθυπουργό τον κατηγόρησε ότι με την πολιτική του επιβραβεύει τους φοροφυγάδες και ότι με φωτογραφικές διατάξεις εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια.

    "Η μάσκα του μεσαίου χώρου έπεσε. Μεσαίος χώρος δεν είναι η ολιγαρχία που υπηρεταίτε, μεσαίος χώρος δεν είναι τα δώρα στους τραπεζίτες, μεσαίος χώρος δεν είναι η επιστρέτευση των ΜΑΤ" υπογράμμισε χαρτακτηριστικά και τόνισε ότι "υπάρχει άλλος δρόμος, που επενδύει στον άνθρωπο, όπου ο εργαζόμενος είναι συντελεστής μιας ανάπτυξης και όχι εχθρός μας".

    Εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ

    Σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ για την υπερχρέωση των νοικοκυριών στις τράπεζες, στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, θα μιλήσουν οι κκ Βάσω Παπανδρέου και Αννα Διαμαντοπούλου. Θα μιλήσει, επίσης και ο γγ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Χ.Γκόρτσος

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 13 April 2006 - 10:30:20 UTC