Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία
  • [02] Γ.Παπανδρέου:Υπάρχει άλλος δρόμος
  • [03] Συνεδριάζει η διϋπουργική Συμπράξεων
  • [04] Η Α.Παπαρήγα στην Κορέα και την Κίνα
  • [05] Εντατικοποίηση των ελέγχων

  • [01] Επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Βουλγαρία

    Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός,συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, τον υπουργό Επικρατείας Θόδωρο Ρουσόπουλο και τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Βαληνάκη.

    Ο κ. Καραμανλής, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας θα έχει συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Αναμένεται να υπογράψει με τον Βούλγαρο ομόλογό του συμφωνία για τη νέα μεθοριακή διάβαση στον Κυπρίνο του Έβρου, καθώς επίσης και κοινή διακήρυξη φιλίας και συνεργασίας.

    Στις 10.30 θα δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Στις 11.00 ο Κ. Καραμανλής θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Παρβάνοφ, στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής κ.Πιρίνσκυ και τέλος με τον Πατριάρχη Βουλγαρίας.

    Το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα περιοδεύσει στο νομό Κιλκίς, όπου θα επισκεφθεί το νοσοκομείο και τη Νομαρχία, ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε εκδήλωση.

    «Προχωρούμε με τη δύναμη της πλατιάς κοινωνικής συμμαχίας των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων» τόνισε χθες από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία, ενώ άσκησε αυστηρή κριτική στον κ. Παπανδρέου για το «κρυφό πρόγραμμα» του ΠΑΣΟΚ, αλλά και τα πεπραγμένα των κυβερνήσεών του.

    «Κάποιοι μετρούν ανάποδα. Δεν είναι η κυβέρνηση που προτείνει την ανασφάλιστη εργασία του Λαυρίου, το υποτιθέμενο σκανδιναβικό μοντέλο των απολύσεων και της σκληρής φορολόγησης» είπε ο κ. Καραμανλής αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του πρώην συντονιστή Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιωργου Φλωρίδη, και στις τοποθετήσεις του συμβούλου του κ. Παπανδρέου, Ηρ. Πολεμαρχάκη, για κίνητρα αύξησης των ορίων ηλικίας.

    Παράλληλα, ο κ.Καραμανλής κάλεσε το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει την ευθύνη διατύπωσης προτάσεων, αντί να καταθέτει ανακρίβειες, διαστρέβλωση και υπερβολή. Ο πρωθυπουργός έκανε επίσης έναν απολογισμό των πεπραγμένων της κυβέρνησης, λέγοντας οτι διαψεύσθησαν όσοι καταστροφολογούσαν.

    Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρωθυπουργός τόνισε οτι η κυβέρνηση προχωρά χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς αναστολές, χωρίς εξαρτήσεις και συμβιβασμούς.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Γ.Παπανδρέου:Υπάρχει άλλος δρόμος

    Με το Προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ συναντάται στις 10.30 το πρωί η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στα Κεντρικά Γραφεία του Κινήματος. Στη συνάντηση θα λάβουν μέρος επίσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Διαβούλευσης και Συνεργασίας με τους θεσμικούς - κοινωνικούς εταίρους και με τα Μαζικά Κινήματα του Πολιτικού Συμβουλίου, Βαγγέλης Παπαχρήστος, ο συντονιστής του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης της Κ.Ο, Μιλτιάδης Παπαιωάννου και ο γραμματέας του Τομέα Αυτοδιοίκησης και Δημόσιας Διοίκησης, Μανώλης Όθωνας.

    Στη συνέχεια, η κ.Ξενογιαννακοπούλου, θα μεταβεί στην Πρέβεζα, προκειμένου να πραγματοποιήσει ομιλία σε Πολιτική Εκδήλωση που οργανώνει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Πρέβεζας.

    "Η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζει το δικό της κρυφό πρόγραμμα, βγάζοντας τη μάσκα του μεσαίου χώρου που χρησιμοποίησε για να καταλάβει την εξουσία» απάντησε στον Πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την ομιλία του χθες στην προ ημερησίας διατάξεως σύζητηση στη Βουλή για την οικονομία και κάλεσε τον Κώστα Καραμανλή να πραγματοποιήσουν μια από κοινού περιοδεία στην ελληνική περιφέρεια, όχι υπό τις «ελεγχόμενες» συνθήκες που προοιωνίζονται για την περιοδεία του Πρωθυπουργού.

    Επιχειρώντας η Νέα Δημοκρατία, να παρουσιάσει κυβερνητικό έργο, είπε ο κ.Παπανδρέου επικαλείται «μεταρρυθμίσεις-στρακαστρούκες που καίγονται εν ριπή οφθαλμού» και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι με την πολιτική του επιβραβεύει τους φοροφυγάδες, και ότι με φωτογραφικές διατάξεις εξοφλεί προεκλογικά γραμμάτια. Υπάρχει άλλος δρόμος που επενδύει στον άνθρωπο, όπου ο εργαζόμενος είναι συντελεστής της ανάπτυξης και όχι εχθρός της, τόνισε .

    Στην ομιλία του αναφέρθηκε, επίσης, στην οικονομική κατάσταση του πολίτη-καταναλωτή, καταγγέλλοντας την «κοροϊδία των χαμηλοσυνταξιούχων» με την «εξευτελιστική αύξηση του ΕΚΑΣ κατά 10 ευρώ και την αύξηση της κατώτερης σύνταξης του ΟΓΑ κατά μισό ευρώ την ημέρα».

    Στη δευτερολογία του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, επανέφερε το θέμα των υποκλοπών και ζήτησε από τον πρωθυπουργό αν μπορεί να διαβεβαιώσει τη Βουλή ότι κανένα κυβερνητικό ή κομματικό κλιμάκιο της ΝΔ δεν έκανε χρήση των προϊόντων των υποκλοπών.

    Σε σχέση δε με το κυβερνητικό παρελθόν του κόμματός του παρατήρησε πως «δεν παραγγέλνουμε την κληρονομιά με το μέτρο, δεν επιλέγουμε τι θα κληρονομήσουμε, αλλά τι θα κληροδοτήσουμε. Θα κριθούμε από το τι είπαμε και τι κάναμε,από το πρόγραμμά μας.Σταματείστε λοιπόν να μιλάτε για το τι κληρονομήσατε και αρχείστε να δουλεύετε», προέτρεψε τον πρωθυπουργό ο Γ. Παπανδρέου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Συνεδριάζει η διϋπουργική Συμπράξεων

    Συνεδριάζει, υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομίας, η Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημόσιου-Ιδιωτικού Τομέα. Συμμετέχουν οι υπουργοί Ανάπτυξης Δ.Σιούφας, Παιδείας Μ.Γιαννάκου και ο υφυπουργός Θ.Ξανθόπουλος.

    Η επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει πρόταση του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων για την κατασκευή, τη συντήρηση και φύλαξη 27 σχολείων στο Λεκανοπέδιο, μέσω ΣΔΙΤ συνολικού προϋπολογισμού 150 εκατ.ευρώ.

    Εκτός αυτού του έργου, η επιτροπή θα κληθεί να εγκρίνει και την πρόσληψη χρηματοοικονομικού συμβούλου που θα αναλάβει να προετοιμάσει τη διαδικασία για την αναδοχή του έργου.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Η Α.Παπαρήγα στην Κορέα και την Κίνα

    Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αναχωρεί σήμερα για επίσκεψη στη Λ.Δ. της Κορέας (15/4 - 19/4) και τη Λ.Δ. της Κίνας (19/4 - 25/4), ανταποκρινόμενη σε επίσημες προσκλήσεις του Εργατικού Κόμματος της ΛΔ Κορέας και του ΚΚ Κίνας.

    Κατά την διάρκεια των επισκέψεών της η αντιπροσωπεία του Κόμματος θα έχει συναντήσεις με κομματικά και κυβερνητικά στελέχη καθώς και με ερευνητικά ινστιτούτα και μαζικούς φορείς.

    Η αντιπροσωπεία θα επισκεφτεί επίσης επιχειρήσεις του βιομηχανικού και αγροτικού τομέα, καθώς και επιχειρήσεις στις ειδικές οικονομικές ζώνες ανάπτυξης της Κίνας.

    Ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρει ότι σκοπός της αντιπροσωπείας είναι να γνωρίσει από πιο κοντά τις τελευταίες εξελίξεις στις δυο χώρες, να ανταλλάξει γνώμες πάνω σε θεωρητικά, οικονομικά και άλλα προβλήματα που έχουν και γενικότερη σημασία για το διεθνές κομμουνιστικό και εργατικό κίνημα.

    Η αντιπροσωπεία αποτελείται από την Ελένη Κατροδαύλη και τον Ηλία Λέγγερη μέλη της ΚΕ, τον Μάκη Παπαδόπουλο υπεύθυνο του Τμήματος Οικονομίας της ΚΕ του ΚΚΕ και την Ελένη Μαυρούλη δημοσιογράφο του «Ριζοσπάστη».

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [05] Εντατικοποίηση των ελέγχων

    Ο συντονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών, η εντατικοποίηση των ελέγχων ενόψει και του Πάσχα και θέματα προστασίας του καταναλωτή, θα είναι τα τρία βασικά θέματα της συνάντησης που έχουν το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης Δ.Σιούφας και ο υφυπουργός Γ.Παπαθανασίου με την υπερνομάρχη Αθηνών Πειραιώς Φ.Γεννηματά και τους νομάρχες Αθηνών Γ.Σγουρό και Πειραία Γ.Μίχα.

    Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου, θα συμμετάσχουν ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Ιωάννης Βλέμμας και ο αντιπρόεδρος του φορέα Ευάγγελος Λάζος.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 14 April 2006 - 6:30:18 UTC