Read The Treatment of the Armenians in the Ottoman Empire (Part 2) (by Viscount Bryce) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στην επέτειο του Μεσολογγίου ο Κ.Παπούλιας
  • [02] Δωρεάν εισιτήρια σε νησιώτες

  • [01] Στην επέτειο του Μεσολογγίου ο Κ.Παπούλιας

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας τίμησε με την παρουσία του τις εορταστικές εκδηλώσεις για την 180η επέτειο της Εξόδου της ηρωικής φρουράς του Μεσολογγίου.

    Μιλώντας κατά την διάρκεια τελετής όπου ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Μεσολογγίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε την δίκαιη επίλυση των εθνικών μας θεμάτων σημειώνοντας: «Οι επέτειοι δεν είναι μόνο μέρες πανηγυρισμού, παρελάσεων και εορταστικών εκδηλώσεων. Είναι, ταυτόχρονα, ώρες εθνικού προβληματισμού, ενδοσκόπησης και διδαχής από την ιστορία. Ας αφήσουμε τις αθάνατες αυτές μνήμες να εμπνεύσουν τους διαρκείς αγώνες μας για ένα καλύτερο αύριο, να χαλυβδώσουν το συλλογικό φρόνημα στην προσπάθεια για τη δίκαιη επίλυση των εθνικών μας θεμάτων. Και, το κυριότερο, ας αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τη νέα γενιά που έχει ανάγκη από πρότυπα ζωής και σκέψης και πολλές φορές δυσκολεύεται να τα βρει μέσα στα τόσα εφήμερα της εποχής».

    Αναφορικά με την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Μεσολογγίου ο Κάρολος Παπούλιας είπε: «Είναι ένας τίτλος που μου δημιουργεί υπερηφάνεια. Γιατί το Μεσολόγγι έχει λαμπρή προσφορά στην Ελλάδα και μετά την Ανεξαρτησία, τόσο στο χώρο του πνεύματος, όσο και της πολιτικής.

    Είναι η πόλη που γέννησε και ανέθρεψε κορυφαίους ποιητές και πεζογράφους, όπως τον Παλαμά, το Δροσίνη, τον Μαλακάση, τον Γκόλφη. Είναι η πόλη κορυφαίων πολιτικών προσωπικοτήτων, όπως του Σπυρίδωνα και του Χαρίλαου Τρικούπη, του Επαμεινώνδα Δεληγιώργη. Όλοι με τη δημιουργικότητα, το πνεύμα και την αγωνιστικότητά τους, συνέβαλλαν στην πρόοδο της χώρας μας».

    Στο μεταξύ, στην αντιφώνησή του προς τον δήμαρχο Μεσολογγίου, Παναγιώτη Πρεβεζάνο, κατά τη διάρκεια του επίσημου γεύματος, ο Κάρολος Παπούλιας υπογράμμισε, μεταξύ άλλων: «Εμείς καταθέτουμε σήμερα τα στεφάνια της τιμής σ' αυτούς που έπεσαν πολεμώντας για εθνική ανεξαρτησία και ελευθερία. Τους μνημονεύουμε με θαυμασμό και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας αντλώντας θάρρος και διδάγματα για το μέλλον. Σ' αυτούς δίνουμε την υπόσχεση, ότι αν και όποτε χρειαστεί είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες και θυσίες». Νωρίτερα το πρωί ο Κάρολος Παπούλιας παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Χριστόδουλος και στη συνέχεια κατέθεσε στεφάνι στον Τύμβο των Ηρώων. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, ενώ στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν επίσης ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Μειμαράκης, ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Σωτήρης Χατζηγάκης, βουλευτές, εκπρόσωποι φορέων και άλλοι.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Δωρεάν εισιτήρια σε νησιώτες

    Την έναρξη ενός σημαντικού προγράμματος με δωρεάν εισιτήρια για τους νησιώτες της άγονης γραμμής, αποκαλύπτει σε συνέντευξή του στον "Τύπο της Κυριακής" ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλλογιάννης.

    Ο υπουργός αναφέρει ότι ήδη το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει με δωρεάν μεταφορά από τα Κύθηρα στη Νεάπολη Βοιών και το πρόγραμμα θα επεκταθεί και σε άλλα νησιά της απομακρυσμένης και ακριτικής Ελλάδος.

    Προχωρούμε επίσης-δήλωσε ο κ.Κεφαλογιάννης- πρόγραμμα δωρεάν εισιτηρίων με υδροπλάνα, με χρηματοδότηση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας σε συνεργασία και με το υπουργείο Μεταφορών, σε μικρά και απομακρυσμένα νησιά, ξεκινώντας από τα Αντικύθηρα, τα Ψαρά, τους Ωθωνούς κλπ.

    Ο υπουργός αναφέρει ότι παράλληλα, το θεσμικό πλαίσιο που διαμορφώθηκε για τις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, ο νέος αναπτυξιακός νόμος και ο νόμος για την ίδρυση και λειτουργία Εμπορευματικών Κέντρων, αναμένεται να συμβάλουν στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στους λιμένες.

    Επιπλέον, δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη σύγχρονων εφαρμογών πληροφορικής αλλά και στην αναβάθμιση της υφιστάμενης υποδομής, τόσο στον τομέα της ανταλλαγής δεδομένων (EDI) όσο και σε αυτόν της συνολικής διαχείρισης των λιμενικών τερματικών σταθμών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 16 April 2006 - 14:30:12 UTC