Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-04-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο Κατάρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

  • [01] Στο Κατάρ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ολοκλήρωσε, αργά το μεσημέρι, την επίσημη επίσκεψή του στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας και από το απόγευμα βρισκεται στο Κατάρ, δεύτερο σταθμό της περιοδείας του στην Αραβική Χερσόνησο.

    Την επίσκεψή τους στο Ριάντ ολοκλήρωσαν και οι υπουργοί Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας και Εμπορικής Ναυτιλίας Μανώλης Κεφαλογιάννης, που συνοδεύουν τον. Κ. Παπούλια, όπως και οι υφυπουργοί Οικονομικών Πέτρος Δούκας και Εξωτερικών Θόδωρος Κασίμης. Ο κ. Σιούφας, πάντως, θα επανέλθει σύντομα στο Ριάντ, προκειμένου να έχει συνάντηση με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας.

    Χθες το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε κατ΄ιδίαν συνομιλίες με το βασιλιά της Σαουδικής Αραβίας Αμπντάλα, από τον οποίο παρασημοφορήθηκε και στη συνέχεια παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του, ο Σαουδάραβας Μονάρχης.

    Χθες επίσης, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, υπόγραψε με τον υπουργό Οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας, συμφωνία για την αποφυγή διπλής φορολόγησης στις αερομεταφορές, συμφωνία την οποία ο κ. Σιούφας, σε δηλώσεις του, χαρακτήρισε σημαντική.

    Σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τη Συμβουλευτική Βουλή της Σαουδικής Αραβίας και παρακολούθησε συνεδρίαση του Σώματος, το οποίο συζητούσε δύο προγράμματα συντήρησης των μνημείων της Μέκκας, ύψους 5 εκατ. δολλαρίων, κατ΄ έτος.

    Τον κ. Παπούλια υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Σώματος, ο οποίος τον καλωσόρισε, εξαίροντας τις καλές σχέσεις Ελλάδας -Σαουδικής Αραβίας, ενώ ευχήθηκε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας επιτυχία στην αποστολή του και ασφαλή επιστροφή στην πατρίδα.

    Αποχωρώντας από το Μέγαρο της Συμβουλευτικής Βουλής, ο κ. Παπούλιας έγραψε στο βιβλίο υψηλών επισκεπτών ότι θαύμασε το καλύτερο κτίριο Κοινοβουλίου που έχει δει, ένα κτίριο στο οποίο, όπως έγραψε, η φωνή του λαού ακούγεται δυνατά.

    Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε το Εθνικό Μουσείο του Ριάντ, ένα μοντέρνο, σύγχρονο, αλλά και τεράστιο μουσείο, το οποίο, κατά τους ξεναγούς, χρειάζεται κάποιος, μέρες για να το διασχίσει με αυτοκίνητο.

    Λίγο πριν αναχωρήσει για το Κατάρ, ο κ. Παπούλιας παρακάθισε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του ο πρίγκιπας-διάδοχος και υπουργός ΄Αμυνας Σουλτάν Μπιν Αμπντέλαζίζ.

    Παράλληλα, σήμερα, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας συναντήθηκε με το Προεδρείο του Συμβουλίου για τη Βιομηχανία και το Εμπόριο, με τον κυβερνήτη του Ριάντ και Πρόεδρο της Αρχής για τις επενδύσεις στη Σαουδική Αραβία, καθώς και με τον υπουργό Επικρατείας της χώρας. Όπως δήλωσε ο υπουργός έγινε μια «νέα αρχή στις πολιτικές, οικονομικές και εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών» και ανοίχθηκαν νέοι δρόμοι για την περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων αυτών.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 30 April 2006 - 20:30:15 UTC