Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ
  • [02] Στη συνεδρίαση του ECOFIN ο Γ.Αλογοσκούφης
  • [03] Ο Αλ.Αλαβάνος σε σεμινάριο για την Ευρώπη
  • [04] Κάτω από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο

  • [01] Συνέρχεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

    Συνεδριάζει στις 10.30 το πρωί, υπό την προεδρία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος. Νωρίτερα, στις 10.00 ο κ.Γ.Παπανδρέου, θα συναντηθεί στο γραφείο του στη Βουλή, με τις γυναίκες υποψήφιες για τους Δήμους και τις Νομαρχίες, που θα στηρίξει το ΠΑΣΟΚ στις Δημοτικές και Νομαρχιακές Εκλογές.

    Το βράδυ, ο κ. Παπανδρέου αναχωρεί για διήμερη περιοδεία στην Κεφαλονιά.

    Ένταση των ρυθμών αντιπολιτευτικής δράσης επιβάλλει στο κόμμα του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, μέχρι τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές.

    Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΚΟ Δ.Ρέππα, ο Γ.Παπανδρέου προτίθεται να ζητήσει τη διεξαγωγή νέας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών.

    Μιλώντας χθες στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κινήματος, αναφέρθηκε σε όλα τα θέματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας, ξεκαθαρίζοντας τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ σε όλα, ώστε να μην υπάρχουν παρεκκλίσεις, όπως αυτές που υπήρξαν το τελευταίο διάστημα από πολλά στελέχη.

    Επίσης, ο κ. Παπανδρέου έκανε την έκπληξη ανακοινώνοντας ως υποψήφια για την υπερνομαρχία Δράμας - Ξάνθης - Καβάλας, γυναίκα μέλος της μουσουλμανικής μειονότητας, την Γκιουλ Καραχασάν.

    Ανεβάζοντας τον πήχυ της απόδοσης των στελεχών αλλά και του συνόλου του κόμματος ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι στις προσεχείς εκλογές το ΠΑΣΟΚ δεν θα κριθεί από το αν η Νέα Δημοκρατία είναι χειρότερη ή από το αν το ΠΑΣΟΚ είναι λίγο καλύτερο από τη Νέα Δημοκρατία. Θα κριθεί από το αν το ΠΑΣΟΚ είναι καλύτερο από ποτέ άλλοτε.

    Ο κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, αναφερόμενος στα θέματα των υποκλοπών, της δικαιοσύνης, της αναθεώρησης του συντάγματος και του ασφαλιστικού, για το οποίο παρουσίασε πρόταση δέκα σημείων του κόμματός του.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [02] Στη συνεδρίαση του ECOFIN ο Γ.Αλογοσκούφης

    Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης, ο οποίος σήμερα θα συμμετάσχει στη συνεδρίαση του ECOFIN. Στο συμβούλιο θα γίνει προετοιμασία της συνόδου κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο, που θα ασχοληθεί με την ευρωπαϊκή στρατηγική για την αειφόρο ανάπτυξη.

    Στην ατζέντα προς συζήτηση βρίσκονται ακόμα το προσχέδιο του προϋπολογισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2007, φορολογικά θέματα (ένα πακέτο προτάσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στοχεύει στην απλοποίηση των διασυνοριακών υποχρεώσεων που απορρέουν από τον ΦΠΑ), ένα ολοκληρωμένο Πλαίσιο Εσωτερικού Ελέγχου, η πρόσβαση των ΜΜΕ στις συμβάσεις κρατικών προμηθειών, καθώς και η νέα στρατηγική για τις δράσεις της ΕΤΕπ εκτός ΕΕ.

    Χθες, συνεδρίασε το Eurogroup, όπου έγινε αναφορά στα αποτελέσματα των συνόδων της G 7, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας, που πραγματοποιήθηκαν στην Ουάσιγκτον στις 21 και 22 Απριλίου.Υπήρξε,επίσης, ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το θέμα των αυξημένων τιμών του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [03] Ο Αλ.Αλαβάνος σε σεμινάριο για την Ευρώπη

    Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος θα συμμετάσχει την Παρασκευή, 5 Μαϊου, στις 14.30 (αίθουσα F 15), στο σεμινάριο με θέμα «Ας ξανασκεφτούμε την Ευρώπη: τι είδους δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης;», το οποίο πραγματοποιείται στο χώρο του Δυτικού Αεροδρομίου, στις εγκαταστάσεις Μπάσκετ- Ξιφασκίας, στα πλαίσια των εργασιών του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ.

    Εξάλλου, ο ΣΥΝ καλεί τα μέλη, τους φίλους του και τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαδήλωση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ που θα γίνει αύριο, στις 3 το μεσημέρι στο Πεδίον του Άρεως, με κεντρικό σύνθημα «ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΣΤΟ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ».

    Ο ΣΥΝ θα συμμετάσχει στο μπλοκ του Ελληνικού Κοινωνικού Φόρουμ και έχει ορίσει ως τόπο προσυγκέντρωσης τον χώρο μπροστά στη Σφενδόνα στη 1,30 το μεσημέρι.

    Ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών η προσέλευση των συμμετεχόντων στο 4-ο Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ που ξεκίνησε χθες στην Αθήνα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή με τη συνέλευση των Κινημάτων.

    Σύμφωνα με τους διοργανωτές περίπου 10.000 άτομα από όλες τις χώρες της Ευρώπης έφθασαν στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο για να λάβουν μέρος στις εκδηλώσεις του Φόρουμ.

    Το θέμα που κυριάρχησε στις χθεσινές συζητήσεις ήταν ο επαπειλούμενος πόλεμος στο Ιράν που αποτέλεσε και το θέμα συνέντευξης Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι με τη συμμετοχή των ακτιβιστών Ασλεϊ Σμιθ, Ντανιέλ Μπενσεϊντ και Τάρι Αλι. Οι ομιλητές υποστήριξαν ότι ΗΠΑ και Ευρωπαϊκή Ενωση εξαπολύουν απειλές προς το Ιράν με μοναδικό στόχο τη διασφάλιση των ενεργειακών τους πηγών και επικαλούμενες την παγκόσμια ειρήνη και την πάταξη της τρομοκρατίας.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.

    [04] Κάτω από τα 70 δολάρια το πετρέλαιο

    Σημαντική πτώση σημείωσε η τιμή του πετρελαίου στη Νέα Υόρκη, κάτι που οι αναλυτές αποδίδουν σε "τεχνική διόρθωση" της αγοράς, παρόλο που εξακολουθούν να εκφράζονται ανησυχίες για το ζήτημα του Ιράν.

    Στην προθεσμιακή αγορά της Νέας Υόρκης (NYMEX) το αργό παράδοσης Ιουνίου υποχώρησε κατά 2,34 δολάρια και έκλεισε κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι, στα 69,94 δολάρια. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή του πετρελαίου από τις 13 Απριλίου.

    Χθες, ο υπουργός Ενέργειας της Βενεζουέλας, δήλωσε ότι ο ΟΠΕΚ αδυνατεί να ελέγξει τις τιμές του αργού πετρελαίου στη διεθνή αγορά, ενώ δεν απέκλεισε η τιμή του πετρελαίου να φτάσει και ξεπεράσει τα 100 δολάρια το βαρέλι, "εάν η αγορά προεξοφλήσει βορειοαμερικανική επίθεση στο Ιράν".

    "Υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορούν να γίνουν", δήλωσε ο Ραφαέλ Ραμίρεζ, στη διάρκεια της συνάντησης των ηγετών της νότιας Αμερικής στο Πουέρτο Ιγουάσου της Αργεντινής. "Έχουμε επισημάνει ότι υπάρχει αρκετή ένταση λόγω των γεωπολιτικών πιέσεων στο Ιράν", πρόσθεσε.

    Η Βενεζουέλα είναι η πέμπτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα του κόσμου και υποστηρίζει την πολιτική αύξησης των τιμών μέσω της μείωσης των εξαγωγών από τον ΟΠΕΚ.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 5 May 2006 - 6:30:18 UTC