Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] 9ο Συνέδριο ΚΝΕ

  • [01] 9ο Συνέδριο ΚΝΕ

    Άρχισε σήμερα τις εργασίες του το 9ο συνέδριο της Κομουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος (ΚΝΕ), με την συμμετοχή πολυπληθούς αντιπροσωπείας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ) και εκπροσώπων κομουνιστικων νεολαιών από πολλά μέρη του κόσμου.

    Όπως σημειώνεται στην εισήγηση του απερχόμενου κεντρικού συμβουλίου η ΚΝΕ "φτάνει στο 9ο συνέδριο της με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση με την πείρα της ηρωικής 38χρονης πορείας της το κίνημα της ελληνικής νεολαίας. Με την πεποίθηση που της δίνει όπως αναφέρει η τελευταία 15ετια στην αρχή της οποίας ξεκίνησε με λίγες δυνάμεις ως συνέπεια της κρίσης που ξέσπασε στο κομουνιστικό κόμμα και την οργάνωση νεολαίας την περίοδο 89-91 για να φτάσει σήμερα να αναγνωρίζεται ως πρωτοπόρα μαχητική οργάνωση της νεολαίας".

    Η ΚΝΕ αυτοπροσδιοριζεται ιδεολογικά από το σύνθημα "το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός", που, όπως αναφέρει, είναι "τρόπος ζωης και δράσης" και διευκρινίζει: "Είμαστε στο ίδιο χαράκωμα με όλους εκείνους που ορθώνουν μέτωπο αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Είναι άμεσο ζήτημα η κινητοποίηση της νεολαίας στα πλαίσια του αντιμπεριαλιστικού αντιπολεμικού κινήματος ενάντια στα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια με στόχο το Ιράν για την απεμπλοκή της χώρας μας από αυτά. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους λαούς και τις νεολαίες που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική εκμετάλλευση, τον πόλεμο και τις διώξεις".

    Όσον αφορά τους στόχους της οργάνωσης τονίζεται ότι η ΚΝΕ σήμερα μπορεί και πρέπει να σταθεροποιήσει την ανοδική πορεία της και να γίνει ταυτόχρονα πιο μαζική κι ισχυρή. Να μπει πιο βαθιά με την ιδελογία και την δράση της στις πλατιές μάζες της νεολαίας αναπτύσσοντας πιο στενούς δεσμούς μαζί της.

    Από την εισήγηση του κεντρικού συμβουλίου δεν έλλειψε και η αυτοκριτική. Προβληματίστηκαν όπως είπαν για αδυναμίες στον προσανατολισμό και την δράση των κομματικών οργανώσεων, για πρακτικισμό ή εμπειρισμό που χαρακτηρίζει πολλές φορές την καθοδηγητική δουλειά. Τόνισαν ωστόσο ότι η συντριπτική πλειοψηφια των μελών της ΚΝΕ όπως αποδείχθηκε στον προσυνεδριακό διάλογο, συμφωνεί με τις θέσεις του κεντρικού συμβουλίου.

    "Οι οποίες αναδείχθηκαν, υπογραμμίζεται, θα πρέπει να αντιμετωπιστούν ως προβλήματα καθοδήγησης γιατί η συμπορευση με το ΚΚΕ στη σύγκρουση και την πάλη με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια προϋποθέτει οργανώσεις βάσεις ικανές να συνδέονται μαζικά με την νεολαία και την ψυχολογία της"

    Οι εργασίες του 9ου συνεδρίου της ΚΝΕ συνεχίζονται "και κλεισμένων των θυρών "στο Περισσό και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή το απόγευμα.

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 12 May 2006 - 16:30:12 UTC