Browse through our Interesting Nodes of Mass Media in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στην Υγεία με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

  • [01] Αλλαγές στην Υγεία με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια

    Συνεργασία με τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Οπως δήλωσε ο κ.Αβραμόπουλος ενημέρωσε τον κ.Καραμανλή για το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που βρίσκεται σε εξέλιξη στο υπουργείο ώστε το συντομότερο δυνατόν να προχωρήσει.

    Οι τρεις μήνες που βρίσκομαι σε αυτή τη θέση μου έδωσαν βαθύτερη γνώση και εμπειρία, είπε ο κ.Αβραμόπουλος, υπογραμμίζοντας τη βούλησή του να συνεχίσει το κυβερνητικό πρόγραμμα με γνώμονα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και την εντατικοποίηση των δομών, κυρίως στην περιφέρεια όπου έχουν παρατηρηθεί αδυναμίες.

    Ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι η ποιότητα καθορίζει τις υπηρεσίες και σημείωσε πως οι Ελληνες πολίτες πρέπει να μας βρουν κοντά τους όταν μας έχουν ανάγκη.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα καταργηθούν ορισμένες ΔΗΠΕ, όπως μετονομάστηκαν τα ΠΕΣΥ, ο κ.Αβραμόπουλος τόνισε ότι οι διοικητικές τομές προβλέπονται από το πρόγραμμα της ΝΔ σημειώνοντας ότι το νέο σχήμα που θα προωθηθεί θα επιφέρει οικονομίες κλίμακας, καλύτερη παροχή υπηρεσιών, πιο γρήγορη και πιο αποτελεσματική λειτουργία και θα συμβάλει στο νοικοκύρεμα.

    Αισιοδοξία Καραμανλή για την πορεία της οικονομίας

    Σε "απτές αποδείξεις ότι το κλίμα αλλάζει, η Ελλάδα κερδίζει μάχες που δίνει καθημερινά και πετυχαίνει σημαντικές νίκες", αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, μιλώντας χθες στη γενική συνέλευση του ΣEB.

    O κ.Kαραμανλής τόνισε ότι τα δύο τελευταία χρόνια προωθήθηκαν βαθιές τομές, θαρραλέες μεταρρυθμίσεις και ουσιαστικές αλλαγές, που εγγυώνται ασφαλή και ταχύρρυθμη αναπτυξιακή τροχιά, σβ ένα υγιές δημοσιονομικό περιβάλλον.

    Mεταξύ αυτών, η μείωση των φορολογικών συντελεστών, ο νέος αναπτυξιακός νόμος, η αποκατάσταση της αξιοπιστίας της κεφαλαιαγοράς, το αντικειμενικό και διαφανές πλαίσιο για τα δημόσια έργα.

    Υπογράμμισε τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος με ήπιο τρόπο, το υψηλό ποσοστό ανάπτυξης, τη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος, το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον μέσω του αναπτυξιακού νόμου, και την αύξηση των επενδύσεων και των νέων επιχειρήσεων.

    Στις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, ο πρωθυπουργός περιέλαβε την κατάρτιση Εθνικού Χωροταξικού Σχεδίου, καθώς και ειδικών χωροταξικών σχεδίων για τη μεταποίηση, τον Τουρισμό, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, τους παράκτιους και ορεινούς όγκους.

    Επίσης, τις αποκρατικοποιήσεις, με έμφαση στις τράπεζες, τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την εξυγίανση του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

    Συνεχάρη επίσης τον απερχόμενο πρόεδρο του ΣΕΒ, Οδυσσέα Κυριακόπουλο και καλωσόρισε τον κ.Δημήτρη Δασκαλόπουλο, με τον οποίο προσδοκά, όπως είπε, στενή συνεργασία.

    Στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός νέου θεσμικού πλαισίου για την απελευθέρωση της ενεργειακής αγοράς, την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου, την ενθάρρυνση των βιοκαλλιεργειών και την παραγωγή βιοενέργειας, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του στο υπουργικό Συμβούλιο, που συνεδρίασε χθες για θέματα ενεργειακής πολιτικής.

    <OBJECT classid="clsid:D27CDB6E-AE6D-11cf-96B8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=6,0,40,0" width="118" id="flashbanner">

    <EMBED src="/banners/radio.swf" quality="high" bgcolor="#FFFFFF" width="118" name="flashbanner" swLiveConnect="FALSE" align="" type="application/x-shockwave-flash" loop="true" PLUGINSPAGE="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer">

    ANA-MPA Copyright Β© 2004-2005 All rights reserved.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 17 May 2006 - 10:30:16 UTC