Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-05-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] «Η Παιδεία πρώτη προτεραιότητα»
  • [02] Ερευνες για τον εντοπισμό του πιλότου
  • [03] Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ
  • [04] Συνάντηση Αλαβάνου-Γκαργκάνα

  • [01] «Η Παιδεία πρώτη προτεραιότητα»

    Στα εγκαίνια του Πολυχώρου της Δημοτικής Οργάνωσης στο Ίλιον, θα μιλήσει το απόγευμα στις 6.30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Πρώτος στόχος της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ θα είναι η αντιμετώπιση του κόστους της Παιδείας, το οποίο σήμερα είναι δυσβάσταχτο για τη μέση οικογένεια, δήλωσε ο κ.Παπανδρέου, στην έναρξη της χθεσινής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

    Το υψηλό κόστος της Παιδείας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπει τη δημόσια Παιδεία, σε παιδεία για τους έχοντες και πρόσθεσε ότι η μεγάλη μεταρρύθμιση στη χώρα πρέπει να έχει ως στόχο τη Παιδεία.

    Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη λύπη του γιατί σε ένα τόσο μεγάλο θέμα, όπως είναι η Παιδεία, δεν υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ''πίσω από τη μάσκα της συναίνεσης που φόρεσε και για την Παιδεία κρύβει ένα πρόγραμμα διαφορετικό από αυτό που παρουσίασε στον ελληνικό λαό.'' Επικαλέστηκε τα κομματικά, όπως τα χαρακτήρισε, νομοσχέδια που κατέθετε στη Βουλή το υπουργείο Παιδείας, την ώρα που υπήρχε διάλογος με τους πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς και λόγω αυτού τα κόμματα αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν από τον διάλογο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μίλησε, επίσης, για κρυφό σχέδιο υπέρ των ισχυρών στον τομέα της ενέργειας, θέμα το οποίο είναι το βασικό αντικείμενο της συζήτησης στο Συντονιστικό όργανο.

    [02] Ερευνες για τον εντοπισμό του πιλότου

    Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Ελληνα πιλότου Κωνσταντίνου Ηλιάκη, ο οποίος αγνοείται από χθες όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε ανοικτά της Καρπάθου, μετά πό σύγκρουση με τουρκικό μαχητικό. Αργα χθες το βράδυ βρέθηκε η κάσκα του καθώς και το «survival kit» με ελληνικές ενδείξεις.

    Ο τούρκος συνάδελφός του περισυνελέγη σώος. Το περιστατικό σημειώθηκε όταν δύο ελληνικά μαχητικά προσπάθησαν να αναχαιτίσουν δύο τουρκικά μαχητικά, και ένα φωτογραφικό Φάντομ. Σημειώνεται ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν είχαν καταθέσει σχέδια πτήσης, (παράβαση FIR Αθηνών).

    Αμέσως ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός , Κώστας Καραμανλής , ο οποίος από το Παρίσι , όπου προέδρευε στη Σύνοδο του ΟΑΣΑ , κατηύθυνε τους κυβερνητικούς χειρισμούς ενώ έδωσε εντολή στην υπουργό εξωτερικών , Ντόρα Μπακογιάννη, να επιστρέψει στην Αθήνα εσπευσμένα από τη Φιλανδία , όπου πραγματοποιούσε επίσκεψη.

    Η κυρία Μπακογιάννη συνομίλησε τηλεφωνικά και με τον Τούρκο ομόλογό της , Αμπντουλάχ Γκιούλ , ύστερα από πρωτοβουλία δίκη του.

    Τηλεφωνικές συνομιλίες είχαν επίσης οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών από τις οποίες διεφάνη η βούληση των δύο πλευρών για αποτροπή ενδεχόμενης έντασης στο Αιγαίο, βούληση η οποία είχε εκφραστεί από τις πολιτικές ηγεσίες των δύο χωρών. Το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε το ΝΑΤΟ και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ σήμερα η χώρα μας θα προβεί και σε διάβημα διαμαρτυρίας προς την Τουρκία.

    Σε δήλωσή του , ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών , Γιώργος Κουμουτσάκος , τόνισε ότι «οι ελληνικές αρχές, όπως πάντα, ενήργησαν με άκρα υπευθυνότητα, με γνώμονα την ασφάλεια της διεθνούς αεροπλοΐας και την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

    Μήνυμα "προς κάθε πλευρά" ότι "τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας είναι δεδομένα και αδιαπραγμάτευτα",έστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, αναφερόμενος στο συμβάν.

    Το ΚΚΕ αναφέρει ότι αυτή η σύγκρουση "καταδεικνύει πως είναι άμεση και επιτακτική ανάγκη για τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας να αντιμετωπίσουν από κοινού την ένταση που δημιουργούν οι αντιθέσεις και οι σχεδιασμοί των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ -ΕΕ.

    Για προαναγγελθείσα σύγκρουση,έκανε λόγο ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ απέδωσε τα προβλήματα που δημιουργούνται από την Τουρκία στην εσωτερική κρίση, στην οποία, όπως είπε, βρίσκεται και στην προσπάθειά της να την εξάγει.

    [03] Παπαρήγα με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ

    Με αντιπροσωπεία της ΚΕΔΚΕ συναντάται το μεσημέρι η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.

    Στο μεταξύ, το ΚΚΕ με χθεσινή ανακοίνωσή του, αναφορικά με τις εξελίξεις στην Εθνική Τράπεζα, εκφράζει την αντίθεσή του στη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο μετοχικό κεφάλαιο των Τραπεζών και στο παιχνίδι του Χρηματιστηρίου.

    Η συμμετοχή αυτή εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, τονίζεται στην ανακοίνωση. Η κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, είναι συνυπεύθυνοι γιατί προωθούν αυτή την αντιλαϊκή κατεύθυνση.

    Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να παρασυρθούν από το αποπροσανατολιστικό προσκλητήριο κατά του «αφελληνισμού» της Εθνικής Τράπεζας, στο οποίο καλούν το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, δηλαδή εκείνες οι δυνάμεις που αποδέχονται, μαζί με τη ΝΔ, το πλαίσιο της ΕΕ για την ελεύθερη κίνηση του κεφαλαίου, την «απελευθέρωση» και τη δράση των ιδιωτικών ομίλων στον Τραπεζικό τομέα, υπογραμμίζει το ΚΚΕ.

    [04] Συνάντηση Αλαβάνου-Γκαργκάνα

    Με τον Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας Ν.Γκαργκάνα, συναντάται στις 11.00 το πρωί, στα γραφεία της τράπεζας ο κ.Αλέκος Αλαβάνος, μετά από αίτημα του ΣΥΝ.

    Το μεσημέρι ο πρόεδρος του κόμματος, θα κάνει δηλώσεις για το χθεσινό συμβάν στο Αιγαίο και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, υπό το φως αυτής της εξέλιξης.

    Χθες, ο κ. Αλαβάνος σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντησή του με συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ, τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να αποκαταστήσει την κοινοτική νομιμότητα σε ότι αφορά τις συμβάσεις αορίστου χρόνου.

    Με την πρόσληψη γιατρών από το ΙΚΑ με 24μηνες συμβάσεις έργου και όχι με κανονικές και σταθερές σχέσεις εργασίας, παραβιάζεται η οδηγία 70/99 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ανέφερε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 May 2006 - 6:30:17 UTC