Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 11χρονο Αλεξ
  • [02] Μεγάλη η συμμετοχή στο "Γύρο της Αθήνας"

  • [01] Συνεχίζονται οι έρευνες για τον 11χρονο Αλεξ

    Με απόλυτη μυστικότητα συνεχίζουν οι αστυνομικές αρχές τις έρευνές τους για την εξιχνίαση της υπόθεσης της εξαφάνισης του ενδεκάχρονο Αλεξ Μεχισβίλι στη Βέροια.

    Ειδικό συνεργείο της υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, παρουσία εισαγγελέως, διενεργεί έρευνα στο υπόγειο του κατεδαφισμένου κτιρίου, στο κέντρο της Βέροιας, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική Διεύθυνση Ημαθίας.

    Το γεγονός οτι η εκσκαφή που πραγματοποιήθηκε χθες σε κατεδαφισμένο παλαιό σπίτι στο κέντρο της Βέροιας, στο οποίο, σύμφωνα με καταθέσεις ανηλίκων, μετέφεραν και έθαψαν το πτώμα, ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα, πυροδότησε πλήθος σεναρίων και φημών που σε αρκετές περίπωσεις ξεφεύγουν απο τα όρια της λογικής.

    Οι διωκτικές αρχές ωστόσο αξιολογούν όλες τις πληροφορίες που καταφθάνουν και ερευνούν χώρους που, σύμφωνα με κάποιες απο αυτές, μπορεί να βρίσκεται το πτώμα του ενδεκάχρονου.

    Οι επικεφαλής των ερευνών αισιοδοξούν οτι θα φτάσουν στην λύση του μυστηρίου -γιατι έτσι εξελίσσεται η υπόθεση- με την βοήθεια και των πολιτών καθώς αυτή τη φορά πολλοί κάτοικοι της Βέροιας σπεύδουν να καταθέσουν πληροφορίες ή και εικασίες ακόμη, οι οποίες όμως μπορεί να αποδειχθούν ιδιαίτερα χρήσιμες.

    Το γεγονός πάντως οτι δεν βρέθηκε το πτώμα φούντωσε στη Βέροια τις συζητήσεις για την τύχη του μικρού Αλεξ.

    Ο συνήγορος της οικογένειας του 11χρονου, Πυθαγόρας Ιερόπουλος, μάλιστα, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οτι "η μητέρα του και ο πατριός του ελπίζουν οτι είναι ζωντανός και παρακαλούν όποιον έχει στοιχεία να τα καταθέσει στην αστυνομία".

    Απο την πλευρά τους, συνήγοροι των παιδιών που φέρονται να ομολόγησαν εμπλοκή στην δολοφονία του ενδεκάχρονου, υποστηρίζουν στις τηλεοπτικές κάμερες οτι οι πελάτες τους ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση και πως οι καταθέσεις τους ήταν αποτέλεσμα πιέσεων και βίας που, όπως ισχυρίζονται τώρα, άσκησαν στους ανηλικούς οι αστυνομικοί.

    [02] Μεγάλη η συμμετοχή στο "Γύρο της Αθήνας"

    Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι ο αφιερωμένος στην προστασία του περιβάλλοντος 23ος γύρος της Αθήνας Samsung 2006 - Olympic day Run με τη συμμετοχή εκατοντάδων Αθηναίων οι οποίοι τερμάτισαν στο Ζάππειο όπου επακολούθησε μεγάλη γιορτή.

    Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το δήμο Αθηναίων και τον οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης του δήμου, ο οποίος συμπλήρωσε τα 70 χρόνια λειτουργίας του.

    Σημειώνεται ότι από πέρυσι, ο γύρος, ο οποίος εντάσσεται στη Διεθνή Ολυμπιακή οικογένεια των Ολυμπιακών Λαϊκών Αγώνων Δρόμου, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Μεταφορών και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

    Την εκκίνηση του γύρου της Αθήνας από το Παναθηναϊκό Στάδιο (10 π.μ.) κήρυξε ο δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης ο οποίος υπενθύμισε ότι "γίνεται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος" τονίζοντας ότι "ο αθλητισμός είναι ιδέα, είναι πολιτισμός, Ελλάδα - Αθήνα".

    Την ίδια ώρα έγινε από την πλατεία Συντάγματος και η εκκίνηση του δρόμου των 700 μέτρων για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στον οποίο συμμετείχε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

    "Αυτά τα παιδιά ήταν η παρέα μου τα δύο χρόνια στο υπουργείο", δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης και χαριτολογώντας σχολίασε ότι τον βόλευαν τα 700 μέτρα γιατί ήταν η μικρότερη διαδρομή.

    Η αφετηρία από το Παναθηναϊκό Στάδιο είχε τις διαδρομές των 8 χλμ. και των 3 χλμ. όπου περιλαμβάνονταν πολλές εκδηλώσεις μουσικού περιεχομένου και οι συμμετέχοντες θαύμασαν από κοντά και τις "οάσεις" πρασίνου της πόλης.

    Στο Ζάππειο εκτελέστηκε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τη διοργανώτρια εταιρία ενώ ο γύρος της Αθήνας είχε και το δικό του τραγούδι "έλα στη γιορτή", ένα τραγούδι χαράς, συναδέλφωσης και αγάπης για τη ζωή" που δημιούργησε η Μαριάννα Τόλη και τραγουδήθηκε σε πρώτη ζωντανή εκτέλεση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 June 2006 - 14:30:13 UTC