Browse through our Interesting Nodes for Industrial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη με πρώην υπουργούς Αμυνας
  • [02] Δωρεάν πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ

  • [01] Συνάντηση Ευ. Μεϊμαράκη με πρώην υπουργούς Αμυνας

    Συνάντηση με πρώην υπουργούς Εθνικής Αμυνας είχε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Ευάγγελος Μεϊμαράκης στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε το μεσημέρι στο Πεντάγωνο.

    Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών επί ολοκλήρου του φάσματος των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Εθνικής Αμυνας.

    Το "παρών" έδωσαν όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί των τελευταίων ετών, ο Θ. Ντεγιάννης, Ι. Χαραλαμπόπουλος, Τζαννής Τζαννετάκης, Ι. Βαρβιτσιώτης, Γερ. Αρσένης, Α. Τσοχατζόπουλος, Γιάννος Παπαντωνίου και Σπ. Σπηλιωτόπουλος, ενώ παρίσταντο επίσης οι δύο υφυπουργοί Β. Μιχαλολιάκος και Ι. Λαμπρόπουλος.

    Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα εθνικής συνεννόησης και αφορούσε:

    -Τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

    -Τους εξοπλισμούς και

    -Το θέμα των στρατοπέδων, είτε από την πλευρά της άσκησης κοινωνικής πολιτικής μέσα από την παραχώρησή τους στις τοπικές κοινωνίες, είτε από την πλευρά της ενίσχυσης της αμυντικής θωράκισης της χώρας.

    Τέλος, για το θέμα της Εξεταστικής Επιτροπής διευκρινίστηκε ότι άπτεται της αρμοδιότητας της Βουλής.

    [02] Δωρεάν πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ

    Η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ εγκαινιάστηκε σήμερα στην πλατεία Συντάγματος από τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργο Αλογοσκούφη.

    Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι θα ενταχθούν στο πρόγραμμα της Κοινωνίας της Πληροφορίας για την προώθηση της ευρυζωνικότητας 85 δήμοι, νομαρχίες, πανεπιστήμια και γραφεία επιχειρησιακών προγραμμάτων.

    Το ασύρματο δίκτυο (WI-FI) που εγκαινιάστηκε σήμερα για την δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ, δημιουργήθηκε για να εξοικειώσει τους πολίτες ως τις αρχές του 2008 με το γρήγορο Ιντερνετ και να αναδείξει τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει στην καθημερινή ζωή και την εργασία των πολιτών.

    Ο κεντρικός εξοπλισμός που έχει εγκατασταθεί, καθιστά την Πλατεία Συντάγματος μια από τις λίγες πλατείες της Ευρώπης στις οποίες παρέχεται δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Ιντερνετ από δημόσιο φορέα με σκοπό την εξοικείωση των πολιτών.

    Η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, οι οποίοι διαθέτουν έναν φορητό υπολογιστή ή ένα υπολογιστή χειρός. Η πρόσβαση είναι ελεύθερη, αρκεί να πληκτρολογήσει ο πολίτης τον αριθμό που θα εμφανιστεί στην οθόνη μόλις προσπαθήσει για πρώτη φορά να προσπεράσει μια ηλεκτρονική σελίδα.

    Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης δήλωσε ότι στόχος του υπουργείου είναι να εξοικειωθούν οι πολίτες με το γρήγορο Ιντερνετ ως το 2008, ώστε να αξιοποιηθούν τα πρακτικά οφέλη που φέρνει στην ζωή τους και στην εργασία τους. Ανάλογες δράσεις εξοικείωσης υλοποιούνται σε 85 σημεία της Ελλάδας. Το ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη του γρήγορου Ιντερνετ έχει προϋπολογισμό 450 εκατ. ευρώ, δήλωσε ο υπουργός.

    Από την πλευρά του, ο ειδικός γραμματέας για την Κοινωνία της Πληροφορίας καθηγητής Β. Ασημακόπουλος δήλωσε ότι από σήμερα οι πολίτες της Αθήνας έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν δωρεάν με το γρήγορο Ιντερνετ στην πιο πολυσύχναστη πλατεία, ενώ παράλληλα ενισχύεται και η τουριστική εικόνα της Αθήνας. Το σχέδιο για την ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας ως το 2008 βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, τόνισε ο κ. Ασημακόπουλος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 19 June 2006 - 16:30:17 UTC