Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

  • [01] Αισιοδοξία για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη είχε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ το πρωί συναντήθηκε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάσιο Παπαληγούρα. Ο κ. Αλογοσκούφης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι συζητήθηκε η προετοιμασία για το Δ' ΚΠΣ και το πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής για την περίοδο 2007-2013 με βάση τα ποσά που εξασφάλισε η κυβέρνηση από την ΕΕ.. Το πρωί

    Τα 20,1 δισ. ευρώ αποτελούν τεράστια αναπτυξιακή ευκαιρία, είπε ο κ. Αλογοσκούφης και υπογράμμισε ότι θα αξιοποιηθεί η εμπειρία του παρελθόντος και θα εφαρμοστεί ένα απλούστερο σύστημα διαχείρισης.

    Έμφαση θα δοθεί στην περιφέρεια, τους ανθρώπινους πόρους και τις νέες τεχνολογίες, σημείωσε ο κ. Αλογοσκούφης και τόνισε ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο καλοκαίρι.

    Από την πρώτη ημέρα θα είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε το Δ' ΚΠΣ, σημείωσε ο υπουργός, τονίζοντας ότι θα διορθωθούν τα λάθη και οι καθυστερήσεις που υπήρξαν στο Γ' ΚΠΣ, σε συνεργασία με την ΕΕ, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αξιοποίησης όλων των πόρων.

    Επίσης, ο υπουργός Οικονομίας, στην εναρκτήρια ομιλία του στη συνεδρίαση για το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς 2007-2013, σημείωσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα πρέπει να καθοριστούν οι προτεραιότητες, με διαυγή τρόπο, του ΕΣΠΑ 2007, να καταρτιστεί ένας μικρός αριθμός επιχειρησιακών προγραμμάτων όπως επίσης ένας αριθμός πιστοποιημένων φορέων υλοποίησης και η λειτουργία πέντε ευρύτερων περιφερειακών προγραμμάτων από αντίστοιχες περιφέρειες.

    Ο κ.Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στην κυβερνητική επιτροπή και ότι με την καλή εφαρμογή του ΕΣΠΑ και τις μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση "μπορούμε να μετασχηματίσουμε τη χώρα".

    Δεν πρέπει να επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, είπε ο υπουργός αναφερόμενος στην εφαρμογή του δεύτερου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης και του τρίτου ΚΠΣ, η κατάσταση που παραλάβαμε είπε, ήταν απαράδεκτη και πρόσθεσε ότι προκαλεί θυμηδία αν όχι θυμό η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία αντί να ζητεί συγνώμη για την κακή εφαρμογή των προγραμμάτων συκοφαντεί τις προσπάθειες που κάνουμε.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφερόμενος στο πλαίσιο εφαρμογής του ΕΣΠΑ, είπε ότι η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία, και ότι σε δύο χρόνια εφαρμόστηκαν σημαντικές μεταρρυθμίσεις όπως εκείνες για τη φορολογία τις επενδύσεις την ανάπτυξη, τη νέα γενιά αποκρατικοποιήσεων, τις συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΠ), τις μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, την εξυγίανση των ΔΕΚΟ, τον περιορισμό της γραφειοκρατείας, την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, την προώθηση της ψηφιακής Ελλάδας και τη μεταρρύθμιση στο Γ'ΚΠΣ.

    Κάθε μια από τις μεταρρυθμίσεις αυτές και όλες μαζί εντάσσονται σε ένα ενιαίο σύνολο με μετρήσιμα αποτελέσματα. Στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, η εξωστρέφεια της οικονομίας και η ανάπτυξη.

    Ο κ.Αλογοσκούφης αναφέρθηκε επίσης στη βελτίωση των δεικτών της οικονομίας και της πραγματικής οικονομίας.

    Το κατά κεφαλήν εισόδημα σε μονάδες αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ), από το 75,4% το 2004 αυξήθηκε στο 77,1% το 2005 και θα φτάσει το 80% το 2007.

    Ο υπουργός Οικονομίας, διευκρίνισε ότι οι συγκρίσεις των δεικτών της Ελλάδας θα πρέπει να γίνονται σε σχέση με τους "15" της ΕΕ και όχι με τους "25" δηλαδή και με τα νέα κράτη μέλη.

    Αναφέρθηκε επίσης στη μείωση του δημοσίου ελλείμματος και στην αύξηση του ρυθμού ανάπτυξης, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας, στην αύξηση των επενδύσεων, όπως επίσης και στο γεγονός ότι παραμένει το πρόβλημα του πληθωρισμού, το οποίο όμως είναι κατά κύριο λόγο εισαγόμενο πρόβλημα.

    Συνάντηση Καραμανλή-Παπαληγούρα

    Συνεργασία με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αναστάση Παπαληγούρα, είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός.

    Ο κ.Παπαληγούρας δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι συζήτησε με τον κ.Καραμανλή για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που ψηφίζεται σήμερα στη βουλή, την πορεία κάθαρσης στη δικαιοσύνη καθώς και για τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στο σωφρονιστικό σύστημα.

    Ειδικότερα, υπογράμμισε ο κ.Παπαληγούρας συζητήσαμε για μείζονα θέματα ασφάλειας στα καταστήματα κράτησης και για ενδεχόμενη από αέρος επίθεση.

    Απαντώντας σε ερώτηση εάν θα τοποθετηθούν στους βαρυποινίτες ηλεκτρονικά τσιπ, ο υπουργός Δικαιοσύνης, ήταν κατηγορηματικός λέγοντας "όχι βέβαια".

    Σε άλλη ερώτηση για τις αιχμές που είχε αφήσει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης για τη Δικαιοσύνη, ο κ.Παπαληγούρας είπε "να ρωτήσετε τον κ.Πολύδωρα, η Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 21 June 2006 - 10:30:15 UTC