Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη συνάντηση Καραμανλή-Ζαγορίτη
  • [02] Δέκα χρόνια χωρίς τον Α.Παπανδρέου
  • [03] Φορολογικές ελαφρύνσεις το 2007

  • [01] Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στη συνάντηση Καραμανλή-Ζαγορίτη

    Ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, θα συναντηθεί στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρη Ζαγορίτη. Κατά τη συνάντηση αυτή θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτωβρίου.

    Αύριο ο κ. Καραμανλής θα αναχωρήσει για το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Φιλανδίας.Την Τρίτη θα συναντηθεί στη Στοκχόλμη με το Σουηδό ομόλογό του.

    Χθές στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός,συναντήθηκε με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ και πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

    Μετά τη συνάντηση ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα της επικαιρότητας σημειώνοντας πως την ερχόμενη εβδομάδα αναχωρεί για διακοπές στα Χανιά.

    Ο πρώην πρωθυπουργος απαντώντας σε ερώτηση για τη δημοσκόπηση της MRB, είπε ότι "τα γκάλοπ αποτυπώνουν την πραγματικότητα της στιγμής. Τα πράγματα, κυλούν, αλλάζουν".

    Σε άλλη διευκρινιστική ερώτηση αν εννοεί ότι θα ενδυναμωθεί ο Γ.Παπανδρέου κ.Μητσοτάκης παρέπεμψε σε παλαιότερες δηλώσεις του λέγοντας χαρακτηριστικά "τις απόψεις μου τις έχω πει από παλιά".

    Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός δέχθηκε τον πρώην πρόεδρο της Νικαράγουα Ντανιέλ Ορτέγκα. Μετά τη συνάντηση δεν έγιναν δηλώσεις.

    [02] Δέκα χρόνια χωρίς τον Α.Παπανδρέου

    Ολοκληρώνονται την Κυριακή, οι εκδηλώσεις που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ, προς τιμή του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, για τα δέκα χρόνια από το θάνατό του.

    Την Κυριακή 25 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις Ελληνικού (Γήπεδο Μπεϊζμπόλ), θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συναυλία με τίτλο «Ένα τραγούδι για τον Ανδρέα».

    Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο συνθέτης Χρήστος Νικολόπουλος και τη σκηνοθεσία ο Γιάννης Κακλέας

    Χθές το πρωί πραγματοποιήθηκε, στο Α'Νεκροταφειο Αθηνών, παρουσία της οικογένειας Παπανδρέου, στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ, το ετήσιο μνημόσυνο για τυον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.

    "Το καλύτερο μνημόσυνο για την Ανδρέα Παπανδρέου είναι να ξαναμελετήσουμε τις θέσεις του για τα εθνικά θέματα. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε είναι επίκαιρος" δήλωσε η κ.Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου ενώ ο κ.Κώστας Γείτονας είπε ότι "οι παρακαταθήκες του Ανδρέα Παπανδρέου για τα εθνικά θέματα αλλά και για ό,τι αφορά την πορεία του λαού και της χώρας είναι πάντα επίκαιρες".

    "Να μην τιμούμε, να μην δικαιώνουμε και κυρίως να μην επιβραβεύουμε τους διώκτες του και όλους εκείνους που επιχείρησαν το 1989 να τον τελειώσουν ηθικά και πολιτικά", δήλωσε ο κ.Κίμων Κουλούρης, ενώ ο κ.Θανάσης Τσούρας είπε ότι "το όραμά του, οι στόχοι του, ο τρόπος ζωής του, μας οδηγούν και σήμερα".

    "Σήμερα έχουμε ανάγκη να αναδείξουμε την ιδεολογία στο κοινωνικό και πατριωτικό της περιεχόμενο καθώς είναι το όπλο με το οποίο θα αντιμετωπίσουμε συντηρητικές επιλογές και συντηρητικές εξελίξεις. Οφείλουμε να το κάνουμε αν θέλουμε να υπάρξουμε", δήλωσε ο κ.Παναγιώτης Κρητικός.

    Στο μνημόσυνο παραβρέθηκαν οι: Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιώργος Κατσιφάρας, Δημήτρης Κρεμαστινός, Λευτέρης Βερυβάκης, Χρήστος Παπουτσής, Γιώργος Λιάνης, Κώστας Λιαλιώτης, Απόστολος Κακλαμάνης, Γιάννης Μαγκριώτης, Γιάννης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Σουλαδάκης, Αγγέλα Κοκόλα, Κώστας Σκανδαλίδης, Ακης Τσοχατζόπουλος, Αντώνης Λιβάνης, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, Τηλέμαχος Χυτήρης, Μιλένα Αποστολάκη, Χρήστος Πολυζωγόπουλος, Δημήτρης Ρέππας, Στέφανος Τζουμάκας και Γρηγόρης Σκαλκέας.

    Το απόγευμα της Παρασκευής, στο Καλέτζι Αχαΐας, έγιναν τα αποκαλυπτήρια αγάλματος του Ανδρέα Παπανδρέου.

    [03] Φορολογικές ελαφρύνσεις το 2007

    Τη νέα φορολογική κλίμακα. που θα ισχύει από 1.1.2007 προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στην "Ελευθεροτυπία" ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης,εκτιμώντας ότι με τις διαρρυθμίσεις που επέρχονται τα μεσαία εισοδήματα θα ελαφρυνθούν περίπου κατά 6%.

    Ακόμη προαναγγέλλει μια πιό άνετη εισοδηματική πολιτική για το επόμενο έτος ,τονίζοντας οτι οι αυξήσεις που θα δοθούν στους δημίους υπαλλήλους και συνταξιούχους θα είναι σαφώς υψηλότερες από φέτος, που ανήλθαν σε 3% για τους μισθωτούς και 4% για τους συνταξιούχους.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 24 June 2006 - 6:30:18 UTC