Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 06-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου στη Μέση Ανατολή
  • [02] Ετήσια σύνοδος του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι
  • [03] Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης
  • [04] ΣΥΝ για αναθεώρηση του Συντάγματος

  • [01] Επαφές Γ.Παπανδρέου στη Μέση Ανατολή

    Στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ,όπου θα έχει επαφές με την νέα ισραηλινή κυβέρνηση και τον παλαιστίνιο Πρόεδρο, Μαχμούντ Αμπάς. Επίσης, θα συναντηθεί, στα Ιεροσόλυμα, με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ'.

    Σε εξέλιξη βρίσκεται στην Τεχεράνη διπλωματική πρωτοβουλία που έχει αναλάβει ο Γιώργος Παπανδρέου ως πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

    Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας ο κ. Παπανδρέου συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Εξωτερικών της χώρας Μανουσέρ Μοτακί και το γραμματέα του Ανώτατου Συμβουλίου Ασφαλείας και επικεφαλής των διαπραγματευτών του Ιράν Αλί Λαριτζανί, ενώ το βράδι (10.30 τοπική ώρα) είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Σε δήλωση που έκανε ο κ. Παπανδρέου μετά τις δύο συναντήσεις του τόνισε ότι στόχος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι να βρεθεί ειρηνική λύση προς όφελος ολόκληρης της περιοχής, μία λύση που, όπως τόνισε, δεν θα έχει ηττημένους, αλλά θα δώσει προοπτική και ουσία συνεργασίας και ίσως θα μπορούσε να αλλάξει το ρου της ιστορίας στην περιοχή.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ανησυχία της διεθνούς κοινότητας για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, αλλά και στη μεγάλη διπλωματική κινητικότητα με αφορμή την οποία ο ίδιος βρίσκεται στην Τεχεράνη.

    Αναφέρθηκε επίσης στις ιδιαίτερες σχέσεις που έχει αναπτύξει η Ελλάδα με το μουσουλμανικό και τον αραβικό κόσμο, αλλά και το Ιράν και τόνισε ότι πιστεύει πως αυτές οι σχέσεις θα συμβάλουν τα μέγιστα στην επίτευξη του στόχου της εξεύρεσης ειρηνικής λύσης.

    Κατά τις συζητήσεις που είχε στην Τεχεράνη, το θέμα των σχέσεων της Ελλάδας με το Ιράν αναφέρθηκε επανειλημμένα, ενώ έγινε αναφορά και στην πρωτοβουλία των "έξι" την οποία είχε αναλάβει ο Ανδρέας Παπανδρέου για τη μείωση των πυρηνικών εξοπλισμών.

    Ο κ. Παπανδρέου πριν αναλάβει την πρωτοβουλία του συζήτησε το θέμα με τον προεδρεύοντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Σιούσελ, τον ύπατο εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική και την ασφάλεια Χαβιέ Σολάνα, τον υπουργό Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Μορατίνος, τον γενικό γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα και βέβαια με τον επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι.

    Η θέση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είναι ότι πρέπει να υπάρξει έλεγχος στην εξάπλωση των πυρηνικών όπλων, αλλά αναγνωρίζει στο Ιράν το δικαίωμα να παράγει και να χρησιμοποιεί πυρηνική ενέργεια, αποκλειστικά για ειρηνικούς σκοπούς.

    Οπως φάνηκε και από δηλώσεις Ιρανών αξιωματούχων, η Τεχεράνη θα αποδεχόταν να γίνουν βήματα προς την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης, αλλά δεν θεωρεί ότι τα βήματα αυτά μπορούν να γίνουν μόνο από τη δική της πλευρά.

    [02] Ετήσια σύνοδος του ΟΟΣΑ στο Λαγονήσι

    Αρχισε σήμερα στο Λαγονήσι η σύνοδος των υπουργών Παιδείας του ΟΟΣΑ, που γίνεται για πρώτη φορά εκτός Παρισιού. Επί τάπητος θα τεθεί ένα θέμα, που απασχολεί πολύ έντονα την ελληνική κοινωνία, αυτό της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση.

    Στη Σύνοδο συμμετέχουν 40 υπουργοί Παιδείας, ο γγ του Οργανισμού και 200 αντιπρόσωποι από όλες τις χώρες του κόσμου. Θέμα της Συνόδου είναι: Ανώτατη Εκπαίδευση: «Ποιότητα- Ισονομία- Αποδοτικότητα». Η Σύνοδος θα πραγματοποιηθεί υπό την προεδρία της Μ.Γιαννάκου και για πρώτη φορά εκτός Παρισιού, όπου είναι η έδρα του ΟΟΣΑ.

    Αύριο, αναμένεται συλλαλητήριο των φοιτητών στο Λαγονήσι, ενώ σήμερα θα πραγματοποιήσουν πορεία σπουδαστές των ΤΕΙ.

    Τα μέτρα ασφαλείας στο Λαγονήσι είναι δρακόντεια, ενώ σήμερα και αύριο, έως το απόγευμα, θα διακόπτεται η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Αθηνών-Σουνίου. Τα οχήματα θα διοχετεύονται σε παράκαμψη από το 9ο έως το 42ο χλμ.

    Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό της Αστυνομίας για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν στο ξενοδοχείο οι περίπου 250 σύνεδροι θα διατεθούν περίπου 2000 αστυνομικοί. Μεταξύ αυτών είναι 10 διμοιρίες της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης (ΥΜΕΤ) και της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης (ΥΑΤ), οι οποίες θα παραμείνουν επί μονίμου βάσεως μέχρι την Τετάρτη το απόγευμα και θα ενισχυθούν εάν χρειασθεί.

    Οι εντολές από το αρχηγείο της Αστυνομίας και τη ΓΑΔΑ είναι να εμποδιστούν διαδηλωτές που τυχόν επιχειρήσουν να πλησιάσουν το ξενοδοχείο και παράλληλα να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη και απόλυτα ασφαλής διεξαγωγή της συνόδου.

    Τα μέλη των αποστολών που θα συμμετάσχουν στη σύνοδο θα αποχωρήσουν την Τετάρτη το απόγευμα και θα συνοδεύονται από αστυνομικές δυνάμεις στο αεροδρόμιο μέχρι να αναχωρήσουν οι πτήσεις τους.

    [03] Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης

    Συνεδριάζει το μεσημέρι, υπό την προεδρία του κ. Σ.Τσιτουρίδη, η Εθνική Επιτροπή Απασχόλησης.

    Στο μεταξύ, κατά 30.000 μειώθηκαν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι εφέτος τον Μάιο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2005, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΑΕΔ.

    Το ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων βρίσκεται πλέον στο κατώτερο επίπεδο από των αντίστοιχο μήνα των τριών προηγούμενων ετών.

    Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν χθες από το Παρατηρητήριο Απασχόλησης του ΟΑΕΔ το Μάιο του 2006 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι ανήλθαν σε 430.727 έναντι 461.386 του Μαίου του 2005, μειωμένοι δηλαδή κατά 7,11%

    Σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης, "η νέα φιλοσοφία του ΟΑΕΔ , παράλληλα με την εφαρμογή, Ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης, επέφεραν ήδη αποτελέσματα στην εξέλιξη τόσο του ποσοστού ανεργίας, όσο και του αριθμού των εγγεγραμμένων ανέργων.

    Συνεπώς ο σχεδιασμός εφαρμόζεται αποτελεσματικά με βασικό άξονα της υλοποιούμενης πολιτικής μας την εναρμόνιση με τον Ευρωπαϊκό στόχο για «περισσότερες και καλύτερες θέσεις εργασίας για όλους".

    [04] ΣΥΝ για αναθεώρηση του Συντάγματος

    Συνέντευξη Τύπου παραχωρεί το μεσημέρι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς, για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

    Τις θέσεις του κόμματος θα παρουσιάσουν ο πρόεδρος της ΚΟ Αλ. Αλαβάνος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Φ. Κουβέλης και ο Ν. Κωνσταντόπουλος που συμμετέχουν στην Επιτροπή της Βουλής καθώς και ο Δ. Χατζησωκράτης, υπεύθυνος της Ομάδας του ΣΥΝ για την Συνταγματική Αναθεώρηση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 June 2006 - 6:30:20 UTC